Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η παρουσίαση στο Πόλις Αρτ Καφέ

Posted by sarant στο 10 Μαΐου, 2019


Στις 20 Απριλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου μου «Η γλώσσα έχει κέφια» στο Πόλις Αρτ Καφέ, στην οδό Πεσμαζόγλου, στο αίθριο του Αρσακείου. Έχω παρακολουθήσει πολλές παρουσιάσεις σε αυτόν τον ωραίο χώρο, μία φορά τουλάχιστον έχω πάρει μέρος και στο πάνελ, αλλά παρουσίαση δική μου δεν είχα κάνει ως τώρα. Το είχαμε συζητήσει σε ανύποπτο χρόνο με τον Βασίλη Χατζηιακώβου, που είναι ο ιθύνων νους του χώρου, και πολύ χάρηκα που τελικά βρέθηκε ημερομηνία για να γίνει η παρουσίαση (δεν ήταν τόσο απλό: τελευταία έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των παρουσιάσεων στην Αθήνα και οι καλοί χώροι δεν είναι πολλοί).

Ακόμα περισσότερο χάρηκα την εκδήλωση -ήρθε πολύς κόσμος, παλιοί αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι, ομότεχνοι σαν τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, πανεπιστημιακοί όπως ο Ασημάκης Φλιάτουρας, και βέβαια φίλοι του ιστολογίου, που είχαν δική τους κερκίδα. Είχα επίσης την τύχη να έχω δυο καλούς φίλους στο πάνελ, τον Παντελή Μπουκάλα και τον Στρατή Μπουρνάζο, που ήταν και οι δυο σε μεγάλα κέφια, πνευματώδεις και απολαυστικοί.

Το κακό είναι ότι ούτε ο Παντελής ούτε ο Στρατής είχαν γραμμένη ομιλία: μόνο σημειώσεις, εντελώς σκελετώδεις ο Μπουκάλας, κάπως πιο εκτενείς ο Μπουρνάζος -αλλά ούτε οι δικές του, που του τις ζήτησα και μου τις έδωσε, δεν προσφέρονται να παρουσιαστούν εδώ, παραείναι ελλιπείς και στενογραφικές.

Ευτυχώς, η τεχνολογία έρχεται αρωγός. Ο πολύ καλός ιστότοπος ibdb.gr, που ειδικεύεται στη βιντεοσκόπηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαγνητοσκόπησε την παρουσίαση και ανέβασε το βίντεο στον ιστότοπό του, οπότε μπορείτε να το δείτε αν πάτε σε αυτή τη σελίδα και κλικάρετε στο βίντεο.

Δεν ξέρω αν ισχύει ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, αλλά το βέβαιο είναι πως ένα βίντεο που διαρκεί μιάμιση ώρα, όπως αυτό της εκδήλωσης, αντιστοιχεί σε κείμενο πολλών χιλιάδων λέξεων.

Κι έτσι, ενώ στην αρχή είχα την ευγενή φιλοδοξία να απομαγνητοφωνησω τις ομιλίες του Παντελή και του Στρατή και να παρουσιάσω εδώ το κείμενο, όταν ξεκίνησα την καταγραφή διαπίστωσα με τρόμο ότι θα χρειάζονταν πολλές ώρες επίπονης δακτυλογράφησης για να τελειώσω -οπότε δείλιασα και παράτησα νωρίς την απόπειρα.

Επειδή εγώ προτιμώ να διαβάζω παρά να βλέπω βίντεο, λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παραθέσω εδώ το γραπτό κείμενο. Από την άλλη, πολλοί προτιμούν το βίντεο -και, στο κάτω κάτω, ο γραπτός λόγος δεν αποτυπώνει τον επιτονισμό.

Οπότε, το άρθρο αυτό θα είναι «εκ πρώτης όψεως» από τα πιο σύντομα του ιστολογίου, αφού δεν θα ξεπεράσει τις 500 λέξεις -εκ πρώτης όψεως όμως μονάχα, αφού το βίντεο κρύβει μέσα του κάμποσες χιλιάδες λέξεις.

(Σε ένα σημείο μόνο θα βοηθούσε το γραπτό κείμενο, εκεί που ο Στρατής Μπουρνάζος διαβάζει ένα σατιρικό κείμενο με σπανιότατες αρχαίες λέξεις -αν έχετε δυσκολία, σας παραπέμπω σε ένα παλιότερο άρθρο του ιστολογίου, όπου μπορείτε να βρείτε το κείμενο που διάβασε ο Στρατής).

Ελπίζω λοιπόν πως θα χαρείτε το βίντεο της παρουσίασης που, επαναλαμβάνω, μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

 

Advertisement

65 Σχόλια προς “Η παρουσίαση στο Πόλις Αρτ Καφέ”

 1. ΓΤ said

  Στο οποίο ibdb, όποιος πάει, βλέπει «τοποία»… Έλεος…

 2. Χαχά, το είχα ξεχάσει το ψολόεις κατουρίσας 🙂

 3. Γιάννης Ιατρού said

  Μπράβο στο ibdb.gr (BibloNet). Πολύ καλή βιντεοσκόπηση. Και στο Πόλις Αρτ Καφέ τα εύσημα, που οργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις.

  Οι ομιλητές (φίλοι σου), Μπουκάλας, Μπουρνάζος κλπ., άψογοι και με χιούμορ. Ευχαριστούμε πολύ.

 4. Γιάννης Ιατρού said

  1. Γιώργο, εγώ για εσκεμμένο (τώρα μού ΄βαλες αμφιβολίες/υποψίες… τρελλές 🙂 ) το εξέλαβα, λόγω «ελαφρότητας» της γλώσσας

 5. ΓΤ said

  @4 Όχι, όπως είχαμε σχολιάσει παλαιότερα, το κακό έχει ξεκινήσει από την Biblionet, δεν είναι σταρμπαξίσι στο GoT 🙂

 6. Παναγιώτης Κ. said

  Νικοκύρη, γιατί δεν τα έγραψες με δημοσιογραφικό τρόπο; Εννοώ να σταχυολογήσεις…

  Και εγώ είμαι υπέρ του γραπτού λόγου.

 7. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  1 Ωχ, και μάλλον δεν είναι εσκεμμένο λογοπαίγνιο

  6 Ναι, θα μπορούσα να μεταγράψω κάποια αποσπάσματα -αλλά τεμπέλιασα.

 8. Πέπε said

  > > τελευταία έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των παρουσιάσεων στην Αθήνα και οι καλοί χώροι δεν είναι πολλοί

  Α, δεν είναι λοιπόν απλώς η εντύπωσή μου. Είναι δύο βιβλιοπωλεία / εκδ. οίκοι που έχουν το μέιλ μου και με ενημερώνουν, και δεν περνάει βδομάδα χωρίς τουλάχιστον ο ένας από τους δύο να έχει εκδήλωση. Δε φταίει λοιπόν που τα μαθαίνω, φταίει που όντως γίνονται!

  Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια για την εκδήλωση, Νίκο, ιδίως που ήταν και τόσο ευχάριστη, με φιλικά και εμπνευσμένα πρόσωπα γύρω, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο. Είμαι από αυτούς που δε βλέπουν βίντεα.

 9. Πέπε said

  Κάποια τόποια, μα ποια τόποια; Κάποια τόποια με τοποία.

 10. leonicos said

  Σε συγχαίρω για την έντονη δραστηριότητα. Δυστυχώς, πολλές υποχρεώσεις με κρατανε συχνα μακριά από την Αθηνα. Ευτυχώς έχω μια μικρή δικαιολογία, ότι βρέθηκα σε προηγούμενη παρουσίαση.

  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πολλά. Πρώτον γιατί κάθε παρουσίαση έχει ασφαλώς το δικό της ενδιαφέρον και τα απρόοπτα και δεύτερον διότι ως παρέα πρέπεινα είμαστε παρόντες, τοσο για να επιτείνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις όσο και για να τονιζουμε το πνεύμα της κοινότητας – παρέας.

  Δυστυχλως, παρά την θεωρητική τοποθέτηση, οι επιγενε΄ς καταστάσεις επικράτησαν, και ζητάω συγγνώμη πρώτον από τους υπόλοιπους του ιστολογίου, και κατά δεύτερον λόγο από τον Νοικοκύρη

 11. Πέπε said

  Ότι πλέον το «Νοικοκύρης» με -οι- μου χτυπάει σαν λάθος, είναι σοβαρό γιατρέ μου;

 12. tryfev said

  Εξαιρετική παρουσίαση ενός έξοχου βιβλίου. Την απόλαυσα «εκ του σύνεγγυς». Συγγραφέας, ομιλητές και εκδότης «τα έδωσαν όλα». Θα δω κάποια στιγμή και το βίντεο εκτός των άλλων και γιατί ίσως έχει απαθανατιστεί και η αφεντιά μου.
  11. Και ποια γραφή προτείνεις;

 13. Νέο Kid said

  Το κορυφαίο του Μπουκάλα (για το βιβλίο του Βέργη)
  «Τό ‘χω εις διπλούν εγώ, γιαυτό εξαντλήθηκε» 😆

 14. Ηταν σαφώς η καλύτερη παρουσίαση απ’ όσες έχω παρευρεθεί (ίσως επειδή έλειπε ο Λεώνικος, η αύρα του τα καταφέρνει καλύτερα ! (;))

 15. Παναγιώτης Κ. said

  Βρέθηκα χθες, πρώτη μέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.
  Ωραία πράγματα! Θα πάω και σήμερα και αύριο και μεθαύριο!

  Παρακολούθησα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

  Και ένα…κουιζάκι:
  Τι κοινό έχει μια παρέα πούρων θεολόγων με μια παρέα πούρων μαρξιστών;
  Απ. Μιλούν…υπερβατικά. Για να τους «καταλάβεις» πρέπει πρώτα να πιστέψεις…

 16. atheofobos said

  Σήμερα το πρωί διάβασα για την απώλεια του Γιάννη Ιωάννου που από τις πρώτες δημοσιεύσεις του τον είχα ξεχωρίσει.
  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙ.
  http://atheofobos2.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html

 17. Παναγιώτης Κ. said

  Γιάννης Ιωάννου: Ο καλύτερος…ψυχαναλυτής του Ανδρέα!

 18. ΣΠ said

  Εδώ κάνει αναφορά και στο ιστολόγιο.
  https://www.news247.gr/koinonia/giannis-ioannoy-to-antio-ton-skitsografon-ston-daskalo-tis-geloiografias.6721130.html

 19. ΚΩΣΤΑΣ said

  Νικοκύρη, σκέφτομαι να σε επισκεφτώ για να μου υπογράψεις το βιβλίο σου. Προϋπόθεση, η δημόσια δέσμευσή σου, εδώ, ότι η αφιέρωση θα είναι γραμμένη εις άπταιστον καθαρεύουσαν προς αρχαΐζουσαν, κατά προτίμηση ας έχει και καμιά Δοτική. Εξαιρείται το «ψολόεις κατουρίσας». 😉

  * Δώσε στίγμα, στο περίπτερο 13 είσαι;

 20. Καλοτάξιδο το βιβλίο θα είναι πολύ ενδιαφέρον!

 21. # 14

  τα εωτηματικά κι οι παρενθέσεις ήταν μια απελπισμένη πρροσπάθεια να βγάλω μια γελαστή φατσούλα…

 22. Γιάννης Κουβάτσος said

  19: Ή και σε καθιαυτού αρχαία μακιδονικά. 😎

 23. Πέπε said

  Νίκο, το σχόλιο που περιμένει έγκριση με το όνομά μου κι ένα μέιλ παραπλήσιο προς το δικό μου αλλά, μάλλον, με τυπογραφικό λάθος, αξιοποίησέ το όπως νομίζεις καλύτερα: αν εκτός από Πέπε και Π πρόκειται να με μάθει η WP και υπό τρίτη ταυτότητα, άσ’ το καλύτερα. Αν η έγκριση και δημοσίευσή του είναι χωρίς τέτοια παρατράγουδα, βγάλ’ το στη φόρα.

  Ευχαριστώ.

  Πέπε (ή αλλιώς Πέπε)

 24. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα, να προσθέσω κι εγώ σχετικά με το Γ. Ιωάννου, πως για σχεδόν ένα χρόνο, το 91-92(*) και όντας στο εξωτερικό, είχα γραφτεί συνδρομητής στο «Ποντίκι», το οποίο ξεκινούσα να διαβάζω από τον «Τρίτο Δρόμο» του. Ήταν η καλύτερη σύνοψη της εβδομάδας, δίκαια του αποδίδεται ο τίτλος του κορυφαίου γελοιογράφου της εποχής του, τουλάχιστον των τελευταίων 35 χρόνων που θυμάμαι. Τίτλος με μεγάλη αξία, καθώς έχουν μεσουρανήσει στο ίδιο διάστημα εξαιρετικοί γελοιογράφοι.

  (*) 1991-92, για να προλάβω την ερώτηση, είμαι από τους πιτσιρικάδες των σχολιαστών του ιστολογίου, δεν πρόλαβα τον 19ο αι. 🙂

 25. Faltsos said

  19
  Κώστα, δεν πας καλύτερα στον Ζουράρι;

 26. ΚΩΣΤΑΣ said

  22 Προηγείται άλλος σ’ αυτό! 😉

 27. spiridione said

 28. ΚΩΣΤΑΣ said

  25 Σε ‘κείνον άμα πάω, θα ζητήσω το αντίθετο, πλέρια μαλλιαρή! 🙂

 29. Alexis said

  Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω το δημόσιο δίκτυο που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, δεν μου επιτρέπει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα ibdb.gr. Την κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τις πορνογραφικές και τις ιστοσελίδες τζόγου!!!
  Από το κινητό και από άλλο δίκτυο μπαίνω κανονικά.
  Θα δω το βίντεο από τον υπολογιστή του σπιτιού μου το απόγευμα.

 30. Faltsos said

  28
  🙂 😆 🙂

 31. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Γειά σας κι ἀπὸ μένα.

  Πολὺ λυπήθηκα γιὰ τὸν Γιάννη Ἰωάννου.

  Νομίζω πὼς ἦταν ὁ κορυφαῖος γελοιογράφος τῆς μεταπολίτευσης. Κάθε σκίτσο του ἀντιστοιχοῦσε σὲ πολιτικὴ ἀνάλυση πολλῶν σελίδων.

  Θὰ τὸν θυμόμαστε. 😦

 32. Ιωάννα said

  Γειά σας. Στο 10ο λεπτό της παρέμβασής του, ο κ. Μπουκάλας λέει πως εφευρέτης του όρου «χρηστώνυμο» (μετάφραση του user name) είναι ο κ. Σαραντάκος. Αληθεύει;

 33. Γιάννης Κουβάτσος said

  Όταν μιλάτε για τον Ζουράρι, θα μιλάτε τεταπεινωμένω ποδί και Εκείνος αγαλλομένω ποδί θα σας δίδει την συγχωρητικήν ευχήν του. 😎😜

 34. ΣΠ said

  Νικοκύρη, πότε προβλέπεται να βγει το επόμενο βιβλίο σου «Μύθοι και πλάνες για την ελληνική γλώσσα» ;

  Στο τέλος του βίντεο της παρουσίασης έχει κάποια στοιχεία για σένα τα οποία τα αντέγραψαν από το About του ιστολογίου (2η παράγραφος) χωρίς όμως να αφαιρέσουν τα διαγραμμένα τμήματα. Έτσι σε δυο σημεία δεν βγαίνει νόημα.

 35. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  32. Ήμαρτον !

 36. Πέπε said

  12
  Εννοω ότι έχω τόσο συνηθίσει το καθιερωμένο, εδώ, λογοπαίγνιο «Νικοκύρης» που κοντεύω να ξεμάθω το αλογόπαιχτο σωστό.

  Επ’ ευκαιρία, προ ημερών σας είχα ρωτήσει κάτι αλλά …δε θυμάμαι σε ποια ανάρτηση, κι έτσι δεν είδα αν απαντήσατε: με τον παλιό συνονόματό σας έχετε συγγένεια; Είχα εργαστεί κάποτε στην επανέκδοση της «Μυκόνου», γι’ αυτο ρωτώ.

 37. Γιάννης Κουβάτσος said

  Καλά, ρε παιδιά, ποιοι είστε εσείς που απαντάτε στις δημοσκοπήσεις; Έλεος και ήμαρτον μαζί! 😲
  Έλενα Κουντουρά με 16,2%,
  Κώστας Αρβανίτης με 15,5%,
  Αλέξης Γεωργούλης με 14,4%,
  Παναγιώτης Κουρουμπλής με 11,6%,
  Λυδία Κονιόρδου με 11,1%,
  Σπύρος Δανέλλης με 9,6%,
  Δημήτρης Παπαδημούλης με 8,3%,
  Γιάννης Μουζάλας με 8%,
  Πέτρος Κόκκαλης με 7,8%,
  Στέλιος Κούλογλου με 7,2%,
  Ραλλία Χρηστίδου με 7,1%,
  Ευγενία Αρσένη με 6,3%,
  Αλέξανδρος Νικολαϊδης με 5,2%.

 38. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  19 Κώστα, θα είμαι κάποια στιγμή αύριο το πρωμεσημέρι αλλά πιο σιγουρα στις 7μμ που είναι προγραμματισμένο να υπογράφω αντίτυπα. Περίπτερο 13 Σταντ 97

  32 Μάλλον ένας απ΄τους εκλαϊκευτές του όρου

  34 Το βιβλίο απ’ όσο ξέρω θα βγει μέσα στο μήνα. Για το βίντεο… δεν το έχω δει μέχρι τέλους 🙂

 39. spiridione said

  Αυτή τι κοτσάνα είναι πάλι;
  https://www.in.gr/2019/05/10/politics/kyvernisi/gios-manoli-anagnostaki-o-tsipras-den-katalave-oti-o-stixos-pou-eipe-ston-mitsotaki-isxyei-gia-ton-idio/

 40. atheofobos said

  18
  Το άρθρο του News παραπέμπει λάθος στο σημερινό κείμενο, ενώ αυτό από όπου έχει αντιγράψει τις γελοιογραφίες είναι εδώ
  http://www.sarantakos.com/asteia/iwan.html

 41. Γιάννης Κουβάτσος said

  39: Προφανώς οι γόνοι των ποιητών αυτοαναγορεύονται επίσημοι ερμηνευτές του πατρικού πνευματικού έργου.

 42. Σταματίνα said

  Καλησπέρα σε όλους! Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω στη σελίδα, οπότε ούτε να σχολιάσω. Παρά ταύτα, συγχαρητήρια και καλοτάξιδο!!!

 43. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  31. Δύσκολο νά τό ἀμφισβητήσει κανείς, σέ ὅποιον πολιτικό χῶρο καί νά κινοῦνται οἱ ἰδέες του: Γιάννης Ἰωάννου, ὁ (Θεσσαλονικιός) κορυφαῖος γελοιογράφος τῆς μεταπολίτευσης.

 44. sarant said

  42 Σε ποια σελίδα δεν μπορείτε να μπείτε;

  39 Έλα ντε!

 45. Pedis said

  θα ψηφίσει και Κούλη … δεν φταίει αυτός, τόσο του κόβει.
  (Που δεν ντρέπεται και το λέει.)

 46. loukretia50 said

  Σφήνα! – ες αύριον!

  Δαίμονα η τυπογραφία βρήκε αθώα θύματα
  ή μήπως μυστικά τοπία έχουν κρυφά μηνύματα
  στων λέξεων τα σχήματα
  Για να αναρωτιούνται «ποία?»
  όσοι νοιώθουν σκιρτήματα με γλωσσικά ατοπήματα
  ———————————————–

  Oh my GoT! One more cup of coffee for you go!

  Τιμητής των παιγνίων, των γραφών επαϊων
  με εισόδημα μείον – κατά δήλωση!
  Κινεί τα νήματα για στιχουργήματα
  -δήθεν- οικείων
  Χωρίς προσήλωση, με διαλείμματα
  -πάει για στοιχήματα-
  Παθών μυρίων ως τεκμηρίων
  -για τα προσχήματα!-

  Παιχνίδι στέμματος σε κύκλο αίματος
  Χωρίς προσχήματα
  Βλέπει, μα πρέπει να παραβλέπει
  τα ατοπήματα
  διότι φεύγει και αποφεύγει
  συναπαντήματα
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?

 47. Σταματίνα said

  Της παρουσίασης στο Πόλις Αρτ Καφέ

 48. Πέπε said

  46
  Βρε Λουκρητία, τα μελοποιείς κιόλας; Το συγκεκριμένο πάντως, με τέτοιο καταπληκτικό παιχνίδι ρυθμών και ομοιοκαταληξιών, είναι μουσικότατο (έστω ρυθμικότατο, σίγουρα, αλλά όχι, επιμένω στην αρχική λέξη: μουσικότατο) ακόμη και για νοερή απαγγελία.

 49. Γιάννης Ιατρού said

  47: Σταματίνα,
  για να διευκολύνω, εφ΄όσον συνεχιστεί η δυσκολία στην πρόσβαση για το βίντεο της παρουσίασης, μπορώ να το ανεβάσω αλλού και να σας δώσω τον σύνδεσμο να το δείτε απ΄εκεί. Ενημερώστε, αν σας βολεύει αυτό.

 50. Jane said

  Πολύ ωραία και χρήσιμη παρουσίαση. Μακάρι να την παρακολουθήσουν πολλοί.
  Ο Μπουκάλας..τι απολαυστικό, αλήθεια. Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις του για τα δόγματα των ποιητών, που εκλαμβάνονται σαν επιστημονικές αλήθειες.
  Καλά, αυτό με τις λειπογράμματες ραψωδίες φοβερό! Πρώτη φορά το άκουσα.

 51. Σταματίνα said

  49: Όποτε μπορείτε, εννοείται πως με βολεύει. Σας ευχαριστώ!

 52. ΚΩΣΤΑΣ said

  38β Νικοκύρη, αύριο θα απουσιάσω εκτός Θεσ/κης. Θα επιστρέψω το απόγευμα, δεν ξέρω την ώρα.

  Μάλλον θα χάσω την ευκαιρία να έχω ένα βιβλίο με μεγάλη συλλεκτική αξία στο μέλλον. Αφιέρωση Ν. Σαραντάκου εις άπταιστον καθαρεύουσαν! 🙂

 53. Σταματίνα said

  49: Εννοείται πως με βολεύει, όποτε ευκαιρήσετε βέβαια. Σας ευχαριστώ!

 54. Ιωάννα said

  Το επίγραμμα του Παλλαδά για τους μοναχούς που αναφέρει ο κ. Μπουκάλας στο 45΄ της παρουσίασής του είναι από την Παλατινή Ανθολογία

  «Ει μοναχοί, τι τοσοίδε; τοσοίδε δε, πώς πάλι μούνοι; ω πληθύς μοναχών ψευσαμένη μονάδα»

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Εφόσον μοναχοί, πώς τόσοι; Και μόνοι πώς, εφόσον τόσοι; / A, ναι, των μοναχών το πλήθος, που κατάντησε απάτη τη μονάδα»

  Το 2003 είχε γράψει σχετικό άρθρο για τον Παλλαδά στην «Καθημερινή» ο κ. Μπουκάλας

 55. Γιάννης Ιατρού said

  53: Σταματίνα
  Εδώ το βίδεον (σε mp4, 411 ΜΒ) 🙂
  Μπορείτε να το δείτε ή/και να το κατεβάσετε σε κάθε browser.
  Αν θέλετε (μόνο) να το δείτε και σας βγάλει μήνυμα πως το «…επεξεργάζεται ακόμη», δοκιμάστε πάλι σε λίγο. Επειδή είναι μεγάλο σε MB ο γούγλης αργεί (εκτιμώ κάπου 15′ λεπτά) να το προσπεράσει/επεξεργαστεί κλπ.
  Η λήψη (κατέβασμα) λειτουργεί πάντα.

 56. Σταματίνα said

  Χίλια ευχαριστώ!

 57. mitsos said

  Καλησπέρα σε όλους.
  Ευτυχώς υπάρχουν και τα βίδεα , για όσους δεν μπορουν να παραβρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις . Εξαιρετική . Στγχαρητήρια στον Νίκο Σαραντάκο και στους φίλους του.

  Υ.Γ. : Δεν διέκρινα κανένα αρνητικό επιλόχειο σύμπτωμα. Ο συγγραφέας καμάρωνε με χαμόγελο ως τ’ αυτιά για το τελευταίο «τέκνο του» …και δικαίως.

 58. 42: Απλώς χρειάζεται να επιτρέψει ο browser (firefox, υποθέτω), το tracking από το player. vimeo. com -συγγνώμη για τα ελληνοαγγλικά… Σε άλλον μπράουζα στον υπολογιστή (Google Chrome, Edge) μπορεί η ρύθμιση να είναι ήδη τέτοια.

 59. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Οι επίδοξοι ξεπλυματίες…
  είπε η πρόεδρος Άννα Ζαϊρη της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  Ξεπλυματίες, πολύ μ΄άρεσε. Η γλώσσα έχει κέφια, σ΄αυτό εμπίπτει 🙂

 60. Σήμερα θα δούμε αν θα πιάσουν τόπο (εύχομαι όχι) τα κολπάκια (ψιλοπουστιές τις λέει ο λαός) του ελάχιστου Βασιλειάδη.
  Με μεθοδικότητα ξεκίνησε λέγοντας πως μόνο το ΟΑΚΑ είναι ασφαλές γήπεδο για την διεξαγωγή του τελικού ΜΕ ΚΟΣΜΟ. Φυσικά όταν έχεις μοιράσει από 17 000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα και 1000 στην ΕΠΟ δεν υπάρχει καταφανής επηρεασμός από την έδρα. Μετά μας είπε πως φοβάται για επεισόδια από οπαδούς άλλης (η οποία ΠΟΤΕ δεν έχει όνομα) και είπε πως θα δώσει από 5000, μετά από 3000, μετά από 1000 μετά από 500 για να καταλήξει στα 120 κάθε ομάδα και 1000 η ΕΠΟ !!!!!!!
  Φυσικά από τα 1000 της ΕΠΟ φαντάζεσθε πως σε συμπαθούντες τον ΠΑΟΚ αποκλείεται να δοθούν περισσότερα από 14 (και πολλά λέω) εισιτήρια…
  Ετσι λοιπόν το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα του αντιπάλου του ΠΑΟΚ με αναλογία εισιτηρίων περίπου 1 : 9 σε βάρος του. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την δικαιοσύνη και τις ίσες αποστάσεις κάθε μεροληπτικός εκ πεποιθήσεως που βρέθηκε σε μια θέση σαν αποτέλεσμα συμβιβασμών και γεφυροποίησης.

  Προσβάλλει όλον τον ΣυΡιζΑ η παρουσία του σ’ αυτό το πόστο και οι εύνοιές του σε κιτρινοκόκκινα στρατόπεδα.

 61. Και μερικά άλλου είδους στατιστικά από τελικούς κυπέλλου Ελλάδας…

  Μακριά από το περιβάλλον τους έχουν κατακτήσει τον τίτλο :

  ΠΑΟΚ……………………………………………………5 φορές

  ΟΣΦΠ…………………………………………………..3 φορές

  Καστοριά, ΟΦΗ, Λάρισσα, Ηρακλής…………1 φορά

  ΑΕΚ, ΠΑΟ, κ.λπ…………………………………….0 φορές

  Το 2004-5 έγινε το ΟΣΦΠ- Αρης στο Παμπελοποννησιακό

  Το 2007-8 έγινε το ΟΣΦΠ- Αρης στο Καυτατζόγλειο

  Πρόπερσι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

  Πέρσι και φέτος ΠΑΟΚ ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

  Φυσικά το 2008 υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο γνωστός πρώην αθλητής και προπονητής του Αρη, Ιωαννίδης. Βλέπετε καμιά διαφορά στους ορισμούς της έδρας με τον Βασιλειάδη ;;

 62. sarant said

  55 Μπράβο βρε Γιάννη, το ήθελα κι εγώ κατεβασμένο διότι πού ξέρεις τι γίνεται

  54 Ευχαριστούμε!

 63. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @60. Καὶ τί ἔγινε, Γιῶργο, ἂν ἔχει ἡ ΑΕΚ 1000 ὁπαδοὺς περισσότερους στὸ γήπεδο;

  Ἐσύ, ποὺ εἶσαι τοῦ ἱπποδρόμου, ξέρεις πὼς βάζουν βάρη στ᾿ ἄλογα ποὺ εἶναι φαβορί. 🙂

 64. Σταματίνα said

  Κύριε Νίκο, πολλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Μου άρεσε ιδιαίτερα το ότι έλειπαν οι καθωσπρεπισμοί και η πολλή σοβαρότητα που διακρίνουν κάποιες παρουσιάσεις, στις οποίες μετά από λίγο βαριέσαι/γλαρώνεις, όσο ενδιαφέρον και αν είναι το θέμα τους. Και πάλι, καλοτάξιδο!

 65. sarant said

  64 Να είστε καλά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: