Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ελενοκωνσταντινικά μεζεδάκια και πάλι

Posted by sarant στο 21 Μαΐου, 2022


Ελενοκωνσταντινικά, επειδή σήμερα είναι Κωνσταντίνου και Ελένης. Και «και πάλι», διότι βεβαια κι αλλη φορά έχει συμβεί να πέσει Σάββατο η 21η Μαΐου, οπότε έχω χρησιμοποιήσει ξανά τον τίτλο αυτόν, όπως επίσης και τον αντίστροφό του, τον «Κωνσταντινελενικά».

Θα μπορούσα να τα πω και «ταξιδιωτικά» διότι τη βδομάδα που μας πέρασε ήμουν (και ακόμα είμαι) σε ταξίδι. Κι αν τα άλλα άρθρα που διαβάσατε μέσα στη βδομάδα τα είχα γράψει από πριν, τούτο εδώ, το μεζεδοάρθρο, αναγκαστικά γράφτηκε σε συνθήκες εκστρατείας. Οπότε, να με συμπαθάτε. 

Φίλη στέλνει τη φωτογραφία που βλέπετε -και ρωτάει: Ενάμιση μηνών ή ενάμιση μηνός είναι ο γιος; (να της ζήσει)

Κανονικά, λέμε ένας μήνας, ενάμισης μήνας, άρα ενάμιση μηνός (ή ενάμιση χρόνου / ενάμισι έτους, όταν μεγαλώσει το μωρό).

Υπάρχει βέβαια και η έλξη, από τα διάφορα «δυόμισι μηνών», «εξίμισι μηνών» κτλ. που εξηγεί γιατί γράφτηκε «ενάμιση μηνών».

Ίσως πάλι να είναι και αγγλισμός. Οι Αγγλοσάξονες ξεκινάνε τον πληθυντικό αμέσως μετά το 1, δηλ. λένε one and a half years, ενώ εμείς από το 2.

* Αυτό περίσσεψε από την προηγούμενη εβδομάδα. Γράφει η Ναυτεμπορική ότι στη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο Κόντρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική που ελλοχεύει κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα» και που «απέχει πάρα πολύ από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Προφανώς, αν έτσι ειπώθηκε, είναι λάθος. Εγκυμονεί κινδύνους η πολιτική, ο κίνδυνος ελλοχεύει.

* Κι ένα σχετικό με την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Τίτλος στο in.gr:

Δείτε live την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και την υποδοχή του Τζο Μπάιντεν

Ποιος υποδέχτηκε τον Τζο Μπάιντεν, δεν μάθαμε.

* Η οθονιά από το Μέγα. H Φωτεινή Πιπιλή θυμάται την αρχή της καριέρας της, όταν ήταν «η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην ελληνική τηλεόραση ανάμεσα σε 35-30 ανδρών«.

Μάλλον υπήρχε αρχικά «μεταξύ», το οποίο άλλαξε σε «ανάμεσα σε» αλλά το «ανδρών» παρέμεινε, κι έτσι η σύνταξη έγινε Μποστική -που βασανίζεις νέους και θάπτεις των κορών!

* Καλός φίλος μου στέλνει απόσπασμα άρθρου από το Ποντίκι, για τη συλλογή των μεταβατικοποιούμενων ρημάτων, όπως λέει. Ο λόγος για την αγωγή που κατέθεσαν μέλη του Παναθηναϊκού:

Στην αγωγή που κατέθεσαν σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών προσπαθώντας να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία, ζητούν την ακύρωση όλης της γενικής συνέλευσης, με το πρόσχημα ότι το πρότζεκτ «Βοτανικός» έπρεπε να είχε υπερψηφιστεί από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών και όχι των ψηφισάντων, αλλά κι ότι δεν έπρεπε να υπάρξει επιστολική ψήφος.

Το κωλυσιεργώ προς το παρόν είναι ακόμα αμετάβατο. Θα μπορούσαμε να πούμε «να κωλυσιεργήσουν» σκέτο, ή «να παρεμβάλουν προσκόμματα στη διαδικασία».

* Μου το έστειλε φίλος χωρίς να με ενημερώσει για τα συμφραζόμενα, που λέμε. Κάτι διαφημιστικό για τουριστικούς προορισμούς φαίνεται να είναι.

Το «προνόμια» δεν ξέρω πώς εξηγείται, αλλά το «διανομή» σίγουρα έπρεπε να είναι «διαμονή». 

* Επειδή ταξιδεύω δεν πρόσεξα πολύ τα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ. Διάβασα στα σόσιαλ ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε, στα αγγλικά, ότι ο ελληνικός λαός είναι μαθημένος να λέει oxi, όπου το oxi το πρόφερε αγγλοπρεπώς. Αλλά τώρα που κοιτάζω δεν βρίσκω επιβεβαίωση.

Προσέχω όμως το εξής απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να απευθύνομαι σε αυτή την κοινή συνεδρίαση υπό την προεδρία δύο γυναικών… Οποιοδήποτε κράτος που δεν αξιοποιεί το ταλέντο των γυναικών, δαπανά το ήμισυ των πόρων του, σύμφωνα με τον Πλάτωνα»

Βρίσκω πολλά προβλήματα στο απόσπασμα αυτό. Υποθέτω ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αγγλικά, οπότε το «οποιοδήποτε …που» το χρεώνουμε στη μετάφραση, όπως στη μετάφραση θα χρεώσουμε και το «δαπανά» αντί για το «σπαταλά» που ταιριάζει στο νόημα. 

Ωστόσο, επί της ουσίας, και χωρίς να είμαι ειδικός στον Πλάτωνα, κάθε άλλο μάλιστα, το βρίσκω απίθανο να έκανε τέτοια αναφορά στο «ταλέντο των γυναικών». Μπορεί κανείς να βοηθήσει να ταυτίσουμε το απόσπασμα; (Βέβαια, εκ πείρας ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το χωρίο αρχαίου συγγραφέα που αντιστοιχεί στα αγγλικά αποφθέγματα που βρίσκει κανείς σε διάφορα μανατζερίστικα γνωμικολόγια). 

* Ορθογραφικό μαργαριτάρι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Βάζω και οθονιά μήπως το διορθώσουν. 

Όλα καλά, όμως άλλο η άμιλλα και άλλο τα άμυλα!

* Πολλοί επισήμαναν τη γκάφα που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, όταν, απαντώντας στην αντιπολίτευση, είπε:

«Οποιος μεμψιμοιρεί και δοκιμάζει να διαστρεβλώσει τα παγκοσμίως προφανή για την τεράστια επιτυχία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είναι, όπως έλεγε εύστοχα ο Σωκράτης: «τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ ει”.

Δεν το είπε ο Σωκράτης αυτό (δηλαδή, μπορεί και να το είπε, αλλά δεν το είπε πρώτος αυτός) αλλά ο Σοφοκλής -το έγραψε, πιο σωστά και βάζει να το λέει ο Οιδίποδας στον, πράγματι τυφλό, Τειρεσία.

Ένα άλλο φάουλ του κ. Οικονόμου, που το επισήμαναν λιγότεροι, είναι ότι, εφόσον εντάσσει το ρητό στη σημερινή του ομιλία δεν μπορεί να λέει: «όποιος το λέει αυτό είναι ‘τυφλός…. ει'», διότι αυτό το ει στο τέλος σημαίνει «είσαι». Θα έπρεπε να πει: όποιος το λέει αυτό είναι τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα.

Ωστόσο, δεν συμφωνώ με όσους (π.χ. εδώ) επικρίνανε τον κ. Οικονόμου ότι τάχα με το ρητό αυτό ταυτίζει τον Κ. Μητσοτάκη με τον Οιδίποδα και δεν συμμαζεύεται. Το ρητό είναι παροιμιώδες από αιώνες (παρήχηση του τ κι έτσι, άλλωστε) οπότε έχει αποσπαστεί από τα συγκεκριμένα συμφραζόμενά του.

* Φιλος γλωσσολόγος στέλνει ένα αριστούργημα γενικομανίας από αθλητικόν ιστότοπο.

Σε περιγραφή του αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ διαβάζουμε: Το ματς, φυσικά, δεν σηκώνει κριτικής….

Έχουμε συνηθισει στην απλή περίπτωση γενικομανίας, να διαβάζουμε ότι κάτι «(δεν) επιδέχεται (π.χ.) κριτικής». Αυτό είναι αρκετά συχνό λάθος, που εξηγείται από την έλξη από το «είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως» (κτλ.).

Όμως εδώ δεν έχουμε το, τέλος πάντων, λόγιο επιδέχομαι, αλλά άλλο ρήμα, παρόμοιας σημασίας βέβαια αλλά σε εντελώς διαφορετικό, λαϊκό επίπεδο ύφους -και το «δεν σηκώνει κριτική» να φοράει στραβά το φράκο της γενικομανίας και να γίνεται «δεν σηκώνει κριτικής».

Μακάρι να είναι λάθος της πληκτρολόγησης….

* Φίλος Μυτιληνιός (από το Πλωμάρι) στέλνει τον εξης τίτλο από τον καλό τοπικό ιστότοπο «Στο νησί». Προσέξτε τον τίτλο:

2585 επιπλέον άνεργοι έφεραν πανδημία και ενεργειακή κρίση

Επιτέλους, βρήκαμε ποιοι φταίνε για την πανδημία και την ενεργειακή κρίση: αυτοί οι 2585 άνεργοι του Βορείου Αιγαίου!

Αλλά ειπαμε ότι είναι καλός ιστότοπος. Και καλοί ιστότοποι δεν είναι όποιοι δεν κάνουν λάθη αλλά όποιοι τα διορθώνουν γρήγορα. Κι έτσι, λίγες ώρες αργότερα, η διόρθωση («άνεργοι» –> «άνεργους») είχε γίνει. Μπράβο Στο Νησί!

* Λογιοπληξία σε αθλητικό ρεπορτάζ:

Εκατοντάδες, ου μην και χιλιάδες (!) φίλοι του Ολυμπιακού επιφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή στην αποστολή της ομάδας που λίγο μετά τις 17:00 έφτασε στη Stark Arena ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Final 4 απέναντι στην Εφές.

Ή είμαστε τρισχιλιετείς ή δεν είμαστε.

* Σε άρθρο για ένα εντυπωσιακό σπήλαιο που βρέθηκε στην Κίνα, διαβάζω:

Στο τερέν της Κίνας συναντά κανείς πολλούς παρόμοιους γεωλογικούς σχηματισμούς…

Όχι όμως. Στα ελληνικά «τερέν» έχουμε μόνο στα γήπεδα του τένις. Έδαφος να το πούμε.

* Προσεχτικός φίλος διαμαρτύρεται για τη χρήση του «που» στον τίτλο:

Πλεύρης: Οι χώροι που βγαίνει η μάσκα – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Και σχολιάζει (είναι φιλόλογος): Αυτό το άτιμο το «που». Είναι αντωνυμία και των τριών γενών και των δυο αριθμών και επίρρημα. Στο μεζεδάκι που ακολουθεί είναι σε θέση εμπρόθετου προσδιορισμού. Αυτή η τελευταία χρήση δημιουργεί μικροσυγχύσεις.

Εννοεί ο φίλος ότι εδώ θα έπρεπε να μπει «οι χώροι στους οποίους» ή «οι χώροι όπου».

Πράγματι, πολύ βολικό το «που» και σε χαλαρό στιλ θα μπορούσαμε να δεχτούμε διατυπώσεις οπως «οι χώροι που….» αντί για «όπου». Σε τίτλο μάλλον θα το διόρθωνα.

Εσείς τι λέτε;

* Κι ένα μαργαριτάρι σε άρθρο για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πρώτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής. Αρχικά το προβάδισμα διατηρούσε στη σταυροδοσία η Έφη Αχτσιόγλου έναντι της Ρένας Δούρου. Ακολούθως, προχθές της κούρσας της καταμέτρησης ηγούνταν η κ. Δούρου, με την τελευταία ανατροπή να σημειώνεται χθες, όταν η Έφη Αχτσιόγλου «κλείδωσε» την πρωτιά, νωρίς το μεσημέρι.

Ο φίλος που το στέλνει ενοχλείται, και όχι άδικα, από το «ηγούνταν της κούρσας». Και γράφει ότι στα αρχαία το ηγούμαι, όταν έχει σημασία «οδηγώ» (και όχι «διοικώ») συντάσσεται με αιτιατική και ότι εδώ σαφώς ο συντάκτης ήθελε να βάλει «προηγούμαι» -ενώ είναι περίεργο που δεν διάλεξε και τον τύπο «ηγείτο».

Εγώ έχω να πω ότι πολύ πιο απλό (και ακριβέστερο) θα ήταν να γράψει ο συντάκτης ότι «Στη συνέχεια, πέρασε μπροστά στην κούρσα η κ. Δούρου». Πέρα από αυτό, το «προηγούμαι» πολλές φορές μπορεί πολύ καλά να συνταχθεί με αιτιατική στα νέα ελληνικά. Δηλαδή, ενώ θα πούμε «ο Παναθηναϊκός προηγείται του Ολυμπιακού με 2-0», εγώ προσωπικά γράφω «στην κούρσα προηγείται ο τάδε».

* Και κλείνω το άρθρο (είπαμε: η πιατέλα είναι εκδρομική, άρα όχι παραφορτωμένη) με ένα ιατρικό θέμα, που το στέλνει φίλος γιατρός. Σε είδηση από την Κύπρο, ο τίτλος αναφέρει:

Κύπρος: Ανεύρισμα εγκεφαλικής αορτής υπέστη η υπουργός Εργασίας – Χειρουργείται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Λέει ο φίλος μου, αφού επισημάνει την ανορθογραφία (διότι «ανεύρυσμα»): Τώρα στα γεράματα μαθαίνω ότι ο εγκέφαλος έχει αορτή. Στην πραγματικότητα, μάλλον πρόκειται για ρήξη ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας.

Ό,τι και να είναι, μακριά από μας…. Καλό Σαββατοκύριακο!

363 Σχόλια to “Ελενοκωνσταντινικά μεζεδάκια και πάλι”

  1. ΓΤ said

    «[…] ταυτίζει τον Κ. Μητσοτάκη με τον Οιδίποδα και δεν συμμαζεύεται».

    Και θυμήθηκα αυτόν που έγραψε χτες εδώ «ΟιδΗποδα επί ΚολΟνώ»…

    (@0> 35-30 —> 35-40)

  2. Reblogged στις anastasiakalantzi59.

  3. LandS said

    τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα

    Έτσι το έλεγε ένας φιλόλογος που είχα καθηγητή. Όταν μετά από πολλά χρόνια το χρησιμοποίησα (έβαλα ένα «λες και είσαι» μπροστά – μια χαρά έβλεπε και άκουγε ο άνθρωπος) ήταν σαν να μου την έχει πέσει όλη η οικουμένη πάνω μου και να μου κράζει «τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ ΕΙ, αγράμματε».
    Τον καταλαβαίνω τον Οικονόμου.

  4. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

    Πρώτα τις ευχές μας να στείλουμε στους –αρκετούς υποθέτω- Κωστήδες και Ελένες μας! Πάντα με υγεία και χαρές να γιορτάζουν τ’ όνομά τους!

    (Και στον Νικοκύρη, καλή, δημιουργική και όμορφη εκδρομική συνέχεια!)
    ++===
    Ο κ. Οικονόμου θα μπορούσε να (είχε) πει: «τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα εστί». Και το αρχαίο του θα ‘πετούσε’ και η παρήχηση του τ δεν θα χαλούσε…
    3. 🙂 🙂

  5. ndmushroom said

    Εξαιρετικό το απόσπασμα του Κούλη για την αξιοποίηση των γυναικών! Εδώ άλλο ένα, όπου τα λέει ακόμα καλύτερα! 😛

    https://www.bbc.co.uk/programmes/p07gm8zp

  6. Χρίστος said

    Καλημέρα σε όλους.
    Ερώτηση προς γιατρούς (μάλλον). Λέμε υπέστη για το ανεύρυσμα;

  7. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    Μπονζούρ.
    Ο Μποστ το γράφει καλύτερα:

    Στο ραχάτ ντιβάν ξαπλώνει και τον θρόνο του κρατεί
    όστις ειν’ τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τατωματή.

  8. Costas X said

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε Κωνσταντίνους, Κωνσταντίνες και Ελένες !

    Επιβεβαιώνω το «oxi» – «όξι» του Μπάιντεν, το είπε δυο φορές, το άκουσα στην τηλεόραση ιδίοις ωσίν !

    Επιβεβαιώνω επίσης τα λεγόμενα της Φωτεινής Πιπιλή. Συμπτωματικά, πριν 45 χρόνια, σαν σήμερα 21 Μαΐου, μετέδιδε από την Κέρκυρα την παρέλαση για την Ένωση των Επτανήσων, ως νεαρή ρεπόρτερ της ΕΙΡΤ. Πέρασα από δίπλα της παρελαύνοντας ως 13χρονος ναυτοπρόσκοπος !

  9. ΣΠ said

    Καλημέρα και χρόνια πολλά στους: ΚΩΣΤΑ, Κώστα, Costas Papathanasiou, Costas X, και όποιον Κώστα ή όποια Ελένη ξεχνώ.

    1
    Πάλι καλά. Θα μπορούσε να είχε γράψει «Ηδύποδα».

  10. Το όκι, όκι, όκι (τρις θαρρώ) του Μπάιντεν το άκουσα με τ’ αυτιά μου.

  11. ΓΤ said

    Και μετά την κλοπή της προτομής του Καζαντζίδη, η φάση συνεχίζεται με την κλοπή της προτομής του Παπαφλέσσα…

  12. ΓΤ said

    Έχουμε και άλλη γιορτή σήμερα
    https://us8.campaign-archive.com/?e=%5BUNIQID%5D&u=71321d6d7ebd3ccc0ab11ab2b&id=609f472119

  13. Costas X said

    Το βρήκα το απόσπασμα που ο Μπάιντεν λέει το «όχι» «άξι»…

  14. sarant said

    Καλημέρα, χρονια πολλά στους Κωστήδες και στις Ελένες του ιστολογίου, όπως με πρόλαβε να τους αναφέρει ο ΣΠ πιο πάνω.

    Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    7 Αυτό πρέπει να το βρω.

    Θα τα πούμε αργότερα….

  15. leonicos said

    Οπότε, να με συμπαθάτε.

    Σε συμπαθούσαμε και πριν.

    Δεν χρειάζεται να σε παρασυμπαθήσουμε κι όλας….

    Να ήσουνα κι όμορφος…..

    Αλλά αφού δεν έχουμε καλύτερο….

    Απ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα

  16. leonicos said

    Η Φωτεινή με ρωτάει: Τί σου βρήκα;

    Και της απαντώ: Λύσε μου κάποτε αυτή την απορία!

  17. ΓΤ said

    Στάση Γαλαξίδι, φορτώνει GPoint, και μπαίνουν με σούζα στο ΟΑΚΑ
    https://www.sdna.gr/podosfairo/968032_epos-opados-toy-paok-katebainei-stin-athina-me-bespa-kai-mia-terastia-simaia

  18. Teo McSpan said

    Ο τίτλος στην σελίδα Στο Νησί μια χαρά είναι, ακολουθεί την λεσβιακή σύνταξη: η κρίση έφερε ανέργοι, είδα τς φαντάροι, φωναξα της αθρώπ’ κοκ. (Θα το ξέρεις κι εσύ Νίκο).
    Απλά έβαλαν λάθος τον τόνο, έλξη από την ονομαστική.

  19. leonicos said

    11

    Και μετά την κλοπή της προτομής του Καζαντζίδη, η φάση συνεχίζεται με την κλοπή της προτομής του Παπαφλέσσα…

    Σε φίλο μου γλύπτη, τον Θόδωρο Παπαγιάννη, που έχει και το ομώνυμο μουσείο στην Ήπειρο, του παράγγειλαν μια προτομή και του είπαν επί λέξει: Όχι χάλκινη, γιατί τις κλέβουν για ένα πενηντάρι.

    Το ερώτημα είναι: αυτοί που τις κλέβουν, πες δεν έχουν καμιά αναστολή. Αυτοί που τις παραλαμβάνουν, δεν καταλααίνουν τι γινεται;

  20. leonicos said

    1 ΓΤ

    Και θυμήθηκα αυτόν που έγραψε χτες εδώ «ΟιδΗποδα επί ΚολΟνώ»…

    Εγώ είμαι αυτός που το έγραψε. Και λυπάμαι πολύ που το έγραωα έτσι. Αλλά πολλές φορές τα χέρια μου πάνε ηχητικά, και αν δεν το ελέγξω βγαινει λάθος. Μου έχει συμβεί ξανά, και θ α μου ξανασυμβεί. Έχω δουλέψει πολύ πάνω στα δράματα, για να έχει αυτό σημασία.

  21. Spiridione said

    Είναι από τους Νόμους, 805a-b
    φημί, εἴπερ ταῦτα οὕτω συμβαίνειν ἐστὶν δυνατά, πάντων ἀνοητότατα τὰ νῦν ἐν τοῖς παρ᾽ ἡμῖν τόποις γίγνεσθαι τὸ μὴ πάσῃ ῥώμῃ πάντας ὁμοθυμαδὸν ἐπιτηδεύειν ἄνδρας γυναιξὶν ταὐτά. σχεδὸν γὰρ ὀλίγου πᾶσα ἡμίσεια πόλις ἀντὶ διπλασίας οὕτως ἔστιν τε καὶ γίγνεται ἐκ τῶν 805b αὐτῶν τελῶν καὶ πόνων: καίτοι θαυμαστὸν ἂν ἁμάρτημα νομοθέτῃ τοῦτ᾽ αὐτὸ γίγνοιτο.
    http://philo-lettres.fr/grec-ancien/litterature-grecque-chronologie/platon/platon-lois/

  22. leonicos said

    9 ΣΠ

    Εύγε επί τη πλειοδοσία

    Διάβασε σε παρακαλώ το 20

    Πάω να γραψω κάτι για την Οραία Αιλένη

  23. leonicos said

    1 και 9
    Βεβαιως πικράθηκα από το σκώμμα. Άσχετα αν είχατε δίκιο.
    Εγώ, όταν έχω κάτι τόσο ενοχλητικό, επικοινωνώ με τον ίδιο.
    Κι εκείνος κάνει τη διόρθωση λέγοντας: έγραψα έτσι, εννοούσα αυτό.

    Το να είσαι ευγενής δεν ειναι υποχρεωτκό, είναι ωραίο.
    Το να είσαι διορατικός, για το πόσο θα ενοχληθεί ο άλλος, είναι λεπτότητα.
    Απαραίτητα και τα δύο εδώ μέσα.

    Έχω κάνει και άλλα ορθογραφικά λάθη. Συμβα΄νει και θα ξανασυμβεί

  24. leonicos said

    21 Spiridione

    Ευχαριστώ

  25. leonicos said

    21 Spiridione

    Εννοούσα αυτό το σημείο

    εἴπερ ταῦτα οὕτω συμβαίνειν ἐστὶν δυνατά, πάντων ἀνοητότατα τὰ νῦν ἐν τοῖς παρ᾽ ἡμῖν τόποις γίγνεσθαι

  26. leonicos said

    Ό,τι και να είναι, μακριά από μας…

    έχει φάει κόσμο όλων των ηλικιών

  27. ΓΤ said

    Χρόνια Πολλά στον Κώστα Παπαθανασίου, αυτό το τρελό μαμούνι αράδων, τον υπέροχο υφαντή τού προσώρας παράταιρου που καταλήγει πάτσγουορκ ζηλευτό.

    Χρόνια Πολλά στον Κώστα, τον Λαρ’σαίο-Σαλονικιό, που βλέπει μέχρι και στον ύπνο του οδωνύμια (αλλά αγνοεί βόδια μπουλόνια στην άσφαλτο). Φημολογείται ότι έφτασε να κατεβαίνει στην Αθήνα να δει τον ΠΑΟΚ στουμπωμένος σε μπαγκαζιέρα κτελάδικου ανάμεσα σε κοφίνια.

    Χρόνια Πολλά σε όλους τους άλλους Κωστάδες.
    Ελένες έχουμε;

  28. ΣΠ said

    23
    Λεώνικε, σου ζητώ συγγνώμη. Δεν ήξερα ότι ήσουν εσύ. Ήταν αγένεια εκ μέρους μου να σχολιάσω κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα λάθος πληκτρολόγησης (ούτε καν ορθογραφικό). Δεν θα ξανασυμβεί.

  29. Νέο Kid said

    Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε τόσο ο Λεώνικος! Μήπως έχει πιει τίποτις ηδύποτα;

  30. Καλημέρα

    Ετη πολλά εις τους εορτάζοντες και πλείονα εις τας εορταζούσας ! (αντικειμενικά ζουν περισσότερο )

    Αυτή η γιορτή για ανεξήγητους λόγους με μελαγχολεί. Ελένη είναι το δεύτερο όνομα της κόρης μου αλλά ποτέ δεν την έχω φωνάξει έτσι, ούτε γι αστείο. Ισως γιατί παραπέμπει στην βυαντινή αυτοκρατορική οικογένεια που συναγωνίζεται το μητσοτακέικο !
    Κάποτε έπρεπε να σε έχουν βαπτίσει Κων/ο για να γίνεις πρωθυπουργός ή ΠτΔ. Ευτυχώς ο μόνος αξιόλογος είχε επιλέξει το Κωστής για να ξεχωρίζει κάπως.

  31. Οι τρεις προφορές του ΟΧΙ με φωνητικούς χαρακτήρες IPA:

    [‘oxi] Με υπερωικό x. Σαν να λέμε «Ωχ, η…». Κανένας γνήσιος ελληνόφωνος δεν το λέει έτσι. Ένας Γερμανός θα το απέδιδε έτσι, δηλαδή με ach-Laut.

    [‘oçi] Με ουρανικό χχχ…. Έτσι το προφέρουμε κανονικά, ως δισύλλαβη λέξη.

    [‘oç] Με ουρανικό χχχ…. Έτσι το προφέρουμε ως μονοσύλλαβη λέξη, βόρεια ιδιώματα.

  32. Καλημέρα
    Πολλές ευχές στους Κωστήδες (Κωνσταντίνους, Ντίνους κλπ δημοκρατικές δυνάμεις) Ντίνες, Ελένες που σήμερα γιορτάζουν. Χρόνια πολλά και όμορφα.

    30γ Έτσι! 🙂

  33. ΣΠ said

    31
    Και όι στην Κρήτη.

  34. Νέο Kid said

    33. In Cyprus as well!

  35. Πολλές ευχές στους Κωστήδες (Κωνσταντίνους, Ντίνους, ΚΩΣΤΑΣ, Costas+, κλπ δημοκρατικές δυνάμεις) Ντίνες, Ελένες & Έλενες που γιορτάζουν σήμερα . Χρόνια πολλά και όμορφα. (Διασκευή από © Γιάννης Μαλλιαρός 🙂 ).

  36. 33 +34 ΣΠ

    Καλό.

  37. Με προλαβε ο ΣΠ για το όι. Χρόνια πολλά σε εορτάζοντες-ουσες!

  38. Αλεκος81 said

    Θα μπορούσαν εναλλακτικά να ονομαστούν και «Ισαποστολικα» τα μεζεδάκια της ημέρας, ισαποστακικα μόνο να μην είναι.

    Η πτώση των αρρένων συναδέλφων της μας Πιπιλή, είναι και αριθμητική, εκτός από γενική: 35-30 στο κείμενο, από 35-40 στην εικόνα

    Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

  39. Ριβαλντίνιο said

    Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες και σε όλους.
    Είχατε προσέξει πως ο Μέγας Κωνσταντίνος νίκησε τον Μαξέντιο στην μάχη της Μουλβίας γέφυρας στις 28 του Οκτώβρη ; Δηλαδή όταν γιορτάζουμε το ΟΧΙ.
    Είχα πάει να προσκυνήσω την Αγία Ελένη που είχε έρθει πριν κάποια χρόνια στην Αγία Βαρβάρα. Φορούσε χρυσή μάσκα και βυσσινί ρούχα. Περιμέναμε μέσα στον ήλιο ( το στέγαστρο δεν έφτανε για όλη την ουρά ) και ήρθε και μας πήρε την θέση ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με την συνοδεία του. Για αντάλλαγμα μας έστειλε χαιρετισμούς και kisses . Περπατούσε υποβασταζόμενος απ’ την σύζυγό του. 😦

  40. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Κατ
    Στο Κόκκινο 105.5, για τη Λιλιπούπολη ο Γιώργος Αλαμανής (έρευνα), στον Αλέξη Βάκη

  41. π2 said

    Να βάλω ένα αντίστοιχο με το «δεν σηκώνουν κριτικής»:

    «χωρούν πολλαπλών αναλύσεων»

    https://www.anoixtoparathyro.gr/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3/

    (Την παραπομπή στο συνωμοσιολογικό άρθρο του ακροδεξιού Καραχάλιου -πολιτευτή του κόμματος Μπογδάνου, Τζήμερου, Κρανιδιώτη πλέον-, την βάζω επίτηδες στην αρχική πηγή της. Εγώ τη διάβασα στον ιστότοπο του Documento, και πρέπει να πω ότι τσαντίστηκα πολύ, γιατί βλέπω ότι ο Σύριζα επιμένει να μην ξεμπερδεύει με το στρατηγικό λάθος του ξεπλύματος του καραμανλικού καθεστώτος, που αποτελεί πυρήνα του άρθρου).

  42. spyridos said

    «βασιλιάς Κωνσταντίνος με την συνοδεία του. »

    Gidogamean Parade

  43. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Costas X , ΚΩΣΤΑΣ, Κώστας, Ντίνος και λοιποί αφανείς εορτάζοντες Χρόνια Πολλά, γεροί και σχολιάζοντες 🙂

    27 Ελένες έχουμε;
    Κι ας μη μας βάφτισαν Ελένες, κάτι από (κάποια) Ελένη (εύχομαι όλες να) έχουμε 🙂 🙂

  44. Aghapi D said

    εδώ θα έπρεπε να μπει «οι χώροι στους οποίους» ή «οι χώροι όπου».

    πόσο με ενοχλεί πάντα αυτό το που…

  45. Aghapi D said

    Να παινέσω το σπίτι μου;
    Αγαπητή φίλη έγραψε βιβλιάκι για τη μαλοτήρα, απευθύνεται σε παιδιά ως 11-12 χρονών (ίσως και μικρότερα) και με τίμησε βάζοντας το όνομά μου στην επιμέλεια.
    Πληροφορίες εδώ:
    https://www.facebook.com/search/top?q=idaia%27s%20chronicles
    Θα χαιρόμουν να στέλνατε, να αναρτούσατε, να μοιραζόσασταν κριτιικές,
    κι’ ακόμα περισσότερο να παραγγέλνατε κανα δυο αντίτυπα για να εκδοθεί το επόμενο για τον τρύγο: ορκίζομαι πως θα είναι καλύτερο

  46. Ριβαλντίνιο said

    @ 42 Spyridos

    Το ενδιαφέρον σου προκύπτει από κάποια σχέση που έχεις με τα σεξουαλικώς κακοποιημένα γίδια ;

  47. spyridos said

    46
    Όχι με εντυπωσιάζει ο θαυμασμός προς (σεξ. και άλλως) κακοποιητές ζώων.
    Επίσης ο θαυμασμός σε παραδοσιακούς αιμομίκτες τσιγκλάει την περιέργειά μου.
    Ακόμα περισσότερο ο θαυμασμός προς «Αγίους» που έχουν σκοτώσει το λιγότερο καμιά δεκαριά συγγενείς τους.
    Βαριέμαι τώρα.
    Πάω να δω αν θα με τσιγκλίσουν τα μελισσάκια.

  48. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    Χρόνια πολλά, φίλε ΚΩΣΤΑ! Χρόνια σας πολλά Costas Papathanasiou, Κώστας, Costas X καί οἱ ἄλλοι ἑορτάζοντες. Χρόνια σας πολλά Ἑλένες! (ὅσοι αἰῶνες καί νά περάσουν, δέν θά ὑπάρξῃ ποτέ πιό ἐρωτικό γυναικεῖο ὄνομα!)

  49. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @6. Ὄχι, π’ἀνάθεμά τους! 🙂 Οὔτε ὑφιστάμεθα ἀνεύρυσμα, οὔτε ὑπάρχει ἀορτή ἐπάνω ἀπό τόν θώρακα, δηλ. στόν ἐγκέφαλο. Καί τό ἔχουν ἔτσι, τερατωδῶς λανθασμένα, ΟΛΑ τά εἰδησεογραφικά! Οὔτε ΕΝΑΣ δέν ἔκανε τόν κόπο νά σηκώση τό τηλέφωνο καί νά ρωτήση κανέναν φίλο του γιατρό!

  50. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Ο πόλεμος στις Κάννες
    https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/344842_gymni-diamartyria-kata-toy-polemoy-stis-kanes
    σσ Επίσημες ρωσικές αντιπροσωπείες και δημοσιογράφοι από εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Πούτιν δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση, αλλά στο φεστιβάλ έκανε χθες το ντεμπούτο μια ταινία που χρηματοδοτήθηκε από τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος έχει υποστεί αυστηρές κυρώσεις.
    ………………………………………………………………………….
    Όποιος μπορεί να βρει (αχ Γιάννη Ι.) την ομιλία του Π.Θ στην οικογενειακή συνάντηση με Μπάιντεν, και την σύγχρονη μετάφραση (θεατράλε) θα βρει διάφορα σπαρταριστά. Γλωσσικά και παραγλωσσικά 🙂 .
    Είχα βγει αργά για περπάτημα πάντα με το ραδιάκι στ΄αυτί και στο σκάλισμα των σταθμών έπεσα στη σύνδεση. Έκανα την πορεία γελώντας. Στιλ καραγκιοζέ το όλον μού ακούστηκε.

  51. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    14# Νικοκύρη σου έστειλα στο μέιλ το σκίτσο, για δες αν είναι της προκοπής το σκανάρισμα.

  52. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    45 Α! τί ωραία! Με την αγάπη, Αγάπη μας και τη στήριξή μας, αλλά βάλε και αλλιώς τα στοιχεία (ντεν έχω φουμπού καρντιά μου 🙂 )

  53. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @45. Μπράβο σου, Ἀγάπη! Εὔχομαι νά πάη καλά.

  54. Faltsos said

    11, 19
    κλοπών προτομών και λοιπών μνημείων συνέχεια:
    Χθες βράδυ άγνωστοι αφαίρεσαν το κράνος από το μνημείο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στη Θεσσαλονίκη.
    Το παράδοξο είναι ότι όπως γράφει η είδηση, πρόκειται για κάσκα αεροπόρου από την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων, φτιαγμένη από γρανίτη
    https://parallaximag.gr/thessaloniki-afairesan-to-kranos-apo-to-mnimeio-pesonton-aeroporon-140575

  55. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    Χρόνια πολλά στους όντες και στις ούσες 🙂

  56. Χαρούλα said

    Καλησπέρα! Χρόνια καλά, χρόνια πολλά στους: ΚΩΣΤΑ, Κώστα, Costas Papathanasiou, Costas X, και Κώστα ή Ελένη που δεν υποψιάζομαι ή ξεχνώ. Φυσικά και σ´όσους αγαπάτε!

    Το όνομα Ελένη(μαζί με το Άννα), έχει αρκετά τραγούδια που μου αρέσουν. Ενδεικτικά

    Και περισσότερα τραγούδια για την Ελένη, αλλά και τον Κώστα.
    https://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/10-1-tragoydia-gia-tn-eleni-pou-giortazei
    https://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/10-1-tragoydia-gia-to-kosta-pou-giortazei

  57. Ευχαριστώ για τις ευχές! Χρόνια πολλά κι από μένα σε όσους και όσες έχουν την τιμητική τους!

    31α: Ναι, όντως, μιας και στη Γερμανική την προφορά του χ την καθορίζει το φωνήεν που προηγείται και όχι αυτό που έπεται.

  58. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    47 spyridos >>Πάω να δω αν θα με τσιγκλίσουν τα μελισσάκια.
    Μια στιγμή, 🙂
    σε σκεφτόμουν σε σχέση με τα μελίσσια σου! Χθες τέλειωσα το εξαιρετικό βιβλίο «Γκρίζες μέλισσες» του Ουκρανού/ που γράφει στα ρώσικα, Αντρέι Κούρκοφ, μυθιστορία πάνω στην τρέχουσα στην περιοχή ιστορία. Άνοιξη του 2018, ένας μελισσοκόμος από την γκρίζα ζώνη -λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα του Ντονιέσκ (ο ένας από του δυο απομένοντες στο χωριό κατοίκους), μόλις λιώνουν τα χιόνια, μεταφέρει τις 6 κυψέλες του σε αναζήτηση ανθότοπου/μελισσότοπου. Μέσα από αλλεπάλληλους ελέγχους σε σύνορα και «σύνορα» και απρόοπτες περιπέτειες, αναγκάζεται να φτάσει μέχρι την Κριμαία. Παρακολουθούμε τα διάφορα συναπαντήματα, τις διανυκτερεύσεις του στο αντίσκηνό του στην ύπαιθρο δίπλα στα κασόνια, όπως και τα ποικίλα συμβαίνοντα. Γοητεία, ομορφιά και σφίξιμο στην καρδιά μαζί.
    Προσωπικά, παρότι ξέρω αρκετά για τον κόσμο των μελισσών μαθαίνω πρώτη φορά ότι ο ύπνος πάνω στις κυψέλες είναι θεραπευτικός! Επίσης κάνει λόγο για απόσταγμα μελιού και μιλάει σαν κάτι που καίει στο στόμα/λαιμό όπως το οινόπνευμα και δεν ξέρω τί είν αυτό. Όχι η χούμελη φαντάζομαι.

  59. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    13 Α μπράβο

    18 Το σκέφτηκα αλλά είπα να μην το γράψω 🙂

    21 Οκ, στέκομαι διορθωμένος -βέβαια η απόδοση έχει κάπως εκσυγχρονιστεί

    38 Μπράβο, να το έχω στο νου μου για την άλλη φορά

    45 Καλοτάξιδο, όπως λέει το κλισέ

    51 Το πήρα, μια χαρά είναι, θα το παρουσιάσουμε στο προσεχες μέλλον

  60. Πουλ-πουλ said

    58 τέλος.
    Μήπως η πρόπολη;

  61. Aghapi D said

    52 Ευχαριστώ, αλλά στείλε μήνυμα, δέν έχω άλλο τρόπο

    53 Ευχαριστώ 🙂

  62. Βασίλης Ορφανός said

    Νίκο περίμενα ότι αυτή τη φορά θα έκανες μεζεδάκι τη γκάφα του Μπουκάλα που δεν ήξερε τα όρια της Ελληνιστικής Εποχής και νόμιζε ότι συνεχίζεται μετά Χριστόν. Κι όταν τον διόρθωσε ένας αναγνώστης, αντί να το παραδεχτεί ευθαρσώς την άγνοιά του, το έρριξε στον δαίμονα του τυπογραφείου!
    https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/561865759/pro-christoy-i-ellinistiki-epochi/

  63. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    61, κάνε κόπι το κείμενο με τον τίτλο κλπ, εδώ! Να το δουν κι άλλοι 😉

    Για τη μέρα

  64. leonicos said

    28 Όλα καλά και το μέλι γλυκύ. Έκανα άσκηση αυτοσυγκράτησης. Δεν υπάρχει θεμα.
    Και στο κάτω κάτω, καποιος που έχει τη δύναμη να πει ‘συγγνώμη’, κι ας μην έκανε κάτι κακό,
    ας ξανακάνει το λάθος. Του αξίζει η φιλία μας

  65. Νικοκύρη κάτι βρομάει, μια ψιλομπόχα μου ήρθε.

  66. leonicos said

    29
    Όχι, τα ήπια μετά για να ξεχάσω.
    Δεν θυμαμαι για τι μιλάμε

  67. Ριβαλντίνιο said

    Στην δική μου εποχή , αρχή της ελληνιστικής περιόδου θεωρούταν ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι η Μάχη της Χαιρώνειας.
    Επίσης σε κάποια μέρη η ελληνιστική περίοδος κράτησε και μετά το 31 π.Χ. Π,χ, στο ελληνοϊνδικό βασίλειο κράτησε ως το 10 μ.Χ.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Greek_Kingdom#Indo-Greek_kings:_their_coins,_territories_and_chronology
    https://en.wikipedia.org/wiki/Theodamas

  68. # 48

    …Χρόνια σας πολλά Ἑλένες! (ὅσοι αἰῶνες καί νά περάσουν, δέν θά ὑπάρξῃ ποτέ πιό ἐρωτικό γυναικεῖο ὄνομα!)….

    Δεν νομίζω, βάσει ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ το πιο ερωτικό όνομα είναι η ΑΣΤΕΡΩ καθότι τιο όνομά της είναι αναγραμματισμός της λέξης ΕΡΩΤΑΣ

    Τόχω ξναπει, δεν με διαβάζεις προσεκτικά γιατρέ και κάνεις λάθη !!

  69. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    60 >>μήπως πρόπολη;
    Ευχαριστώ, το κοίταξα τώρα. Όντως υπάρχει και απόσταγμα πρόπολης αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι ετούτο που βρήκα και το λέμε μουντοβίνα. Αλκοολούχο ποτό από μέλι (από τα ζάκχαρα του μελιού και βέβαια θα βγαίνει αλκοόλ).
    https://www.news.gr/ellada/kalh-eidhsh/article/25027/tsipoyroapo-meli-me-onomasia-proelefseos.html

    Λεώνικε, για τη Φωτεινή σου ένα ωραίο τραγουδάκι που το άκουσα (δεν το θυμόμουν) από την Λιλιπούπολη, για το κόκκινο χρώμα. Λέει μέσα και το σύζυγό της και είπε ο Γιώργος Αλαμανής που κατέγραψε σε ολόφρεσκο βιβλίο του «Στον καιρό της Λιλιπούπολης/Η βιογραφία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής» ότι είναι το μόνο ζευγάρι που καταγράφεται στα τόσα επεισόδια της θρυλικής εκπομπής.
    Η κυρία Φωτεινή

    και Λεώνικε, πριν μια εβδομάδα περίπου σε συγχαρήκαμε εδώ, για τον έπαινο της Δανάης αλλά μάλλον δεν το είδες.

  70. ΚΑΒ said

    Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του ιστολογίου και σε όλους τους γνωστούς σας. Εγώ δεν έχω κανένα στην οικογένεια.

  71. Πρόσθετο -ουσιαστικό- κίνητρο για το ματς σήμερα το έξτρα 20ήμερο διακοπών γιατ ον νικητή, μια που Ρόμα και Φέγιενορντ εξασφάλισαν συμμετοχή από το πρωτάθλημα της χώρας τους στο τσου λού κι έμαινε κενή η θέση του νικητή του Κόνφερενς΄

    Καθοριστικός παράγων προβλέπεται σήμερα να είναι ο διαιτητής, όχι για μεροληψίες, αβλεψίες και τέτοια αλλά για τον τρόπο που δίνει ή όχι κίτρινη κάρτα στα φάουλ με τα χέρια που κόβουν αντεπιθέσεις, λογικά με τον μπίσεσβαρ θα υπάρξουν πολλά και αν θα βγει νωρίς η κίτρινη ή όχι θα είναι κομβικό για την συνέχεια. Πιθανόν το ίδιο να γίνει και με τον Παλάσιος

  72. sarant said

    67 και πριν: Πάντως, στα γλωσσικά η ελληνιστική πάει αρκετούς αιώνες μΧ

  73. sarant said

    65 Δίκιο έχεις.

    Βασίλη Ορφανέ, αν διαβάζεις στείλε μέιλ ιδιωτικώς.

  74. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    Τό ὀδυνηρότατο (γιά ἐμένα..) σχόλιο πού ἔχω νά κάνω, Νικοκύρη, πάνω στά συριζαϊκά ἄμυλα καί τά νεοδημοκρατικά τυφλόλογα, δέν ἔχει νά κάνη μέ τήν πιθανή (ἕως βεβαία..) ἀγραμματοσύνη τους. Αὐτό πού μ’ ἀφήνει ΑΝΑΥΔΟ εἶναι τό ΕΛΑΧΙΣΤΩΤΑΤΟ πού θά μποροῦσαν νά κάνουν καί δέν τό ἔκαναν. Εἶσαι μεγάλε Γραφεῖο Τύπου τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί γράφεις μιά ἀνακοίνωσι πού ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. Δέν μπορεῖς νά ρίξης μιά τελευταία ματιά (ἀπαιτούμενος χρόνος 5 sec) στό κείμενό σου, πρίν νά πατήσης τό «Ἀποστολή»; Εἶσαι κυβερνητικός ἐκπρόσωπος (ἀκόμη χειρότερα!) καί προγραμματίζεις νά πῆς μιά ἐξυπνάδα (ἄρα, στέλνεις ΚΑΙ σήματα γιά τήν γενικώτερη καλλιέργειά σου..) πού ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. Χάθηκε ὁ κόσμος νά καθίσης ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ στόν ὑπολογιστή σου καί νά διασταυρώσης αὐτό τό φιγουρατζήδικο πού ἑτοιμάζεις γιά ἐκτόξευσι;

  75. Pedis said

  76. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Xρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες του ιστολογίου, στον συγγραφέα μας Κωστή Ανετάκη που μας τιμά συχνά με τα υπέροχα διηγήματά του, και ιδιαίτερα στον άγνωστο ιστολογικό φίλο μου τον ΚΩΣΤΑ.

    Φίλε ΚΩΣΤΑ εύχομαι να σου πάνε ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ στην ζωή σου!👍😂

    Αυτό για σένα.

  77. sarant said

    74 Φοβάμαι πως η μόνη διόρθωση πια είναι ο Σπελ Τσέκερ….

  78. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    45 – Aghapi D καλοτάξιδο το βιβλίο, αλλά τι ακριβώς είναι, και πού μπορούμε να το βρούμε να το βρούμε; Δεν έχω φέις μπούκ, αλλά έχουμε ένα δωδεκάχρονο παιδί στον κοντινό περίγυρό μας, κάνει γι΄αυτό;

    74 – «Αὐτό πού μ’ ἀφήνει ΑΝΑΥΔΟ εἶναι τό ΕΛΑΧΙΣΤΩΤΑΤΟ πού θά μποροῦσαν νά κάνουν καί δέν τό ἔκαναν.»
    Γιατί σε αφήνει ΑΝΑΥΔΟ; Εμένα με αφήνει ΑΝΑΥΔΟ που περίμενες κάτι άλλο.😜
    Όλα είναι σε συνάρτηση σε ποιούς ή σε τι πιστεύουν πως απευθύνονται. Αν το κοινό του Σεφερλή έχει μυαλό κότας, μετά (και) από αυτό, μπορείς να φανταστείς τι μυαλό έχουν οι οπαδοί των κομμάτων;😂😂😂

    Αυτό που ακούω για σένα γιατρέ.
    https://www.youtube.com/channel/UCiIe7qOxLXxRpLSEuGHp5rw

  79. spyridos said

    Χρόνια Πολλά σε Ελένες και Κώστες.
    Να χαίρεστε το όνομα και γενικά να χαίρεστε.

    69
    μουντοβίνα, μουντόβιχα ή όπως αλλιώς το λένε οι Ρωσοουκρανοί, μιντ οι Εγγλέζοι (ο καλόγερος του Ρομπέν των Δασών το σέρβιρε),
    Μετ οι Γερμανοί, Υδρόμελι οι Γαλλοιταλοέλληνες.
    Το υδρόμελι γίνεται ακριβώς όπως το κρασί. Φτιάχνουμε μούστο από φρέσκο ανεπεξέργαστο μέλι (55% μέλι , 45% νερό)
    και γίνεται κανονική οινοποίηση ή με δική του άγρια μαγιά ή με μαγιά κρασιού.
    Προτιμότερη η μαγιά κρασιού γιατί ανεβάζει περισσότερο τους αλκοολικούς βαθμούς και είναι σταθερότερη.
    Εγώ χρησιμοποιώ Lalvin 71B από την περιοχή του Μποζολέ που δίνει 14% οινόπνευμα και πολύ ωραία αρώματα φρούτων.
    Πολύ θα ήθελα να φτιάξω με μαγιά από Ικαρία και από μαυρόξυνο. Αλλά δεν έχω τέτοια εδώ.
    Νεώτερο των 5 χρόνων είναι γενικά αψύ. Κοντά στη δεκαετία στρογγυλεύει η γεύση του και έχει ωραιότερα αρώματα.
    Το παλιότερό μου είναι 5 χρόνων. Ορίστε και φωτογραφία.
    Καλύτερα με φελλό βέβαια αλλά είναι μανούρα και συνήθως δεν προλαβαίνει να μείνει καιρό στο μπουκάλι.

    Μελισσοθεραπεία – υπνοθεραπεία κάνουν οι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα, το καλοκαίρι όταν τα μεταφέρουν και κοιμούνται δίπλα.
    Δεν ξέρω αν κάνει καλό. Καλό κάνει το πρωινό με ψητό και κρασί ή με ψάρια και ούζο αν έχει πάει ο Στράτος για ψάρεμα στην Αγία Άννα.
    Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη το συνηθίζουν, αλλά τελευταία και στην Αμερική.

    https://tinyurl.com/yckvhxm4

    https://tinyurl.com/z8bb62uf

    https://tinyurl.com/4kv6dfsu

  80. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    78 Την ξέρεις Λάμπρο τη μαλοτήρα;
    ΣΚέτη ή μείγμα με έρωντα, από τον κρηταγενή Δία και πάνω! 🙂

  81. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @78. Σέ εὐχαριστῶ γιά τό ὄμορφο τραγούδι, Λάμπρο! 🙂

  82. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    Σωστό τό σχόλιό σου, Νικοκύρη, ἀλλά νομίζω πώς ἄν ἤμουν διορθωτής σέ ἐξετάσεις, δέν θά κοκκίνιζα τό «κίνδυνοι ἐλλοχεύουν»..

  83. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους που γιορτάζουν! Υγεία και χαρά!

  84. Η πολιτική επέμβαση όπως τότε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με το χάρτινο, σ΄΄ολο της το μεγαλείο.Ο Βεϊρίνια βάζει το πόδι να διώξει την μπάλλα 20-30 εκατοστά από το έφαφος και ο Γκατσίνοβιτς κάνει βουτιά , κάνει κεφαλιά και φυσικά βρίσκει το πόδι του Βεϊρίνια. Χλιαρές διαμαρτυρίες από τους πτάσινους, δεν υπάρχει τίποτε δείχνει ο διαιτητής και μετά 2-3 λεπτά να δεθεί το κεφάλι του Γκατσίνοβιτς καλείται οδιαιτητής το VAR
    Ακούγεται ο διαιτητής να διαμαρτύρεται έντονα και μεγαλόφωνα (!!!!) στον VAR (ή τον βοηθότου τον Μανούχο-με ειδικότητα να διευθύνει τον ΟΣΦΠ !!- και εμφανίζεται ο εκλεκτός του Αυγενάκη, ο Κλάτενμπεργκ να βγαίνει από τα αποδυτήρια και να συζητά με τον έλληνα τέταρτο.
    Στοιχηματίζψ πως ο Αλαφούζος θα ψηφ΄ίσει παραμονή ττου Κλάτενμπεργκ

    Αρνούμαι να δω την συνέχεια του αγώνα

  85. Αγγελος said

    Εμ σωστό είναι το «οι κίνδυνοι ἐλλοχεύουν», Γιώργο Κατσέα! Ακριβώς αυτό λέει κι ο Νικοκύρης!

  86. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @85. Σωστά!

  87. Costas Papathanasiou said

    Καλησπέρα.
    Διπλογιορτή η σημερινή , διπλές ευχές λοιπόν σε όλες κι όλους και χιλιόχρονοι όλοι οι αγαπητοί, ανεξαρτήτως του βαφτιστικού (άλλως “μικρού ονόματος”). Μα είναι πρέπον στην παρούσα συγκυρία να μείνει λίγο υπό σκιάν ο Μ’αἶγας(βλ. και σχ.42) Χριστιανός Πρωτορωμιός (ο υπ’αιγίδαν ιεράν σκιασθείς, δειχθείς ως δράστης ειδεχθής τεκνο/γυναικο-κτονίας, λατίνος άγιος και ήρωας όσο κι ο έλλην Ηρακλής), κι ας μνημονεύσουμε αντ’ αυτού μόνο το Ρόδου ρόδο, την Ελένη- “και κάθε Ελένη της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη”.
    Υποδειγματικό για τον σκοπό αυτό του Φοίβου, το εύψυχο και φωτοβόλο άσμα, ο οποίος Σκέφτηκε, ως έκφραση αληθή της μνήμης της, “Κάποια μικρά λουλούδια (…) που είναι για ν’ ανθίσουν/Να δουν τον ήλιο και να ξεψυχήσουν” στα οποία με περίτεχνη, λεπτή ειρωνεία αντιπροβάλει την “αλήθεια” από Εφημέριους της νυχτωμένης τηλε-Ζούγκλας, από τους Θυρωρούς Κωδίκων Νόμου-Τάξης, τους κατ’επίφαση Πιστούς (που είν΄εν κρυπτώ ενοχικοί αυνανιστές), την φύσει ανεπαρκή, ούσα ανδρική, δική του τραγουδοποιία και καταλήγει πως την άνθινη α-λήθεια, θα διασώζει εσαεί -ευτυχώς!- ο γρίπος όσων αγρυπνούν γι’ αυτή δολώνοντας στη μαύρη κοσμοθάλασσα ασημόχρυσα ψαρευτικά τραγούδια (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=U9M2e0vZoLY – Ελένη Τοπαλούδη, Στίχοι-μουσική-ερμηνεία: Φοίβος Δεληβοριάς. άλμπουμ «ANIME»).
    Να προστεθούνε προσφυώς-κατ’ άρθρον- σε αυτές του Spiridione(σχ,21)για τις σΑρματολές/Σαρμάτισσες(ή Αμαζόνες Σαυρομάτιδες), και οι ρήσεις του Σωκράτη: “…[540c] τὴν πόλιν δημοσίᾳ ποιεῖν, ἐὰν καὶ ἡ Πυθία συναναιρῇ, ὡς δαίμοσιν, εἰ δὲ μή, ὡς εὐδαίμοσί τε καὶ θείοις.
    (Γ:)Παγκάλους, ἔφη, τοὺς ἄρχοντας, ὦ Σώκρατες, ὥσπερ ἀνδριαντοποιὸς ἀπείργασαι.
    (Σ:)Καὶ τὰς ἀρχούσας γε, ἦν δ᾽ ἐγώ, ὦ Γλαύκων· μηδὲν γάρ τι οἴου με περὶ ἀνδρῶν εἰρηκέναι μᾶλλον ἃ εἴρηκα ἢ περὶ γυναικῶν, ὅσαι ἂν αὐτῶν ἱκαναὶ τὰς φύσεις ἐγγίγνωνται. (…)
    [543a] Εἶεν· ταῦτα μὲν δὴ ὡμολόγηται, ὦ Γλαύκων, τῇ μελλούσῃ ἄκρως οἰκεῖν πόλει κοινὰς μὲν γυναῖκας, κοινοὺς δὲ παῖδας εἶναι καὶ πᾶσαν παιδείαν, ὡσαύτως δὲ τὰ ἐπιτηδεύματα κοινὰ ἐν πολέμῳ τε καὶ εἰρήνῃ(Πλάτωνος “Πολιτεία”)
    Υγ: Προσωπικά ευχαριστώ για τις ευχές
    Του Σίγμα Πι την πράα σπουδή/την αρχοντιά Γεωργίου Κατσέα – του ΓάμαΤαυ τα ευειδή/και της Χαρούλας τα ευθέα-(και όσα όπως δει, και ευστόχως χύμα/ που αυτή η λειψή,δεν πιάνει,ρίμα)

  88. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    79.Μελισσοθεραπευτήρια λοιπόν!
    Ευχαριστώ πολύ.
    Έμαθα και το υδρόμελι! (Άλλο νόμιζα)
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9
    ………………………….
    Να βάλω κι ένα γλωσσολογικό
    «τρισδιάστατος» ή «τριδιάστατος».
    https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/561872233/o-tridiastatos-kai-ta-kritiria-toy/

  89. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    87
    Καίτοι από χθες του Παπαθανασίου
    και σήμερον του Μέγα, του Οσίου,
    ο δις φερώνυμος στο ιστολόγιο
    πώς μου διέφυγε-ρητά-απ΄το ευχολόγιο ; 🙂

    Κύριε Παπαθανασίου χρόνια πολλά και καλά!

    Αχ η Ελένη Τοπαλούδη
    θαρρείς μοιραία ρίμα με λουλούδι
    όχι κρινάκια όχι ήλιοι
    μα είκοσι χρόνων ασφοδίλι 😦

  90. Αγγελος said

    Κι από μένα ευχές σε όλους τους εορτάζοντες. (Κι η γιαγιά μου, κι ο αδελφός της, κι η μεγάλη αδελφή της άλλης μου γιαγιάς, κι ο αδελφός της μάνας μου — αλλά κανένας τους δεν βρίσκεται στη ζωή…)

  91. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    !80 – Όχι κρι κρί μου δεν την ξέρω, σήμερα την πρωτοείδα εδώ και δεν έμαθα τι έιναι – σημαίνει.😊
    Είδα το σχόλιο της Αγάπης και σκέφτηκα μήπως είναι καλό για ένα «δικό μας» παιδί που τελειώνει το δημοτικό να του το κάνουμε δώρο για το καλοκαίρι.
    Επιμένουμε να κάνουμε δώρα σε παιδιά έντυπα βιβλία, ελπίζοντας να τα αγαπήσουν, γνωρίζοντας πως η μάχη είναι χαμένη, θεωρώ πως μέχρι το 30, ελάχιστα βιβλία θα είναι έντυπα, θα έχει επικρατήσει το ηλεβιβλίο.

    Ουδέν κακόν αμιγές καλού, θα σωθούν εκατομμύρια δέντρα.😊

  92. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    91. Πιστεύω θα μας ενημερώσει εδώ η Αγάπη για το βιβλίο.

    Αλήθεια ο Γιάννης ο Κουβάτσος πού είναι; Έγινε κάτι, καμιά παρεξήγηση εδώ ή ν΄ανησυχούμε;
    Εκείνος σύστησε για εφηβόπουλα το «Μια ζωή ψαρεύοντας» εκδ. Εστία

  93. Νέο Kid said

    Παναθηναϊκός – Μιγιάγκι Καράτε τότζο : 1-0
    Συγχαρητήρια στα παλικάρια της Πανάθας που βγήκαν ζωντανοί απ την Οκινάουα και πήραν το κύπελλο!

  94. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    92 – Ναι είναι αρκετός καιρός που δεν βλέπω το όνομα του, ας ελπίσουμε πως είναι καλά και πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου.😊

    Μεγάλο το κενό του αξέχαστου ντόκτορ, θα μας είχε ενημερώσει, είχε τον τρόπο του. Μου λείπει πολύ ρε γαμώτο, επικοινωνούσαμε σχεδόν καθημερινά στο βαιμπερ με διάφορα.😪

  95. 91 Κάπου διάβασα ότι η ανάγνωση από οθόνη δημουργεί προβλήματα (κάτι για συρρίκνωση του εγκεφάλου νομίζω). Δεν παίρνω όρκο για την εγκυρότητα της σελίδας που το διάβασα, μπορεί να είναι και μπαρούφα.

  96. Νέο Kid said

    Ο Τζη να μη στεναχωριέται! Τόσα χρόνια έπρεπε να ξέρει ( το ξέρει δηλαδή!…) ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Αεκάκι ! … να χάνει κύπελλα απ τον ΠΑΟΚ 🤓

  97. sarant said

    79 Ωραία χρώματα πάντως!

    88 Χρωστάμε άρθρο για το τρισδιάστατος/τριδιάστατος, Μονάχα να το θυμηθώ.

  98. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    94β, ακριβώς το ίδιο νιώθω κι εγώ. Δε μπορώ να το βολέψω μέσα μου αυτό το κακό. Σαν να έχασα έναν πολύ παλιό φίλο, έναν εδικό μου άθρωπο 😪
    Ρε συ κάποια φορά είχες βάλει κατά λάθος το μέιλ σου εδώ,το θυμάσαι; αλλά εσένα δεν τολμά να σε πλαστογραφήσει ο πολυώνυμος! 🙂

  99. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    95 – Μπά μάλλον μπούρδα είναι, αν ήταν έτσι, εδώ και μισό αιώνα που υπάρχουν οθόνες υπολογιστών θα είχε ακουστεί κάτι έγκυρο.
    Όπως και νάχει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, τα νέα παιδιά έχουν ελάχιστη επαφή με εξωσχολικά βιβλία, ας κρατηθεί τουλάχιστον στην ηλεκτρονική μορφή, κάτι που επίσης βλέπω χλωμό.

  100. # 93

    βαζελάκο μη βγάζεις γλώσσα γιατί πήρες ένα χάρτινο κύπελλο, η ΑΕΚ μετά το χάρτινο πρωτάθλημα είδες τι έπαθε. Το ματς έπρεπε να διακοπεί όταν το λιμό, ο Αιτόρ, πήγε να πανηγυρίσει μπρστά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και άρπαξε τουλάχιστον μια πέτρα, αλλά αυτό δεν το «είδε» ο βοηθός του AVAR.να δώσει…πέναλτυ ! Δασκαλεμένος θάτανε ο παίκτης.
    Γενικά ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μεσάνυχτα έχεις από μπάλα, συγχαρητήρια για το νταμπλ της Νουδούλας φέτος και με τους δυο εκπρόσώπους της. Σιγά μην αλλάξουνε τον Αυγενάκη και τον Κλάτενμπεργκ

    Βρες κάπου το βίδδεο του ματς και δες τον διαιτητή όταν τον πιέζουν να δώσει πέναλτυ από το VAR, μέχρι να πεισθεί…ούτε σε ταινία του Χατζηχρήστου !

  101. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    98 – Ναι, ήμουν μικρός κι απονήρευτος τότε😂 αλλά αν το κάνει θα τον βρω (έχω στοιχεία του από τον συγχωρεμένο) και θα του δώσω να κρατάει το άδειο κεφάλι του.😊 Από την άλλη γιατί να το κάνει, εμένα δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου, δεν έχω καμία βαρύτητα στο ιστολόγιο.😂

  102. ΚΩΣΤΑΣ said

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους συνονόματους και στις Ελένες, υγεία και όλα τα καλά!

    Ευχαριστώ πολύ όλους/ες για τις ευχές σε μας που γιορτάζουμε σήμερα.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους/ες μου ευχήθηκαν προσωπικά:
    Σταύρο (#9), Νικοκύρη (#14), ΓΤ (#27), Δημοσιοχώρο (#35), Έφη (#43), Γιώργο Κατσέα (#48), Χαρούλα (#56), Λάμπρο (#76), υγεία, αγάπη και χαρές να έχετε!

    Κεραστείτε την αγάπη μου και ό,τι ποτό τραβάει η όρεξή σας, αυτά διαθέτει το κατάστημα…

    🥂​🥃​🥤​🍦​🧋​🥤​​🍷​

  103. Νέο Kid said

    100. Κοίτα, το δεύτερο ημίχρονο στο YouTube είδα ,γιατί είμαι στη μαύρη ξενιτιά.
    Αλλά είδα τις φάσεις. Το πέναλτι δεν ήταν. Αλλά έπρεπε να παίζεις με 10 στη βραζιλιάνικη καρατιά.
    Ο διαιτητής απότι κατάλαβα απ τις διακοπές , πρέπει να ήταν μαλάκας…
    Άντε καληνύχτα !

  104. spyridos said

    91
    Μαλοτήρα το Κρητικό τσάι του βουνού.
    Οταν δεν αισθανόμουν καλά, είχα πυρετό, κρύωμα κτλ ο πάππος, μου έφτιαχνε μια κούπα και έβαζε και ένα μικρό φυλλαράκι δίκταμο γιατί παραπάνω με πίκριζε.
    Είχε πάντα φρέσκο από το χωριό. Κοντά 600 μέτρα υψόμετρο, το ψηλότερο μόνιμα κατοικημένο χωριό στα Λευκά Όρη.
    Πριν τον πόλεμο μάζευαν μαλοτήρα και δίκταμο και τα πουλούσαν στα Χανιά. Για το δίκταμο κρεμόντουσαν σε γκρεμούς.
    Το δίκταμο που βρίσκουμε τώρα είναι από καλλιέργειες.

    Δύσκολο το φέισμπουκ αλλά βρήκα αυτή τη σελίδα για το βιβλίο.
    https://www.idaias-chronicles.gr/order/

  105. Αγγελος said

    Τη μαλοτήρα την είχα ακούσει ως τώρα μόνο από τη Βούλα της Μουρμούρας (εμ βέβαια, απ’ το Φόδελε είναι…) Χαίρομαι που υπάρχει σταλήθεια 🙂 Ευκαιρίας δοθείσης, θα τη δοκιμάσω κιόλα!

  106. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    104 Α μπράβο, πολύ ωραία! Ευχαριστούμε!
    Η Μαλοτήρα είναι τσάι,όπως π.χ. του Πάρνωνα, του Ταϋγετου και λοιπών βουνών, αλλά με πιο μικρά φυλλαράκια και πιο ευωδιαστό.
    Ο δίκταμος ή έρωντας είναι με στρογγυλά φυλλαράκια, σαν άγρια ματζουράνα (πιο έντονη γεύση- πικρίζει το πολύ, όπως λες Σπυρίδο)
    Τώρα που έδωσες στοιχεία του βιβλιαρακίου 🙂 , γκουγκάρισα και βρήκα μερικές σελίδες. Κι έχω να πω ότι μου άρεσε και η ιδέα και η εικονογράφησή του. Εννοείται θα πάρω και θα χαρίσω 🙂
    https://www.idaias-chronicles.gr/on-the-mountain-paths/

  107. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    106 χαχα το έγραψα με κεφαλαίο το Μ-αλοτήρα, παρασυρμένη από το βιβλίο 🙂
    Ξέχασα να πώ ότι και η μαλοτήρα και το δίκταμο είναι ενδημικά φυτά της Κρήτης και υπέροχα ροφήματα. Νομίζω δεν φύονται αλλού, Δεν έχω ακούσει, δεν ξέρω αν τα «σηκώνουν» κι άλλα μέρη κι αν παράγονται μαζί με τα μυριστικά φυτά και βότανα που εδώ και μερικά χρόνια έχουν αυξημένη καλλιέργεια στην Ελλάδα-και καλώς- με το ιδανικό κλίμα για πλούσια μικροχλωρίδα που έχουμε.
    Μιας κι ήρθε η κουβέντα στα βότανα να πω ότι στη Δράμα έχει ένα πολύ ωραίο, διαφορετικό κι αυτό, τσάι.

    Μαλοτήρα (Sideritis syriaka)

    Δίκταμο (Origanum dictamnus),

  108. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Εδώ λίγα ακόμη για τη μαλοτήρα. Είναι από σάιτ καλλιεργητών, διαφημίζονται παράλληλα, αλλά χαλάλι, είδα σε άλλο σάιτ ότι πέρυσι βραβεύτηκαν σε ανάλογο διεθνή διαγωνισμό.
    https://tofillo.com/el/%ce%b2%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1/%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%8d/

  109. Costas Papathanasiou said

    89 κλπ:
    Πάνυ μὲν οὖν, ἔφη- Ω, Έφη/ πού’χεις Άνοιξης το κέφι,
    Δεν σηκώνει αθιβολή:
    Όπου αθός, ηλίου τού μέλλει/ γλύκα -ας είναι κι ασφοδέλι-,
    μ’ένα μέλισσας φιλί.

  110. # 103

    Το είδα και γω κονσέρβα στην επανάληψη, να είμαι ψύχραιμος. Κοίτα η πρώτη κάρτα που έπρεπε να βγεί ήταν στον Παλάσιος για συνεχόμενα αντιαθλητικά φάουλ στον Βεϊτίνια κάθε φορά που έχανε (δηλαδή όλες) την μονομαχία. Η κάρτα στον Αουγκούστο για διαμαρτυρία (!)-εντελώς κόσμια διαμαρτυρήθηκε αφού άφηνε ίδιες φάσεις χωρίς φάουλ- ήταν ενδεικτική προθέσεων.Φυσικά δεν είχε τα αρχίδια να τον αποβάλει στις δυο φάσεις για κίτρινη που έκανε ο Αουγκούστο, αλλά…
    Το μεγάλο γέλιο του αγώνα ήταν το MVP ο Αϊτόρ, ο οποίος βέβαια έπρεπε να έχει αποβληθεί όταν έπιασε τα αρχίδια του μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ κι έφαγε πέτρες, Αντ’ αυτού βραβεύτηκε, αφού το VAR δεν «είδε»!!!

    Αντ΄αυτού απέβαλε Κρέσπο και Βεϊρίνια ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα, ό,τι είχε κάνει Μάνταλος το 14 στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ πριν τον τελικό, ο διαιτητής-ελίτ τάχε πάρει στο κρανίο από την «καθοδήγηση» του VAR

    Κοίτα, πλέον τα ματς ελέγχονται μέσω ενδοσυνενόησης από τον τέταρτο και τον VAR, όπου ο Κλάττενμπεργκ είχε βάλει δικά του παιδιά με «διακρίσεις», καθόλου δεν αποκλείω στο κόλπο της παράγκας να είναι μέσα κι ο ΠΑΟΚ – στοιχηματικά φέτος τον έπαιξα να χάσει στην πρώτη νίκη του Ατρόμητου και την μοναδική νίκη του ΠΑΣ στα πλέη οφφ -αν θυμάσαι έγραψα πως μετά την νίκη ο ΠΑΣ θα χάνει με κάτω τα χέρια και επαληθεύτηκα από την ομάδα «που κτύπαγε όλα τα παιχνίδια»…
    Φυσικά ήξερα πως θα κέρδιζε τον ΠΑΟ για να βγεί δεύτερος αλλά δεν κλέβω εκκλησίες, αν η απόδοση είναι κάτω από 3-4 δεν στοιχηματίζω, είναι το ίδιο εύκολο να χάσεις ένα τοίχημα απόδοσης 4 με ένα στοίχημα του 1,30, όποιος δεν το εφαρμόζει, χάνει., Φέτος έχασα το Χ2 του ΠΑΟΚ στην Μαρσέιγ που τόχα βρει στο 5.80 από ατυχία.Επαιξα 7 φορές αντι 3-4 που είναι το στάνταρ μου στην σεζόν
    Αγαπάω το ποδόσφαιρο το οποίο στην Ελλάδα το σκοτώνει η παράγκα- μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν υπάρχει μαφία χωρίς πολιτική στήριξη.

    Κουίζ, ποια ήταν η πολιτική στήριξη της αλβανικής που αφού λήστευε ανενόχλητη συνεχώς τα περίπτερα και απογοητευθήκανε όλοι οι Ελληνες, τα πήραν να τα δουλέψουν αλβανοί και ως δια μαγείας σταμάτησαν οι ληστείες στα περίπτερα :

  111. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    Μπράβο Τζῆ! Ὡς συνήθως, κάνεις καίριες καί σωστές πρατηρήσεις.. (..στά ποδοσφαιρικά! 🙂 )

  112. Μερικά ακόμα αξιοσημείωτα

    Φυσικά και έπρεπε να διακοπεί το παιιχνίδι για την πέτρα στον Αϊτόρ κι ας την προκάλεσε χωρίς να «δούνε» τίποτε διαιτητής, επόπτες, τέταρτος και VAR που έχει δικαίωμα να επεμβαίνει για κόκκινη…
    αλλά πριν μια βδομάδα στην Λειβαδιά, παρουσία του Αλαφούζου, η ομάδα του κολητού του Αλ., Κομπότη, (αυτός του έφερε τον Παλάσιος) ναι μεν κέρδισε την Βέροια αλλά κάποιος μπήκε μέσα στο γήπεδο κι έστειλε με γροθιές ένα παίκτη της Βέροιας στο νοσοκομείο !! Φυσικά δεν κουνήθηκε φίλο ενώ έπρεπε να μηδενισθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Λεβαδειακός και να ανέβει η Βέροια.
    Στην Ελλάδα της παράγκας και του Αυγενάκη ζούμε

    Εχω την αίσθηση πως εξετάζεται το σενάριιο να αφαιρεθούν 6 βαθμοί από τον ΟΑΡΗΣ για απλήρωτα χρέη, να δηλωθεί η ΑΕΚ στην Ευρώπη κι όταν πληρώσει ο ΟΑΡΗΣ να επιστραφούν οι βαθμοί αλλά κατόπιν εορτής ( ανασύστασης του πάλαι ποτέ ΠΟΚ γιατί δεν παλεύεται αλλιώς το πράμα)

  113. # 111

    Ευχαριστώ, αλλά τα ποδοσφαιρικά έχουν ΠΑΝΤΟΤΕ πολιτικό υπόβαθρο . Να σου θυμίσω, επέτρεψε ο Κοντονής στον Σαββίδη να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ και τον έφαγε στην στροφή ο Τσίπρας με τον αλήστου μνήμης Βασιλειάδη που έβγαζε δικαστικές αποφάσεις από τηλεοράσεως
    Οπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος η διαδοχή από τον Αυγενάκη δεν άλλαξε τίποτε επί της ουσίας κι αυτός δικαστικές αποφάσεις μέσω Αρκούδη και Μαρούπας έβγαζε αλλά την έφαγε στον κώλο από το CAS
    Βλέπεις οι μαφίες έχουν παντός καιρού πολιτική κάλυψη και θα έχουν όσο ο κοσμάκης πηγαίνει στις κάλπες και ψηφίζει ένα από τα δυο πολιτικά πρόσωπά της
    Να σου θυμίσω πως όταν ο ακατανόμαστος έγινε πρωθυπουργός με την εξαγορασμένη ψήφο του Κατσίκη στο υπόλοιπο Αττικής, εκτός του Κιρσίκη είχε προλάβει να μετακομίσει στην Νουδούλα και ο Καμένος (ναι, αυτός που πήγε με τον Τσίπρα) μήπως έπαιρνε αυτός την έδρα στην Β΄Αθηνών. Βέβαια σε όλες τις προηγούμενες εκλογές την έδρα του κόμματος έπαιρνε ο πρόεδρος αλλά δεν μπορούσαν να εξαγοράσουν τον Στεφανόπουλο ! Σου θυμίζει τίποτε παρόμοιο ;

  114. Faltsos said

    Έχω την παραξενιά να ψάχνω ειδήσεις σε σελίδες τρίτων. Τί γράφουν για τον τελικό του κυπέλλου οι Πειραιώτες;

    https://www.fosonline.gr/podosfairo/kypello/article/189061/panathinaikos-paok-1-0-telikos-gia-klamata-to-piran-oi-prasinoi
    Τελικά ποια ομάδα πήρε το κύπελλο;

  115. sarant said

    Καλημέρα από εδώ!

    Μια θλιβερή είδηση, που έγινε γνωστή χτες στα σόσιαλ. Πέθανε ο Βένιος Αγγελόπουλος, καθηγητής του ΕΜΠ και αγωνιστής της Αριστεράς, που σχολίαζε περιστασιακά και στο ιστολόγιό μας ως Venios.

  116. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    113 – Χαλάρωσε Γιώργο μου μη σου ανέβει η πίεση κι έχουμε άλλα.😊
    Το ποδόσφαιρο όπως και όλοι οι μαζικοί φορείς και θεσμοί, είναι αντικαθρέφτισμα της εκάστοτε κοινωνίας. Βλέπεις πουθενά (και γενικά στον κόσμο) να υπερισχύει η δικαιοσύνη, γιατί περιμένεις κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο, όταν όλο το παγκόσμιο οικοδόμημα είναι σάπιο;

    Το καίριο ερώτημα για μένα, είναι πόσοι από αυτούς που πήγαν στο γήπεδο και τους πολλούς περισσότερους που το είδαν στο σπίτι, τους ενδιέφερε το θέαμα περισσότερο από την νίκη. Αν η απάντηση, είναι για τη νίκη, μπορεί να εξηγήσει όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία. Εσύ τι λές.

    Υ.Γ -Θυμαμαι τι μου είπες πρόσφατα, αλλά επιμένω, δεν αξίζει να χάνεις τον χρόνο σου με το ποδόσφαιρο. Σε όλες τις ηλικίες, η ζωή έχει αντίστοιχα με τις ασχήμιες😊

  117. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Σε όλες τις ηλικίες η ζωή έχει αντίστοιχα με τις ασχήμιες, πολλές ομορφιές, και συνήθως, η ευτυχία και η δυστυχία, είναι θέμα επιλογής.😊

  118. miltos86 said

    Χάρτινο λοιπόν το κύπελλο χτες, ε; Φυσικα, μας φταίει η ΝΔ, οι υπουργοί, ο Κλατενμπεργκ, ο Ισπανός διαιτητής, αναλύουμε μισό αγωνιστικό λεπτό και… μια πέτρα, για το τι έγινε στο γήπεδο τα υπόλοιπα 90+ λεπτά ούτε λόγος…

    Και φυσικά δεν παίζει κανένα ρόλο ότι ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες στα πλέι-οφ δε μπορούσε να σταυρώσει νίκη και παρά το μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα είχε Άγιο που στην τελευταία αγωνιστική δεν έπεσε στην τέταρτη θέση.

    Αλλά ξέχασα, ο ΠΑΟΚ τα «έδωσε» τα ματς των πλέι-οφ για να επιλέξει ποιοι θα περάσουν Ευρώπη και να μπλοκάρει τον «οΑρης», του οποίου έχουμε κόμπλεξ ακόμα και με το όνομα. (Λέτε τον Άλκη Καμπανό να τον έφαγαν επειδή είπε ότι είναι Άρης κι όχι οΑρης τελικά; )

    Χάρτινο και το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ τότε, ποιος θα θυμηθεί βέβαια τα ανεπανάληπτα ξεφτιλίκια της χώρας μας διεθνώς, όταν έπαιζαν παντού τα βίντεο ενός προέδρου ομάδας να μπουκάρει στο γήπεδο και τους διαιτητές με όπλο στο παντελόνι… Τι γίνεται με τη δίκη και τις ποινές αλήθεια; Αλλά όχι, εδώ δε μας προστατεύει κανένα υπουργείο και καμιά νουδουλα

    Όλα καλά, να τον χαίρεστε τον ΠΑΟΚ σας και τον υπέροχο του πρόεδρο, συνεχίστε να τακτοποιειτε τα πράγματα στο μυαλό σας όπως σας βολεύει.

    Να διευκρινίσω ότι δεν επιτίθεμαι προσωπικά και δεν καίγομαι για καμία ομάδα. Αδυνατώ να παθιαστώ για ιδιωτικές εταιρείες διοικούμενες από μαφιόζους που συντηρούν τοπικιστικές κόντρες παίζοντας με λατινοαμερικάνους παίκτες.
    Όταν όμως ανεχόμαστε παράγοντες που οπλοφορούν στο γήπεδο, εμπλοκές τους σχετικά το όνομα γειτονικής χώρας και δολοφονίες παιδιών εξαιτίας της ομάδας τους τότε ναι, το ζήτημα με αγγίζει κι εμένα.

  119. # 118

    Καλά ό,τι είδες εσύ, ο ΠΑΟ τον έλιωσε τον ΠΑΟΚ, το πέναλτυ ήταν μαρς, ο Αϊτόρ δεν επιασε τα αρχίδια του μια φαγούρα είχε, ούτε ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, σερνότανε, το όπλο στην κολότσεπη φταίει , κάποιοι πρόεδροι που ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝΕ τους έχουμε ξεχάσει κ.λ.π. Φίλε εγώ αγαπάω το άθλημα και να παίζεται το γήπεδο με ίσους όρους
    Το ό,τι δεν ξέρεις τι λες αποδεικνύεται από τις δυο νίκες του ΟΑΡΗΣ στα πλέη οφφ, ούτε ο Καρυπίδης δεν ισχυρίζεται πως είναι καλύτερη ομάδα οΟΑΡΗΣ πό τον ΠΑΟΚ
    Εγώ αδυνατώ να παθιασθώ με την Νουδούλα, τον Σύριζα, το…Τρινάλ και απλά σέβομαι το ΚΚΕ για την τέλλα του να διεκδικει εξουσία μέσω «δημοκρατίας» για να την καταλύσει. Οταν καταλάβεις πως πρώτα θα φιάξουμε ποδόσφαιρο και μετά κόμματα με αρχές (γιατί απλά είναι ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ) έλα να ξανασυζητησουμε

  120. Νέο Kid said

    115. Ω, κρίμα! Τα σχόλιά του ήταν ποιοτικά και χαμηλών τόνων, χωρίς κομπορρημοσύνη

  121. Καλημέρα,
    115 Συλλυπητήρια στους δικούς του. Στενάχωρα θέματα…

    Τη μαλοτήρα την έμαθα στο Μανχάιμ από τον συνάδελφο Μπάμπη. Είχαμε μείνει στις φθινοπωρινές διακοπές στην πόλη – τότε μέναμε μόνιμα στο Μόναχο όπου δούλευε η γυναίκα μου κι εγώ δούλευα στο Μανχάιμ και τη Στουτγάρδη κι κείνη τη χρονιά οι φθινοπωρινές διακοπές Βαυαρίας – Βάδης δεν συμπίπτανε. Οπότε μείναμε τις μέρες που δούλευα στο Μανχάιμ και μας κάλεσε ο Μπάμπης στο σπίτι για μαλοτήρα. Εκεί έμαθα πως είναι το τσάι του βουνού που λένε αλλού (εμείς το λέμε πεντόνικο).

  122. # 116

    Λαμπρούκο μην ανησυχείς και δεν ανεβαίνει η πίεση μου, περνάω σούπερ ψυχικά, άμα βρεθούμε θα στα πω. Σκέψου όμως λίγο «πολιτικά» κάποιες χρονιές χωρίς θεατές τόπαιρνε ο ΠΑΟΚ, φέτος που παίζεται η μεγάλη κομπίνα του Βοτανικού και χρειαζότανε σανός είδαμε τον ΠΑΟ να «κληρώνεται» με το Αγρίνιο και μετά αντί να πίξει με τον ΟΑΡΗΣ(*) να παίζει με την …Καρδίτσα για να φτάσει τελικό. Εκεί όμως «πρέπει» να το δουν οι βάζελοι ώστε συν την Ευρώπη να μην ασχολούνται με το σκάνδαλο ης διπλής ανάπλασης όπου ένας παίρνει 100 για να δώσει 300 !!!
    Ελα μου όμως που «πρέπει» να το δουνε και τα παόκια. Και εφαρμόζεται η γνωστή συνταγή, πρόκληση αντίδραση , ΜΑΤ, δακρυγόνα ώστε να περάσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος ( ο ΠΑΟ έκανε μόνο μια ευκαιρία και την έχασε αλλά του έδωσε πέναλτυ το VAR άνευ λόγου μέχρι κι ο διαιτητής ούρλιαζε όταν τον υποχρέωσε το VAR να το δώσει)
    Κάποιοι όμως θυσίασαν το βδομαδιάτικο ίσως και το μηνιάτικο τους για να έρθουν να δουν την ομάδα τους κι αυτούς ο Αυγενάκης, ο Κλάτενμπεργκ και η μαφία τους τους κορόίδεψαν ακόμα μια φορά και χωρίς ουσιαστικό ποδοσφαιρικό όφελος για τον ΠΑΟ, μη σου πώ πως στον δεύτερο γύρο είχ κάποιες ελπίδες να κάνει κάποια νίκη, στο τρίτο και με το χαμηλότατο (ουσιαστικά μηδενικό) ράνκιν θα θέλει κολοφαρδίστικη κλήρωση για να ελπίζει

    (*) επισήμως υπάρχει ΠΑΕ ΟΑΡΗΣ και ο Καρυπίδης αρνείται να πληρώσει τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ Αρης λέγοντας πως δεν έχει καμιά σχέση με την δικιά του

  123. ΓΤ said

    Βένιος Αγγελόπουλος

    Φεβ 2003: η περιπέτειά του με το FBI> https://www.kathimerini.gr/politics/143588/h-peripeteia-toy-venioy-aggelopoyloy-stis-ipa/

    https://www.politeianet.gr/books/9789608392397-aggelopoulos-benios-nisos-theloume-paideia-25762

  124. miltos86 said

    @119
    Εγώ ο,τι είχα να πω το είπα, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
    Για εσάς που είδατε ότι έβαλα τον ΠΑΟ ή τον Άρη πάνω από την ομάδα σας ή τη ΝΔ πάνω από το ΚΚΕ δεν νομίζω ότι έχω κάτι παραπάνω να πω. Περίμενα άλλωστε διαφορετική απάντηση; Ψέματα θα είναι. Συνεχίστε να αναπαράγετε την εξαίρετη, αντικειμενική και εξυγιαντικη κουλτούρα και προπαγάνδα του ΠΑΟΚ. Σε οπαδικού τύπου διάλογο δε θα μπω, τους σταμάτησα όταν τελείωσα το λύκειο.

    Συνεχίζω να σας σέβομαι ως άτομο και να διαβάζω όσα γράφετε για λοιπά θέματα. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που νομίζω οφείλετε να μάθετε ότι επειδή δε μπαίνει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί, δε σημαίνει ότι βρίσκει και καμία βάση στα όσα πετάτε σε ανύποπτο χρόνο εδώ υπέρ του ΠΑΟΚ, με επιχειρήματα που κατά κανόνα μπορούμε γίνουν πιστευτά μόνο σε αναγνώστες των σπορ του βορρά.

  125. miltos86 said

    @119
    Εγώ ο,τι είχα να πω το είπα, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
    Για εσάς που είδατε ότι έβαλα τον ΠΑΟ ή τον Άρη πάνω από την ομάδα σας ή τη ΝΔ πάνω από το ΚΚΕ δεν νομίζω ότι έχω κάτι παραπάνω να πω. Περίμενα άλλωστε διαφορετική απάντηση; Ψέματα θα είναι. Συνεχίστε να αναπαράγετε την εξαίρετη, αντικειμενική και εξυγιαντικη κουλτούρα και προπαγάνδα του ΠΑΟΚ. Σε οπαδικού τύπου διάλογο δε θα μπω, τους σταμάτησα όταν τελείωσα το λύκειο.

    Συνεχίζω να σας σέβομαι ως άτομο και να διαβάζω όσα γράφετε για λοιπά θέματα. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που νομίζω οφείλετε να μάθετε ότι επειδή δε μπαίνει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί, δε σημαίνει ότι βρίσκει και καμία βάση στα όσα πετάτε σε ανύποπτο χρόνο εδώ υπέρ του ΠΑΟΚ, με επιχειρήματα που κατά κανόνα μπορούμε γίνουν πιστευτά μόνο από αναγνώστες των σπορ του βορρά.

  126. Ωραίος ήταν ο Venios…

  127. spyridos said

    Μια συνεργασία του Βένιου Αγγελόπουλου στο ιστολόγιο.

    Σπονδή στον Θάνο Αστρίτη (μια συνεργασία του Βένιου Αγγελόπουλου)

  128. miltos86 said

    Και για να μη δώσω συνέχεια, δεν πρόκειται να σας απαντήσω ξανά οπότε γράψτε ο,τι νομίζετε ελεύθερα

  129. Σπύρος Καραναστάσης said

    Πολύ στενοχωρήθηκα με τον Βένιο. Τον είχα καθηγητή Μαθηματικών στο Πολυτεχνείο κι ένα φεγγάρι κάναμε παρέα. Ήταν απίστευτα ελεύθερο πνεύμα, πρότυπο διανοούμενου ελεύθερης βοσκής. Λόγω Μαθηματικών ήταν φίλος του Γιωτόπουλου από τα χρόνια του Παρισιού κι επειδή είχε καταθέσει στη Δίκη της 17Ν ως μάρτυρας υπεράσπισης, είχε μια περιπέτεια με το FBI το 2003. Είχα καταλάβει ότι σχολίαζε εδώ και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η σεμνότητά του και πόσο μεγάλη αίσθηση είχε του «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης». Είχε και δικό του ιστολόγιο, «του Βένιου τα καμώματα», όπου όμως είχε πάψει να γράφει από το 16. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Έρση και στο γιό του Αδριανό, γνωστό εικονογράφο βιβλίων

  130. sarant said

    127 Μπράβο Σπύρο που το θυμήθηκες.

  131. Κρίμα, κρίμα. Η εδώ παρουσία του ήταν περιορισμένη αλλά μετρημένη και σοβαρή.

  132. Πέπε said

    Καλημέρα. Χρόνια πολλά για χτες σ’ όλους τους Κώστες, Κωσταντίνες και Ελένες, κι από μένα.

    @40 (Έφη):
    > Στο Κόκκινο 105.5, για τη Λιλιπούπολη ο Γιώργος Αλαμανής (έρευνα), στον Αλέξη Βάκη

    Ο Αλλαμανής ολοκλήρωσε την έρευνά του και το βιβλίο ήδη κυκλοφόρησε:

    https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=266983

    Στον καιρό της Λιλιπούπολης: Η βιογραφία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής
    Εκδ. Τόπος
    Σελίδες 352!!

  133. Triant said

    Τζή, θα σου έλεγα ότι δεν έχανε ο Κλάτενμπεργκ τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, αλλά ξέρω την απάντησή σου: Αν έτρωγε γκολ ο ΠΑΟ θα έπαιρνε και δεύτερο πέναλτι.
    Αλήθεια, τις πέτρες οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τις είχαν ξεχάσει στις τσέπες τους από προηγούμενο παιχνίδι;

  134. Faltsos said

    118
    «Αδυνατώ να παθιαστώ για ιδιωτικές εταιρείες διοικούμενες από μαφιόζους που συντηρούν τοπικιστικές κόντρες παίζοντας με λατινοαμερικάνους παίκτες.»
    Πες τα χρυσόστομε!

  135. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Άλλος ένας άξιος μας άφησε. Θλίψη.
    Ευχαριστούμε κύριε Αγγελόπουλε. Για όλα ευχαριστούμε. Και για το πέρασμα σας από εδώ.

    Θαύμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ «βγήκε πρώτη» στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου δεν έγιναν εκλογές!
    Γαλάζιο fake που “έπαιξε” ακόμα και στην ΕΡΤ
    οι φοιτητές είδαν με έκπληξη στον τοπικό και όχι μόνο τύπο, την είδηση ότι η ΔΑΠ κέρδισε με 80 στις 86 ψήφους τις εκλογές στο τμήμα τους!
    https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/381684_thayma-sto-panepistimio-thessalias-i-dap-bgike-proti-se-tmima-poy-den-eginan
    Αδίστακτοι. Η δεξιά δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά.

  136. 84:

    «Ο Βεϊρίνια βάζει το πόδι να διώξει την μπάλλα 20-30 εκατοστά από το έφαφος και ο Γκατσίνοβιτς κάνει βουτιά, κάνει κεφαλιά και φυσικά βρίσκει το πόδι του Βεϊρίνια.»

    Αυτό που λέμε, δηλαδή, για να γελάσουμε, «δεν τον χτύπησα εγώ, κύριε Πρόεδρε − αυτός έπεσε στην προτεταμένη γροθιά μου»… Στην πραγματικότητα, βέβαια, κάπως διαφορετικά έγιναν τα πράγματα: όπως τεκμηριώνει το 0:41, ο Γκατσίνοβιτς ευρισκόμενος μπροστά από τον Βιεϊρίνια και κατά συνέπεια σε πλεονεκτικότερη θέση, έχει ήδη χαμηλώσει το κεφάλι του προς τη μπάλα, όχι απλά προτού ολοκληρωθεί η έκταση του ποδιού του Βιεϊρίνια, αλλά ενώ το γόνατό του ακόμα βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών. Όποιος το έχει δει καρέ καρέ, είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι η σειρά των ενεργειών ήταν η αντίστροφη! Χώρια, βέβαια, που ακόμα και στη φάση που προηγήθηκε αμέσως πριν, συζήτηση σηκώνει και το πώς έπεσε ο Ιωαννίδης. Γιατί μπορεί μεν ο Κούρτιτς με το δεξί του πόδι να βρίσκει καθαρά μπάλα, στο 0:39, όμως, και στο 0:49 βλέπουμε το άλλο του πόδι να μπαίνει μπροστά από το ήδη οπλισμένο δεξί του Ιωαννίδη, ενώ και τα χέρια του δεν τα λες ακριβώς μαζεμένα. Οπότε κανένα μούφα πέναλτι. Πεντακάθαρο και δικαιότατο και σκορδοκαΐλα μας −για να μην πω κάτι πιο αντιαισθητικό− αν πείστηκε ο Λουτσέσκου ή όχι.

    «Ακούγεται ο διαιτητής να διαμαρτύρεται έντονα και μεγαλόφωνα (!!!!) στον VAR»

    Μάλιστα… Ο διαιτητής διαμαρτυρόταν, λοιπόν… Μένω άναυδος και ενεός και speechless, που λένε στο χωριό μου, πώς κάποιος −υποθέτω, γήινος− κατόρθωσε υπό τις δεδομένες συνθήκες −οπτικές και ηχητικές− να ξεδιαλύνει τι ακριβώς διαμείφθηκε μεταξύ διαιτητή και VAR!

    «Το μεγάλο γέλιο του αγώνα ήταν το MVP ο Αϊτόρ, ο οποίος βέβαια έπρεπε να έχει αποβληθεί όταν έπιασε τα αρχίδια του μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ κι έφαγε πέτρες»

    Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες που είναι στατικές και διαρκούν όσο έχει όρεξη κανείς να τις κοιτάζει. Εν προκειμένω, ανεξαρτήτως της πραγματικής πρόθεσης του Αϊτόρ, αυτό που στη ζωντανή ροή είδαμε να κάνει είναι να προσγειώνεται με ένα μικρό άλμα αλά Εμπαπέ σε μια στάση στην οποία έμεινε μόλις 1 (ένα) δευτερόλεπτο: τα αμελέτητά του δε ούτε τα έπιασε, ούτε τα έδειξε, αλλά απλώς κράτησε τα χέρια του σταυρωμένα από πάνω. Όσο τόσο. Να ՚ταν κάτι χτυπητό, που δεν θα επιδεχόταν αμφιβολία, μια χειρονομία αλά Σιμεόνε φερειπείν, να πω ναι, έπρεπε να τιμωρηθεί. Αλλά έτσι όπως το ՚κανε, άνετα μπορεί να δηλώσει αθώος ή και να ՚ναι. Η πέτρα αντίθετα δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και θα πρέπει να είστε ευγνώμονες που δεν κρυφτήκαμε πίσω απ αυτήν, όπως είχατε εσείς κάνει στον αλήστου μνήμης αγώνα με τον Ίβιτς.

  137. ΣΠ said

    136
    Όταν γίνεται διεκδίκηση της μπάλας πόδι με κεφάλι είναι φάουλ για επικίνδυνο παίξιμο. Όταν η διεκδίκηση γίνεται κάτω από το ύψος της μέσης, το φάουλ το κάνει αυτός που κατεβάζει το κεφάλι πολύ χαμηλά. Αντίστροφα, όταν γίνεται πάνω από το ύψος της μέσης.

  138. Γιάννης Κουβάτσος said

    137:Αυτό ισχύει μόνον όταν η μπάλα ελέγχεται από τον παίκτη που παίζει με το πόδι. Στην περίπτωσή μας αυτό δεν συνέβη. Ο Γκατσίνοβιτς έβαλε πρώτος το κεφάλι του, για να πιάσει κεφαλιά-ψαράκι, και ο Βιεϊρίνια πήγε δεύτερος στην μπάλα. Ο διαιτητής είδε στο βίντεο ότι ο Γκατσίνοβιτς βρήκε την μπάλα, ενώ ο Βιεϊρίνια βρήκε μόνο κεφάλι, γι’αυτό και έδωσε το πέναλτι. Θυμίζω ότι ο διαιτητής δεν ήταν κάνας Κύζας αλλά ο διαιτητής του περσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο σημαντικό λάθος του ήταν ότι χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ, όταν δεν απέβαλε τον καρατέκα Αουγκούστο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τις γνωστές τους γκρίνιες οι μπαοκτζήδες και ας μάθουν, επιτέλους, να χάνουν χωρίς να μετατρέπουν τα γήπεδα σε αρένα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα.

  139. # 136

    Ευτυχώς που έβαλες το βίδεο για να ακούσουν ΟΛΟΙ τον γνωστών ποδοσφαιρικών αισθημάτων Παλομπαρίνι να λέει καθαρότατα στο 0.14 πως » ο Λαοθ κάνει νόημα πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕι ΚΑΤΙ στην φάση»
    Φυσικά και ο Λαοθ είναι καλός διαιτητής και φυσικά άφησε τα αντιαθλητικά του Παλάσιος και κιτρίνησε την διαμαρτυρία του Αουγκούστο ελέγχοντας- όχι ισομερώς- την επιτρεπομένη σκληρότητα.Ο ίδιος δεν είδε τίποτε και όταν κάποιος βάζει το κεφάλι στο χώμα σε διεκδικήσιμη φάση θεωρείται επικίνδυνο παίξιμο. ας αρχίσω λοιπόν τα ερωτήματα στις απιθανότητες που έγραψες
    Είδες την απονομή ; είδες ένα διαιτητή να πανηγυριζει μόλις του δώσανε μετάλλιο σαν να πήρε το κύπελλο ; Ξέρεις ποιός ήτανε; Εχεις δει ξνά διαιτητή να πανηγυρίζει μετάλιο λες και το πήρ…με την αξία του ;; Μάθε αν είναι το πουλαίν του Κλάτενμπεργκ, διακριθείς στα παιχνίδια του ΟΣΦΠ και μόλις απορριφθείς στιε εξετάσεις για διεθνής.
    Οταν ο διαιτητής έχει δική του γνώμη, δεν πάει στο VAR, όπως έκανε και στην περίπτωση Μιτρίτσα. Τον σύρανε με το ζόρι κάποιος από μέσα γι αυτό και η αντιδρασή του, που δεν εχω ξαναδεί από διαιτητή τόσα χρόνια που υπάρχει το VAR. Δεν χρειάζεται να ακούσεις τι λέει, αν είδε πως είχε άδικο δεν θα ούρλιαζε όπως αν τον υποχρεώσανε να αλλάξει απόφαση. Μην ξεχνάς πως υπάρχει και ενδοσυνενόηση όπως τότε στην Τούμπα που έτρεχε στην σέντρα ο επόπτης και ξαφνικά θυμήθηκε πως δεν είχε βάλει μπριλκρίμ και σήκωσε σημαιάκι …
    pause
    Για να μην γράφεις ό,τι σου κατέβει ο Σαββίδης είχε άδεια οπλοφορίας, για τη κατοχή όπλου στο γήπεδο τιμωρήθηκε με τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου την οποία και εξέτισε χωρίς παραβάσεις όπως π.χ, ο Μαρινάκης
    end of pause, πάμε στην φάση
    Η απλή λογική λέει πως όταν η μπάλλα είναι 20-30 εκατοστά από το έδαφος ο Βεϊρίνια θα πάει με το πόδι κι όχι με το κεφάλι άρα δεν υπάρχει πρόθεση. Πάγωσε στο 1,42 και θα δεις πως δεν υπάρχει καν επαφή, ο Γκατσινοβιτς τραυματίστηκε στο μέτωπο και το πόδι του Βεϊρίνια είναι κάτω από το σαγώνι του, μάτωσε από την πρόσκρουση στο έδαφος ΑΦΟΥ έκανε την κεφαλιά.
    Γράφοντς μήπως έγινε πέναλτυ στο μαρκάρισμ του Κούρτιτς εκφράζεις αυτό που λέγεται τυφλός οπαδισμός ζητώντας πέναλτυ νάναι κι ό,τι νάναι γιατί όπως είδες δεύτερη φάση στην περιοχή για 90 λεπτά δεν έκανες
    Οι φωτογραφίες λες πως ίναι στατικές αλλά εσύ ακόμα τόσα χρόνια μετά την φωτογραφία του Σαββίδη με το πιστόλι στην κωλότσεπη αναφέρεις ενώ ουδείς το είχε πρροσέξει μέσα στο γήπεδο ή την τιβί. Μόνος σου ρεζιλεύεσαι και δεν σκέφτεσαι πως αν είχε ο Σαββίδης των έλεγχο των ΜΜΕ θα μπορούσενα παίζει μέρες στην τιβί η φωτίότου Αϊτόρ όπως έγινε με τον Σαββίδη

    Θα γελούσα μαζί σου αν δεν σε λυπόμουνα, όπως λυπάμαι τα θύματα της προπαγάνδας των ΜΜΑ(ποβλάκωσης) που διαστρέφουν έντεχνα γεγονότα κάτι που ξεκίνησε επί χούντας και εδραιώθηκε με το στιγμιαίο του «εθνάρχη. ήμουνα βάζελος μέχρι να ενηλικιωθώ και ξέρω το DNA των άρρωστων οπαδών ομάδων του ΠΟΚ, στην πραγματικότητα είναι το μίσος για του πρόσφυγες που εκφράζεται κατά κύριο λόγο ποδοσφαιρικά εναντίον του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, οι άλλες ομάδες μπήκαν στο σύστημα (όπως η ΑΕΚ στο ΠΟΚ )

    Να ξέρεις καλά τα στιχάκια πριν ξανατραγουδήσεις

  140. Συγγνώμη, ποιος το λέει αυτό; Στον κανονισμό της ΕΠΟ, o οποίος φέρει την έγκριση της IFAB, αυτό που ορίζεται ως «Παιχνίδι κατά τρόπο επικίνδυνο» είναι «κάθε ενέργεια η οποία, στην προσπάθεια να παίξει (ο παίκτης ) τη μπάλα, αποτελεί απειλή τραυματισμού κάποιου». Πουθενά δεν αναφέρεται ο διαχωρισμός με κριτήριο το ύψος της μέσης. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν παράλογο. Εν προκειμένω, πώς θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί ότι το φάουλ το έκανε ο παίχτης που πρώτος έφτασε στη μπάλα και όχι εκείνος που αμύνθηκε σε δεύτερο χρόνο;!

  141. # 133

    Ελα ρε Θόδωρε τώρα δλδ οι βάζελοι δεν είχαν πέτρες, μόνο πυρσούς και φωτοβολίδες ; Σοβαρός να είσαι, δεν τους δόθηκε η ευκαιρία γιατί δεν πήγε παίκυτης τουΠΑΟΚ να τους προκαλέσει. Αν θές να σου δώσω το που θα βρεις το βίδδεο με το τσιμέντο που πέταξαν στον Ιβιτς πριν το κουτάκι με την μπίρα. Ολοι οιχούλιγκανγια κλωτσές είναι και η Θ4 οι χειρότεροι, γνωστά αυτά και γνωστό ακόμα ποιοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταργηθούν (ρώτα τον καπετάνιο και τον Νικολαΐδη )

    # 138

    Σωστά. Αλλά μην ξεχνάς πως ΟΥΤΕ ο Γκατσίνοβιτς ελ΄γχει την μπάλλα απλά έφτασε πρώτος και δεν απαγορεύεται στον άλλον να διεκδικήσει.Πέναλτυ θα μπορούσε να δώσει αν δεν εύρισκε την μπάλλα ο Γκατσίνοβιτς από το μαρκάρισμα γιατί μετά είναι άλλη φάση. Το μείζον θέμα είναι όπως φαίνεται στο 1,41 ο Βεϊρίνια ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ με το πόδι το κεφαλι του Γκατσίνοβιτς άρα τιμωρείται ανευ λόγου(*)
    , για αυτό κι άλλος σχολιαστής το γύρισε στην προηγούμενη φάση. Είναι ηλίου φαεινότερον ΚΑΙ από την αντίδραση του διαιτητή στην επανάληψη της φάσης πως η εντολή ήρθε από μέσα (από όπου βγήκε ο Κλάτενμπεργκ)
    Οταν κατακαθίσει η σκόνη για τον Βοτανικό δλδ την μεταβίβαση- σκάνδαλο της ιδιοκτησίας του ερασιτένη στον Αλαφούζο, πολλά θα γίνουν ευεξήγητα για την ευφορία που «πρέπει» να διακατέχει τους πράσινους οπαδούς τώρα, Θυμιζω πως ο Τράκης για αυτό παραιτήθηκε από πρόεδρος του ερασιτέχνη και «ανταμείιφθηκε» με το κλειστό του ΟΑΚΑ για να μην φωνάζει. Είδες η Νουδούλα ; όλα τα φροντίζει !!

  142. ΣΠ said

    140
    http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/KANONISMOI/soccer/kanon-paidias-erminia-fifa.htm
    Άρθρο 12, παρ. 30.
    Αν ένας παίκτης σκύβει για να διεκδικήσει την μπάλα με το κεφάλι, όταν αυτή παίζεται από αντίπαλο με το πόδι, ο παίκτης που σκύβει δημιουργεί κίνδυνο για τον εαυτό του, δηλαδή παίζει κατά τρόπο επικίνδυνο και πρέπει να τιμωρηθεί με έμμεσο σε βάρος της ομάδας του για «παθητικό επικίνδυνο παίξιμο». Η απόφαση δεν αφορά τον τερματοφύλακα όταν πλονζάρει με απλωμένα χέρια για να πιάσει την μπάλα που διεκδικείται από αντίπαλό του.

  143. # 140

    δηλαδή αν έχει κάποιος την μπάλλα στα πόδια του κι ένας τρελλός κάνει βουτιά ψαρακι και βρει τα πόδια του θα πρέπει ο διαιτητής να θεωρήσει πως αυτός που είχε την μπάλλα έπαιξε επικίνδυνα ; Ελεος, επικίνδυνο παίξιμο είναι του Γκατσίνοβιτς με κοινήλογική, τώρα με πράσινη, πράσινα άλογα

  144. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @138. Καλῶς τόν Γιάννη! Δηλαδή, περἰμενες νά πάρετε κύπελλο (..ὅπως τό πήρατε..) γιά νά ἐμφανιστῆς; 🙂

  145. sarant said

    140-143 Να κάνω ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο επειδή έτυχε και είδα πολλές φορές τη φάση. Το βασικό είναι ότι αυτός με το ψαράκι φτάνει πρώτος στη μπάλα, χωρίς μάλιστα να βλέπει τον αμυντικό.

  146. sarant said

    138 Ωπ, ο Γιάννης, καλώστον!

  147. ΣΠ said

    138
    Δάσκαλε, χαίρομαι που επανεμφανίστηκες. Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε.

  148. Κι ένα τελευταίο που δείχνει πόσο άμπαλοι είναι οι αρθρογράφοι του ΠΑΟ. Ο «αντικειμενικός» Βέργης του SDNA γράφει για το σπουδαίο πλεοέκτημα του ΠΑΟ που πήρε με το κύπελλο, να παίξει κατευθείαν στον τρίτο γύρο αντί για δεύτερο.
    Οντως αν κέρδισε κάτι είναι 15 μέρες άδεια, κάτι όχι τόσο απαραίτητο για μια ομάδα που έδωσε 40 παιχνίδια μόνο σε μια χρονιά και φουλάρησε μόνο ένα μήνα αφού κληρωνότανε με Αγρίνια και Καρδίτσες.
    Από την άλλη ο ΠΑΟ σαν άγραφος τα τελευταία 5 χρόνια ξεκινά από μηδενική βάση. Λόγω θέσης της χώρας όχι από τον πρώτο γύρο που είναι για Μάλτες και Λιχτενστάιν αλλά από τον δεύτερο όπου πιθανόν να εύρισκε αντίπαλο από τον πρώτο και να έπαιρνε κάνενα βαθμό από νίκη. Αντιθετα στον τρίτο γύρω έχουν ξεκαθαρίσει τα «λιμά» κι αν έχει προχωρήσει καποιο θα το πετύχει ο ισχυρός του ομίλου (όπως πέρσι ο ΠΑΟΚ το Γιβραλτάρ) και όχι ο αδύνατος ΠΑΟ που πιθανόν να πάει άπατος στην κλήρωση και άποντος για την επόμενη χρονιά που βγαίνουν πέντε στην Ευρώπη.

  149. 139: Καλό θα ήταν να ξεδιαλύνεις πρώτα ποιος σχολιαστής σου έγραψε τι και μετά κρίνε αν έχει λογική να με εγκαλείς −και μάλιστα μ’ αυτό το ύφος− για το…. όπλο του Σαββίδη!

    Κατά τ’ άλλα, μας παραπέμπεις στο 0:14, για να ακούσουμε «καθαρότατα» ότι ο διαιτητής έκανε νόημα πως η φάση είναι καθαρή, ενώ ακόμα περιμένουμε να τον ακούσουμε εξίσου καθαρά «να διαμαρτύρεται έντονα και μεγαλόφωνα (!!!!) στον VAR». Το 0:14, λοιπόν, δεν μας διαφωτίζει για κάτι που δεν ξέραμε. Το ότι ο Λαόθ έκρινε πως δεν υπήρχε τίποτα, το… φανταστήκαμε, ξέρεις, ευθύς εξαρχής, από τη στιγμή που το παιχνίδι συνεχίστηκε. Για τις διαμαρτυρίες που υποτίθεται πως ακούγονται «έντονα και μεγαλόφωνα», είναι που πρέπει να προσκομίσεις κάποιο χειροπιαστό τεκμήριο.

    Όσον αφορά δε την επισήμανση ότι όταν «ο διαιτητής έχει δική του γνώμη, δεν πάει στο VAR, όπως έκανε και στην περίπτωση Μιτρίτσα», μήπως να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο ο VAR να μην… ξερόβηξε ποτέ στον διαιτητή για τη συγκεκριμένη φάση;; Για να τα κάνω πενηνταράκια: στη φάση του πέναλτι, ξερόβηξε ο VAR κι ο Λαόθ πήγε να την ελέγξει. Στη φάση του Μιτρίτσα, όμως, κανείς δεν ξερόβηξε στον Λαόθ και γι’ αυτό δεν υπήρξε έλεγχος. Τόσο απλό.

    Τέλος, το αν το πόδι του Βιεϊρίνια βρήκε τον Γκατσίνοβιτς ή όχι, είναι αδιάφορο. Υπενθυμίζω ότι αυτό που τιμωρείται είναι «κάθε ενέργεια η οποία, στην προσπάθεια να παίξει (ο παίκτης ) τη μπάλα, αποτελεί απειλή τραυματισμού κάποιου».

  150. 142, 143: Η διαφορά είναι ότι ο Βιεϊρίνια ΔΕΝ έλεγχε τη μπάλα. Δεν την είχε στα πόδια του κι ο Τρελογκατζίνοβιτς αποφάσισε να κάνει βουτιά ψαράκι. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Πολύ σωστά τα λέει κι ο Νικοκύρης στο 145.

  151. # 145

    Ναι, Νίκο, αυτό λέω και γω, αν τον εύρισκε πριν ο Βεϊρίνια θα ήταν πέναλτυ. Πρόσεξε , δεν τσιμπάει την μπάλλα και συνεχίζει, έκανε κεφαλιά ανενόχλητος που βγήκε άουτ και τέρμα η φάση, (μάτωσε πέφτοντας στο χώμα όχι από κλωτσιά Βεϊρίνια) Από κει και πέρα λογικό είναι να συγκρουστούν, μέσα στο παιχνίδι είναι, όπως πολλές φορές ο τερματοφύλακας διώχνει με γροθιές την μπάλλα και μετά γκρεμίζει τον επιθετικό αλλά δεν δίνεται πέναλτυ εκτός και είσαι…Κλάτενμπεργκ !
    Ο διαιτητής έδειξε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει τίποτε, μετά του αλλάξανε τα μυαλά !
    Τέσπα,ό,τι και να γινότανε μύριζε ΠΑΟ το παιχνίδι από τις διακοπές, ακόμα κι από την συμπεριφορά της αστυνομίας, με άλλο αποτέλεσμα θα είχαμε νεκρούς αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καταλυτικά καλύτερος, όπως και φάνηκε πως ο ΠΑΟ «κεντάει’ μόνο όταν ο αντίπαλος είναι αδιάφορος, μόνο μια φάση στην περιοχή με μέτριο ως κακό ΠΑΟΚ

  152. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    138, Δάσκαλε, έλειψες! Ποίημα, ποίημααα!!!

  153. 151: Ο Βιεϊρίνια ήταν πίσω από τον Γκατσίνοβιτς και τον είδε που χαμήλωσε το κεφάλι του μπρος τη μπάλα. Το να επιχειρήσει, λοιπόν, τάκλιν παρόλα αυτά τόσο χαμηλά, συνιστούσε επικίνδυνο παιχνίδι. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  154. ΣΠ said

    153
    Ακόμα και έτσι να είναι, η ποινή είναι έμμεσο φάουλ, όχι πέναλτι.

  155. @`149

    Καλέ μου άνθρωπε, είπα να κάνω μια παύση απευθυνόμενος σε άλλον , μετά το ξέχασα και τάβαλα μαζίσου για τον Σαββίδω, έχεις δίκιο, συγγνώμη
    Χωρίς να το καταλάβειςήρθες στα λόγια μου πως το πέναλτυ ήρθε από μέσα, βοηθός VAR και τέταρτος ήταν άνθρωποι του Κλάτενμπεργκ ο Ευαγγέλου και ο Μανούχος (μεγάλο ταλέντο με ειδικότητα να μην δίνει φάση κατά του ΟΣΦΠ)
    Είναι προσβλητικό για τον διαιτητή να αλλάζει γνώμη στο VAR χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος, ειδικά διαιτητής ελίτ. Βέβαια όταν εμφανίσθηκε ο Κλάτενμπεργκ πείσθηκε πως ή θα άλλαζε γνώμη ή δεν θα ξανασφύριζε και ξέρεις τι προνόμια απολαμβάνουν οι διαιτητές και πως ΠΟΤΕ δεν θα σπάσουν την ομερτά, ακόμα και μετά την λήξη της καριέρας τους.’Οταν υπάρχει ενδοσυνενόηση για να φωνάζει ο Λαοθ (πρωτάκουστο) κάτι περίεργο έγινε, δεν υπάρχουν αποδείξεις, μόνο λογικές εξηγήσεις (όπως και για τους πανηγυρισμούς του βοηθού VAR όταν πήρε το μετάλειο, λες και αυτός κέρδισε το κύπελλο ! -πρωτόγνωρο μέχρι συνηθίσουμε πως VAR και τέταρτος είναι πια πιο σημαντικοί από τον διαιτητή )

  156. # 153,4

    Δεν ήταν πίσω, ήταν πιο μακριιά και ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ που θα ήταν επικίνδυνο παιχνίδι, άσε που δεν τον βρήκε καν

  157. # 133

    Σωστά την ξέρεις και για να μαθαίνουν οι νείτροι όυαν ο ΠΑΟΚ έφτασε σε απόσταση βολής για πρωτάθλημα, ο μακαρίτης Κακαουνάκης έγαψε στο εωφυλλο του Καρφιού ΠΟΙΟ΅ΠΑΟΚ ;; ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΟ,νΑΕΚ και ΛΑΡΙΣΣΑ
    Οντως έχασε με Σπανάθα από Αρη και από την ΑΕΚ στην Τούμπα και παίζοντας στην Λάρισσα ΄΄εχανε 1-0 μέχριπου ισοφάρησε στο 92 ο Κοντρέρας. Στην αμέσως επόμενη άση η Λάρισσα σκόραρε και κέρδισε
    Γάτος ο μακαρίτης
    Και φυσικά θυμάμαι τα λόγια του πειραιώτη, γάβρου αλλά τίμιου διαιτητή Ι.Ι. για ένα ματς Ηρακλή – ΠΑΟ 1-1 που έμεινε διάσημο μετά…
    έβλεπα πως οι παίκτες ήταν συνενοημένοι στο 0-1,μέχρι που μπήκε ο Καλιγέρης (;) που το φύλαγε μανιάτικο στον ΠΑΟ που τον έδιωξε και μέσα στην γενική ευφορία ισοφάρησε στο 86.Με την σέντρα σφύριξα λήξη, μια επίθεση να έκανε ο ΠΑΟ,θα έβαζε γκολ !!

  158. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    …passato la festa- πάει, τέλειωσε, τό πήρατε, ἀλλά ὁ Τζῆ καί ὁ Σταῦρος ἔκαναν σημαντικά (καί τίμια) σχόλια πού θά ἔπρεπε νά σᾶς προβληματίσουν…

  159. 155: «Είναι προσβλητικό για τον διαιτητή να αλλάζει γνώμη στο VAR χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος»

    Mα… δεν το ζητά ο ίδιος! Ο VAR παρεμβαίνει μόνο όταν κρίνει πώς η απόφαση του διαιτητή είναι λανθασμένη. Ο διαιτητής, τώρα, μπορεί να ελέγξει τη φάση και να αλλάξει ή να διατηρήσει την αρχική του απόφαση, μπορεί όμως και να αγνοήσει την παρέμβαση του VAR και το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς έλεγχο.

    «Χωρίς να το καταλάβεις ήρθες στα λόγια μου πως το πέναλτυ ήρθε από μέσα, βοηθός VAR»

    Δεν υπάρχει τίποτα που να είπα και δεν κατάλαβα. Όπως γράφω και πιο πάνω, όποτε ο διαιτητής αλλάζει την αρχική του απόφαση μετά από έλεγχο της φάσης, τότε ναι, πράγματι η νέα απόφαση εξ ορισμού… από μέσα έρχεται! Δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά, και στο 1-3 της Λεωφόρου το πέναλτι που πήρατε, από … μέσα ήρθε κι αυτό! Αν δεν είχε παρέμβει ο VAR, ποτέ δεν θα είχε δοθεί.

  160. ΛΆΜΠΡΟΣ said

    145 – Πέναλτυ θεωρείται η πρόθεση, π.χ σταμάτημα της μπάλας με το χέρι, δηλαδή να βρει το χέρι την μπάλα κι όχι το αντίθετο, γι’αυτό και τιμωρείται το απλωμένο χέρι κι αυτό απ’τον αγκώνα και κάτω, αλλά οι πληρωμένοι «δημοσιογράφοι» ερμηνεύουν όπως θέλουν τον ορισμό για να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψυχασθενών οπαδών των μεγάλων ομάδων, και λένε, βρήκε χέρι η μπάλα, ΠΕΝΑΛΤΥ και πανηγυρίζουν τα ούγκανα.

    Η άλλη περίπτωση, είναι το σταμάτημα του επιθετικού που είναι εμφανώς σε πορεία ή θέση για γκολ, και σ’ αυτή την περίπτωση έχουν γίνει εγκλήματα κατά της «ανθρωπότητας»😂 από τους «δημοσιογράφους» και τα κοράκια, πάντα φυσικά υπέρ των μεγάλων, γιατί όπως και στην κοινωνία, οι μικροί είναι παράπλευρες απώλειες.😂

    Στην προκειμένη περίπτωση, πέρα του ότι είναι έμμεσο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, μια και ο επιθετικός βουτάει επικίνδυνα, πέναλτυ δεν είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, γιατί ο επιθετικός έχει βρει την μπάλα η οποία κατέληξε άουτ, κι ο αμυντικός (αν) τον βρίσκει μετά. Σε καμία περίπτωση δεν πάει για γκόλ μια και η θέση του δεν είναι προς το τέρμα, αλλά ούτε έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την μπάλα, και γιατί αυτή είχε ήδη βγει άουτ και γιατί ο ίδιος ήταν πεσμένος.

    Ακόμη και πρόθεση να είχε ο αμυντικός (που δεν είχε) θα ήταν έμμεσο μέσα στην περιοχή.
    Αυτά βέβαια, είναι για τους φιλάθλους, για τους ψυχασθενείς οπαδούς δεν ισχύουν, εκεί υπερισχύει η πίστη στην ομάδα που είναι ισχυρότερη από την όποια απόδειξη.

    Κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα, όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο πρωτίστως για το θέαμα, και δευτερευόντως για την ομάδα, είναι υγιείς φίλαθλοι, αυτοί που θέλουν την νίκη με οποιονδήποτε τρόπο τι είναι;
    Κατά την γνώμη μου ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    Πόσοι είδαν χθες το παιχνίδι για το θέαμα;

  161. Ρε φίλε, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, άλλο το δεν είδε κάτι ο διαιτητής, που συμβαίνει και του το δείχνει το VAR κι άλλο να κάνει σήμα ο ΙΔΙΟΣ πως η φάση είναι ΟΚ και μετά να ουρλιάζει στην συνενόηση, είναι φανερό πως το έδωσε γιατί τον πείσανε πως έπρεπε όχι πως ήτανε. Για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ο Κλάτενμπεργκ που εμφανίσθηκε δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και χαίρει της εμπιστοσύνης του Αυγενάκη, άρα και της Νουδούλας που έχει λόγους να θέλει χαρούμενους τους πράσινους τουλάχιστον μεχρι να βάλει το χέρι στην Λεωφόρο ο Αλαφού, δλδ ο τοποτηρητής της στον ΠΑΟ. Μετά γαία πυρί μειχθήτω, ούτε καν η χρηματοδότηση δεν είναι οριστικά εξασφαλισμένη, αλλά ποιός χ.., μετά

  162. SearchPeloponnese said

    Ω ρε γλέντια!

  163. Ριβαλντίνιο said

    Δεν έχει να λέει που ήταν κεφάλι. Και πόδι να έβρισκε πάλι είναι πέναλτι. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν βρίσκει καθόλου μπάλα. Αν έβρισκε μπάλα και την έδιωχνε, και μετά έβρισκε το κεφάλι του παίκτη του ΠΑΟ δεν θα ήταν πέναλτι.

    Ορίστε πέναλτι που πήρε φέτος ο ΠΑΟΚ μέσα στην Λεωφόρο. Ο παίκτης του ΠΑΟ δεν βρίσκει καθόλου μπάλα , άρα κάνει πέναλτι.

  164. Εν κατακλείδι είναι πολύ αστείο που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως είναι σωστή μια ανατροπή απόφασης από ένα διαιτητή που :

    αρνήθηκε να κάνει έστω παρατηρήσεις στον Παλάσιος που δασκαλεμένος έκανε συνεχώς αντιαθλητικά άουλ στον Βεϊρίνια μόλις έχανε την μπάλλα για να μη βγει αντεπίθεση
    έδειξε κίτριινη στο 7 για (κόσμια) διαμαρτυρία στον Αουγκούστο, δείχνοντας ξεκάθαρες προθέσεις
    Δεν απέβαλε τον Αϊτόρ οταν έδειχνε παρατεταμένα τα αρχίδια του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τρέχαν να τον συμμαζέψουν οι συμπαίκτες του
    Δεν διέκοψε οριστικά το παιχνίδι για την πέτρα στον Αϊτόρ οπου έπιασε τα αρχίδια του
    Αρνήθηκε από τύψεις να αποβάλει τον Αουγκούστο δυο φορές
    Δεν έδωσε την ανατροπή με πάτημα του Καντουρί έξω από την περιοχή δασκαλεμένος πως τέτοια φάουλ είναι σαν πέναλτυ για τον Κούρτιτς
    Επανέλαβε την αβλεψία και σε άλλη φάση με φάουλ στην γραμμή της περιοχής
    Δεν ζήτησε να ξαναδεί την φάση του Μιτρίτσα φοβούμενος μήπως είναι πέναλτυ (καλά για το VAR,δεν σχολιάζω)

    Στο ίδιο κλίμα κάποιοι έβγαλαν MVP τον Αϊτόρ μάλλον γιατί έπιασε τα αρχίδια του, κάτι άλλο αξιο λόγου δεν είδαμε

    Αν αυτά γινότουσαν σε βάρος του ΠΑΟ θα θρηνούσαμε νεκρούς και γι αυτό υπεύθυνοι ήταν (και θα ήταν) οι αρμόδιοι του υπουργείου και η αστυνομία για την ανικανότητά τους

    Το αν ήταν ή δεν ήταν (που δεν ήταν) πέναλτυ, μας μάρανε κι όχι η ντροπή της Κρήτης , ο Αυγενάκης

  165. Ριβλντίνιο, αγαθέ άμυαλε υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά που (ηθελημένα ή από ασχετοσύνη) αγνοείς : Στο ματς που λες δεν βρίσκει μπάλλα η φάση ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ττον κλωτσάει, άρα πέναλτυ.
    Ο Γκατσίνοβιτς όμως έκανε την κεφαλιά πριν τιν βρει, η μπάλλα βγήκε άουτ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΗ ΜΕΤΑ
    Για να το εμπεδώσεις θυμίσου πόσες φορές ο γκολκήπερ κάνει έξοδο πάνω από συμπαίκτες και αντιπάλους διώχνει την μπάλλα μακριά με γροθιές και πέφτοντας γκρεμίζει μερικούς. Εχεις δει να δώσουν ποτε πέναλτυ; ΟΧΙ γιατί έχει τελειώσει η φάση, όπως τελειίωσε και στο χθεσινό παιχνίδι , άσε που δεν τον βρήκε καν ο Βεϊρίνια
    Δεν είναι πυρηνική φυσική για αυτό έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτε ο διαιτητής, άλλο αν του γύρισε τα μυαλά ο Κλάτενμπεργκ.
    Καληνύχτα

  166. Ριβαλντίνιο said

    @ 165 Gpointofview

    Είσαι άσχετος. Μπορεί να παρακολουθείς χρόνια μπάλα , αλλά μπάλα δεν ξέρεις. Όπως έλεγε και ο Μύρτσος :
    – 30 χρόνια πάω στα μπουζούκια , αλλά μπουζούκι δεν έμαθα.

    Αν δυο παίκτες είναι μέσα στην περιοχή και ο αμυντικός δώσει χτύπημα στον επιθετικό εκτός φάσης, είναι πέναλτι. Κι ας είναι η μπάλα στα ντουζ για να ξεπλυθεί απ’ τις λάσπες.

    Ο γκολκίπερ που λες βρίσκει μπάλα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν βρίσκει μπάλα , μόνο τον παίκτη του ΠΑΟ. Άρα τι συγκρίνεις ;

  167. Γιάννης Κουβάτσος said

    166:Δεν χρειάζεται καν να τον χτυπήσει ο αμυντικός τον επιθετικό· αρκεί και μόνο να τον φτύσει. Οι κανονισμοί τα προβλέπουν όλα, αλλά η φανατίλα και το αρρωστημένο οπαδιλίκι τον τυφλώνουν τον άνθρωπο.
    Επί της ουσίας, αν το πέναλτι είχε δοθεί υπέρ του ΜΠΑΟΚ, όλα θα ήταν καλώς καμωμένα. Τα κακόμαθαν οι Κύζες ειδικών αποστολών τα καρντάσια όλα αυτά τα σαββίδεια χρόνια και δεν αντέχουν πια το 50-50. Ξυδάκι.

  168. Γιάννης Κουβάτσος said

    167: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://protathlima.cyprustimes.com/podosfairo/kypros/kypello/eftyses-antipalo-stin-periochi-penalti-mathete-simantikoys-kanonismoys/&ved=2ahUKEwih172AgvT3AhU8Q_EDHZIKA6cQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw1qEFyp0mvKngCKuZeyyYo5

  169. rogerios said

    Έλεος…

    Όχι, δεν τρελαίνομαι από χαρά που η ομάδα μου κατέκτησε ένα τρόπαιο με πέναλτυ, μολονότι αυτό ορθώς δόθηκε βάσει κανονισμών.
    Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά ύστερα από έναν τελικό που σε όλη τη διάρκειά του προσευχόσουν να μη διακοπεί, διότι ο κίνδυνος υπήρχε πάντοτε.
    Αισθάνομαι ανακούφιση επειδή τύχη αγαθή απέτρεψε το δράμα στη φάση της ρίψης της πέτρας/ κομματιού τσιμέντου. Όπως ήταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ εκείνη τη στιγμή εύκολα θα μπορούσε να βρει κάποιον στο κεφάλι και σήμερα να συζητούμε για πολύ πιο σοβαρά θέματα.
    Και είμαι ικανοποιημένος επειδή η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να μη διακοπεί το παιχνίδι. Διότι μετά την επίμαχη φάση, κανονικά θα έπρεπε να αποφασιστεί οριστική διακοπή εις βάρος του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον εμείς δεν κάτσαμε πάνω στο συμβάν όπως έκαναν κάποια άλλοι παλαιότερα στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα να τσακίσουν τον Παναθηναϊκό για χρόνια, κι αντί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως του άξιζε εκείνη τη χρονιά κατέληξε να διαλυθεί και να κάνει χρόνια να σηκώσει, έστω και λίγο κεφάλι.

    Και κάτι σχετικό-άσχετο. Αλήθεια, δεν έχει διαβάσει (ή δεν θυμάται) κάποιος εκείνο το ιστορικό 7-1 της Γκλάντμπαχ επί της Ίντερ, το φθινόπωρο του 1971, το οποίο τελικά ακυρώθηκε;

  170. Γιάννης Κουβάτσος said

    169: Το «θρυλικό» μπουκάλι στον Μπονινσένια.

  171. ΣΠ said

    166, 167, 168
    Όλα αυτά ισχύουν και δίνεται πέναλτι, όταν η μπάλα είναι «ζωντανή», δηλαδή παίζεται. Αν έχει βγει άουτ ή εν γένει υπάρχει διακοπή, απλώς αποβάλλεται ο παίκτης που χτύπησε ή έφτυσε.

  172. ΣΠ said

    169
    Επαναλήφθηκε και έληξε 0-0. Στην ρεβάνς η Ίντερ νίκησε 4-2 και προκρίθηκε.

  173. Pedis said

    αρρώστια …

    😩🥱

  174. ΓΤ said

    Στον τελικό του Κυπέλλου παρατήρησα προσεκτικά την κερκίδα του ΠΑΟΚ, και δεν τρέφω πια καμία αμφιβολία ότι θα σημειωθεί δραματική αύξηση στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων. Έχω καθυστερήσει βέβαια να ενημερώσω τον Τσιόδρα, θα σπεύσω αύριο.

    Στη συνέχεια ξεκινάμε μεγάλη εκδρομή με Κουβάτσο, Ριβαλντίνιο και Ρογήριο. Έχω τέζα φορτίο νταλίκα με ξίδια, να μοιράσουμε στην ηπειρωτική χώρα. Να πιουν Τοπ όσοι νομίζουν ότι είναι top. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι το ξίδι ήταν μόνο για τον Ιησού, είναι και για ασεβέστερους.

    Στις πόλεις θα μπαίνουμε με αεροτενόρο.
    Μπάλες, όμιλοι και πεχαντέ Βογόμιλοι.

  175. Ριβαλντίνιο said

    @ 171 ΣΠ

    Όμως η μπάλα στην συγκεκριμένη φάση δεν είχε βγει ακόμη έξω.

  176. # 166

    (δήθεν ) αθώε μου, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον βρίσκει όταν η μπάλλα είναι άουτ, όπως κι ο τερματοφύλακας βρίσκει κάποιους όταν η μπάλλα είναι μακριά, αυτά συγκρίνω. Οι συγκρούσεις μετά είναι αναπόφευκτες καιι ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ αλλιώς θα είχαμε 10 πέναλτυ σε καθεπαιχνίδι
    Ασε που από τα βίδδε ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΠΑΦΗ, για (δήθεν) επικίνδυνο παιχνίδι δόθηκε πέναλτυ
    Ο Γκουβάτσος σίγουρα θα θυμάται κι άλλον τελικό με τον αρχιδιαιτητή στο δωμάτιο των διαιτητών …

    Ξαναδιαβάστε το #164

    # 171

    Τσάμπα παιδεύεσαι (και γω ) λογική και τιμιότητα δεν υπάρχει σ’ αυτούς, όπως όλοι οι θρησκόληπτοι θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να ερμηνεύουν τους κανονισμούς κατά το συμφέρον τους κι όταν τους λες να δουμε το βίδδεο μαζί π.χ. που ακριβώς και πόσο αδίκησε ο Κύζας τον ΠΑΟ , κρύβονται πίσω από την οθόνη, την κάνουν γυριστή, γιατί δεν θέλουν διάλογο, αλλά ερμηνείες…θεόπεμπτες.
    Αντε να καταλάβει ο Ριβαλντίνιο τι θα πει ζωντανη μπάλα κι εκτός φάσης εδώ και σε καφετέρια να κτυπήσουν παίκτη του ΠΑΌ θα ζητήσουν πέναλτυ…
    Αυτός μπερδεύει την θρησκεία του με την οπαδική του θέση και νομίζει πως μπορεί να ερμηνεύει τις ποδοσφαιρικές φραφέ όπως τα ιερά του βιβλία
    Αυτά έβλεπα από τα 20 μου κι άλλαξα ομάδα να ξεφύγω από την βλακεία, τον φανατισμό και την διαστρέβλωση κάθε λογικής των οπαδών του ΠΟΚ προκειμένου να δικαιωθούν μέσω ενός τίτλου να ενισχυθεί η λίμπιντό τους.
    Οσο αγαπούν τις πουτάνες οι πελάτες τους, τόσο αγαπούν οι περισσότεροι οπαδοί του ΠΟΚ το ποδόσφαιρο, αφού η μόνη τους ικανοποίηση είναι ο με κάθε τρόπο κατάκτηση ενός τίτλου. Ο σκοπός ίδρυσης του ΠΟΚ ήταν η επικυριαρχία τους στις άλλες ομάδεε ( Η ΑΕΚ μπήκε στη θέση του Απόλλωνα Αθ. που αρνήθηκε) και στις ρομαντικές εποχές αφήνανε και κανένα μικρό να πάρει κάνα κύπελλο (το πρωτάθλημα της Λάρισσας ήταν προσφορά του Κοσκωτά) αλλά τους μπήκε αγκάθι ο ΠΑΟΚ με το πρωτάθλημα του 76. Εκτοτε υπάρχει αβυσσαλέο μίσος από τυφλούς τύπου Γκουβάτσου και πόλεμος κάθε φορά που κανει καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ όπως έγινε το 84 με την αρπαγή Δημόπουλου πριν τον τελικό με την Λάρισσα και πριν λίγο με την «συνιδιοκτησία». Φυσικά τα ΜΜΑ παίζουν τον ρόλο τυς παρουσιάζοντας την νύχτα για μέρα και εντείνοντας ένα φανατισμό πουμόνο με διχοτόμηση Ελλάδας θα πάψει.
    Ενας από αυτούς δεν είχε την τσίπα να παραδεχτεί πως έπρεπε να αποβληθεί ο Αϊτόρ, γράφτηκαν γελοίες δικαιολογίες και πανηγύρισαν που βγήκε MVP πιάνοντας τα αρχίδια του, εκεί φαίνεται η κατάντια του κάθε στερημένου
    Ενας δεν διανοήθηκε γιατί δεν διέκοψε όριστικά το παιχνίδι και διεύθυνε σαν καραγκιόζης με τεράστιες διακοπές και τρελλή συμπεριφορά ένας ελίτ διαιτητής, ούτε καν το συνδύασαν με την παρουσία του ανθρώπου που τον έφερε στο δωμάτιο των διαιτητών, μόνο γιατί δεν απέβαλε τον Αουγκούστο ήταν η απορία τους όλα τα άλλα ήταν φυσιολογικά !!
    Οποιος έχει κουκούτσι μυαλό καταλαβαίνει γιατί » έπρεπε» να τελειώσει ο τελικός και γιατί «΄επρεπε» να το πάρει ο ΠΑΟ όπως είχε γίνει και στο αδιάφορο για τον ΠΑΟΚ πρώτο παιχνίδι στα πλέηοφφ ώστε να βγει Ευρώπη και να μην ψάχνουν τι γίνεται με την διπλή ανάπλαση
    Ανθρωποι μαθημένοι στην ποδοσφαιρική εύνοια της χούντας, ποτέ δεν πολέμησαν την παράγκα (γιατί άλλωστε αφού τους βόλευε η δεύτερη θέση με όμιλους τσουλου) και είναι βασικοί υπεύθυνοι της κατάντιας του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σπανάθα όταν η παράγκα έπαιζε ΠΑΟ και την ελπίδα πως η παράγκα θα τους ξαναδώσει τίτλο όπως έγινε και φέτος. Εξ άλλου γι αυτό επιστρατεύτηκε ο Κομπότης από τον Αλαφούζο, να κάνει καμιά μεταγραφή της προκοπής (Παλάσιος)
    Βέβαια στα μπαράζ που ένας πράσινος φίλαθλος (πράσινα φοράνε και οι Λειβαδιώτες) μπήκε και έτιλε στο νοσοκομείο παίκτη της (βόρειας) Βέροιας, δεν υπήρξε θέμα διακοπής ολόιδια με το χουντικό 73 όταν πριν το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ έστειλαν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ στο νοσοκομείο και μετά «βρέθηκε» η Παναχαϊκή και κάποιοι παίκτες για να το πάρει ο ΟΣΦΠ το πρωτάθλημα, δεν τά έκαναν μόν οΠΑΟ και η ΑΕΚ, όλο το ΠΟΚ ίδιο είναι.
    Ο μόνος ποδοσφαιριστής που τιμωρήθηκε (όταν έδειξε όχι έπιασε τα αρχίδια του) ήταν ο Πέλκας της ομάδας που καταδυναστεύει κατά τον βαζελοπαρμένο Γκουβάτσο το ποδόσφαιρο ( φέτος τα έπιασε και ένας παίκτης του ΟΑΡΗΣ στο Αγρίνιο αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς

  177. # 169

    Σαφώς το ματς έπρεπε να διακοπεί (όπως και μια που συνεχίστηκε ο ΑΊτόρ να αποβληθεί )

    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως αυτό δεν βόλευε την κυβερνητική πολιτική, έπρεπε η νίκη να είναι μέσα στο γήπεδο ώστε να κορυφωθεί ο ενθουσιασμός κάθε Γκουβάτσου και Ροναλντίνιο ( ο ΓΤ πλάκα κάνει), αυτός ήταν ο στόχος, χωρίς απονομή, πως ;
    Νομίζω πως έχεις την κρίση γιατί επελέγη ο μέτριος στο παιχνίδι Αϊτόρ, για MVP και όχι οι άψογοι αμυντικά παίκτες ή ο δραστήριος Γκατίνοβιτς, μια εκτέλεση πέναλτυ δεν ήταν αρκετή.

  178. Γιάννης Κουβάτσος said

    175:Προφανώς και η μπάλα παιζόταν, ήταν εντός παιδιάς, για να θυμηθούμε και τις παλιές περιγραφές αγώνων. Η φάση ήταν δύσκολη, αλλά ήταν ξεκάθαρη με τη βοήθεια του βίντεο. Μπορεί να αφαιρεί ένα μέρος της γοητείας του παιχνιδιού η χρήση της τεχνολογίας, αλλά είναι απαραίτητη για την απόδοση δικαιοσύνης και την αποφυγή του περιβόητου «ανθρώπινου λάθους». Παπουτσέληδες, Παπαδάκοι, Κύζες και τα άλλα γνωστά παλικάρια θα είχαν πρόβλημα στο να αιτιολογήσουν την πριονοκορδέλα τους, αν το var υπήρχε επί των αλήστου μνήμης ημερών τους.

  179. π2 said

    176: Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να σχολιάζω τα εθνικοαπελευθερωτικά παοκτζήδικα αφηγήματα, αλλά μη μένει ασχολίαστη και η διαστροφή της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και οι κανονισμοί. Ασφαλώς και η μπάλα δεν είναι άουτ, ασφαλώς και προκύπτει επαφή από το βίντεο.

  180. # 179

    Kατάντια είναι να λες πως η μπάλλα δεν βγήκε άουτ πριν έρθουν (που δεν φαίνεται πουθενά στο βίδδεο 136 στο 1.41 σε διαφωτιστική γωνία κι όχι όταν το ένα σώμα σκεπάζει στην εικόνα το άλλο) σε επαφή ενώ ξέρεις πως έκανε πριν την κεφαλιά και η μπάλλα έφυγε άουτ. Το αν πρόλαβε να περάσει την γραμμή του άουτ ούτε λογική έχει, ούτε σημασία. λογική Γκουβάτσου είναι αυτή.
    Λυπάμαι.

  181. # 174

    …Έχω τέζα φορτίο νταλίκα με ξίδια, να μοιράσουμε στην ηπειρωτική χώρα….

    Βρε Γουτου, που α πας ξεβράκωτος στα αγγούρια ;;

    19 κύπελλα έχεις πάρει, όλα εντος περιοχής τέω διοικήσεω πρωτευούσης, δλδ εντός έδρας και με παράπλευρη υποστήριξη. μια φορά πήγες να διεδικήσεις στην επαρχία και πήρες τομακρύτερο της Λαρσας (σικ) και όχι σε εποχές Κούγια (το μέγεθος μετράει, μαυρος έβαλε το νικητήριο γκολ)

    8 έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, τα 7 εκτός νομού Θεσσαλονίκης, γκε-γκε ; κάτι που δεν θα καταφέρεις ποτέ, εντ γιου νόου ιτ, μαν, το εκτός έδρας είναι γλυκό σαν εξωσυζυγική αμαρτία, το εντός σαν ιεραποστολικό με την συμβία !! ΅-) 🙂

  182. # 179 συνέχεια

    ξεχνάς βέβαια πως το πέναλτυ δόθηκε για επικίνδυνο παίιξιμο, αν τον ε’ιχε βρει όπως λες, μαζί με την παράβαση έπρεπε να δει κόκκινη ο Βεϊρίνια αλλά μήπως την ….ξέχασε και την έδειξε μετά την λήξη του αγώνα (κι άλλη μια στον Κρέσπο ) !
    Η σοβαρότητα απαιτεί στοιχεία, που να τεκμηριώνουν απόψεις, τις μμονές τους εκφράζουν ο Γκουβάτσος κι ο άσχετος Ροναλντίνιο που επανέκαμψε μετά τα στραπάτσα που είχεστα ποδοσφαιρικά του σχόλια όταν έλεγε πω ο ΠΑΟ έχει το καλύτερο ρόστερ και θα πάρει πρωτάθλημα, να τα θυμόμαστε όλα !

  183. Ριβαλντίνιο said

    @ 182 Gpointofview

    Δηλαδή πριν 3 χρόνια έλεγα πως ο ΠΑΟ θα πάρει πρωτάθλημα φέτος ! Αχαχαχαχαχα 😆 😆 😆
    Κατανοώ την θλίψη σου και συμπάσχω.

  184. 161: «άλλο το δεν είδε κάτι ο διαιτητής, που συμβαίνει και του το δείχνει το VAR κι άλλο να κάνει σήμα ο ΙΔΙΟΣ πως η φάση είναι ΟΚ»

    Μισό, δηλαδή σε ποιον ισχυρίζεσαι εσύ πως έκανε νόημα ότι όλα είναι ΟΚ μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της επίμαχης φάσης; Δεν πιστεύω να εννοείς στον VAR;! Οπότε τον συλλογισμό σου αδυνατώ να τον παρακολουθήσω: ό,τι κι αν αποφασίσει ένας διαιτητής, το ίδιο νεύμα κάνει σε όσους διαμαρτύρονται, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή προφανώς και θεωρεί την απόφασή του σωστή – μέχρι να τον σκουντήσει στον ώμο ο VAR. Τον Λαόθ, λοιπόν, κανείς δεν τον έσυρε στην οθόνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Τρεις επιλογές είχε: α) να το πάρει πάνω του και να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς έλεγχο, β) να κάνει τον έλεγχο, αλλά να μην αλλάξει την απόφασή του και γ) να κάνει τον έλεγχο και να αναθεωρήσει. Επέλεξε το τρίτο. Που κολλάνε, λοιπόν, αυτά που έγραψες πιο πάνω; Ti επιχείρημα είναι αυτό;

    165 & 176: «Ο Γκατσίνοβιτς όμως έκανε την κεφαλιά πριν τιν βρει, η μπάλλα βγήκε άουτ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΗ ΜΕΤΑ» & «ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον βρίσκει όταν η μπάλλα είναι άουτ»

    Τεράστιο λάθος! Όπως επισήμαναν ο Ριβαλντίνιο στο 175 και ο Γιάννης στο 178, όταν το φάουλ έγινε, η μπάλα βρισκόταν ακόμα «εντός παιδιάς». Ποιο άουτ;; Δεν θα κάνετε το άσπρο μαύρο, επειδή αυτά είναι τα χρώματα του ΠΑΟΚ! Καμία σημασία δεν έχει αν μετά την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς η μπάλα είχε κατεύθυνση προς το τέρμα ή πήγαινε στου διαόλου τη μάνα. Σημασία είχε ότι βρισκόταν εντός παιδιάς. Γι՚ αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα λεγόμενα «ανόητα πέναλτι»… Και βέβαια, η επισήμανση αυτή αφορά και το 160 του Λάμπρου, όπου όχι μόνο επαναλαμβάνονται οι ίδιες ανακρίβειες, αλλά όσοι διαφωνούν με τη διαστρεβλωμένη παρουσίαση των γεγονότων (ο επιθετικός βούτηξε, δεν άπλωσε ο αμυνόμενος το ξερό του και η μπάλα είχε ήδη βγει άουτ) χαρακτηρίζονται κι από πάνω… ψυχασθενείς!

    151: «Πρόσεξε , δεν τσιμπάει την μπάλλα και συνεχίζει, έκανε κεφαλιά ανενόχλητος που βγήκε άουτ»

    Ναι, «ανενόχλητος» με το πόδι του Βιεϊρίνια κολλημένο στη μούρη του! Βλέπω και ξαναβλέπω καρέ καρέ το 1:05 και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω διαβάζοντας τα παραπάνω…

    154: «Ακόμα και έτσι να είναι, η ποινή είναι έμμεσο φάουλ, όχι πέναλτι»

    Αν αυτό που κρίθηκε επιλήψιμο ήταν το ριψοκίνδυνο άπλωμα του ποδιού του Βιεϊρίνια, τότε ναι, υποθέτω ότι έπρεπε να δοθεί έμμεσο. Αν όμως η απόφανση ήταν ότι υπήρξε επαφή με τον Γκατσίνοβιτς πριν ή ταυτόχρονα με την κεφαλιά του;

    164: « Δεν απέβαλε τον Αϊτόρ οταν έδειχνε παρατεταμένα τα αρχίδια του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τρέχαν να τον συμμαζέψουν οι συμπαίκτες του»

    Νέος ορισμός: παρατεταμένος 1. αυτός που διαρκεί πέρα από το κανονικό ή το συνηθισµένο, που συνεχίζεται επί πολύ 2. (ΠΑΟΚ) αυτός που διαρκεί έστω και ένα δευτερόλεπτο
    Για να σοβαρευτούμε, όμως, αναρωτιέμαι αν διάβασες αυτά που σου απάντησα στο 136… Μόλις ένα δευτερόλεπτο έμεινε στην επίμαχη στάση, ενώ ούτε έδειξε ούτε έπιασε τα αμελέτητά του. Απλώς σταύρωσε τα χέρια του από πάνω. Οι δε συμπαίκτες του έτρεξαν όχι για να τον συμμαζέψουν αλλά για να πανηγυρίσουν. Μόνο ο Πέρεθ τον τράβηξε, κι αυτό το έκανε επειδή είχε αγριέψει η εξέδρα και όχι επειδή τον είχε δει να κάνει κάποια χειρονομία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να δει πού είχε τα χέρια του ο Αϊτόρ μπροστά, όταν εκείνος ερχόταν από πίσω;;

    «Δεν ζήτησε να ξαναδεί την φάση του Μιτρίτσα φοβούμενος μήπως είναι πέναλτυ»

    Καλέ μου άνθρωπε, στο ՚πα, στο ξανάπα και στο ματαξαναλέω: ο διαιτητής ΔΕΝ μπορεί να ζητήσει έλεγχο της φάσης! Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να πάρει μιαν απόφαση, είτε είναι σίγουρος είτε όχι. Δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει την ευθύνη στον VAR!

  185. Καλά εσύ δεν επικοινωνείς με το μυαλό σου

    Σαφώς ο διαιτητής μπορεί να ζητήσει την βοήθεια του VAR όταν δεν είναι σίγουρος, ΑΠΟΦΑΣΗ παίρνει αυτός αφου δει ξανά την φάση, δεν παίρνει το VAR φυσικά.
    Ξέρει όμως ο διαιτητής πως αν κοντράρει τον VAR ή τον τέταρτο, απλά δεν θα ξανασφυρίξει. Γι αυτό κι επόπτης στο ΠΑΟΚ- ΑΕΚ αφού έτρεξε μισή απόσταση προς την σέντρα «θυμήθηκε» πως είδε οφφσάιντ, πριν την ενδοσυνενόηση δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα.
    Φυσικά οι φωνές του διαιτητή και η γλώσσα του σώματος δείχνουν πως πιέστηκε, η δε παρουσία του Κλάτενμπεργκ «εβεβαίου του λόγου το ασφαλές»,
    Τα παιχνίδια ελέγχονται από τέταρτο και VAR πλέον ελέω ενδοσυνενόησης γι αυτό και έφυγαν από την δικαιοδοσία του διαιτητή και κρίνονται από «γραφεία» όπως και τα πλοία κι όχι από τον καπετάνιο εδώ και χρόνια
    Μάθε επίσης πως τα παιχνίδια στηνονται από τους προπονητές κι όχι από τους παίκτες (πολλοί ασπρόμαυροι θεωρούν υπαίτιο τον Λουτσέσκου, προσσωπικά πιστεύω πως έκανε ό,τι του είπε ο Ιβάν που έχει καλές σχέσεις με την Νουδούλα πέρα από τα ποδοσφαιρικά )

    Για να μην εκτίθεσαι σημασία δεν έχει αν είχε βγει η μπάλλα άουτ πριν από το «επικίνδυνο παίξιμο» ττου Βεϊρίνια, επαφή δεν φαίνεται να υπάρχει,αλλά πως δεν υπήρχε συνέχεια στην φάση ο παίκτης δεν θα μπορούσε να συνεχίσει και να προλάβει την μπάλλα, τόσο απλό, σε αντίθεση με το πέναλτυ του πρώτου γύρου όπου ο παίκτης κινείται προς την μπάλα και ανατρέπεται.
    Είναι θέματα απλής λογικής που μόνο η φανατίλα δεν σε αφήνει να δεις, όπως και οι σαχλαμάρες που γράφεις για τον Αίτόρ

    Δεν κατάλαβες κάτι,το πιο απλό, ό,τι και να γινότανε το κύπελλο θα το σήκωνε ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ ήθελε να το πάει στα πέναλτυ για μπουζουριέρα, Την τελετή σχολιάζουμε, όχι τις ειλημένες αποφάσεις (θυμίσου και τις «κληρώσεις» ΟΣΦΠ,ΠΑΟΚ, ΑΕΚ μαζί και ο ΠΑΟ με τον ΟΑΡΗΣ που αυτοκτόνησε ΄ή τον αυτοκτονήσανε για να παίξετε ημιτελικό με την Καρδίτσα !! Τάχουμε ξαναδεί αυτά.)

  186. # 183

    Τι να σου κάνω που είπει πλέον ο Ιατρού που θα σου έφερνε συστημένο το σχόλιό σου τρία-πέντε-επτά χρόνια, όποτε έγινε που πανηγύριζε για τις μεταγραφές των παλτών
    Δεν είπα πως εγκατέλειψες το σάιτ τότε απλά είχες αραιώσει από τα αθλητικά σχόλια έχοντας γίνει ρεζίλι

    Αλλά άλλα σου γράφουν κι άλλα καταλαβαίνεις, μπερδεύεις τα πάντα με αυτά που πιστεύεις, συμβαίνει σε φανατίλες κάθε είδους (εγώ, ως γνωστόν στερούμαι της γαλατικής ευγένειας, μιλάω όπως σκέπτομαι)

  187. […] Ελενοκωνσταντινικά, επειδή σήμερα είναι Κωνσταντίνου και Ελένης. Και “και πάλι”, διότι βεβαια κι αλλη φορά έχει συμβεί να πέσει Σάββατο η 21η Μαΐου, οπότε έχω χρησιμοποιήσει ξανά τον τίτλο αυτόν, όπως επίσης και τον αντίστροφό του, τον “Κωνσταντινελενικά”. Θα μπορούσα να τα πω και “ταξιδιωτικά” διότι τη βδομάδα που μας πέρασε ήμουν (και ακόμα είμαι)… — Weiterlesen sarantakos.wordpress.com/2022/05/21/meze-533/ […]

  188. 185: Επικολλώ από τη σελίδα a href=»https://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/2021-2022/Laws_of_the_game_Digital_2021_2022.pdf»>118: «Ο διαιτητής πρέπει πάντα να παίρνει μια απόφαση, δηλ. ο διαιτητής δεν επιτρέπεται να ΜΗΝ έχει αποφασίσει (για κάτι) και μετά να χρησιμοποιεί το
    VAR για να πάρει την απόφαση

    Τώρα μπορείς με την ησυχία σου να ξανασκεφτείς ποιος είναι εδώ που δεν επικοινωνεί με το μυαλό του…

  189. Σελίδα 118.

  190. Pedis said

    Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει στο ιστολόγιο. Ένας αγιασμός. Κάτι.

  191. Spiridione said

    Χαρά στην υπομονή σας.

  192. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    189# Άντε, αρχίζω εγώ: Ωχ Παναγία μου…

  193. Επίσης: «[Πέναλτι] χορηγείται όταν οποιαδήποτε από τις παραπάνω παραβάσεις γίνουν από παίκτη μέσα στη δική του επανορθωτική περιοχή, ανεξάρτητα από τη θέση της μπάλας (τη στιγμή που γίνεται η παράβαση), με την προϋπόθεση ότι η μπάλα είναι μέσα στο παιχνίδι «<παίζει"», άρθρο 12, 2.

    Και τώρα μπορείς να ξανασκεφτείς ποιος είναι εδώ που γράφει σαχλαμάρες…

  194. Και το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ έρχεται από τον προπαγανδιστή της Νουδούλας Καρπετόπουλο :
    γράφει :

    Ο Λαόθ είδε χτύπημα, ζήτημα πρόθεσης δεν υπάρχει, ο Γκατσίνοβιτς συνέχισε με δεμένο κεφάλι, οπότε κάποια επαφή υπήρξε. Κι αν υπήρχε, υπήρχε και φάουλ: ο Αϊτόρ χτύπησε το πέναλτι, έκανε το 1-0 κι αυτό πρέπει να ήταν το μόνο σουτ του Παναθηναϊκού στην εστία του Πασχαλάκη σε όλο το ματς -άλλη προσπάθεια on target δεν καταγράφεται.

    Κι εδώ γελάμε αφού το πόδι του Βεϊρίνια είναι σαφώς κάτωα πό το πηγούνι του Γκατσίνοβιτς ό οποίος τραυματίστηκε στο μέτωπο από την πτώση στο έδαφος !!!

    Αλλά αυτά παθαίνουν όποιοι εκτελούν εντολές χωρις να κρίνουν

    # 187

    Χρυσέ μου ,ανθρωπε πάλι δεν καταλαβαίνεις το νόημα. Σαφώς ο διαιτητής ο διαιτητής δεν μπορεί να πάει στο VAR αν ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΕΙ. Το τι θα σφυρίξει δεν έχει καμιά σημασία αφού θα πάει στο VAR να αποφαsίσει.

    Απόδειξη είναι πως ;;oταν δεν είναι σίγoυρος ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ αμέσως, αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί και πάει στο VAR όταν τελειώσει η φάση με κάποιο σφύριγμα ΑΣΧΕΤΟ
    Το έχεις δει δεκάδες φορές στην πράξη και ψάχνεις κανονισμούς που δεν καταλαβαίνεις, στο ξανάγραψα, ΚΟΥΡΑΣΕΣ, πήρες το κύπελλο, μην ψάχνεις το πως, ΛΕΡΩΝΕΙ !!

  195. Τα ίδια είχες πάθει πριν από χρόνια μετά την τεσσάρα με τον Μπεργκ, αλλά τώρα η κατάσταση φαίνεται χειρότερη, γι’ αυτό και χαλαλίζω τον χρόνο και τον κόπο να απαντώ στα τρελά που γράφεις.

  196. loukretia50 said

    Χρόνια καλά στους φίλους – δεν πρόκαμα να ευχηθώ εγκαίρως, κι άλλο κακό να μη μας βρει, με το τελετουργικό που συνήθιζε να ποστάρει ο αγαπημένος μας φίλος

    ===================

    Λυπήθηκα πολύ για το Βένιο

  197. 193: Λάθος, όποτε πηγαίνει στο VAR, το κάνει επειδή κάποιος από μέσα τον σκούντησε και όχι για φάσεις, τις οποίες ο VAR θεώρησε καθαρές.

  198. Ριβαλντίνιο said

    Εντάξει , έχουν δίκιο οι υπόλοιποι φίλοι. Ας το τελειώσουμε εδώ. Είναι ντροπή ένας σύλλογος σαν την Πανάθα – την αγνή και την ατρόμητη – να ασχολείται με έναν σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ , την τρίτη ομάδα της συμπρωτεύουσας.

  199. ΟΚ, σταματώ.

  200. # 192

    Αιντε πάλι, αφού δεν νοιώθεις γιατί ρεζιλεύεσαι, γράφει εφ΄όσον η μπάλα είναι μέσα στο παιχνίδι δεν γράφει μέσα στο τερεν που λέει ο Γκουβάτσος !’
    Υπήρχε περίπτωση μετά την κεφαλιά να προλάβει την μπάλα πριν βγει άουτ ο παίκτης ώστε ν είναι μέσα στο παιχνίδι ;; ούτε ο ΛούκυΛουκ !! ΕΛΕΟΣ !!

    έχω μεγάλη υπομονή σαν εκπαιδευτικός με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν αλλά όλα έχουν τα όριά τους,το τελευταίο που σου γράφω πριν απάντήσεις στο 191 β θυμίσου το ΠΑΟΚ -ΟΦΗ που ο ΟΦΗ έβαλε γκολ στην αντεπίθεση μετά από το πέναλτυ που δεν σφύριξεγιατί δεν ήταν σίγουρος ο διαιτητής κκαι που ακυρώθηκε και δόθηκε το πέναλτυ μετά από το ΩΑΡ που ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

    Και να διαβάσεις καλά τα στιχάκια πριν ξανατραγουδήσεις γιατί όσα γράφω είναι τεκμηριωμένα κι εγώ όταν κάνω λάθος ζητάω συγγνώμη, δεν κάνω απελπισμένες προσπάθειες να το καλύψω και να γίνομαι ρεζίλι συνέχεια

  201. odinmac said

    @193: «Κι εδώ γελάμε αφού το πόδι του Βεϊρίνια είναι σαφώς κάτωα πό το πηγούνι του Γκατσίνοβιτς ό οποίος τραυματίστηκε στο μέτωπο από την πτώση στο έδαφος !!!»

    Στο 1:07-1:09 του @175 φαίνεται πολύ καθαρά ότι το κεφάλι του δεν ακουμπάει ποτέ στο έδαφος. Είναι πολύ πιο ψηλά.

  202. # 200

    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

    Είναι πασιφανές πως το πόδι του Βείρίνια απέχει πολύ από το μέτωπο του Γκατσίνοβιτς, επίσης στην πτώση του το κεφάλι όντως δεν φαίνεται να ακουμπά στο έδαφος
    αλλά αν δεις ολόκληρη την φάση θα δεις πως ο γκατσίνοβιτς μετά την πτώση έκανε και δυο τρείς περιστροφές περι τον άξονά του στο χορτάρι όπου και μάλλον μάτωσε Σε πολλά πλάνα πόδι, κεφάλι είναι σε μια ευθεία από τον φακό και δεν μπορείς να ξέρεις αν ήρθαν σε επαφή. Υπάρχει όμως ένα- να μην το ξαναψάχνω, λοξό από άλλη γωνία όπου φαίνεται πως κατα πάσα πιθανότητα δεν ήρθαν καν σε επαφή. Εξ άλλου όπως ακούστηκε το πέναλτυ δόθηκε για επικίνδυνο παίξιμο και όχι για κτύπημα.Ο Καρπετόπουλος εξ άλλου αδιαφορεί για αλήθειες και σχετικά, να περάσει γραμμή θέλει απλά, όποιος δεν ψάξει, πείθεται

    Πριν την ενδοσυνενόηση επόπτες και διαιτητές δεν άλλαζαν γνώμη, με την ενδοσυνενόηση αλλάζουν συχνα με πρόσχημα το VAR οι διαιτητές ή προκαλώντας γέλιο οι επόπτες που έχουν φτάσει στα μισά της σέντρας δείχνοντας γκολ και ξαφνικά…αλλάζουν γνώμη και γυρίζουν πίσω σαν βρεγμένες γάτες (Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-2 προ4,5 ετίας και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 στο ματς που δεν συνεχίστηκε μετά το γκολ, αυτά έχουν πέσει στην αντίληψή μου)
    Μ την μετατόπιση των αποφάσεων στο «γραφείο» και με την βοήθεια κοντυλοφόρων όπως ο Ερπετόπουλος η χειραγώγιση είναι παιχνιδάκι για όσους δεν αφιερώνουν ώρα και κόπο ψάχνοντας, ενώ οι στοιχηματικές θησαυρίζουν και οι ελέγχοντες βολεύονται με κάνα δυο «σίγουρα»
    Οπως ξέρεις υπάρχουν διαιτητές που διαιτητεύουν κάθε βδομάδα και πληρώνονται αμέσως και άλλοι που ορίζονται σπάνια και ξεχνάνε να τους πληρωσουν. Σε κανένα διαιτητή δεν του λένε τι αποτέλεσμα να φέρει, απλά συστήνουν αυστηρότητα ή επιείκεια και περιμένουν να μαντέψει τις επιθυμίες του γκουρού, π.χ. προχθες ίσως του είπανε να αποφύγει τα φόυλ έξω από την περιοχή (έγιναν δυο-τρία που δεν δόθηκαν , αυτό στον Ελ Καντουρί έβγαζε μάτια και ο Γιοβάνοβιτς θα το σφύριζε, όχι ένας διαιτητής ελίτ )λόγω Κούρτιτς.
    Βγάζουν πολλά οι υπάκουοι διαιτητές για να τα διακινδυνεύσουν μη υπακούοντες

  203. ΣΠ said

    Αποφεύγω να εμπλέκομαι σε ποδοσφαιρικές αντιδικίες αφού προδήλως δεν οδηγούν πουθενά και χαλάμε χωρίς λόγο τις καρδιές μας. Αυτή την φορά επενέβην απλώς για να ξεκαθαρίσω τους ισχύοντες κανονισμούς, επειδή διαπίστωσα ότι γινόταν διαστρέβλωσή τους για να δικαιολογηθεί το πέναλτι.

  204. Α. Σέρτης said

    Ο κόσμος χάνεται και οι κλοτσοσκουφόφιλοι χτενίζονται…
    Πιο κάτω δεν έχει…

  205. Χαρούλα said

    Φυσικά και έχουμε την ελευθερία, εδώ να γράφουμε και να συζητάμε τις απόψεις μας για διάφορα.
    Επειδή όμως τα ποδοσφαιρικά αφορούν ένα μέρος των σχολιαστών, οι οποίοι όμως γράφουν γενικά ενδιαφέροντα σχόλια,
    για να διευκολύνετε κάποιους από μας, να διαβάζουμε αυτά τα άλλα και να προσπερνάμε τα ποδοσφαιρικά,
    πρόταση
    να δηλώνατε με κάποιον τρόπο (πχ⚽️) τα ειδικά σχόλια…;;;

    Λέω τώρα εγώ…….🤓

  206. loukretia50 said

    Και ει δυνατόν, να μην παίρνει η μπάλα όλα τα νήματα…

  207. SearchPeloponnese said

    Ρε, αφήστε να κάνουμε χάζι…

  208. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    202 – Και τελικά τι κατάφερες; 😂
    Το ποδόσφαιρο, είναι κοινωνική βαλβίδα εκτόνωσης, κι όσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα οικονομικά στην ε.ε, τόσο πιο χαλαρά θα αντιμετωπίζονται οι χιμπατζήδες των γηπέδων, μη τους πριμοδοτήσουν κι όλας.

    Μόνο 4 σουίτες, 412 κάθισματα, διάφορους πυροσβεστήρες και πυροσβεστικές φωλιές, καμένο ταρτάν και διάφορα άλλα ήταν η ζημιές που έκαναν οι φίλαθλοι 🤪. Ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα; Έχω κάτι μαλακές υπόψιν μου που πλήρωσαν πάνω από 50 δις για τα σπασμένα των τραπεζών, θα κωλώσουν για κάνα δύο εκατομμύρια που είναι οι ζημιές; Αστείο ποσόν.😂

    Το θέμα, είναι πως τα ίδια έγιναν και γίνονται σε όλη την Ευρώπη, ο φασισμός εξαπλώνεται ραγδαία αλλά κανείς δεν ιδρώνει. Ξανά μάνα τα ίδια με το προηγούμενο αιώνα, το έχει η δεκαετία φαίνεται.😕

  209. Πέπε said

    204-205
    Θα μπορούσε να γίνει μια ειδική ανάρτηση, κενή, μόνο για σχόλια, και να παραχωρηθεί σ’ αυτή τη θεματολογία. Με τίτλο π.χ. «Εδώ δεν λεξιλογούμε».

    Πρέπει βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι το Τζη μερικές φορές γράφει στην αρχή των ποδοσφαιρικών σχολίων «ποδοσφαιρικό σχόλιο», αν θεωρηθεί ότι αυτό αλλάζει κάτι…

  210. #196

    Θυμίζεις έντονα πλέον παντρεμένη που την πιάνει ο σύζυγος γυμνη στο κρεβάτι με τον γείτονα και επιμένει » Δεν είναι αυτό που νομίζεις»
    Εδώ δεν είναι παδικό σάιτ να κερδίζει όποιος φωνάζει περισσότερο, υποτίθεται πως συζητάμε για να βρούμε κάποια λύση με επιχειρήματα. Κατέβασες κάποιους κανονισμούς και σου απέδειξα πως δεν ξέρεις να τους ερμηνεύεις.»
    Ημουνα σίγουρος πως μετά από αυτό θα το γύρναγες στο τσάμικο με τακτική Γκουβάτσου για τον οποίον ξέρεις πόση εκτίμηση τρέεφω… Τώρα πια και για σένα, σταμάτησες να με διασκεδάζεις με τις προσπάθειες σου να περάσεις μέσα από το τζάμι σαν την μύγα. Δεν έχεις τα κότσια να παραδχθείς τίποτε, γνώρισμα ανώριμων ανθρώπων που τους δείχνεις το φεγγάρι και κάνουν πως βλέπουν το δάχτυλο. Φτάνει.
    Μην ξαναασχοληθεις μαζί μου.

  211. ΓΤ said

    204@

    H μπαλίτσα της Χαρούλας είναι όλα τα λεφτά. ⚽️ Είναι το τοπάκι των παιδικών μας χρόνων 🙂

  212. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Προς αγαπητούς μπαλαδόφιλους
    λήξτε το, μη μαλώνετε άλλο. Η μπάλα βάνει σε μπελάδες ας πούμε για μπαλάδες 🙂

  213. π2 said

    Ελαφρά άστοχη μετάφραση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην πρωθυπουργική ομιλία στο Boston College:

  214. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ροναλντίνιο είπα το πρωί να το σταματήσω εδώ, αλλά μετά λύπης βλέπω τώρα ότι οι προκλήσεις από την άλλη πλευρά όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Πολύ ωραία. Έπεται, λοιπόν, συνέχεια…

  215. Γιάννης Κουβάτσος said

    Δεν αξίζει τον κόπο, Κώστα. Άσ’ τον να σολάρει, κανείς δεν του δίνει σημασία εδώ και πολύ καιρό.

  216. spyridos said

    https://twitter.com/theocha52630506/status/1528745042256572416

  217. OK, παίρνω μια βαθιά ανάσα και το καταπίνω.

  218. spyridos said

    208
    Βλέπουν όλοι μπάλα αλλά έχουν χάσει την ολιστική μπάλα στο εντωμεταξύ.

  219. SearchPeloponnese said

    Λύθηκα στα γέλια που ο Pedis «δυσφορεί», επειδή κάποιος άλλος παραληρεί…

  220. Alexis said

    #211: Αερόμπαλα, ντου γιου νόου; ⚽️

    Koutroulis’ wedding… 🙂

  221. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Ο πιστός αποδέχεται μόνο ότι του επιτρέπει η πίστη του, οτιδήποτε άλλο λογοκρίνεται αυτόματα στην αμυγδαλή, γι’αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί πως ο «αλλόθρησκος» πως μπορεί να έχει δίκιο.

  222. nikiplos said

    καλημέρα κι από εδώ… Δυστυχώς οι δύσκολες φάσεις δημιουργούν προβλήματα στους οπαδούς. Ειδικά σε ματς, όπου δεν υπάρχουν άλλες φάσεις να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα… Η γκρίνια του Τζή, μου θυμίζει την άλλη με το ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που τελικά δυστυχώς για όλους έκρινε το πρωτάθλημα (στη φαντασία των ηττημένων). Το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε κάκιστες εμφανίσεις και «πετούσε αετό» στα δύο προηγούμενα κρίσιμα γι’ αυτόν παιχνίδια δεν έπαιξε κανέναν ρόλο για τους οπαδούς.

    Ανεξάρτητα από τον φίλτατο κι αγαπητό εδώ Τζή, ο ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί σε Ολυμπιακό του Βορρά στην νοοτροπία των οπαδών του. Δεν ανέχεται το 50-50 ούτε καν και λίγο 60-40. Η Διαιτησία είναι άνθρωποι (πιασμένοι ή μη) κι ως τέτοιοι θα κάνουν και λάθη. Για τους οπαδούς όμως τα λάθη δεν συγχωρούνται, αν αποβούν εις βάρος της ομάδας τους. Από το μονοθεματικό κάκιστο ποδόσφαιρο του Θρύλου, πήγαμε στο αντίστοιχο του ΠΑΟΚ, χωρίς καμία εξέλιξη στην διεθνή καριέρα των πρωταθλητριών ομάδων που παίρνουν πρωταθλήματα όχι πεντακάθαρα, αλλά ενίοτε με παράγκα,και που φυσικά όταν πηγαίνουν στην ευρωπαϊκή λίγκα μεταμορφώνονται σε καρπαζοεισπράκτορες. (κι εδώ, δυστυχώς, με εξαίρεση τον ΠΑΟ του 1987-1993 δεν εξαιρώ κανέναν).

    Προσωπικά και σε ό,τι με αφορά, αφόταν έβαλε η συνδρομητική τηλεόραση τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σταμάτησα να παρακολουθώ την σουπερλίγδα εδώ και 20+ χρόνια, όχι γιατί απήυδησα, αλλά κυρίως για το κακό βαρετό ποδόσφαιρο. Δεν χαραμίζω 105-110 λεπτά από τη ζωή μου, για να δω τρεις μόνο φάσεις.
    Για τον τελικό προχθές, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έπρεπε να διακοπεί το ματς και να δοθεί το τρόπαιο στον ΠΑΟ, και μόνο από τη φάση της κοτρώνας. Παράλληλα να ξηλώνονταν εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο κλπ.
    Το ποδόσφαιρο έχει καταντήσει άθλιο σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη χώρα μας όμως υπάρχει το αρνητικό χαρακτηριστικό να το νέμεται ο χείριστος λούμπεν υπόκοσμος και η μαφία που ξεπλένει μαύρο χρήμα. Οι κυβερνήσεις αναγκαστικά τους ανέχονται ή και τους χρησιμοποιούν εργαλειακά.

    Για τον Ερπετόπουλο και όλη την συνομοταξία των αθλητικογράφων, συμφωνώ με τον Τζη.

  223. SearchPeloponnese said

    Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως παλιά…
    Οι γυναίκες δεν είναι όπως παλιά…
    Τα αυτοκίνητα δεν είναι όπως παλιά…

  224. Γιάννης Κουβάτσος said

    220: Πολύ επιτυχημένο. 😊

  225. ΓΤ said

    224@

    Όντως.
    Γιάννη, φέρε την κούπα να μεθύσουμε! 🙂

  226. Πέπε said

    223
    Και ξέρεις βέβαια τι είπε ο Αδάμ όταν ο ένας του γιος ο Κάιν σκότωσε τον άλλο: Αυτά στον καιρό μας δε γίνονταν.

  227. Γιάννης Κουβάτσος said

    225: Θα φέρω του χρόνου την κούπα του Κόνφερενς. 💚☘️🏆✌️😉

  228. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    225 τον κουβά! 😉

  229. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Φασισταριά στα γήπεδα σκοτώνουν για την μπάλα, νταήδες πλουσιόπαιδα βιάζουνε για πλάκα,

    https://www.koutipandoras.gr/article/fasistaria-sta-gipeda-skotonoyn-gia-tin-mpala-sygklonistiko-kommati-apo-ton-dimitri

  230. Spiridione said

    Ωραία τρολιά 🙂
    https://twitter.com/SteliosSmar/status/1529034952523890689
    Το αληθινό εδώ
    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A9%CE%97%CE%A6%CE%95-%CE%9D2%CE%9B?inline=true

  231. SearchPeloponnese said

    226.
    «Και ξέρεις βέβαια τι είπε ο Αδάμ όταν ο ένας του γιος ο Κάιν σκότωσε τον άλλο: Αυτά στον καιρό μας δε γίνονταν.»

    Δεν το ήξερα, το σημειώνω κι αυτό.

  232. Και τώρα που κατακάθησε η σκόνη και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον διάλογος, για τα μάτια του κόσμου ας δούμε και τηνγνώμη κάποιου πιο ειδικού για την περιβόητη φάση και τους κανονισμούς

    Στην εκπομπή στη ΣΕΝΤΡΑ ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ απεφάνθη…
    -Για τον ΔΙΑΙΤΗΤΗ Λαόθ εκ της ΙΒΗΡΙΚΗΣ…
    …Ήρθε να κάνει διακοπές. Δεν είχε την ψυχολογία ενός τελικού. Μπήκε χαλαρά, διέκοψε το παιχνίδι, μπήκε και ξαναβγήκε. Δεν άξιζε αυτή η ταλαιπωρία στους φιλάθλους…
    -Για το πέναλτι που έκρινε τον ΤΕΛΙΚΟ…
    …Ο αμυνόμενος κάνει επαφή με τον επιθετικό αφού η μπάλα έχει φύγει και έχει διανύσει την τροχιά της. Από τη στιγμή που κατεβάζει το κεφάλι κάτω από τη μέση, ο κανονισμός λεει ότι δεν τιμωρείται ο αμυνόμενος γιατί πρέπει να παίξει άμυνα. Αν εγώ κάνω κάτι κάτω από τη μέση μου βάζω σε κίνδυνο στον εαυτό μου και δεν μπορώ να πάρω πέναλτι. Για τη φάση του Μιτρίτσα πιστεύω ότι από τη στιγμή που έχει δώσει τόσο ελαφρά την καρδία πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, έπρεπε να δώσει και το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο…!

  233. 232# Λεθ ότι ο κυρίαρχοθ Λαόθ δεν έπρακθε θωθτά? Γιατί μαθ έλεγαν πωθ έχει και μνήμη και κρίθη.

  234. Κοίτα Μένη, κατά την γνώμη μου το ματς είναι κανονισμένο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ απλά όπως είπε ο Ρουμάνος το πηγαίνανε για παράταση ή για πέναλτυ, να έρθει πιο μαλακά. Αυτό φάνηκε και από την συνθεση που κατέβασε ο ΠΑΟΚ αλλά κυρίως από την αποστολή όπου έμειναν απ’ έξω ανεξήγητα καλοί παίκτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν δεδομένα αν τυχόν έβαζε πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ. Υπ’ ‘οψιν πως αυτά τα κάνει ο προπονητής σε συνενόηση με την διοίκηση, οι παίκτες κάνουν αυτά που τους λέει και φυσικά δεν τους λέει «κάτσετε να χάσετε» αλλά «παίξτε μαλακά νάχουμε δυνάμεις για το τέλος». Ο ΠΑΟ έκανε μια και μοναδική φάση στην οποία αφού έχασε την ευκαιρία πήρε ο πέναλτυ από το VAR. Μετά βέβαια ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες αλλά ο Ρουμάνος είχε εξαντλήσει πολύ νωρίς τις αλλαγές του ώστε αν ισοφάριζε να μην μπορεί να αλλάξει τακτική. Οσοι παρακολουθούν ξέρουν πως ο Λουτσέσκου πάντοτε αργούσε να κάνει αλλαγές, μη συμβει κάτι απρόοπτο προς το τέλος
    Οι διαιτητές του VAR δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν τους κανονισμούς για να ζητήσουν επανεξέταση της φάσης, για την οποία ο διαιτητής έδειξε στην ροή του αγώνα πως δεν υπάρχει παράβαση. Αν δεις πως ούρλιαζε ο διαιτητής στην συνενόηση με το VAR θα καταλάβαινες πως του λέγανε να δώσει πέναλτυ παρρά τους κανοονισμούς. Ο διαιτητής δεν μπορει να αρνηθεί στον ανώτερο, θα σταματήσει να σφυρίζει και είναι από τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα το διαιτητιλίκι ( με τα ξενοδοχεία, εισιιτήρια κ.λ.π. ο τύπος πήρε πάνω από 20 χιλιάρικα), στα παπάρια του ποιος θα κερδίσει.
    Ολη πλάκα είναι πως εμένα λένε φανατίλα -μερικοί εδω μέσα ξέρουν πως έχω στοιχηματίσει και κερδίσει παίζοντας τον ΠΑΟΚ να χάσει σε ματς που τον είχαν «σίγουρο» γιατί ασχολούμαι χρόνια και ξέρω μερικά από τα κόλπα τους. Αυτοί λοιπόν οι δήθεν μη φανατικοί και «αμερόληπτοι» έγραψαν ό,τι τους κατέβαινε στο κεφάλι προκειμένου να υποστηρίξουν πως καλώς τους δόθηκε πέναλτυ και πως με την αξία του νίκησε ο ΠΑΟ , η δύναμη της πρασινης φανέλλας, Ινδιάνοι και βουντού, ερμηνεύοντας τους κανονισμούς κατά το συμφέρον τους ενω για το πρωτοφανές να ουρλιάζει διαιτητής -ενώ έχουν ενδοσυνενόηση- λέγανε πως απλώς έτυχε και πως δεν ξέρουνε τι έλεγε, φαίνεται πως θα ούρλιαζε από την χαρά του επειδή είχε λάθος και τον διορθώσανε…

    Με το συμπάθειο, αν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις

  235. spyridos said

    233
    Ασε Χτήνε, έχεις φύγει κι εσύ. Να δω πως θα γίνει να μη λαλήσουμε ως το τέλος του χρόνου.
    Στο Ντισκλαίειμερ σου προχτές χρειάστηκα βεντολίν για να φτάσω στο τέλος.

  236. Αχ βρε Τζη 🙂

    __________________

    235# Ποιο τέλος του χρόνου, εγώ έχω λαλήσει από καιρό. Αυτό το βεντολίν κάνει δουλειά?

  237. SearchPeloponnese said

    @ Gpointofview

    Κοίταξε, φίλε μου, το λάθος που έκανες είναι να δεις τον αγώνα από την τηλεόραση (ή έστω ββίντεο με τη φάση του πέναλτυ). Όπως έχεις γράψει παλιότερα, η εικόνα δημιουργεί οφθαλμαπάτες και ο μόνος σωστός τρόπος να παρακολουθήσεις έναν ποδοσφαιρικόν αγώνα είναι από το ραδιόφωνο.

  238. E όχι, δεν θα βάλω, λοιπόν, τελεία! Θα συνεχίσω να απαντώ εδώ, μέχρι να παγώσει η κόλαση!

  239. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Το να διαφωνείς με κάποιον που έχει αποκηρύξει τη χρήση της λογικής είναι σαν να δίνεις φάρμακα σε πεθαμένο.»
    Τόμας Πέιν

  240. sarant said

    Πείτε ρε τίποτα και για το ματς

  241. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ποιο ματς; 😊

  242. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Το οποίον ματς … 🙂

  243. Νέο Kid said

    Χωρίς πλάκα πάντως, δεν αντέχεται γενικά πλέον το ποδόσφαιρο παγκόσμια ! Το δε ελληνικό, δεν αντέχεται με τίποτα , σε όλα τα επίπεδα! Για καμιά καζούρα στον Τζή… και μέχρι εκεί!
    Ο καπιταλισμός κατέστρεψε δυστυχώς μια (ακόμα) γνήσια λαϊκή εκδήλωση …

  244. # 239

    Ρε Γκουβάτσε, η μόνη σου σχέση με ποδοσφαιρική λογική είναι σαν την παλιά διαφήμιση της μπύρας Fix » Η μπύρα κάνει καλό», μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου .
    κάτι είχε πει ο Αλβέρτος για το σύμπαν, θα σε είχε υπ’ όψιν του…

  245. Γιάννης Κουβάτσος said

    243:Αυτό ξαναπέστο. Όταν θέλω να δω γνήσια μπάλα και όχι χολιγουντιανό σόου, παρακολουθώ τα αυτοσχέδια ματς των παιδιών στην αυλή του σχολείου και πότε-πότε ψευτοπαίζω κι εγώ για να θυμηθώ τα παλιά.

  246. Spiridione said

    230.

  247. sarant said

    246 !!!

  248. ΣΠ said

    232
    https://www.metrosport.gr/stayridis-o-diaititis-irthe-gia-diakopes-den-yparchei-kanena-penalti-579260
    Ουσιαστικά ό,τι είπα από την αρχή.

  249. ΣΠ said

    243
    Κιντ, τα μόνα ματς που βλέπω είναι μεταξύ εθνικών ομάδων, άντε και κανένα τελικό τσάμπιονς λιγκ.

  250. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    243 – Tι είναι ωραίο χωρίς χαρά; Το ποδόσφαιρο, όπως και γενικά ο πρωταθλητισμός, δεν προσφέρει την χαρά της συμμετοχής που δεν αφήνει λύπη σε κανέναν. Αντίθετα προωθεί τον ανταγωνισμό βασιζόμενο στο αρρωστημένο αμερικανικό ρητό, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ! Τι φέρνει ο ανταγωνισμός; έχθρα και μίσος του ηττημένου προς τον νικητή αλλά και το αντίθετο, ενώ όταν παίζαμε μπάλα μικροί, στο τέλος κουρασμένοι και ιδρωμένοι, νικητές και ηττημένοι, όλοι μια χαρούμενοι παρέα ήμασταν.

    Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας, βασίστηκαν στην συνεργασία, οι μεγαλύτερες καταστροφές, προήλθαν από τον ανταγωνισμό, παρ΄όλα αυτά, η παγκόσμια κοινωνία, είναι δομημένη πάνω στον ανταγωνισμό που παράγεται από το χρήμα και παράγει χρήμα.
    Αφαίρεσε το χρήμα από όλους και όλα αυτά γενικά, θρησκείες, ιδεολογίες, πρωταθλητισμός, ποδόσφαιρο, κλπ, και τότε θα φανεί τι αξίζει πραγματικά και τι όχι.

  251. ΣΠ said

    Τζη, αυτό το είδες;
    https://www.gazzetta.gr/football/premier-league/2119808/notigham-forest-karfia-klatenmpergk-gia-ton-orismo-toy-diaititi-sto

  252. # 251

    Δεν διαβάζω τα έντυπα και τα σάιτ του χοντρού στιχουργού, αλλά όταν υπάρχει VAR, ο διαιτητής περνάει δεύτερη μοίρα αν υπάρχει πρόθεση.
    Αν είδες την απονομή του τελικού ο έλληνας που ήταν στο VAR πανηγύριζε με σηκωμένες γροθιές λες και αυτός πέτυχε το γκολ.
    Εχω μάθει να βγάζω τα συμπεράσματά μου από τέτοιες «λεπτομέρειες'»
    Και κάτι ακόμα

    Οι παλιοί θα θυμούνται πως όταν ο Αναστασίου πήρε το κύπελλο με τον ΠΑΟ και τον αποθέωναν οι ασχετοι βάζελοι, είχα γράψει πως την επόμενη χρονιά θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι με τον Αναστασίου όπως και έγινε καιμετά τόσα χρόνια, έμαθε κάτι και φέτος έκανε καλή δουλειά και σεζόν με τον Παναιτωλικό.
    Εγώ δεν πιστεύω πως στα τελειώματά του ΄έγινε καλός προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, του χρόνου θα φανείπιστεύω πως περισσότερο φάνηκε ηπερσινή δουλειά του Μπόλον όπω και ο Αναστασίου με τα κόλυβα του προηγούμρνου φάνηκρ Κατανοώ βέβαια πως μετά από τα νούμερα που πέρασαν από τον ΠΑΟ (με μεγαλύτερο τον Ουζουνίδη, κι αυτός με την δουλειά του προηγούμενου στον Πανιώνιο έκανε όνομα) ο μονόφθαλμος συγκρίνεται με τυφλούς και φαίνεται θεός. Εκτός αν στα τόσα χρόνια ανεργίας τόχε ρίξει στο διάβασμα γιατί δεν είχε τι να κάνει …
    Εγώ την μόνη βελτίωση που είδα ήταν η προσθήκη (του Κομπότη δουλειά) του Παλάσιος και πως είχε περισσότερο μυαλό (ή λιγότερη πίεση από την διοίκηση) και δεν έβαζε τον άμπαλο Χατζηγιοβάννη στην ενδεκάδα

  253. @ΣΠ, 203: «Αυτή την φορά επενέβην απλώς για να ξεκαθαρίσω τους ισχύοντες κανονισμούς, επειδή διαπίστωσα ότι γινόταν διαστρέβλωσή τους για να δικαιολογηθεί το πέναλτι.»

    Συγγνώμη, και με όλη την εκτίμηση και τον σεβασμό, Σταύρο, αλλά αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Η πρώτη σου παρέμβαση, λοιπόν, στο 142 ήταν «εκτός θέματος», αφού ο κανονισμός που ανέφερες αφορούσε το λεγόμενο «παθητικό επικίνδυνο παίξιμο» και στην επίμαχη φάση παθητικό επικίνδυνο παίξιμο ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει! Δεν έλεγχε, είπαμε, τη μπάλα ο αμυνόμενος και ο επιτιθέμενος βούτηξε ριψοκίνδυνα στο πόδι του, αλλά το αντίστροφο: πρώτα ο επιτιθέμενος χαμήλωσε το κεφάλι του προς τη μπάλα και σε μεταγενέστερο χρόνο ολοκληρώθηκε η έκταση του ποδιού του αμυνομένου. Αυτό ακριβώς εξηγούσε ξανά και ξανά ο Ντόβας χθες στη «ΔΙΚΗ», αλλά κάποιος φάνηκε να έχει… ανεξήγητη δυσκολία να το καταλάβει: επί σχεδόν ένα λεπτό ανέλυε ο άνθρωπος τη φάση εξηγώντας αναλυτικότατα και με απόλυτη σαφήνεια για ποιον λόγο ήταν πέναλτι, κι ο Θωμαίδης συνόψισε με το εξής αμίμητο: «Αλλά λέτε ότι δεν έπρεπε να σκύψει τόσο πολύ ο Γκατσίνοβιτς…»!!! Εμβρόντητος ο Ντόβας πήγε να αποκαταστήσει αυτό που πραγματικά είχε πει («Όχι! Έχει σκύψει πρώτα ο…−), αλλά στο κρίσιμο σημείο τον έκοψαν για το… «απολύτως απαραίτητο διαφημιστικό». Και μετά τις διαφημίσεις, λοιπόν, η… επιθεώρηση συνεχίστηκε: «Κι έχουμε φτάσει στην πιο κρίσιμη [φάση]: σ’ αυτήν που μας αναλύει ο κύριος Φίλιππος Ντόβας και λέει ότι θεωρεί πως υπάρχει φάουλ του Γκατσίνοβιτς και όχι του Βιεϊρίνια… −αυτό δε λέτε;» Ε και όταν πια απελπισμένος ο άμοιρος ο Ντόβας το επανέλαβε ξανά και ξανά, για να το καταλάβει και ο τελευταίος ηλίθιος, πως ναι, υπάρχει πέναλτι, έπεσε επιτέλους το δεκάρικο: «Α, υπάρχει, λέτε. Α, υπάρχει − με συγχωρείτε, δεν το κατάλαβα.» Οπότε τι άλλο να πει κανείς; Ντρέπεται και η ντροπή…

    Εν κατακλείδι: το 142 δεν αποκατέστησε κάποια υποτιθέμενη διαστρέβλωση, αλλά το αντίθετο: δημιούργησε μιαν άλλη. Όσον αφορά το 154, και αυτό είναι εντέλει άνευ αντικειμένου, από τη στιγμή που επαφή υπήρξε και άρα δεν μιλάμε απλά για επικίνδυνο παιχνίδι. Οι κανονισμοί, λοιπόν, στους οποίους παρέπεμψες, ασφαλώς και είναι υπαρκτοί, μόνο που δεν βρίσκουν εφαρμογή στην περίπτωσή μας. Η δε παρατήρησή σου στο 248 ότι ο Σταυρίδης ουσιαστικά είπε αυτά που είπες κι εσύ από την αρχή είναι μεν κατανοητή και εύλογη, όμως δικαιωμένος, ξέρεις, μπορώ να αισθάνομαι και εγώ, μιας και οι Ντόβας, Ακρίδας και Τσικίνης είδαν και ερμήνευσαν τη φάση όπως ακριβώς κι εγώ. Εγώ, μια φορά, έδωσα το σημείο στο βίντεο, όπου ενώ το κεφάλι του Γκατσίνοβιτς έχει ήδη χαμηλώσει προς τη μπάλα, το γόνατο του Βιεϊρίνια όχι μόνο δεν έχει εκταθεί, αλλά ακόμα βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών. Επιμένω σ’ αυτή την απολύτως επαληθεύσιμη λεπτομέρεια, γιατί από εκεί τεκμαίρεται ποιος πήγε πρώτος και ποιος ακολούθησε. Όποιος αποφαίνεται −ακόμα και διαιτητής− ότι πρώτος πήγε στη μπάλα ο αμυνόμενος, δεν μπορεί, κάτι δεν… κάνει καλά.

    Να πω επίσης, ότι ενώ αρχικά είπα να παραβλέψω τη λέξη «διαστρέβλωση» που χρησιμοποίησες, από τη στιγμή που στο θέμα δεν είδα να μπαίνει τελεία, θεώρησα κι εγώ σκόπιμο να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

  254. Γιάννης Κουβάτσος said

    Αν δεν μπορεί να πειστεί ο νηφάλιος ΣΠ για το ότι ήταν πιστή εφαρμογή του κανονισμού το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής, ύστερα από προσεκτική παρατήρηση του βίντεο και συζήτηση με τον υπεύθυνο του var, φαντάσου τι γίνεται με τον μέσο Μπαοκτζή τι γίνεται. Απελπισία. 😊

  255. @Gpointofview, 200: «Αιντε πάλι, αφού δεν νοιώθεις γιατί ρεζιλεύεσαι, γράφει εφ΄όσον η μπάλα είναι μέσα στο παιχνίδι δεν γράφει μέσα στο τερεν»

    Aυτός που ρεζιλεύεται είσαι εσύ, που αγνοείς ότι στη διαιτητική αργκό «μέσα στο παιχνίδι» ή «παίζει» σημαίνει… «εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου»! Oπότε δεν πας καλύτερα να δεις αν έρχομαι;

    «θυμίσου το ΠΑΟΚ -ΟΦΗ που ο ΟΦΗ έβαλε γκολ […] και που ακυρώθηκε και δόθηκε το πέναλτυ μετά από το ΩΑΡ που ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ»

    Αφού πρώτα σε ευχαριστήσω που μου θύμισες το μαϊμουδένιο πέναλτι, με το οποίο το 0-1 μετατράπηκε θαυματουργικά σε 1-0, θα πω ότι και εδώ πετσόκοψες τα γεγονότα: αυτό που εγώ διάβασα στα ρεπορτάζ είναι ότι ο διαιτητής πήγε στο μόνιτορ κατόπιν παρέμβασης του VΑR, τον δε Βαρούχα στην ανάλυση της φάσης τον είδα και τον άκουσα να λέει τα εξής: «ο Φωτιάς, του λέει από το VAR ο Τζαβάρας ότι υπάρχει παράβαση και πήγε και το είδε»! Άρα και εδώ έχουμε καραμπινάτη περίπτωση εικονικής πραγματικότητας…

    232: «Στην εκπομπή στη ΣΕΝΤΡΑ ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ απεφάνθη…»

    Ε, μπράβο που απεφάνθη. Κι ο Ντόβας απεφάνθη, κι ο Τσικίνης απεφάνθη, κι ο Ακρίδας απεφάνθη: όλοι τους είπανε τα ίδια ακριβώς που εδώ και δύο μέρες επαναλαμβάνω ξανά και ξανά εδώ. Ακόμα και ο Μιντιούρης που δεν είδε παράβαση, θα μπορούσε, λέει, να ακούσει αντίθετα επιχειρήματα. − Κάτι άλλο;

  256. ΓΤ said

    254@ Δάσκαλος Θ13

    Εξαντλημένα παντού, ρε μαν. Έπρεπε να έχουμε φορτώσει την νταλίκα και με αυτά να τους μοιράσουμε.

    https://eshop.cavanektar.gr/product/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%81%CE%B7%CF%83-classic-%CE%BE%CF%85%CE%B4%CE%B9-120gr-%CF%84-1/

  257. ΣΠ said

    253
    Δεν θα επιμείνω. Μια τελευταία διευκρίνιση. Από την στιγμή που ο επιθετικός κατεβάζει χαμηλά το κεφάλι έχοντας κοντά του έναν αμυντικό και τον εμποδίζει να αμυνθεί, κάνει επικίνδυνο παίξιμο και τιμωρείται με έμμεσο. Το ενδεχόμενο φάουλ του αμυντικού έπεται.

  258. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    257 – Πού πάς και μπλέκεις, είναι δυνατόν να αποδείξεις οτιδήποτε σε πιστούς; Αν ήταν αντίθετα τα χρώματα στις φανέλες, πάλι τα ίδια σχόλια θα γίνονταν, αλλά από την αντίθετη πλευρά.😂

  259. Καλά κάποιος ξεπέρασε και τον Γκουβάτσο σε ιξώδες στόκου !!
    Υποστηρίζει πως ο επίσημος κανονισμός ποδοσφαίρου που κατέβασε (και γίνεται ρεζίλι από το νόημα) είναι γραμμένος στην … αργκό του ποδοσφαίρου (!!!!!) και τον δικαιώνει αντιστρέφοντας το νόημα της λέξης παιχνίδι σε…τερέν.Ως τώρα μόνο από λιμανίσιους είχα ακούσει τέτοια…ψυχεδελικά !
    προφανώς θα αυτοθαυμάζεται νομίζοντας πως με την»σοφία» του έπιασε τον πάπα από τον …Αϊτόρ

    Κλασσική περίπτωση σχιζοφρένειας, πρώτα είχαμε μόνο δείγματα. Φυσικά ο «αντικειμενικός» Γκουβάτσος επικροτεί, αλλά αυτός δικαιιολογείται λόγω επαγγελματικής διαστροφής, νομίζει πως απευθύνεται σε μειράκια και μπορεί να γράφει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του

    Αγάπη και εκτίμηση δεν υπάρχει γι αυτούς μόνο λύπηση και (ψυχιατρική) κατανόηση.

    Δυστυχώς λείπει και ο αείμνηστος Ιατρού να επιβάλει την τάξη σε ρόλο χωροφύλακα, ίσως γι αυτό επανήλθε κάποια ψυχή μετά μακρόχρονη «απουσία», απ ‘ο,τι μούλεγε ο γιάννης είχε διάφορα ράμματα για την γούνα της

  260. odinmac said

    Άρθρο 9. Μπάλα μέσα και έξω από το παιχνίδι

    Η μπάλα είναι έξω από το παιχνίδι:
    Όταν ολόκληρη περάσει τη γραμμή τέρματος ή την πλάγια γραμμή , είτε στο έδαφος είτε στον αέρα.
    Όταν ο διαιτητής διακόψει το παιχνίδι.

    Η μπάλα βρίσκεται εντός παιχνιδιού ( «παίζει» ) σε κάθε άλλη στιγμή (από την έναρξη μέχρι την λήξη του αγώνα) περιλαμβανομένων και των εξής περιπτώσεων:
    Αν χτυπήσει σε δοκάρι των τερμάτων ή στον κοντό της γωνιαίας σημαίας και επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.
    Αν χτυπήσει στον διαιτητή όταν αυτός βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
    Σε περίπτωση υποτιθέμενης παράβασης των κανονισμών και μέχρι ο διαιτητής να πάρει σχετική απόφαση.

  261. ΣΠ said

    257συμπλ.
    Είναι η ερμηνεία του Σταυρίδη και είναι το ανάλογο του αρθρ. 12-28 στο 142. Βέβαια, υπάρχει το 12-29, που αφήνει την ερμηνεία στον διαιτητή, οπότε κακώς μίλησα για διαστρέβλωση, έπρεπε να μιλήσω για διαφορετική ερμηνεία. Αυτό φαίνεται και από την διαφωνία των διαιτητών.

  262. 259: Διάβασες το 260, μπάρμπα; Από το άρθρο είναι! Ρούφα τώρα τ’ αβγό σου, που παριστάνεις και τον γνώστη! Θα τρως τάπες, μέχρι να παγώσει η κόλαση.

    261: Ευχαριστώ, Σταύρο, μ’ αυτό μπορώ να ζήσω. 🙂

  263. 258: Και βέβαια το 261 του Σταύρου κατέστησε το απαξιωτικό σου σχόλιο περί «πιστών» τζούφιο…

  264. 261: Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί διαφορετικής ερμηνείας, Σταύρο, αφού το τι ισχύει ανά περίπτωση είναι σαφές. Οι δύο διαιτητές που χαρακτήρισαν τη φάση καθαρή, το έπραξαν με δεδομένο ότι πρώτος πήγε στη μπάλα ο αμυνόμενος και μετά ο επιτιθέμενος, ενώ για τους τρεις που είδαν παράβαση η σειρά των γεγονότων ήταν η αντίστροφη. Γι’ αυτό λέω ότι το ζητούμενο είναι, με τη βοήθεια του βίντεο να εξακριβωθεί τι από τα δύο συνέβη.

  265. Πέπε said

    Κάντε και κάνα τσιγάρο ρε παιδιά!

  266. Δεν καπνίζω, Πέπε…

  267. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ωραίοι είμαστε οι Παναθηναϊκοί… 25 χρόνια τώρα περνάνε την ομάδα μας από τη μηχανή του κιμά οι διαιτητές ειδικών αποστολών και στις δίκαιες διαμαρτυρίες μας οι οπαδοί των δύο ευνοούμενων ομάδων απαντούν κυνικά «φτιάξτε ομάδα, πάρτε παίκτες». Κι εμείς, 4 μέρες τώρα, προσπαθούμε να πείσουμε ότι ήταν πέναλτι μία φάση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν καλόπιστο παρατηρητή. Δεν αξίζει τον κόπο τόση ματαιοπονία.

  268. Και συνεχίζουμε με τον Αϊτόρ: όπως είχα γράψει στο 136 και επανέλαβα στο 184, τα γεννητικά του όργανα ο παίχτης ούτε τα έδειξε ούτε τα έπιασε, απλώς κράτησε τα χέρια του σταυρωμένα από πάνω −όχι «παρατεταμένα» αλλά μόλις ένα δευτερόλεπτο. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο προσγειώθηκε στην επίμαχη στάση, μου θύμισε, όπως έγραψα, τον Εμπαπέ. Ε λοιπόν έκανα λάθος! Όχι στην κρίση μου αλλά στον… παίχτη: όπως εξήγησε ο Αϊτόρ παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία, ο παίχτης τον πανηγυρισμό του οποίου μιμήθηκε ήταν ο συμπατριώτης του Ντεολοφέου. Και πράγματι: τόσο η φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram όσο και τα διάφορα βίντεο με τον Ντεολοφέου να πανηγυρίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο χωρίς την παραμικρή συνέπεια, είναι αρκετά για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε όλο αυτό το θέατρο. Να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας, δεν λέω να μην παρέμβει, όμως όχι για τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ αλλά για την πέτρα που έφυγε από την εξέδρα. Αυτά και περαστικά…

  269. Το ποιός πήγε πρώτος έχει νόημα μόνο αν συνεχίζεται η φάση ( γι αυτό και γράψατε του κόσμου τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ότι δήθεν δεν είχε προλάβει η μπάλλα να βγει έξω και ό,τι το τπαιχνίδι είναι στην αργκό το …τερέν, τις οποίες ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ τώρα). οπως λέει η απλή λογική η σύγκρουση (ΑΝ έγινε) μετά δεν επιφέρει ποινή.
    Βέβαια όπως με αγαθή πρόθεση έγραψε ο Νίκος θέλετε τον κανονισμό του ποιός πήγε πρώτος ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΣΗ να ισχύσει όταν δεν συνεχίζεται η φάση. Κλασσική περίπτωση φανατισμένων και αδιαφορούντων για πάσα έννοια λογικής. Δεν είναι δα πυρηνική φυσικοίαπλά ταγμένοι αρθρογράφοι φράφουν την άποψη της κυβερνητικής προπαγάνδας για όσους δεν έχουν κρίση.
    Και καλά ο Κουβάτσος φαίνεται πως έχει ψυχικά τραύματα αφού ισχυρίζεται πως αδικείται ο ΠΑΟ 25 χρόνια επειδή ευνοούσαν περισσότερο τον ΟΣΦΠ κι αυτός έβγαινε τσουλου μέ κάποια μέτρα οφφσάιντ γκολ και τα χέρια των αμυντικών του που πτέ δεν δόθηκαν και ΞΕΧΝΑΕΙ πως με την χρήση παράγκας πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα (Σπανάθας και Σία) και κατακλέψανε τον σύλλογο οι διοικούντες ταΐζοντας σανό τους απανταχού Γκουβάτσους
    Ούτε τώρα ψυλλιάζονται τι γίνεται, βρίσκουν γυσιολογικό να παραιτείται ο Τράκης από την προεδρία του ερασιτεχνικου λ΄εγοντας «εγώ δεν υπογράφω την διπλή ανάπλαση», ούτε τους παραξενεύει που ενώ οι κυβερνώντες έλεγαν «όλος ο ΠΑΟ μαζί στον Βοτανικό», τελικά επέλεξαν να χαρίσουν στον Τράκη το κλειστό του ΟΑΚΑ για να του κλείσουν το στόμα και στον διάολο στήνουν κώλο προκειμένου να πάρει ένα τίτλο ο ΠΑΟ, φαίνεται από αυτά που γράφουν

    Την ίδια τακτική είχε χρησιμοποιήσει η παράγκα με το ματς ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ το οποίο ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗ (αρθρο 31 του ΚΑΠ 2017) αφαιρώντας βαθμούς βάσει του αρθρου 15 που αφορούσε ΔΙΑΚΟΠΗ του ατς. Οτα παραμονή του αγωνα με την ΑΕΚ ανακλήθηκε λόγω ένστασης η ποινή αφίρεσης των βαθμών, βλήματα 90 ιλιιστών σαν τον Γκουβάτσο μίλαγαν για σκάνδαλο υπέρ του ΠΑΟΚ
    Ετι και τώρα γράφει η παράγκα ποιός πήγε πρώτος ενω δεν έχει σημασία αφού η φάση και η δήθεν παράβαση έγινε μετά όταν δεν υπήρχε παιχνίδι.
    Κλασσική περίπτωση να κοροϊδέψεις όσους δεν μπρούν ή αρριούνταιι να σκεφτούν, έχουμε κι από τα δύο εδώ μέσα

    και κάτι χρωστούμενο

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ VAR, απλά αν το ζητήσει ο διαιτητής όταν έχει τις φάσεις ΄ετοιμες ΚΑΛΕΙ τον διαιτητή να τις δει
    Ακριβώς όπως όταν ο επόπτης δεν είναι σίγυρος για οφφσάιντ δεν σηκώνει σημαία, ίδια και ο διαιτητής αν δεν είναι σίγουρος για παράβαση δεν διακόπτει την φάση και αφού σφυρίξει το τέλος της φάσης πηγαίνει στο VAR και την εξετάζει οπότε αν υπάρχει παράβαση τα επόμενα είναι ως μη γενόμενα. Λογικό,. δεν μπορεί να στερήσει την ευκαιρία αντεπίθεσης αν τελικά δεν υπάρχει παράβαση. Το ίδιο λογικά δεν μπορεί κάποιος που σκύβει το κεφάλι κάτω από την μέση (παράβαση) να στερήσει από τον αμυνόμενο την προσπάθεια άμυνας δεν πα να πήγε 10 φορές πρώτος στην μπάλλα, θέμα κοινής λογικής, κάτι που στερούνται οι φανατίλες και οι ψυχάκηδες

  270. SearchPeloponnese said

    267.
    «…25 χρόνια τώρα περνάνε την ομάδα μας από τη μηχανή του κιμά…»

    Ο βάζελος δεν αδικείται ποτέ. Τις αμαρτίες του πληρώνει.

  271. 269: Μαλακίες γράφεις εσύ, στόκε. Θα επανέλθω για τα περαιτέρω. Και στο εξής πρόσεξε τις εκφράσεις σου, γιατί η ηλικία σου δεν σου εξασφαλίζει σεβασμό ούτε σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις. Δε είμαστε και φιλαράκια, έτσι; Αλλιώς να ξέρεις, κάθε προσβολή θα επιστρέφεται και με τόκο…

  272. Alexis said

    #266: Κάνε μια εξαίρεση και κάπνισε την πίπα της ειρήνης 🙂

    Εντάξει, μην το συνεχίζετε άλλο και από τις δυο πλευρές, τι νόημα έχει;

  273. Αλέξη, δύο φορές είπα να το λήξω από την πλευρά μου και ο τύπος συνέχιζε. Ε θα το λουστεί.

  274. odinmac said

    ΚΑΝΟΝΑΣ 12 – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

    Πέναλτι
    Ένα πέναλτι καταλογίζεται εάν ένας παίκτης υποπέσει στα προαναφερθέντα δέκα παραπτώματα μέσα στην δική του περιοχή πέναλτι, ανεξάρτητα από την θέση της μπάλας, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτή είναι μέσα στο παιχνίδι («παίζεται»).

  275. Πέπε said

    Νομίζω οι άμπαλοι δικαιωνόμαστε. Τόσες φορές έχουμε παραπονεθεί για την εντελώς άκαιρη εξάπλωση ποδοσφαιρικών σχολίων. Αυτή τη φορά το παραξεχειλώσατε. Τέτοια φάση δε θυμάμαι να έχει γίνει εδώ ούτε για πολιτικά θέματα, τη στιγμή που:
    -είναι το κλασικό πεδίο ελληνικών καφεκαβγάδων
    -το ιστολόγιο έχει σαφές πολιτικό πρόσημο
    -το κοινό του ιστολογίου δεν είναι πολιτικά συμπαγές
    -και άρα, θα μπορούσε να γίνεται κάθε μέρα αυτό το χάλι. Αλλά δε γίνεται.

    Όσο για το τσιγάρο, το κάνει ο κόσμος στο διάλειμμα. Διάλειμμα κάνουν και οι άκαπνοι. Κάντε διάλειμμα, όχι τσιγάρο.

  276. ΓΤ said

    Είναι επιτακτική ανάγκη η πνευματική συγκρότηση να συμπορευτεί με τη συγκράτηση. Είναι φορές που μόνο μέσα στα νερά της εκκωφαντικής σιωπής οφείλει να διαμαρτύρεται η νουνέχεια.

  277. odinmac said

    Πέπε, δύο τινά:
    Δεν υπάρχει «εξάπλωση» ποδοσφαιρικών σχολίων. «Συγκέντρωση» θα το έλεγα, σε νήμα για μεζεδάκια (κάπου, κάποτε, είχε ειπωθεί ότι στα μεζεκλίδικα νήματα μπορούμε να συνεχίζουμε ελέυθερα άσχετα θέματα).
    Όσον αφορά εμένα έκανα τρία σχόλια (μέχρι στιγμής) τα οποία δεν αφορούν το ποδόσφαιρο (αν είναι κατανοητό αυτό καλώς, δεν εξηγώ παραπάνω).

    Φάε το χάμπουργκέρ σου τώρα:


    Tjalf Sparnaay (1954-), Sandwich Ham-Egg (2014), oil on canvas, 95 x 150 cm, location not known. Courtesy of the artist http://www.tjalfsparnaay.nl/

  278. sarant said

    275 Στα μεζεδοάρθρα είθισται (και μάλιστα αρκετές μέρες μετά) να γίνονται ποδοσφαιρικά σχόλια. Καλό είναι όμως να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί.

  279. Πέπε said

    277
    Πρώτον, ευχαριστώ για το κέρασμα αλλά τέτοιο πράμα δεν τρώω πρωινιάτικα, κι ας λέει ο Λεώνικος παραδίπλα ότι δεν είναι πια πρωί.

    Δεύτερον, αν σου πω ότι δε μέτρησα ούτε πόσα είπε ο καθένας ούτε πόσο μέσα στο θέμα ήταν και πού ακριβώς στο φάσμα του θέματος, νομίζω ότι θα με πιστέψεις χωρίς έκπληξη, έτσι δεν είναι; Αν νομίζεις ότι σου την είπα κι ότι ήταν άδικο, σου ζητώ συγγνώμη.

    Όσο για την εξάπλωση και τη συγκέντρωση, όπως το πάρεις. Σε πολλά νήματα έχει κι από μερικά ποδοσφαιρικά σχόλια, εδώ έχει πολλά. Πουθενά δεν εμφανίστηκε δεύτερο χωρίς πρώτο. Στο σημείο ακριβώς αυτό διακόπτω, για να συνεχίσει πρωθύστερα ο ΓΤ με το #276.

  280. odinmac said

    275-76-78
    Έτσι θα έπρεπε να είναι οι συγκεντρώσεις:


    Pierre-Auguste Renoir (1841–1919), Luncheon of the Boating Party (1880-81), oil on canvas, 130.2 x 175.6 cm, The Phillips Collection, Washington, DC.

  281. odinmac said

    279. όχι όχι, δεν το πήρα άσχημα, δεν υπέθεσα καν ότι μιλάς για ‘μένα. Την εμπλοκή μου στον διάλογο ήθελα να ξεκαθαρίσω γιατί δεν φαίνεται ότι δεν είναι ποδοσφαιρικός.

    Να, φάε ένα σωστό πρωϊνό:


    Hanna Pauli (1864-1940), Breakfast-Time (1887), oil on canvas, 87 x 91 cm, Nationalmuseum, Stockholm, Sweden.

  282. Πέπε said

    Και οι (ε)ξαπλώσεις, κάπως έτσι υποθέτω;

    Georges Rochegrosse, Odalisque…

  283. Πέπε said

    281
    Τώρα μάλιστα. Would you care for a cup of tea?

  284. Πέπε said

    Διακόπτω κατ’ εξαίρεση τη σιωπή μου για λίγο, για να δηλώσω ότι ο καινούργιος μου υπολογιστής μπορεί να μου σπάει τα νεύρα μέχρι να τον μάθω, έχει όμως ένα (μεταξύ άλλων) σπουδαίο πλεονέκτημα: δεν πάσχει από κάτι που είχε αρπάξει ο παλιός εδώ και κάμποσο καιρό, που δε με άφηνε, αν δεν έκανα ένα σωρό διατυπώσεις, να δω τις εικόνες που μας προσφέρεις δαψιλώς. Τώρα τις απολαμβάνω.

  285. odinmac said

    282 E! τώρα τι να σου πω! Να, δες εδώ πως σε κοιτάνε οι κοπέλες:


    James Tissot (1836–1902), Portrait of Mrs Catherine Smith Gill and Two of her Children (1877), oil on canvas, 152.5 x 101.5 cm, Walker Art Gallery, Liverpool, England

  286. ΣΠ said

    264
    Κώστα, δεν είναι έτσι. Ο επιθετικός έκανε βουτιά με το κεφάλι ανάμεσα σε πόδια αμυντικών. Αυτό συνιστά επικίνδυνο παίξιμο και έπρεπε να δοθεί έμμεσο φάουλ ακόμα κι αν οι αμυντικοί ήταν ακίνητοι. Ο διαιτητής έκρινε (λάθος κατά την γνώμη μου) ότι οι αμυντικοί δεν ήταν αρκετά κοντά για να έχουμε παράβαση και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Ήταν μια απόφαση τουλάχιστον αμφισβητήσιμη και ο διαιτητής δεν θα έπρεπε να αφήσει να κρίνει τον τελικό μια τέτοια φάση.

    Και μια ερώτηση προς στους φίλους Παναθηναϊκούς: Είναι ευχαριστημένοι που η ομάδα τους κέρδισε με αυτόν τον τρόπο; Εμένα, ειλικρινά σας λέω, θα μ’ ενοχλούσε.

  287. spyridos said

    Μετά από τόσες ημέρες, μπήκα στον πειρασμό να δω το βίντεο της φάσης.
    Σίγουρα δεν υπάρχει πέναλτι. Σίγουρα μια κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναθηναϊκού, ίσως δύο. Μια για επικίνδυνο παιχνίδι και μία για θέατρο.
    Διαιτησία που μου θύμισε εποχές κουμπουροφόρων Κρητικών.

  288. Spiridione said

    246. έτσι συνδέονται
    «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

  289. Pedis said

    Έλα, και του χρόνου θα έχει πάλι κύπελλο και πρωτάθλημα.

    Μα πώς είναι δυνατόν να σκάει ο άλλος για μια ήττα στο ποδόσφαιρο ή ακόμη περισσότερο, να χαίρεται, σε περίπτωση νίκης, σε ένα ματς που δεν έχει παίξει ο ίδιος?!

    Τέλος πάντων, άλλο είναι το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο. Να βλέπεις σοβαρούς, στα υπόλοιπα, ανθρώπους της αριστεράς (και παραπέρα) να αφήνουν στα σοσαμίδια δημόσιες δηλώσεις χαράς, ικανοποίησης ή λύπης με αφορμή κάποιο ματς της ομάδας τους, λέει. Τους!? Ντάξει, δικαίωμα στα καραγκιοζιλίκια όλοι έχουν κάποια στιγμή, αλλά … η κατάσταση μου φαίνεται ότι πασταδιάλα.

  290. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    289# Κοινωνικές συμβάσεις είναι αυτές, πανάθεμά τες. Όπως εμπιστευόμαστε τη διαχείριση της ανασφάλειάς μας στην αστυνομία που έχει τα τεχνικά μέσα, έτσι εμπιστευόμαστε και την κυριακάτικη ευτυχία μας στην ομαδάρα που έχει το θέαμα.
    Και σε όσο περισσότερες μέρες της βδομάδας εκτείνεται η εντός μας τρύπα, τόσο μεγαλύτερη η μπάλα που θα τη βουλώσει.

  291. Pedis said

    # 290 – Έτσι-έτσι, αυτό με την τρύπα, όπως το λες … 👍

    Αλλά πάλι, άλλο τι κάνει με την τρυπα του ο κάθε κακομοίρης στο καφενείο, κι άλλο το δημόσιο παράδειγμα που δίνουν ορισμένοι που έχουν ίνφλουενς και θάπρεπε να προσέχουν. Και για ιδεολογικούς και για απλά λογικούς λόγους. Αφού τους κόβει τι παίζει με τους μαφιόζους που έχουν τις ομάδες, τις κυβερνήσεις που τους δίνουν αβέρτα δημόσιο χρήμα και στήνουν κι από πάνω τα πρωταθλήματα.

  292. Γιάννης Κουβάτσος said

    Συγγνώμη κιόλας αλλά στον χώρο σχολίων γράφονται τα πιο άσχετα σχόλια για όλα τα θέματα, από φτηνή πολιτική προπαγάνδα (κατά κόρον αυτή) μέχρι το πώς έπιναν, ξερωγώ, το τσίπουρο οι παππούδες στην Άνω Λεστινίτσα το 1952, και κανείς δεν παραπονιέται. Γιατί δαιμονίζονται ορισμένοι αποκλειστικά και μόνο με τα ποδοσφαιρικά σχόλια; Τόσο πολύ θίγεται το πανύψηλο επίπεδό τους; Ας σεβαστούν τις εμμονές των άλλων, όπως και οι άλλοι σέβονται τις εμμονές τις δικές τους, σε τελευταία ανάλυση. Χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι κουμάντο στο ιστολόγιο δικαιούται να κάνει μόνο ο Νικοκύρης;

  293. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    291# Ξέρω κι εγώ ρε φίλε? Μπορεί αυτοί με την επιρροή να έχουν επίσης μεγάλη τρύπα, ή μεγάλο ακροατήριο με μεγάλη τρύπα.

  294. Pedis said

    # 293 – Μικρή ή μεγάλη, το αποτέλεσμα είναι τους τη μεγαλώνουν, την τρύπα. Του ακροατηρίου. Του αρσενικού. Ειδήμονες της μπάλας. … γυμνασμένοι, φιτ, πολύ σπορτίβι. (Την) παίζουν κάθε μέρα 😂 🤣

  295. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    291# Ινφλουέντζα όμως, όχι ίνφλουενς 😁

  296. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    294# Έλα και συ τώρα με τα σερνικά, μια παρηγοριά έχουνε κι αυτά με τη μπάλα. Ενώ τα θηλυκά, τόσα ζώδια, τόσα ταρό, τόσα κωλοπεριοδικά τσάο και χάι, τόσα σήριαλ του πρωκτού, τόσα χόντος σέντερ. Κωλοφεράντζα τάχουνε πάρει τα αγοράκια.

  297. Pedis said

    # 295 – Ναι ρε, κολλάνε γρίπη!

    # 296 – Γιατί το λες? Χαίρονται την ελευθερία τους στον κόσμο των δυτικών αξιών χωρίς στερεότυπα, περιορισμούς και επιβολές.
    Αν και … και τα αγοράκια τελευτάια το έχουν ρίξει πολύ στον καλλωπισμό, κάτι λεπτά φρύδια τοξωτά, μαλλάκι, κομμωτήρια, μύες από φουσκωτήρα πρωτεϊνης, τατουάζ, σκουλαρίκια, χαϊμαλιά, αποτρίχωση, αντιρυτιδικά αφτερσέιβ, κολώνιες και μαλακτικά για τα μούσα …

    Πέταξες την κακία σου, έτσι? Δέσμιος των στερεοτύπων είσαι και του λόγου σου, μου φαίνεται. 🤪

  298. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    297# Θα σούλεγα τώρα αλλά πρέπει να φύγω 😜

  299. Πέπε said

    292
    > Γιατί δαιμονίζονται ορισμένοι αποκλειστικά και μόνο με τα ποδοσφαιρικά σχόλια;

    Δεν ξέρω γιατί, αλλά να που συμβαίνει. Το γεγονός αυτό δε θα γίνει περισσότερο ή λιγότερο αληθινό ανάλογα αν βρούμε τις αιτίες του.

    > Ας σεβαστούν τις εμμονές των άλλων, όπως και οι άλλοι σέβονται τις εμμονές τις δικές τους, σε τελευταία ανάλυση.

    Δηλαδή λες Γιάννη ότι αυτός ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος; Προφανώς συμφωνώ, εσύ; 😉

    > Χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι κουμάντο στο ιστολόγιο δικαιούται να κάνει μόνο ο Νικοκύρης;

    Γιατί, είδες κανέναν άλλο να προσπαθεί να κάνει κουμάντο; Γνώμες όμως λέμε όλοι. Κανείς δε διεκδικεί να γράφει δημόσια χωρίς ν’ ακούσει γνώμες από όλο το δυνητικό φάσμα.

  300. Πουλ-πουλ said

    Η δική μου αντίρρηση είναι ότι, ασχολούμενοι με τα συνημίτονα μιας φάσης, λησμονήσαμε το άθλημα.

    Κάποιος που ήταν παναθηναϊκός πολύ πριν γεννηθεί (αυτό προσφυώς και χαμογελώντας για τον Πέπε, που ξέρω πόσο σέβεται την οικογενειακή παράδοση σ’ αυτά τα θέματα)

  301. rogerios said

    @286: Συγγνώμη, πιθανότατα δεν το προσέξατε, αλλά κάποιοι έχουμε δώσει απάντηση στο ερώτημά σας εδώ και πολλές ημέρες (συγκεκριμένα από τις 22.5, βλ. σχόλιο 169).

  302. Όσον αφορά τη θεματολογία πάντως, νομίζω πως το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική εμμονή που απλώνεται σε τόσο πολλά σχόλια σε τόσο πολλά νήματα. Ο τελευταίος εμμονικός που θυμάμαι στο ιστολόγιο, που ανέβαζε συνεχώς ξέκωλα, πέθανε. Ένας άλλος, κατάμαυρης απόχρωσης και πολυώνυμος σαν απατεώνας, είναι σούι γκένερις ψυχωτικός. Οι υπόλοιποι λίγο-πολύ απόψεις εκφράζουμε και πληροφορίες παραθέτουμε με κόσμιο τρόπο, δε σκυλοβριζόμαστε μαλάκες και στόκοι. Κι αν έχουμε την όποια εμμονή δεν την ξεδιπλώνουμε πια σε τέτοια έκταση.

    Κατά δεύτερον Πέδη, αποτρίχωση, μαλακτικά, τατουάζ κλπ δεν πιάνουνε στην προβιά μου, ό,τι έχει μείνει από μαλλί το κοιτάει ο Μήτσος ο μπαρμπέρης, και κάτι χαϊμαλιά που πήγα να ψωνίσω δε χώραγα να περάσω απ’ την πόρτα του μαγαζιού. Και οι ατσάλινοι μυώνες μου είναι αποτέλεσμα σκληρής σωματικής εργασίας αν θες να ξέρεις.

  303. Γιάννης Κουβάτσος said

    286:Ποιος κανονισμός, Σταύρο, το γράφει αυτό; Αυτό που γράφει σχετικά ο κανονισμός διαιτησίας στο άρθρο 12 παρ.30 είναι ότι ο παίκτης που κατεβάζει το κεφάλι προκειμένου να διεκδικήσει την μπάλα, διαπράττει παράβαση μόνον όταν η μπάλα παίζεται από αντίπαλο με το πόδι. Το βίντεο δείχνει τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα και να τη βρίσκει, ενω ο Βιεϊρίνια πήγε δεύτερος στη φάση, έστω και για κλάσματα δευτερολέπτου, και βρήκε μόνο το κεφάλι του Γκατσίνοβιτς. Άρα πέναλτι. Θα ήταν και περίεργο, εδώ που τα λέμε, διαιτητής τέτοιου επιπέδου να μην μπορεί να ξεχωρίσει, ύστερα από προσεκτική παρακολούθηση του βίντεο, αν ήταν πέναλτι ή όχι. Εκτός αν ενστερνιστούμε τις παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν το σύμπαν να σκευωρεί εναντίον της Μπαοκάρας.

  304. Γιάννης Κουβάτσος said

    299: Γνώμες γράφεις εσύ, Πέπε… Άλλοι απλώς χλευάζουν αφ’ υψηλού, επειδή κρίνουν ότι ο εμμονές των άλλων είναι κατώτερης ποιότητας από τις δικές τους.

  305. Spiridione said

    302. Βρισίδια έχουν πέσει για πολλά θέματα, και για πολιτικά και για άλλα. Μέχρι και για τα Μαθηματικά (ή Φυσική, δεν θυμάμαι) έχει πέσει χοντρό βρισίδι εδώ μέσα.

  306. Πέπε said

    @302
    > Όσον αφορά τη θεματολογία πάντως, νομίζω πως το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική εμμονή που απλώνεται σε τόσο πολλά σχόλια σε τόσο πολλά νήματα. […] Οι υπόλοιποι λίγο-πολύ απόψεις εκφράζουμε και πληροφορίες παραθέτουμε με κόσμιο τρόπο, δε σκυλοβριζόμαστε μαλάκες και στόκοι. Κι αν έχουμε την όποια εμμονή δεν την ξεδιπλώνουμε πια σε τέτοια έκταση.

    Έτσι τα βλέπω κι εγώ τα πράγματα. Να, παραδίπλα συζητάνε τώρα για τα κάστρα των Καθαρών. Δε με ενδιαφέρουν τα κάστρα των Καθαρών, αλλά δε θα διανοηθώ να ενοχληθώ. Μεταξύ άλλων λόγων, διότι:
    α) όσο κι αν το ζήτημα έχει επανέλθει, ωστόσο στατιστικά αποκλείω την περίπτωση να συζητηθεί επί μέρες με δεκάδες σχόλια
    β) εξίσου αποκλείω την περίπτωση να προκαλέσει εντάσεις και να ρίξει σεβαστές και αγαπητές μορφές του ιστολογίου χαμηλότερα από το επίπεδό τους (των ιδίων, τονίζω)
    γ) στην περίπτωση που με ενδιέφεραν (γιατί ούτε τα παλαιοασσυριακά γαϊδουρομούλαρα είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να μ’ ενδιαφέρουν, και όμως!), θα είχα κάτι να μάθω ή κάποια ενδιαφέρουσα γνώμη ν’ ακούσω. Θεωρητικά το ίδιο μπορεί να γίνει και με το ποδόσφαιρο, αλλά τόσα χρόνια δεν είδα κανέναν να μετακινείται από τις βεβαιότητές του.

    Αυτό το τελευταίο (γ) ισχύει εν μέρει και για το μόνο άλλο θέμα που θυμάμαι να έχει συχνά απασχολήσει πολλά σχόλια ΚΑΙ να εγείρει πάθη: τα θρησκευτικά. Άμα γίνει καβγάς, ή απλώς κατάληψη δυσανάλογου χώρου, θα ενοχληθώ (πρόβλημά μου βέβαια), όμως η πιθανότητα να διαβάσω κάτι ενδιαφέρον υπάρχει πάντα. Υπάρχουν φυσικά και άνθρωποι που κατεξοχήν δε μετακινούνται από τις βεβαιότητές τους σε θρησκευτικά ζητήματα, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο όπως με τα ποδοσφαιρικά: στο ποδόσφαιρο δεν έχω δει συχνά περιπτώσεις όπου κάποιος να ενδιαφέρεται απλώς έτσι λίγο χαλαρά, ακαδημαϊκά, και να παρακολουθεί συζητήσεις ή να συμμετέχει κι ο ίδιος χωρίς προσωπική συναισθηματική εμπλοκή, ενώ στα θρησκευτικά ναι.

    Τέλος, τα θρησκευτικά ζητήματα, ή τα κάστρα των Καθαρών ή οι τεχνοτροπίες τσιπουροποσίας στην Κάτω Χαμούριανη του 1952, συνήθως έρχονται στη συζήτηση κάπως σταδιακά, από διάφορα γκελ που κάνει η κουβέντα. Τα ποδοσφαιρικά κατά κανόνα πέφτουν ουρανοκατέβατα και απρόκλητα!

  307. 305# Το ξέρω, και για πολιτικά και για Φυσική. Εξ ίσου καταδικαστέα, αλλά δε γίνονται με τη συχνότητα της μπάλας. Ξαναλέω πως το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική εμμονή που απλώνεται σε τόσο πολλά σχόλια σε τόσο πολλά νήματα, τόσο συχνά. Και εν πάση, το βρισίδι πίσω από ένα πληκτρολόγιο δε μου αρέσει. Βέβαια κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει στο αμήν, αλλά…
    Πώς να το κάνουμε, η εμμονή ας πούμε του μακαρίτη Γς να ποστάρει κωλαράκια δεν ήταν αρεστή σε κανέναν, και πλήθος σχολιαστών του την έπεφτε, μέχρι μπανάρισμα είχε φάει. Ο επίμονος, μέχρι καβγά σχολιασμός της μπάλας, που δημιουργεί κάκιστο κλίμα και εχθρότητα μεταξύ συσχολιαστών γιατί να μένει στο απυρόβλητο?
    Τέλος πάντων, δεν θα επανέλθω. Η σχέση μου με το άθλημα είναι πως κάθε μουντιάλ μπορεί, ίσως, ενδεχομένως, πιθανόν να δω ευχάριστα καναδυό αγώνες αν βάλει η τυχόν παρέα να δει μπάλα.

  308. 306 >> το μόνο άλλο θέμα που θυμάμαι να έχει συχνά απασχολήσει πολλά σχόλια ΚΑΙ να εγείρει πάθη: τα θρησκευτικά.

    Πέπε, τα θρησκευτικά δεν είναι άλλο θέμα. Το ίδιο είναι 🙂

  309. Μαρία said

    Εξήγησε ότι ακόμα και σήμερα το όνομα του γυναικοκτόνου του Κώστα Λεμενιτάκη, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ και πως πρωτόδικα ακούστηκαν τερατώδεις δικαιολογίες για τις συνθήκες θανάτου της Έφης Τσιχλάκη.
    Τα προφανή ψέματα του ήταν αυτά που οδήγησαν τώρα στην καταδίκη του. Μάλιστα οι δικηγόροι του, όπως είπε ο κ. Αθανασίου τρεις φορές στο δικαστήριο έκαναν χρήση του ονόματος της πανίσχυρης οικογένειας* στην οποία εργάζεται ο Λεμενιτάκης.
    «Εγώ αν ήμουν στη θέση της ισχυρής οικογένειας θα τα έβαζα με τους δικηγόρους του, που χρησιμοποιούν το όνομα μου στην αίθουσα του δικαστηρίου σε ποινική δίκη». Μάλιστα εξήγησε ότι οι συνήγοροι του κατηγορούμενου τραμπούκιζαν τους πραγματογνώμονες γι’ αυτό και η δίκη στο Εφετείο διεκόπη, η έδρα αποχώρισε και συνεχίστηκε αργότερα η εκδίκαση. https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/415960_o-kostas-lemenitakis-katadikastike-gia-ti-dolofonia-tis-efis-tsihlaki-kai

    Πράγματι χτες ήταν ανύπαρκτος για το γκουγλ.
    *μπράβος του Δασκαλαντωνάκη

  310. Πέπε said

    Εντάξει. άνθρωποι είμαστε. Κάποια στιγμή θα τσακωθούμε, κάποια στιγμή θα παρεκτραπούμε, και την αφορμή μπορεί να τύχει να τη δώσει ακόμα κι η Φυσική.

    Στα ποδοσφαιρικά όμως πάντα γίνεται καβγάς, εκτός αν δε γίνει καν κουβέντα.

  311. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    263 – «Και βέβαια το 261 του Σταύρου κατέστησε το απαξιωτικό σου σχόλιο περί «πιστών» τζούφιο…»
    Αντιθέτως, το επιβεβαιώνει, και δεν είναι καθόλου απαξιωτικό, τεκμηριωμένη διαπίστωση είναι για τους όποιους πιστούς όπου Γής.

    Ο Σ.Π λέει, «Βέβαια, υπάρχει το 12-29, που αφήνει την ερμηνεία στον διαιτητή, οπότε κακώς μίλησα για διαστρέβλωση, έπρεπε να μιλήσω για διαφορετική ερμηνεία. Αυτό φαίνεται και από την διαφωνία των διαιτητών.» δηλαδή πως υπάρχει ασάφεια του κανονισμού (ως συνήθως για να έχουν πάντα ένα προσχηματικό πάτημα οι μεγάλοι) και επαφίεται στην ερμηνεία του διαιτητή.
    Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ έχουμε διαφορετική ερμηνεία των διαιτητών, εσύ επιλέγεις ως απολύτως σωστή αυτήν που σε βολεύει. Με αυτό το δεδομένο, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται με ΤΙΠΟΤΕ να δεχτείς πως έχεις λάθος, επιβεβαιώνοντας κι εσύ (δυστυχώς) το σχόλιό μου.

    Δεν θα επανέλθω , προσωπικά, πέραν του υφέρποντος φασισμού που διακρίνω, δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου το θέμα, το θεωρώ εντελώς γελοίο, κι αν δεν απευθυνόσουν σε μένα, ούτε που θα ξανάγραφα.

    Να περνάς καλά.

    301 – Εννοεί με ανύπαρκτο πέναλτυ, ενώ εσύ το θεωρείς σωστό.😊

    307 – Ας το δγιάλο ρε Χτήνος.😂

    Η μουσική λένε πως εξημερώνει τα ήθη, ας σας βάλω ένα τραγουδάκι για χαλάρωση και σαν κουϊζάκι, να δούμε πόσους παλιούς καλλιτέχνες – συγκροτήματα θα βρείτε μέσα του.

  312. 263: Λάμπρο, απευθύνθηκα σε σένα, επειδή το σχόλιό σου αντιλαμβανόμουνα ότι από τη δική σου σκοπιά με αφορούσε. Το έτερο περί υφέρποντος φασισμού κάνω πως δεν τ’ άκουσα, αλλά πραγματικά απορώ που πολλοί συνεχίζουν ακόμα να απορούν πώς γινόμαστε μαλλιά κουβάρια στα καλά καθούμενα…

  313. SearchPeloponnese said

    Όσοι ψάχνονται να φανατιστούν με κάτι (ή έστω να γεμίσουν τα συναισθηματικά τους κενά), δεν περιμένουν απαραίτητα το ποδόσφαιρο. Μπορούν να φαντιστούν με πολιτικές θεωρίες, ΄με μουσικά ρεύματα, με τον τόπο καταγωγής τους, με οτιδήποτε. Ακόμα και με «επιστημονικές» απόψεις (π.χ. υδρόβιος πίθηκος).

    Άρα το ποδόσφαιρο από μόνο του δε φταίει σε τίποτα. Αν κάποιοι άνθρωποι θέλουν να σχηματίσουν κόμματα ή να γίνουν από δυο χωριά χωριάτες, μπορούν να πλακωθούν και για τα τυριά.

  314. Χαίρετε,
    Αν και γενικά δεν συνεχίζω μιας και είμαι μακριά από τα ποδοσφαιρικά, έπιασε κάτι το μάτι μου:
    308 «τα θρησκευτικά δεν είναι άλλο θέμα. Το ίδιο είναι» Και το θέμα λέγεται πίστη (σε θρησκεία, σε ομάδα, σε κόμμα, σε άποψη)

  315. 313 Ακριβώς

  316. SearchPeloponnese said

    314.
    Για την πίστη στη σύζυγο (και την πίστη της συζύγου), τι έχουμε να πούμε;

  317. Γιάννης Κουβάτσος said

    312:Α, δεν την ξέρεις την καραμέλα περί φασισμού της καθημερινότητας που διακινούν κάποιοι εδώ μέσα και οι οποίοι εξαιρούνται αυτού βεβαίως – βεβαίως; Δε βαριέσαι, είπαμε, ο καθένας και οι εμμονές του· αρκεί να μη μας τις πλασάρει για συγκροτημένη ιδεολογία, βέβαια, γιατί τότε το πράγμα καταντάει εκνευριστικό ή κωμικό, αναλόγως πώς το εκλαμβάνει ο καθείς.

  318. 313# Βεβαίως. Όμως η μπάλα τα έχει όλα σε ένα:
    Θέαμα (ενίοτε)
    Χρήμα (αν δεν κάνω λάθος)
    Αδρεναλίνη (σαν τους ανάπηρους που βλέπουνε αγώνα, που λέει και το πανούσειον άσμα)
    Εξουσία (ονόματα δε λέμε)
    Σασπένς (και κουμπαριά άμα λάχει ναούμ)
    Σεξ (Έτσι γαμάει ο αυτός κι ο αποτέτοιος)
    Νταξ έχει και έλεγχο πλήθους αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν.

  319. Για την μπάλα, αυτό…

  320. SearchPeloponnese said

    318
    Για πες μου έναν τομέα της κοινωνικής ζωής που δεν έχει κάτι από όλα αυτά.

  321. 320# Συμφώνησα πριν, θα συμφωνήσω και τώρα. Αλλά όλα μαζί μόνο το ποδόσφαιρο.

  322. Pedis said

    # 318 – Διάνα! Κι ένα ακόμη. Ευκαιρία για επίδειξη βαθιάς γνώσης και υψηλής προσωπικής ικανότητας!

    Αναμφίβολα, τέτοιο πάθος δεν μπορεί να μην έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνια προσωπική ενασχόληση με το άθλημα. Ως παίκτες, ως προπονητές, ως έφοροι, ως πρόεδροι (το όνειρό τους, άφραγκοι μεν, με μαφιόζικη ψυχή δε, για τη δόξα της ομάδας όμως), και ιδιαίτερα ως διαιτητές! Χιλιάδες χιλιόμετρα έχουν γράψει στο κοντέρ με τη σφυρίχτρα στο στόμα. 😂 🤣
    Πώς να μην έχουν ισχυρή άποψη, μετά!?
    (Επειδή συμβαίνει να είναι ίδια με αυτήν των οπαδών της ομάδας τους? Και τι μ’αυτό? 🤪)

  323. SearchPeloponnese said

    321.

    Η πρώτη σκέψη που θα έκανε ο καθένας είναι ότι και η πολιτική παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζεμένα. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο κάθε εθνοσωτήρας που περιμένει στη γωνία για να μας σώσει με τα ίδια ακριβώς λόγια προσπαθεί να απαξιώσει την πολιτική, για να μας πείσει ότι η εθνοσωτήριος επανάστασις που θα κάνει θα θεραπεύσει το σάπιο σύστημα του παλαιοκομματισμού.

    Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που η μόνη τους επαφή με τον αθλητισμό γενικότερα είναι κάτι φωνασκούντες περίεργοι που τσακώνονται μεταξύ τους για το αν ήταν πέναλτυ ή δεν ήταν. Σα να λέμε, διάβασες καμιά πενηνταριά Βίπερ Νόρα και απόχτησες άποψη για τη λογοτεχνία.

    ——————————-

    Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι αυτεκπληρούμενες προφητείες. Όποιος γοητεύεται από τη συνωμοσιολογία, θα ψάξει να βρει συνομωσιολογικές εξηγήσεις για την κάθε διαιτητική απόφαση. Όποιος γοητεύεται από αναρχοαυτόνομες απόψεις, θα ψάξει να βρει όλα τα στραβά του καπιταλισμού στο ποδόσφαιρο. Και πάει λέγοντας…

  324. SearchPeloponnese said

    318.
    «Σεξ (Έτσι γαμάει ο αυτός κι ο αποτέτοιος)»

    Αξίζει να αναφέρω μια ιστορία:

    Κάποτε, ένας φίλος μου με αγγάρεψε στη μετακόμισή του. Δανείστηκε ένα Φορντ Τράνζιτ κι αρχίσαμε το κουβάλημα.

    Σ’ ένα από τα πολλά πήγαινε-έλα, ενώ ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο εγώ, αυτός και η γκόμενά του (από το Μπασκορτοστάν), πετάχτηκε κάπως απρόσεχτα μια κοπελίτσα μπροστά από το αυτοκίνητο. Της έριξε μια Χριστοπαναγία ο φίλος μου (που οδηγούσε) και συνεχίσαμε ο καθένας τον δρόμο του.

    Η κυρία που ήταν μαζί μας γυρνάει και μας λέει: «Να της πείτε ότι το αυτοκίνητο σκοτώνει, δε γαμάει.» Προφανώς, θεωρούσε λογικό και φυσιολογικό μια νεαρή κοπέλα να αποφεύει ό,τι σκοτώνει, αλλά να… μην αποφεύγει ό,τι κάνει σεξ (να το θέσω έτσι).

    Μια που είχαμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, έκατσα να της εξηγήσω ότι στα Ελληνικά και τα δύο σημαίνουν ουσιαστικά το ίδιο και αν το λέγαμε στην κοπέλα, δε θα ‘βγαινε νόημα…

  325. Α. Σέρτης said

    307
    «Ξαναλέω πως το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική εμμονή που απλώνεται σε τόσο πολλά σχόλια σε τόσο πολλά νήματα, τόσο συχνά»

    Ακριβώς έτσι.

    Για ποιον «περιορισμό» των κλοτσοσκουφοκέφαλων στα «μεζεδάκια» μιλάμε, όταν ο κάθε ευτράπελος τρόφιμος του νεοελλαδίτικου ψυχοκτονείου θεωρεί ότι του έχει δοθεί το ελεύθερο να τσαλαβουτάει οποτεδήποτε σε κάθε νήμα, για να μας μεταλαμπαδεύσει ολίγη από την όζουσα ιλύ της ανθυποκουλτούρας του θεάματος όπου ο ίδιος εγκαταβιώνει;

  326. Νέο Kid said

    319. Μπράβο ρε Στάζυ! Φοβερό!

  327. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    323# Και πάλι θα συμφωνήσω. Δεν είναι τυχαία η τεράστια διαπλοκή της πολιτικής με το ποδόσφαιρο. Αμφότερα εργαλεία χειρισμού πλήθους. Τίποτα άλλο στη ζωή μας δεν διαπλέκεται τόσο πολύ όσο αυτά τα δύο.
    (ρε παιδιά, αφήστε με επιτέλους να φύγω από το νήμα)

  328. Pedis said

    Όχι ρε, αυθεντική έκφραση της λαϊκής κουλτούρας είναι και λαϊκή ανάγκη για άσκηση και φερ πλέι, να, όπως οι ήταν κάποτε και οι ρωμαϊκές αρένες.

  329. Γιάννης Κουβάτσος said

    Κάντε μας μια λίστα απαγορευμένων θεμάτων, κύριοι επιπεδάτοι «μη λογοκριτές», να ξέρουμε τι μπορούμε να σχολιάσουμε, ώστε να μην προκαλούμε τη δυσφορία σας. Έχε τον νου σου κι εσύ, Νικοκύρη, μην παρεκκλίνεις από τη γραμμή επιτρεπόμενων θεμάτων και φας κάνα κράξιμο.

  330. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    329# Ούτε κουμάντο πάμε να κάνουμε στο ιστολόγιο, ούτε να λογοκρίνουμε κανέναν. Όποιος όμως γράφει δημοσίως, να περιμένει και τοποθέτηση των άλλων πάνω στα γραφτά του. Τοποθέτηση που μπορεί να μην είναι πάντα θετική.
    Στην τελική, από καβγά για το ποδόσφαιρο το ιστολόγιο στερήθηκε έναν σημαντικό σχολιαστή, το Σπαθόλουρο. Για να μιλήσω για πάρτη μου, ποιον λογόκρινα, σε ποιον έδειξα την έξοδο? Κάθομαι στη γωνιά μου, δεν πειράζω κανέναν και κουβεντιάζω με κάνα φίλο.

  331. Πέπε said

    (Ωραίο πάντως το «επιπεδάτοι»)

  332. ΓΤ said

    Εκτιμούμε ότι, εάν την Κυριακή, στη ζαριά των 230 εκατ. ευρώ, η Νότιγχαμ Φόρεστ πάρει το εισιτήριο για την Πρέμιερ έναντι της Χάντερσφιλντ, πάμε εδώ για νηματέλμινθα απείρου μήκους…

  333. Πέπε said

    Σε μία ψύχραιμη ανασκόπηση των πρόσφατων πεπραγμένων, εκτιμώ ότι το θέμα «μη μιλάτε για μπάλα» τείνει να συναγωνιστεί σε μήκος και διάρκεια -ελπίζω όχι και σε ένταση- το αμέσως προηγούμενο, την μπάλα. Κι όμως η μία πλευρά, αυτή που εκπροσωπώ κι εγώ, φαίνεται να είπε ό,τι είχε να πει τόσο σύντομα ώστε ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σχόλια που σχεδόν επαναλαμβάνουν άλλα προηγούμενα σχόλια. Όσο για τον αντίλογο, άλλοι μεν τοποθετήθηκαν, άλλοι δε είχαν όλο τον χρόνο να το κάνουν, και αφού δεν το έκαναν μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.

    Επομένως, για πάρτη μου, το κλείνω εδώ πριν παρακακοφορμίσει και τη βουλιάξουμε τελείως την ανάρτηση. Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο.

  334. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    333# Έτσι. Τέλος κι από μένα.

  335. sarant said

    332 Μπα…

  336. ΓΤ said

  337. Γιάννης Κουβάτσος said

    330: Τοποθέτηση επί των λεγόμενων του, πολύ αγαπητό μου Χτήνος, όχι επί των θεμάτων που επιλέγει να σχολιάσει ο καθένας. Αυτό πίστευα ότι είναι άκρως ελεύθερο. Και θα το ξαναπώ: η γοητεία αυτού του ιστολογίου είναι ότι ο καθένας μπορεί να θέσει θέμα και να σχολιάσει επί παντός του επιστητού και, αν βρει ανταπόκριση, έχει καλώς. Κι εγώ αυτό που είδα είναι ότι ο τελικός του κυπέλλου ενδιαφέρει πολλούς σχολιαστές. Όχι μόνο χουλιγκάνους σαν εμένα και τον Τζι αλλά και καθ’ όλα αξιοσέβαστους σχολιαστές σαν τον Ρογήρο, τον Σταύρο (ΣΠ), τον Κώστα και τον Γιώργο (ΓΤ).

  338. Γιάννης Κουβάτσος said

    Το κλείνω κι εγώ. Πιστεύω ότι τέθηκε θέμα εκ του μη όντος, αφού μια χαρά θα μπορούσατε να παρακάμψετε τα σχόλιά μας οι αντιποδοσφαιρόφιλοι, όπως κι εμείς παρακάμπτουμε όσα δεν μας ενδιαφέρουν. Ο Νικοκύρης, πάντα δημοκρατικός και ανεκτικός, δεν έδειξε να ενοχλείται και για μένα μόνο αυτό έχει σημασία.

  339. Pedis said

    Καλή τακτική, δεν λέω, εκφράζεις άποψη και στάση στο μέιν στριμ, ανήκεις στην πλειοψηφία με γενική άνωθεν έγκριση, παρακίνηση και υποστήριξη, αυτά που πιστεύεις τα θεωρείς σωστά, φυσιολογικά σα δοσμένα από ένα θεό, σπας δικαιωματικά και τα @ των υπολοίπων, αλλά συμβαίνει κάποια στιγμή να στριμωχτείς για τις μαλακίες που πιστεύεις, λες και κάνεις, ε τότε, καταγγέλεις διώξεις, προσποιείσαι το θύμα, την κατατρεγμένη μειονότητα για τα πιστεύω και τα γούστα της, κλαίγεσαι, ειρωνεύεσαι την ψευδοανωτερότητα των … ξερωγώ φωταδιστών επιπεδάτων 🤯 … ε, δεν θυμίζει τη στάνταρντ τακτική από το μάνιουαλ για επαγγελματίες θρησκόληπτους ή κάνω λάθος?

  340. Alexis said

    #329, 330, 333: Κουβάτσος, Χτήνος και Πέπε.
    (Απευθύνομαι σε σας γιατί έτυχε να δω τα συγκεκριμένα σχόλια, πιθανόν τα ίδια να έχουν πει πιο πάνω και άλλοι)

    Θα πω δυο κουβέντες ως γενικές διαπιστώσεις για το θέμα «Ιστολόγιο και ποδοσφαιρικές συζητήσεις»
    Το ιστολόγιο του Σαραντάκου είναι κατά βάση ένα γλωσσικό ιστολόγιο που ασχολείται κυρίως με θέματα γλωσσικά, λογοτεχνικά και δευτερευόντως με κάποια θέματα πολιτικοκοινωνικής επικαιρότητας. Λογικό είναι αυτοί που το παρακολουθούν να είναι άτομα που κυρίως ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα θέματα. Ωστόσο, όπως είναι επίσης λογικό, κάποιοι από αυτούς έχουν και άλλα ενδιαφέροντα, δεν είναι αποστειρωμένοι και κλεισμένοι σε μια γυάλα χωρίς επαφή με ο,τιδήποτε άλλο.
    Στα πλαίσια αυτά είναι απολύτως θεμιτό και αναμενόμενο οι συζητήσεις να παρεκτρέπονται συχνά και σε άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και το ποδόσφαιρο.
    Το θέμα τι όρια μπαίνουν σε όλο αυτό.
    Το «μην κάνετε ποδοσφαιρικά σχόλια» από μόνο του δεν μου λέει τίποτα.
    Κατά τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να πει «μην κάνετε σχόλια για το χ, ψ, z, άλλο θέμα γιατί εδώ δεν συζητάμε γι’ αυτά»
    Αν εγώ π.χ. έχω σαν χόμπι να παίζω τις ελεύθερες ώρες μου ηλεκτρική κιθάρα και βρω εδώ μέσα και 2-3 άλλους με το ίδιο χόμπι, σαφέστατα και δεν είναι κακό να ανταλλάξω κάποια σχόλια μαζί τους.
    Μπορεί να μιλήσουμε για τρόπους εκμάθησης και παιξίματος, για κουρντίσματα, για κιθαρίστες που θαυμάζουμε και για άλλα, που πιθανόν για κάποιους να είναι από αδιάφορα έως κουραστικά.
    Αν όμως κάτσουμε και γράψουμε καμιά διακοσαριά σχόλια για την κιθάρα, και επιπλέον αρχίσουμε να αλληλοβριζόμαστε για το αν ο Χέντριξ ήταν καλύτερος κιθαρίστας από τον Κάρλος Σαντάνα, ή ο Σαντάνα πιο βιρτουόζος και πιο αισθαντικός από τον Νόπφλερ, ε, τότε όχι μόνο θα κουράσουμε αλλά θα προκαλέσουμε και τη δικαιολογημένη αντίδραση των υπολοίπων.

    Το «μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο γιατί είναι βρώμικο» επίσης δεν το θεωρώ επιχείρημα.
    Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να πει κάποιος «μην ασχολείστε με την πολιτική, με τα ΜΜΕ, με τη θεατρική σκηνή, με τη μουσική βιομηχανία, με την οικολογία και το περιβάλλον κλπ. κλπ.» γιατί είναι επίσης χώροι διαπλοκής και παραγοντισμού.

    Όσο για τα περί ανθυποκουλτούρας που γράφτηκαν παραπάνω τα θεωρώ εντελώς άστοχα, εμπαθή και ρατσιστικά.
    Γνωρίζω ποδοσφαιρόφιλους με εξαιρετικό ήθος και μόρφωση και από την άλλη «άμπαλους» που τυχαίνει να είναι εντελώς χυδαίοι και φτηνοί. Με όλες τις σημασίες του επιθέτου «φτηνός».

    Κανείς δεν λερώνεται από τίποτα αν δεν κουβαλάει τη βρωμιά και την καφρίλα μέσα του.

  341. Γιάννης Κουβάτσος said

    340:Η φωνή της λογικής. 👍

  342. ΣΠ said

    Δεν καταλαβαίνω την δυσφορία κάποιων για τα ποδοσφαιρικά σχόλια. Μην τα διαβάζετε, ρε παιδιά. Προσπεράστε τα. Δεν χρειάζεται καν να μπείτε στο νήμα αν ξέρετε ότι η συζήτηση έχει πάει εκεί. Αυτό κάνω εγώ στις συζητήσεις, π.χ. για την θρησκεία, όταν φτάνουν στην φάση του ξεκατινιάσματος.

    Είναι η τελευταία φορά που εμπλέκομαι σε συζήτηση για διαιτητική απόφαση (λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να πείσω κανένα). Από δω και μπρος «ό,τι λέει ο διαιτητής, αυτός ξέρει καλύτερα».

  343. ΓΤ said

    O Παντελής Μπουκάλας για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

    «[…] Το ιερατείο –δημοσιογραφικό και παραγοντικό– όχι μόνο συμφωνεί μαζί τους, αλλά τους εξερεθίζει συστηματικά, ταΐζοντάς τους με παρανοϊκά συνωμοσιολογικά σενάρια, τους εφοδιάζει με εισιτήρια και τους καλύπτει νομικά, αν παραστεί ανάγκη. Και τους δοξάζει: «ο υπέροχος λαός μας», «ο ηρωικός λαός μας»… Δεν φταίει λοιπόν ο Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ, όπως ανεύθυνα ισχυρίζεται ο ΠΑΟΚ. Ο «λαός» φταίει. Ο «υπέροχος λαός» των μεν, των δε, όλων. Που λίγους μήνες πριν ορκίζονταν στη μνήμη του Αλκη Καμπανού, μαζί με την πολιτεία, πως έβαλε νου και γνώση. [,,,]»

    Πλήρες στο https://www.kathimerini.gr/opinion/561874186/an-itan-etsi-oi-giortes/

  344. ΣΠ said

    343
    Πολύ ωραία τα λέει ο Παντελής Μπουκάλας. Δεν μας λέει όμως, ήταν ή δεν ήταν πέναλτι; 🙂

  345. Γιάννης Κουβάτσος said

    344:Ήταν, λέμε. 😊

  346. Pedis said

    Το τι κάνει ο καθένας με τα δημόσια σχόλια των άλλων είναι δική του δουλειά. Αν τα διαβάζει, τα προσπερνά, τα επιδοκιμάζει, τα κρίνει ή τα κατακρίνει και τα χλευάζει δημόσια ή λέει από μέσα του «α, τον παλιομαλάκα», τόσο ως προς το είδος των χολίων όσο και ως προς το περιεχόμενο τους.

    Επισημαίνω, όμως, ότι κάποιοι οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να ρουφιανεύσουν στον Διευθυντή με σκοπό να μπαναριστούν σχολιαστές » Κύριε, κύριεεε, είδατε τι είπε … δεν θα τον τιμωρήσετεεεε?» είναι κι από τους πρώτους οι οποίοι, όταν αντιλαμβάνονται ότι τα βρίσκουν σκούρα από τις συνέπειες των σχολίων που οι ίδιοι καταθέτουν δημόσια, με δική τους αποκλειστική ευθύνη, και όχι ιδιωτικά στην παρεούλα με τα άλλα παιδάκια από τη θύρα 4, 7, 13, 25, 49 … καταγγέλουν υποτιθέμενη «επιχείρηση λογοκρισίας».

  347. SearchPeloponnese said

    Σκεφτόμουν να γράψω μερικά πράγματα, αλλά γραφτήκανε στο 340 και βγήκα από τον κόπο (για τα περισσότερα).

    ———————

    Θα προσθέσω:
    327.
    «Δεν είναι τυχαία η τεράστια διαπλοκή της πολιτικής με το ποδόσφαιρο. Αμφότερα εργαλεία χειρισμού πλήθους. Τίποτα άλλο στη ζωή μας δεν διαπλέκεται τόσο πολύ όσο αυτά τα δύο»

    (Δε συμφωνώ ακριβώς με το παράθεμα, αλλά το δέχομαι για την οικονομία της συζήτησης.)

    Τι μας λέει λοιπόν αυτή η παρατήρηση;
    Εμένα μου λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο (όπως και η πολιτική) και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα (και όχι με το υφάκι των γέρων του Μάπετ Σόου).

    ——————–

    Παρεμπιπτόντως, κάτι διαπλέκεται με κάτι άλλο, δεν διαπλέκεται μόνο του, εκτός αν είναι η έλικα του DNA. Με τι εννοείς ότι διαπλέκεται το ποδόσφαιρο (και η πολιτική);

    Αν εννοείς ότι διαπλέκεται με οικονομικά συμφέροντα, θα απαντήσω «Σιγά, ωρέ, την ανακάλυψη της Αμερικής!»

    Αν εσύ ήσουνα επιχειρηματίας μεγάλου βεληνεκούς και ήθελες να αυξήσεις το βεληνεκές σου και να αποχτήσεις (περισσότερη) κοινωνική ισχύ, με τι θα πήγαινες να ασχοληθείς; Με την παρασκευή τσίπουρου στην Κάτω Τραχανοπλαγιά με χρήση παραδοσιακών μεθόδων; Όχι, βέβαια…

    Με απλά λόγια, όπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη. Όπου σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο, τα οικονομικά συμφέροντα πρώτα. Αυτός είναι λόγος να φύγουμε εμείς από τον γάμο και το ποδόσφαιρο; (Καλά, για την πολιτική δεν το συζητάω.)

  348. SearchPeloponnese said

    Και, τέλος πάντων, αν σταματήσει να παραμιλάει ο ΠΑΟΚ-τζης για το ποδόσφαιρο και ο Pedis για τη θρησκεία, εμείς με τι θα κάνουμε χαβαλέ;

  349. Γιάννης Κουβάτσος said

    347:Μην τους βάζεις δύσκολα. Πιο εύκολο δεν είναι να σκέφτεσαι βάσει γραμμών, συνταγών και δογμάτων; 😊

  350. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    Εντάξει, έφυγα από το νήμα αλλά ας αφήσω μια ουρά να κρέμεται:

    347# Προφανώς το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο κοινπολοικον θέμα. Μίλησα για την εργαλειοποίησή του από την εξουσία. Θεωρείς ότι εδώ και διακόσια σχόλια το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται και συζητείται σοβαρά επί της ουσίας του?
    Γραμματικοσυντακτικώς, με τα όποια ελληνικά ξέρω, είπα ότι δυο συγκεκριμένα πράγματα διαπλέκονται όσο τίποτε άλλο. Αν δεν ήμουνα σαφής, να με συμπαθάς.

    337# Φαντάσου δάσκαλε να μαζευτούμε εδωμέσα 4-5 άτομα και ν’ αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε συστηματικά, συχνότατα και ουρανοκατέβατα τη διάνοιξη και τον καθαρισμό αποστημάτων. Και να οι αηδιαστικές λεπτομέρειες, και να τα βιντεάκια με το πύον να τρέχει ποτάμι. Να σου πω κάτι? Κάποια (κοντινή) στιγμή θα μας σιχτιρίσετε και θάχετε δίκιο.

    Παιδιά έλεος, ήταν λάθος μου. Δε βγάζει πουθενά, δε θέλω να επανέλθω. Αλήθεια.

  351. SearchPeloponnese said

    «Γραμματικοσυντακτικώς, με τα όποια ελληνικά ξέρω, είπα ότι δυο συγκεκριμένα πράγματα διαπλέκονται όσο τίποτε άλλο. Αν δεν ήμουνα σαφής, να με συμπαθάς.»

    Εγώ δεν το κατάλαβα, συγγνώμη.

    ————————————–

    «Θεωρείς ότι εδώ και διακόσια σχόλια το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται και συζητείται σοβαρά επί της ουσίας του» (το λατινικό ερωτηματικό τό ‘φαγα, γιατί μου την έσπαγε)

    Όποιος θέλει να το αντιμετωπίσει σοβαρά, το αντιμετωπίζει σοβαρά. Όποιος θέλει να το εργαλειοποιήσει, το εργαλειοποιεί. Και αυτή η αλληλεπίδραση ονομάζεται «ιστορία».

    ———————–

    Τέσπα, αν μπήκες στη συζήτηση για να καταθέσεις την αηδία σου για το θέμα… δικό σου πρόβλημα… (Κι ο ΠΑΟΚ-τζης περίπου το ίδιο έκανε.)

  352. aerosol said

    Πσσς, έχασα πράμα! Μπήκα να δω πώς διάολο βρεθήκανε ένα μύριο σχόλια στην ανάρτηση (χωρίς μάλιστα να έχει τίποτα δικές μου σοφίες εδώ μέσα, να το καταλάβαινα!).
    Ίσως όλοι έχουμε ξεφύγει σε κουβέντες, σχετικές ή άσχετες με το θέμα μιας ανάρτησης. Εγώ σίγουρα. Καθόλου αναμάρτητος. Όμως είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή το λήγεις, αλλιώς τα πράγμα πάει περίεργα. Και, όσο νά’ναι, διάφορα αμιγώς κοινωνικοπολιτικά ή ιστορικά συνήθως είναι πιο ταιριαστά στην θεματολογία του μπλογκ. Η μπάλα δεν είναι, και συνήθως μπαίνει εμβόλιμη.
    Τον τόνο τον δίνει ο Νικοκύρης, κι αν λέει ΟΚ, εμένα μου περισσεύει. Πάντως είναι μπελάς να χαζεύεις άπειρα σχόλια ψάχνοντας πόσα να αποφύγεις, και αυθόρμητα μου γεννήθηκε η ελπίδα να μεταφερθεί το ειδύλλιο σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Όχι εξαιτίας του θέματος (που όντως μου είναι τουλάχιστον αδιάφορο…) αλλά λόγω έκτασης και έντασης που παίρνει. Νομίζω πως έχει δίκιο ο μεσιέ 340…
    …αλλά έχω ράμματα για τη γούνα του!

    #340
    ΤΙΛΕΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ ΧΕΝΤΡΙΞΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΝΑ, ΠΑΣΚΑΛΑ;!!! :-p

    #347
    Ρε γαμώτο γι αυτό δεν είμαι επιχειρηματίας μεγάλου βεληνεκούς. Διότι κατευθείαν σκέφτηκα το τσίπουρο.

    #350
    Ειδικά αν το απόστημα είναι περιπρωκτικό μπορεί να δημιουργήσει συρίγγιο. Συνήθως αντιμετωπίζεται, αλλά ενίοτε η διάνοιξη δεν είναι ασφαλής λόγω της πιθανότητας τραυματισμού των μυών και κινδύνου μερικής ακράτειας. Θα αναρτήσω κάποια βίντεο σύντομα, μη φύγεις!

  353. Το ποδόσφαιρο είναι το πλέον σημαντικό από τα λιγότερο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

    Κάτι σαν να κερδίζει κύπελλο Ουέφα.

  354. Alexis said

    #352: ΤΙΛΕΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ ΧΕΝΤΡΙΞΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΝΑ, ΠΑΣΚΑΛΑ;!!!

    ΩΠΑ, ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ!!! ΤΟ ΣΑΝΤΑΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΔΩΜΕΣΑ!!!!! ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΚΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ!!!!! 🙂 😆

  355. Αγγελος said

    (352) Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Κανείς δεν λέει να λογοκρίνονται τα σχόλια, εκτός από τα σαφώς προσβλητικά και συκοφαντικά — αλλλά κάπου-κάπου τα ποδοσφαιρικά σχόλια γίνονται ΠΟΛΛΛΑ, και οι άσχετοι σαν κι εμένα βαριούνται και να τα προσπερνούν 🙂

  356. Πέπε said

    352 τέλος:

    Δεν κατάλαβα τίποτα. Καμιά φωτογραφία παρακαλώ; (Που τη βλέπεις θες δε θες, όχι βίντεο που ή το πατάς ή δεν το πατάς…)

    …………………………..

    (Ζω για τη στιγμή που καναδυό σχολιαστές θ’ αρχίσουν να ανεβαίνουν πίνακες στο νήμα για την ευλογιά των πιθήκων , από οπαδούς αντίπαλων ζωγράφων, σχολών και τεχνοτροπιών από τους πίνακες του Οντινμάκ, ν’ αρχίσουν λίγο ν’ ανάβουν τα αίματα.)

  357. Πέπε said

    Το ορθόν:

    Ζω για τη στιγμή που θ’ αρχίσουν να ανεβαίνουν πίνακες στο νήμα για την ευλογιά των πιθήκων, από οπαδούς αντίπαλων ζωγράφων, σχολών και τεχνοτροπιών από τους πίνακες του Οντινμάκ, ν’ αρχίσουν λίγο ν’ ανάβουν τα αίματα.

  358. ΣΠ said

    357
    Αυτό λες; Πιο πάνω τσακώνονται για Σαντάνα και Χέντριξ και τσιμουδιά για τον Έρικ Κλάπτον!

  359. Γιάννης Κουβάτσος said

    Γιατί, ο Γκάλαχερ δεν σας αρέσει; Ή ο Τζίμι Πέιτζ;

  360. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    312 – «Λάμπρο, απευθύνθηκα σε σένα, επειδή το σχόλιό σου αντιλαμβανόμουνα ότι από τη δική σου σκοπιά με αφορούσε. Το έτερο περί υφέρποντος φασισμού κάνω πως δεν τ’ άκουσα,»
    Ώπα , το υφέρποντος φασισμού, δεν έχει να κάνει με σένα προσωπικά αλλά, με το θέμα και την γενικότερη αντιμετώπισή του ένθεν κακείθεν. Αν σε θεωρούσα φασίστα, να είσαι σίγουρος πως θα σ΄έφτυνα στα ίσια και δεν θα ξανασχολούμουν μαζί σου.

    Στο ποδόσφαιρο φυσικά ο φασισμός είναι διάχυτος όπως και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους δισεκατομμυριούχους συν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπόριο αναβολικών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.😂

    Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι από την πίστη ως τον φασισμό, είναι ένα τσιγάρο δρόμος για τους καπνίζοντες κι ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι για τους μη καπνίζοντες, κι όπως σου έδειξα (προσπάθησα τουλάχιστον) η πίστη περισσεύει στην διαμάχη σας, μια και δεν είναι τίποτε ικανό να σας αλλάξει άποψη, βλέπεις, για τον οπαδό η νίκη είναι το πάν, και έχει βαθύτερα αίτια που δεν είναι της παρούσης για ανάλυση.😂

    Πόσοι από τους ποδοσφαιρόφιλους εδώ παίζουν ποδόσφαιρο με άλλους σε 5χ5 ή όπου αλλού; Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και ένας, δείγμα του ότι κανείς δεν αγαπάει αληθινά το παιχνίδι – άθλημα που προσφέρει χαρά με την συμμετοχή, παρά μόνο τη νίκη, πώς μπορούν να δούν μετά το αυτονόητο.
    Το οποίο αυτονόητο φίλε μου, για μένα είναι το εξής, όταν υπάρχει διχογνωμία των ειδικών π.χ διαιτητών, στους φιλάθλους πρέπει να πρυτανεύει η κοινή λογική, (την οποία δεν διαθέτουν οι οπαδοί γενικώς) και η κοινή λογική για μένα, λέει πως αφού η ύψωση του ποδιού πάνω από την μέση θεωρείται (και είναι) επικίνδυνο παίξιμο και τιμωρείται (σωστά) με κίτρινη ή και κόκκινη κάρτα, μια κι ο παίκτης που διεκδικεί την μπάλα με το κεφάλι κινδυνεύει να φάει κλωτσιά στο κεφάλι (κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές) άρα το ίδιο επικίνδυνη, είναι και η βουτιά με το εκφάλι, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!
    Αλλά ο πιστός, θα βλέπει ΠΑΝΤΑ «πέναλτυ», είναι αδύνατον να δεχτεί κάτι διαφορετικό, αλλιώς τι πιστός θα ήταν!😂

    Ελπίζω να λύθηκε η όποια παρεξήγηση, όπως και νάχει, μια παρέα είμαστε εδώ, δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας για ασήμαντα πράγματα, και εκτός από την υγεία, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ!

    Να χαμογελάς, είναι μεταδοτικό και κάνει την εξουσία να ανησυχεί.
    Διαχρονική αξία, το έλεγε κι ο πατήρ Σαραντάκος!😂😂😂

    Αυτό το υπέροχο τραγούδι που ακούω τώρα για σένα.

  361. Σ’ ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, Λάμπρο! Το εκτιμώ.

  362. 360, … Πόσοι από τους ποδοσφαιρόφιλους εδώ παίζουν ποδόσφαιρο με άλλους σε 5χ5 ή όπου αλλού; …

    Και 5×5 παλιότερα, και σταθερά σε γρασίδι με όσους από την παρέα εμφανιστούν (4×4 μέχρι 11×11) και με >30C και 95% υγρασία. For the Love of Benji (παλιά ταινία που δείχνει και Ελλάδα)

  363. aerosol said

    #354
    Θου Κύριε φυλακήν τω στομάτι μου. Θα γίνει το Κούγκι!

    #357
    Διάβασα «το ορθόν» και ανησύχησα προς στιγμήν…
    Και καλά να έρθουν τίποτα φανατικοί τοπιογράφοι. Αν έρθουν φωβιστές θα χοντρύνει το πράμα.

    #358 & 359
    Ωρέ, προσέχτε! Αν προκληθώ θα επιστρέψω με στοιχεία λέμε!

Σχολιάστε