Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Θρασύδειλα «λεβεντόπαιδα»

Posted by sarant στο 10 Μαΐου, 2012


Προβληματίστηκα αν πρέπει να γράψω το σημερινό άρθρο· και χτες είχα αρχίσει να το γράφω και το παράτησα· δεν φταίνε τίποτα οι αναγνώστες του ιστολογίου να δεχτούν και τρίτη δόση από τα νοσηρά κηρύγματα της μαυροντυμένης συμμορίας, σκεφτόμουν (γιατί ήδη έχω αφιερώσει δυο άρθρα, το προχτεσινό, κι ένα προεκλογικό στα ξυρισμένα κρανία). Ωστόσο, πολλοί μού ζήτησαν αυτό το άρθρο, και η πλάστιγγα έγειρε όταν σημειώθηκαν εξελίξεις στο θέμα· άλλωστε, βρίσκομαι στα χωράφια μου· θέλω να πω, το θέμα μας κάθε άλλο παρά αμιγώς πολιτικό είναι: αφορά και τη γλώσσα, και τη μετάφραση και τη φρασεολογία, αλλά και το Διαδίκτυο.

Πριν από ένα περίπου μήνα, η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο στην Καθημερινή, με τίτλο «Η κοινοτοπία του κακού» και με θέμα του με την τακτική που θα έπρεπε να κρατήσουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στην Χρυσή Αυγή, ενόψει της διαφαινόμενης εισόδου της στη Βουλή. Εύλογα η Κουναλάκη υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε υπόνοια διαλόγου με την ΧΑ, ενδεχόμενο που το θεωρεί εξίσου αδιανόητο με το να δημοσίευαν οι εφημερίδες μια συνέντευξη περί ανέμων και υδάτων με τον Χίτλερ.

Μερικές μέρες αργότερα, στο ιστολόγιο των χρυσαυγιτών δημοσιεύτηκε μια «απάντηση στο άρθρο της Κουναλάκη». Με τίτλο «Η κοινοτοπία της παροξυντικής αυτοϊκανοποίησης», είναι ένα εκτενέστατο άρθρο, σχεδόν εξαπλάσιο σε έκταση από εκείνο στο οποίο απαντάει, γεμάτο χυδαίους χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις στη δημοσιογράφο. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, αν και οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι είναι εξαιρετικά νοσηρό (Ενημέρωση: αυτή τη στιγμή το χρυσαυγίτικο ιστολόγιο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, το άρθρο πάντως έχει αναπαραχθεί εδώ). Εγώ ανατρίχιασα διαβάζοντας πόσες προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή της Ξ. Κουναλάκη φαινόταν να γνωρίζει ο ανώνυμος αρθρογράφος (υπογράφει με τα αρχικά Θ.Π.), όχι μόνο ότι είναι κόρη του πολιτικού Πέτρου Κουναλάκη αλλά και την ηλικία της, όλες τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, το ότι έχει μια 13χρονη κόρη, ακόμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της -και, στο αποκορύφωμα, διατυπώνει μια συγκαλυμμένη απειλή για επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου (περισσότερα παρακάτω). Φυσικά, η αναφορά στα προσωπικά του αντιπάλου αντί για απάντηση στα όσα υποστηρίζει είναι αρκετά εύγλωττη για την ένδεια επιχειρημάτων της συμμορίας.

Το χρυσαυγίτικο ιστολόγιο δεν το διάβαζα, αλλά το άρθρο αυτό μου το έστειλε μερικές μέρες αργότερα ένας φίλος, ο οποίος ξέρει την πετριά που έχω με τα γλωσσικά, επισημαίνοντάς μου κάποιες σπανιότατες λέξεις που χρησιμοποιεί ο ανώνυμος αρθρογράφος. Τότε δεν θέλησα να γράψω, αφενός επειδή είχα μόλις γράψει ένα δικό μου άρθρο για τους χρυσαυγίτες και αφετέρου επειδή φοβόμουν μήπως το θύμα της λεκτικής επίθεσης ενοχληθεί με την ανακίνηση του θέματος. Τώρα που η ίδια η δημοσιογράφος κατάγγειλε την υπόθεση, ο ενδοιασμός αυτός δεν υπάρχει.

Αν παρά τις παραινέσεις μου διαβάσατε το χρυσαυγίτικο άρθρο, θα προσέξατε ότι δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε από τον τυπικό αρθρογράφο της συμμορίας. Αντί για την άμεση και ακατέργαστη γλώσσα των τυπικών άρθρων του ιστολογίου, με λίγες και κοφτές φράσεις, εδώ έχουμε μια ακατάσχετη λογοδιάρροια, μακρές περιόδους, κατάφορτη γλώσσα που λογιοφέρνει, διανθισμένη με κάποιες σπανιότατες λέξεις αλλά και μάγκικες εκφράσεις, χωρίς να χάνει ευκαιρία ο συγγραφέας να κάνει επίδειξη γνώσεων και γλωσσομάθειας, με δυο λόγια  ένα στυλ που θα πρέπει να το θαυμάζει ο μέσος αστοιχείωτος χρυσαυγίτης. Εδώ που τα λέμε, ελάχιστοι χρησιμοποιούν λέξεις όπως π.χ. «αβληχρές επιφυλάξεις» ή «παλιλαλία» ή «ενορμητικές ώσεις» ή «ευένδοτος» ή ακόμα «δυσφορικά» και «απερινόητα».

Σας κάνει κάτι εντύπωση σε αυτές τις λέξεις; Θα έλεγα ότι έχουν ένα κοινό στοιχείο -εκτός από την τελευταία. Διότι το «απερινόητος» (=αυτός που δεν είναι δυνατό να γίνει νοητός) είναι εκκλησιαστική λέξη, που την είχε χρησιμοποιήσει παλιά ο Ζουράρης στον λεξιλαγνικό τίτλο ενός βιβλίου του («Μισγάγκεια απερινόητη»), αλλά όλες οι άλλες λέξεις ανήκουν στο ιατρικό λεξιλόγιο: η παλιλαλία (ή παλιλλαλία) είναι διαταραχή του λόγου, ενώ ο «αβληχρός» που θα πει «αδύναμος, απαλός» το χρησιμοποιούν πολύ οι γιατροί για φιγούρα, π.χ. οι προειδοποιητικές κλινικές εκδηλώσεις είναι αβληχρές, ακαθόριστες και γενικώς ηπιότερες. Ο ενορμητικός είναι όρος της ψυχολογίας, ο «δυσφορικός» είναι συνηθισμένο επίθετο σε ιατρικούς όρους (δυσφορική διαταραχή, δυσφορικό σύνδρομο), ενώ ο ευένδοτος (= που υποχωρεί εύκολα) επίσης είναι αγαπημένη λέξη των γιατρών, π.χ. «Κήλη ονομάζεται η πρόπτωση κάθε ενδοκοιλιακού οργάνου μέσα από ευένδοτο σημείο της κοιλιάς». Χωρίς διάθεση να κάνω τον γλωσσικό ντετέκτιβ, θα στοιχημάτιζα πως ο αρθρογράφος είτε ασχολείται επαγγελματικά στον ευρύτερο ιατρικό και παραϊατρικό κλάδο είτε διαβάζει ιατρικά συγγράμματα από χόμπι.

Το δεύτερο που μου κάνει εντύπωση είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός φτηνών σεξιστικών και σεξουαλικών υπονοουμένων. Η περιφρόνηση για τις γυναίκες και τα σεξιστικά υπονοούμενα είναι σήμα κατατεθέν των ναζιστών· δεν αρνούμαι ότι τέτοιος λόγος παρατηρείται δυστυχώς σε άντρες όλων των πολιτικών χώρων, όμως στη φασιστική άκρα δεξιά είναι ενδημικός. Βέβαια, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος το παρακάνει. Ένας ψυχίατρος θα έβρισκε πιθανώς άφθονο υλικό για ανάλυση, αλλά δεν θέλω να σταθώ περισσότερο. Να επισημάνω πάντως ότι υπάρχουν και σεξιστικές αναφορές που δεν είναι και τόσο φανερές: για παράδειγμα, η Χέρμπερτστράσε, στην οποία γίνεται αναφορά, είναι ο διασημότερος μπουρδελόδρομος της Γερμανίας, στο Ζανκτ Πάουλι του Αμβούργου· και όχι τυχαία η Ξ.Κ. έχει γεννηθεί στο Αμβούργο.

Ως εδώ, τα πράγματα είναι σχετικά ανώδυνα, αν και όχι αθώα. Όμως, το άρθρο περιέχει και μια συγκαλυμμένη απειλή. Γράφει: Είναι απολύτως βέβαιο πως γνωρίζουμε και ξέρουμε καλά και για όσους (λίγους) μένουν δίπλα μας και για όσους μένουν καλοβαλμένοι πολύ μακριά μας. Η πάλη των ιδεών έχει την δικιά της αυθύπαρκτη και εν πολλοίς άχρονη λειτουργία. Όμως σε ότι αφορά το κοινωνικοπολιτικό δρώμενο, η παράμετρος του χρόνου ενέχει τεράστια βαρύτητα. Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ! Έτσι ή αλλιώς. Ο χρόνος τρέχει κι επιδρά καταλυτικά και ρηξικέλευθα. Για να το αποδώσουμε στην… μητρική της ξένης Ξένιας γλώσσα : «Kommt Zeit, kommt Rat, Kommt Attentat!»

Η απειλή βρίσκεται στη γερμανική φράση, που θα τη βρείτε να αποδίδεται με πολλούς τρόπους, όχι πάντα σωστά. Η φράση είναι παρωδία μιας παροιμίας. Η αρχική παροιμία έχει δυο σκέλη: Kommt Zeit, kommt Rat. Το Rat σημαίνει συμβουλή (και συμβούλιο) και η παροιμία σημαίνει κατά λέξη: Έρχεται (δηλ. περνάει) ο χρόνος, έρχεται η συμβουλή. Χρησιμοποιείται για να δείξει ότι με τον καιρό όλα φτιάχνουν, δηλ. είναι κάτι ανάμεσα στο «το καλό πράγμα αργεί να γίνει», στο «σπεύδε βραδέως» και στο «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι».

Όπως πολλές παροιμίες, κι αυτή έχει κάμποσες λογοπαικτικές ή άλλες παραλλαγές, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες εδώ, μαζί με άλλες πληροφορίες για την παροιμία. Η παραλλαγή που μας ενδιαφέρει, βέβαια, είναι «Kommt Zeit, kommt Rat, Kommt Attentat!». Το Attentat είναι το χτύπημα, η επίθεση, η δολοφονική επίθεση. Στα γερμανικά κάνει ομοιοκαταληξία με το Rat. Αν είχαμε αν μεταφράσουμε το λογοπαίγνιο, θα λέγαμε κάτι σαν «το καλό χτύπημα αργεί να γίνει». Στη Γερμανία η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν σύνθημα από την ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ και άλλους ακροαριστερούς (μεταξύ άλλων στο Αμβούργο το 1987), αλλά δεν άργησαν να την υιοθετήσουν και οι ακροδεξιοί.

Το βασικό είναι ότι η παραλλαγμένη παροιμία χρησιμοποιείται πλέον από την άκρα δεξιά στη Γερμανία σαν απειλητική προειδοποίηση ότι «έρχεται η ώρα σου», και αυτό ο γερμανομαθής χρυσαυγίτης το ξέρει, και ξέρει ότι το ξέρει και η απειλούμενη δημοσιογράφος. Σε περσινό άρθρο, γραμμένο μετά το μακελιό στη Νορβηγία, δηλώνεται καθαρά (στην προτελευταία παράγραφο) ότι η φράση Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat είναι στερεότυπη απειλή που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί. Και αυτό ισχύει εδώ και χρόνια: για παράδειγμα, το 2001 στάλθηκε στον Πάουλ Σπίγκελ παγιδευμένο πακέτο με τη φράση: Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat, την οποία το περιοδικό χαρακτηρίζει «unmissverstaendlichem Text» (δηλαδή που δεν επιδέχεται παρερμηνείες) σημειώνοντας ότι η γερμανική αστυνομία πήρε πολύ σοβαρά την απειλή.

Σε αντίθεση με την ελληνική. Όταν η κ. Κουναλάκη απευθύνθηκε στην αστυνομία, τη συμβούλεψαν να… σταματήσει να γράφει για τη Χρυσή Αυγή gια να μην δεχτεί επίθεση (!) και να κάνει μήνυση στην ιστοσελίδα. Οπότε, καλά έκανε η κυρία Κουναλάκη και δημοσιοποίησε ευρύτερα το θέμα. Πάντως, ο θόρυβος που έγινε για την υπόθεση ανάγκασε τους χρυσαυγίτες σε μια κωμική αναδίπλωση. Σε χτεσινό άρθρο στο ιστολόγιό τους, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, με μια από τις πιο γελοίες δικαιολογίες που έχω ακούσει στη ζωή μου.

Λένε πως η λέξη Attentat σημαίνει μια… δικαστική διαδικασία, και αυτό το στηρίζουν σε ένα αγγλικό διαδικτυακό λεξικό: Η σημασία με την οποία παρατέθηκε η επίμαχη λέξη ήταν όπως στο (3) :  Η  κατόπιν μιας διατεταγμένης απαγόρευσης διαδικασία σε ένα δικαστήριο. Συνεπώς  αφορούσε στην εξάσκηση των  νόμιμων μέσων  μετά από κάποιο «απαγορευτικό διάταγμα» (όπως π.χ. η κατηγορηματική απαγόρευση ή ο διατεταγμένος εξοβελισμός  μας από τα ΜΜΕ), έτσι ώστε κάθε αδικολόγος ή συκοφάντης να επιφυλάσσεται, διότι μπορεί τελικά να υποστεί νομικές συνέπειες. Δεν είναι εξαίσια κουτοπόνηρο; Υποστηρίζουν ότι η γερμανική λέξη Attentat έχει αθώα σημασία επειδή η αγγλική λέξη attentat σημαίνει κάτι ανώδυνο! Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι η φράση Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat μιλάει για… μυοκτονία, αφού στα αγγλικά το rat σημαίνει τον αρουραίο!

Βέβαια, αν κοιτάξουμε το οποιοδήποτε λεξικό θα δούμε ότι στα γερμανικά Attentat είναι η δολοφονία, η δολοφονική απόπειρα. Το υπόλοιπο απαντητικό άρθρο δεν χρειάζεται σχολιασμό· φαίνεται πάντως πως είναι γραμμένο από άλλον αρθρογράφο. Χαρακτηριστικό πάντως για τη θρασύδειλη αναδίπλωση των χρυσαυγιτών είναι πως το δεύτερο άρθρο δεν λινκάρει προς το πρώτο άρθρο του ιστολογίου αντίθετα με την κοινή διαδικτυακή πρακτική, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο αναγνώστης να δει εύκολα το παλιό άρθρο!

Όμως, εγώ κάτι άλλο θέλω να επισημάνω κλείνοντας: μόλις έγινε λίγο θόρυβος για το θέμα, το χρυσαυγίτικο ιστολόγιο έσπευσε να αρνηθεί αυτό που έγραψε, αντί να το υπερασπιστεί, και μάλιστα προβάλλοντας μια οφθαλμοφανώς αστήριχτη δικαιολογία. Μάλιστα, για να θολώσουν τα νερά, στην απάντησή τους δεν έβαλαν λινκ (!) προς το παλιότερο άρθρο τους. Θέλω να πω, αν και «λεβεντόπαιδα», έδειξαν ολοφάνερα θρασύδειλη συμπεριφορά. Ας το έχουμε αυτό κατά νου.

505 Σχόλια to “Θρασύδειλα «λεβεντόπαιδα»”

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  2. spiral architect said

    Συνετό είναι να μη συζητάμε συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους.

  3. Εξαιρετικό άρθρο για μια ακόμη φορά. Μου έκανε εντύπωση το ότι ο «αρθρογράφος» χρησιμοποίησε ιατρική ορολογία, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι ένα σχετικά προβεβλημένο στέλεχος της χρυσής αυγής ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα.

  4. Μου έβγαλε το μάτι και ένα fault bijoux. Και εγώ βρήκα την φονική εκδοχή της παροιμίας στο άρθρο της γερμανικής βίκι για τον Κον-Μπεντίτ.
    Νίκο, αν δεν θες να λινκάρεις τα αυγά, το κείμενο υπάρχει και εδώ: http://www.koutipandoras.gr/?p=19951

  5. artemis said

    Ομολογώ την αμαρτία μου: προσπάθησα να διαβάσω το άρθρο με τις επιτηδευμένες λεξεις και τις μακρόταλες φράσεις και, ένα δίωρο αργότερα, ο κόμπος στο στομάχι δέν έλεγε να φύγει. Κατέφυγα σε ένα maalox καλομασημένο

  6. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ ΝΙΚΟ ΜΟΥ.

    Γιάννης με καλημέρες

  7. mihm said

    Καλημέρα και συγχαρητήρια κε Σαραντάκο για το blog!

    Νομίζω ότι λόγω ιδεολογίας τους παρά-φιλτράρετε, τους κάναμε όλους τέρατα, δολοφόνους, τους φορτώσαμε όλα όσα έχουν κάνει οι φασίστες τα τελευταία 100 χρόνια, και τώρα ήρθε και το άλλο το τσόκαρο και θέλει να πεθάνουν μισό εκατ. Έλληνες!

    Ας γίνουμε όλοι αριστεροί λοιπόν, για να φάμε τον φασισμό από αριστερά τώρα, ναι και στα 2 άκρα το ίδιο είναι!

  8. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

    4: Το σκέφτηκα να βάλω άλλο λινκ αλλά έτσι κι αλλιώς είμαι αναγκασμένος να βάλω το δεύτερο άρθρο.

  9. Η Αστυνομία προστάτεψε την απειλούμενη δημοσιογράφο με τη σωστή συμβουλή: Μη γράφεις για να μη σε καθαρίσουν! Ο λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε. Ο εισαγγελέας;

  10. Nicolas said

    Εντάξει, είπαμε, ε; δεν φταίνε αυτοί που είναι ναζιστές, φταίει αυτή που το λέει.
    Αφού τον αγαπάνε τόσο πολύ αυτό τον τόπο και θέλουν να ξεβρομίσει, γιατί δεν ξεκουμπίζονται να καθαρίσει ο αέρας από τη μπόχα;

  11. Καλημέρα Νικοκύρη, με την τόσο κατατοπιστική ανάλυση της απειλητικής απάντησης της ΧΑ.
    Παρά το ισχυρό σου άλλοθι όμως, ότι το θέμα εμπίπτει στα γλωσσικομεταφραστικά σου, πολύ φοβάμαι ότι άρχισες να ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, οπότε επόμενο είναι να δούμε και τις κόττες (με τα χρυσά ωά) να καταφτάνουν. Αναμένω τις αντιδράσεις τους. Το εύχομαι διότι κάτι μου λέει ότι θα βρουν το δάσκαλό τους.

  12. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    Το αυγό του φιδιού και το παράδοξο του σωρείτη… Γνώρισα κι άλλους ευέλπιδες στο Πανεπιστήμιο, στην Σόλωνος, που ανεκάλυπταν τον πολιτικό λόγο στην εποχή της μεταπολίτευσης. Κάποιος πρωτοετής νομικός είχε πάρει σαν πρωτόλειο πολιτικό του ανάγνωσμα το Μάιν Καμπφ… Κόκκο στον κόκκο στήνεται ο σωρός, αλλά πότε αλλάζουν όλα, κι οι κόκκοι γίνονται ασήκωτος σωρός; Ο τύπος δηλώνει τώρα ελίτ, και παίζει την εξουσία και την δύναμη που του δίνει η δουλειά του ως εισαγγελέας, με την ίδια εξουσιολαγνεία και το ‘εγώ είμαι ο νόμος’ που τον είχε οδηγήσει στο Μάιν Καμπφ… Όχι, δεν γίνονται μέλι αυτές οι αγουρίδες…

  13. think before you vote said

    Οργίστηκα, δάκρυσα, αηδίασα, φοβήθηκα. Έαν δεν είχα διαβάσει το δικό σας άρθρο δεν θα είχα συνέλθει. Το σεβασμό μου!!

  14. Νέο Kid Στο Block said

    Kύριε Σουρδη, δεν συμμερίζομαι την οπωσδήποτε καλοπροαίρετη ευχή και αισιοδοξία σας.
    Συνήθως ο διάλογος με τους όποιους-κατ’επάγγελμα- αρνητές του διαλόγου οδηγεί μόνο σ’αυτό που οι αγγλοσάξωνες λένε Name calling. Ή αλλιώς, θα σε ρίξουν στο επίπεδό τους του homo idioticus και θα σε νικήσουν με την εμπειρία τους.
    Έχω την αίσθηση, ότι το όποιο βήμα τους δίνεται καλύτερα να είναι βήμα μονολόγου (και παραληρήματος στο οποίο η φυσική ροπή θα τους οδηγεί).
    Γιατί να εξευτελίσεις κάποιον που μπορεί ανετότατα και καλύτερα να το κάνει μόνος του;
    O διάλογος προεκλογικά ΕΙΧΕ νόημα ,γιατί με τις κατάλληλες ερωτήσεις και επειδη θα έπρεπε να κρατήσουν καποια προσχήματα θα έπεφταν (κατ’ελάχιστον) σε αντιφάσεις που θα τους ξεμπρόστιαζαν.
    Αυτή τη στιγμή όμως νομίζω ότι δέον όπως αυτοφθαρθούν.

  15. 14 Συμφωνώ απόλυτα.

  16. Elias said

    Πάει το χρυσαυγίτικο μπλογκ: «xryshaygh.wordpress.com is no longer available»

  17. sarant said

    16: Μάλιστα. Προφανώς η wordpress πήρε στα σοβαρά την απειλή…

  18. Alfred E. Newman said

    Η wordpress μπλοκάρε τα χρυσαύγουλα φληναφήματα.
    Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Ειλικρινά.

  19. sarant said

    18: Κι εγώ δεν ξέρω…

  20. Νέο Kid Στο Block said

    18. Παρομοίως Αλφρέδε. Αν και ρέπω προς το «κακό».
    Μήπως όμως είναι τεχνικό ζήτημα; (π.χ κάποιο update)

  21. bernardina said

    Η φράση «θα στοιχημάτιζα πως ο αρθρογράφος είτε ασχολείται επαγγελματικά στον ευρύτερο ιατρικό και παραϊατρικό κλάδο είτε διαβάζει ιατρικά συγγράμματα από χόμπι» μου δημιούργησε τον ανατριχιαστικό συνειρμό/ εικόνα ενός ψυχανώμαλου που διαβάζει με μανία τα «πειράματα» του Μέγκελε και ονειρεύεται να του μοιάσει (και έμπρακτα).

    Αντίθετα από όσους ομνύουν στη στρουθοκαμηλική στάση «μη μιλάτε γι’ αυτούς γιατί ρίχνετε νερό στο μύλο του ναζισμού», προσωπικά πιστεύω πως όσο περισσότερο τους εκθέτουμε και τους προκαλούμε να εκτεθούν τόσο πιο γρήγορα θα ξαναγίνουν αυτό που ήταν: μια πυώδης σκωληκοειδής απόφυση της σύγχρονης ιστορίας. Μέχρι κάποιο νυστέρι να την αποκόψει από το σώμα της χώρας και των πολιτών.
    Από μένα εύγε για το άρθρο, Νίκο.
    Κουράγιο Ξένια. Δεν είσαι μόνη.

  22. Στην αρχή σκέφτηκα κι εγώ ότι το έκαναν οι ίδιοι για να εξαφανίσουν κάποια πειστήρια, πρόσφατα ή παλιότερα (είδα και μια συνέντευξη δύο πρωτοπαλήκαρων που προσπαθούσαν συντεταγμένα να προβάλουν ένα ευγενέστερο προφίλ, αν και μια εμφανής ορισμένη ανυπομονησία για χειρωνακτικό διάλογο τους πρόδιδε κάπως). Αλλά νομίζω ότι είναι η wordpress που τους μπλόκαρε.

  23. Σχολιαστής said

    Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν μπορούμε να διαβάσουμε το σχετικό άρθρο καθώς στην παραπομπή υπάρχει πια το εξής μήνυμα:

    xryshaygh.wordpress.com is no longer available.

    This blog has been archived or suspended for a violation of our Terms of Service.

  24. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα! Πάντως ό,τι και να είναι (με την απενεργοποίηση του χρυσαυγίτικου ιστολογίου) δεν είναι οριστικό.

    22: Χειρωνακτικός διάλογος, καλό!

  25. sarant said

    23: Το αρχικό άρθρο είναι προσιτό σε αναδημοσίευση, έβαλα νέο λινκ

  26. Καλημέρα κάποιος πρέπει να έκανε αναφορά στην wordpress, προφανώς για παραβίαση των όρων (άρθρο 2, τελίτσα 5) και το ιστολόγιο της ΧΑ κατέβηκε, οπότε δεν είναι δυνατή η ανάγνωση του άρθροιυ ή της δικαιολογίας για το τί υποννοούσε ο συντάκτης με το Attentat.
    Επίσης κάπου κάποιος, εάν και δεν θυμάμαι εάν ήταν φιλικά ή μη διακείμενος στην ΧΑ, μετέφρασε όντως το Rat αρουραίο.
    Στα γερμανικά, βέβαια, ο αρουραίος είναι Ratte, ενώ το Rat μάλλον προέρχεται από το raten.
    Μια παράπλευρη απώλεια της όλης υπόθεσης είναι μια ανανεωμένη απαξίωση της γερμανικής γλώσσας από τους Έλληνες (τουλάχιστον έτσι έχω την αίσθηση)

  27. Νέο Kid Στο Block said

    To «εμφανής ορισμένη ανυπομονησία» αγαπητέ Δύτη ,δεν μού άρεσε! 🙂

    (γλωσσικώς εννοώ, πλεονασμός δεν είναι το ορισμένη διπλα στο εμφανής;
    μια κάποια εμφανής ανυπομονησία ίσως;)
    ΥΓ. Πολύ καλός ο χειρωνακτικός διάλογος! Πού ειχα διαβασει ρε γμτ. οτι το σεξ ειναι ένας διάλογος αισθησεων;
    Οπότε το αγαπημένο ατομικό άθλημα των Χρυσαυγιτών θα μπορουσε να ονομαστεί χάριν ευπρεπείας: Χειρωνακτικός διάλογος αισθήσεων ίσως. 🙂

  28. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    Θα παρακαλούσα το «λεβεντόπαιδα» του τίτλου να μπει σε εισαγωγικά. Δεν έχει πάψει ακόμη να αποτελεί λέξη με θετικό πρόσημο, ενώ αυτά τα πυώδη αποστήματα δεν είχαν ούτε θα έχουνε ποτέ τους τίποτα από λεβεντιά.

  29. Νέο Kid Στο Block said

    28. Τι χρείαν έχομε εισαγωγικών Γεώργιε, θρασύδειλα τα λεβεντόπαιδα γαρ! 🙂

  30. Servitoros said

    Πριν από ένα περίπου μήνα, η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο στην Καθημερινή, με τίτλο «Η κοινοτοπία του κακού» και με θέμα του με την τακτική που θα έπρεπε να κρατήσουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στην Χρυσή Αυγή, ενόψει της διαφαινόμενης εισόδου της στη Βουλή. Εύλογα η Κουναλάκη υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε υπόνοια διαλόγου με την ΧΑ, ενδεχόμενο που το θεωρεί εξίσου αδιανόητο με το να δημοσίευαν οι εφημερίδες μια συνέντευξη περί ανέμων και υδάτων με τον Χίτλερ.
    —-
    Καλού κακού πάντως να συνενούνται στην Καθημερινή για την στάση τους προς τα Χρυσά Αυγά γιατί ο Κατσίγερας μας έλεγε πέρσι για τους «ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_11/05/2011_441739

  31. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @29,
    «τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;» λέει και το «κατά Μάρκον», όμως, εγώ, νομίζω έχομεν. Δεν επαρκούν οι ευαγγελικές περικοπές για την κάθαρση αυτού του οχετού, που από προχθές μας έχει λούσει.

  32. spiral architect said

    «Επίσημο site» έλεγαν χτες τα κανάλια αναμεταδίδοντας την είδηση..
    Δεν είναι site, είναι blog.
    (ή μάλλον ήταν)
    Ο ανανεωμένος επίσημος ιστότοπος της σεμνής οργάνωσης βρίσκεται πλέον εδώ. ;roll:

  33. μήτσκος said

    Λίγο άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν αναφέρεται η Χάνα Άρεντ στο άρθρο της Κουναλάκη.

  34. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @32,
    Ας μην τους προκαλούμε άλλο, αρχιτέκτονα, γιατί οι micropenis suffered, είναι γνωστό ότι, χρησιμοποιούν κάθε άλλου είδους -επικίνδυνα, μερικές φορές- βοηθήματα, για να επιτύχουν τον πολυπόθητο και δυσθεώρητο, συνήθως, οργασμό.

  35. Servitoros said

    @32 Μην συκοφαντείτε το κίνημα, ουδείς μικροτσούτσουνος στην Χ.Α., η απόδειξις εδώ

  36. atheofobos said

    Δεν ξέρω βέβαια ποιος έχει γράψει το άρθρο με λέξεις που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, αλλά μέλη της ΧΑ είναι και γιατροί.
    Στην Εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [8 Αυγ. 2007] υπάρχει άρθρο του Δρ. Ανδρέα Σταθόπουλου, διδάκτορα του πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο Ο Αδόλφος Χίτλερ ως σύμβολο ανησυχεί ακόμη τον διεθνή σιωνισμό.
    http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

  37. Immortalité said

    Μέχρι τους «ένσαρκους κλιποθικούς δαίμονες» έφτασα, μετά τα παράτησα.
    Τέτοιο άναρθρο λόγο δεν έχω ξαναματαδεί…

    Κλιποθικός θα πει κάτι για είναι εσωτερική ορολογία των χρυσαύγουλων;

  38. Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι αρχίζουν και ακούγονται, έστω και δειλά, κάποιες φωνές που ζητούν να βρεθεί τρόπος η εγκληματική αυτή συμμορία να βγει εκτός νόμου με κάποια τροποποίηση του συντάγματος.
    Τα λέγαμε και εδώ παλιότερα, συνήθως μετά από κάποια δολοφονική ενέργεια αυτών των δολοφόνων ή για τον μοναχικό αγώνα που έδωσε η ‘αντιναζιστική πρωτοβουλία’ με τον Πλεύρη, και όλοι σφύριζαν αδιάφοροι κρυμμένοι πίσω από δικαιολογίες για την ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα του ναζιστή να ζητά την δολοφονία των Εβραίων, και άλλα πολλά χαρούμενα.

    Τώρα που οι Εβραίοι μας τελείωσαν, πάρτε νούμερο και περιμένετε την σειρά σας μετά την κυρία Κουναλάκη.
    Όσο για την ελευθερία του λόγου, να δούμε πόσοι πλέον θα τολμούν επώνυμα να γράφουν επικριτικά άρθρα για την χρυσή αυγή και τα εγκλήματά της, ειδικότερα οι ανεξάρτητοι αρθρογράφοι, δλδ χωρίς την προστασία κομματικού μηχανισμού.

    Αφού για άλλη μια φορά δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε και να προλάβουμε τίποτα, τώρα θα πρέπει να εφεύρουμε τρόπους διαχείρισης μιας επιδοτούμενης και επίσημα πλέον από το κράτος, στρατιωτικού τύπου εγκληματικής συμμορίας.
    Εγέρθητι

  39. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα!

    28: Καλά λες για τα εισαγωγικά, χρειάζονται -έγινε η αλλαγή.

    30: Πολύ καλή επισήμανση.

    37: Είναι και δική μου απορία αυτή η λέξη.

  40. LandS said

    Ωοοοπ! Μπανεράκι με ειδοποίηση ότι αυτή η σελίδα δεν έχει ασφαλές περιεχόμενο, για ετούτο εδώ το ιστολόγιο, και πρέπει να συνεχίσω με δική μου ευθύνη.
    Ειλικρινά πιστεύω να είναι τυχαίο, ή να φταίει ο Chrome, η η Γκούγκλ. Η κάποιο σετάρισμα σε σχέση με το https δικό μου.

  41. The western mystery tradition associates Lilith with the Klipoth of kabbalah.
    Πρόκειται για τα κακά σεφιρώτ, δηλαδή. Δεν ήξερα ότι οι χρυσαυγίτες ασχολούνται και με την Καμπάλα. Να τους αρέσει και η Μαντόνα άραγε;

  42. 40 Όχι πάντως από Εξπλόρερ-Φάιρφοξ.

  43. Immortalité said

    Χρυσαυγίτης «δάσκαλος»…

  44. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @41,
    είναι σαφές ότι θα τους πάει καμπάλα, Δύτη.

  45. sarant said

    40: Δεν είδα τίποτε. Πάντως, από το πρωί έχω δεχτεί πολλές επισκέψεις από το (καταργηθέν) μπλογκ της ΧΑ, οπότε δεν αποκλείω να επιχειρήσουν να καταγγείλουν το δικό μου για καιγωδενξερωτί

  46. bernardina said

    Από το #43 της Ιμόρ: «Δεν μπορούν να με διώκουν για τα πολιτικά μου φρονίματα» (σικ), λέει ο
    «δάσκαλος». Σαν να λέμε, τα υψηλά προσώπατα δεν μπορούν να διώκονται για τα πολιτικά τους φρονίματα, ε; Άμποτε να βγάλουν επιτέλους τον ρημάδη τον φρονιμίτη να ησυχάσουμε 👿

  47. Immortalité said

    @40,42,45 Ούτε εγώ είδα τίποτα.
    Καλά Νίκο, ας κάνουν καμιά τέτοια αποκοτιά και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι (αφού τους φάει το μαύρο φίδι!)

  48. LandS said

    Ο εξπλόρερ δεν μου το κάνει. Τι τούρθε του chrome δεν ξέρω.

  49. spiral architect said

    Άσχετο:
    Με Οpera mini από android phone και με Firefox από Linux (και Fedora και Ubuntu) όλα μια χαρά.
    Με Chrome σε ΧΡ βγάζει προειδοποίηση μη ασφαλούς περιεχομένου, που είπε ο LandS παραπάνω.

  50. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    14
    homo idioticus – θα έλεγεν, πάντως, η Αρέντ να μην υποτιμάτε τον παράγοντα ‘κακό’ στην ‘ευτέλεια του κακού’, ‘banality of evil’…

  51. Immortalité said

    @49 Με Chrome από Mac OS καμία προειδοποίηση, απλώς φορτώνει πιο αργά κι απ’ την καθυστέρηση. Και όχι την πλήρη σελίδα. Από Σαφάρι κανονικά και σφαίρα. H Microsoft φταίει 😛

  52. sarant said

    Τέτοια προειδοποίηση βγαίνει και σε μένα μερικές φορές από ένα μηχάνημα που τρέχει ΙΕ, όταν γίνει σύνδεση με https://….

  53. LandS said

    Τώρα είναι ταμάμ

  54. ΣοφίαΟικ said

    Βεβαίως Νίκοκύρη, το θρασύδειλος υπονοεί ότι οι απειλές είναι μόνο λόγια, και πολλοί ίσως σου πουν ότι υπάρχει και κίνδυνος για έργα.
    Από την άλλη, θα θυμάσαι τον παλιό καλό καιρό που το ιντερνέτ ήταν ακόμα νεό φρούτο, και απειλές, αναφορές σε προσωπικά δεδομένα κλπ πέφτανε σαν το χαλάζι από σοβαρούς και μορφωμένους νέους (καθηγητές πανεπιστημίων ορισμένοι, και οπαδοί των μεγάλων κομμάτων) με στόχο κυρίως τις τότε ελάχιστες γυναίκες του ιντερνέτ- πάγια τακτική δηλαδή κάθε Ελληναρά που θεωρεί ότι οι γυναίκες απαγορέυεται να μιλάνε. Μ’άλλα λόγια οι ΧΑ συντηρούν την ελληνική παράδοση, το μέσο άλλαξε, αλλά αυτοί εκέι, σταθερή αξία στο χρόνο.
    Το ζήτημα είναι κατά πόσο τα παραληρήματα σε μπλογκ είναι σοβαρές απειλές ή παραληρήματα. Η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι είναι παραληρήματα, κι ίσως έχουν δίκιο, ίσως όχι. Η ιντερνετικήμου εμπειρία λέιε ότι συνήθως είναι παραληρήματα, αλλά δεν είχα ποτέ την τυχη να με απειλήσει ιντερνετικώς κανένας με ποινικό μητρώο- που να το ξέρω, τουλάχιστον.
    Κατά τ’α΄΄α διαφωνώ με τη θεση της κας Κουναλάκη στο άρθρο της, αυτή η νοοτροπία ήταν που έφερε τη ΧΑ στη Βουλή.
    Όσο για το πως τους καταπολεμάς, μα είναι απλό, όχι με αρθρογραφία περί απαγορέυσεων κατόπιν εορτης, όχι με αυστηρότητα αλλα με ελαφρότητα. Όχι με αναλύσεις επι αναλύσεων (που κινδυνεύον να ακουστουν ρατσιστικές) αλλά με τη γελοιοποίησή τους, που δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, το καταφέρνουν από μόνοι τους.

  55. Μπετατζής said

    Τα πράγματα είναι φριχτά. Ναζιστική επίθεση χτες στην Καλλιθέα με τρεις μετανάστες τραυματίες. Σήμερα το κρατικό παράρτημα της χα (ελληνική αστυνομία) συνέλαβε και διέσυρε ινδό καθηγητή οικονομικών που είχε έρθει για διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της ΑΣΟΕ, επειδή δεν τους άρεσε το χρώμα του. Αν οι καθηγητές πανεπιστημίου συλλαμβάνονται, τι μέλλον έχουν οι εργάτες χωρίς χαρτιά ;;; Σε λίγο δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε.

  56. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @54,
    ΣοφίαΟικ, τα παραληρήματα στο διαδίκτυο παραμένουν ως τέτοια και δεν συνιστούν σοβαρή απειλή όσο

    α. δεν σού χτυπάει ένας φέρελπις δικαστικός κλητήρας την πόρτα, ενώ πίνεις τον καφέ σου, για να σού επιδώσει αγωγή άλλου φερέλπιδος δικηγόρου, υπερασπιζόμενου «πελάτη του που έθιξες» ή

    β. δεν σού τη στήνουν στη γωνία του δρόμου, ενώ γυρίζεις απ’ το Εθνικό όπου, συγκινημένος, παρακολούθησες την παράσταση «Πατρίδες», και σε κάνουν μαύρο από το ξύλο, ασκώντας τις δυνατότητες που η δημοκρατία μας, τη νύχτα κυρίως, προσφέρει.

  57. αρχαία θέλουν; said

    «Όσο για το πως τους καταπολεμάς, μα είναι απλό, όχι με αρθρογραφία περί απαγορέυσεων κατόπιν εορτης, όχι με αυστηρότητα αλλα με ελαφρότητα. Όχι με αναλύσεις επι αναλύσεων (που κινδυνεύον να ακουστουν ρατσιστικές) αλλά με τη γελοιοποίησή τους, που δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, το καταφέρνουν από μόνοι τους» http://kleitor.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html

  58. sarant said

    54: Νομίζω πάντως ότι το άρθρο της Κ. δεν είχε σκοπό να μεταπείσει αμφιταλαντευόμενους από το να ψηφίσουν ΧΑ, δεν απευθυνόταν σ’ αυτούς αλλά σε όλους τους άλλους, εξετάζοντας ποια θα έπρεπε να έιναι η αντίδρασή τους ενόψει της βέβαιης εισόδου της ΧΑ στο Κοινοβούλιο. Οπότε δεν μπορούσε να είναι ΄περιπαιχτικό.

    56β: Τι έγινε;

  59. 57#
    Ναι, και αν δεν πιάσει το κόλπο, μπορούμε να τους λέμε ρατσιστικά ανέκδοτα με πακιστανούς μέχρι να συγκινηθούν οι ναζιστές και να εγκαταλείψουν την ιδεολογία του μίσους, να προσχωρήσουν ομαδικά στον Αρκτούρο και να προσηλωθούν αποκλειστικά στην διάσωση της καφέ αρκούδας.

  60. αρχαία θέλουν; said

    59# αν περιμένεις να αλλάξεις τα μυαλά των ναζιστών… τα μυαλά των υπολοίπων πρέπει ν’ ανοίξουμε . Οι ναζιστές δεν αλλάζουν μυαλά, είναι καμμένοι έτσι κι αλλιώς.

  61. Μύγα said

    Τα έχουμε βάλει με την Χρυσή Αυγή. Και ίσως διασκεδάζουμε με τον παραληρηματικό αρχηγό της και τους μικρονοϊκούς που τον πλαισιώνουν.
    Όμως ας δούμε ποιοι την ψήφισαν:
    1) Σχεδόν το σύνολο των μονίμων των ενόπλων δυνάμεων (καραβανάδες τους λέμε. Και πιλάφια).
    2) Το σύνολο των δυνάμεων ασφαλείας (φανερών, under cover και παρακρατικών – βλέπε μυστικά κονδύλια).
    3) Μοναχικοί γέροντες, ΑΜΕΑ και εγκαταλειμμένα άτομα που ζήτησαν ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ βοήθεια (όταν εμείς μπουρδολογούσαμε για συμπαράσταση και αλληλεγγύη). Και κάποιοι που είδαν το γεγονός.
    4) Άτομα που πράγματι έχουν θιγεί από μετανάστες. Κλοπές – ληστείες – μείωση αξίας ιδιοκτησίας – απώλεια θέσεως εργασίας (βλέπε γεωργικούς εργάτες, οικοδομικούς εργάτες). Και δεν είναι λίγοι.
    5) Περιοχές με ακροδεξιά πλειοψηφία. Πχ Λακωνία.
    6) Νοσταλγοί της Δικτατορίας (της επώνυμης). Πράγματι μεγάλο μέρος του Λαού περνούσε καλύτερα. Και το χρέος ήταν ελάχιστο.

    Ο κοινωνικό – πολιτικός ιστός διαπερνάται (σουβλίζεται) από ένα εξελιγμένο φασισμό. Η Χ.Α. είναι η μικρή φανερή κορυφή του παγόβουνου. Πρωτόγονη, αφελής και μαχητή. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο μεταμφιεσμένος (όχι πολύ καλά βέβαια για όσους θέλουν να δουν) φασισμός.

    ΥΓ. Αν δεν ήταν η Χ.Α. , ο Καρατζαφέρης πιθανότατα θα είχε πάρει τους ψήφους της και τους δικούς του. Θα ήταν ισχυρός στη βουλή, ίσως ρυθμιστικός παράγων. Και είναι σαφώς πιο νοήμων και γι` αυτό πιο επικίνδυνος. Και όχι λιγότερο φασίστας.

  62. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @58,
    τώρα, η προστασία της Κουναλάκη πρώτα, Νίκο.

  63. Ηρώ Διαμαντούρου said

    συνεχίζω τη λίστα: πλουσιόπαιδα ή γεροντοπλουσιόπαιδα, αθλητές, λαϊκοί τύποι, παράγοντες της νύχτας, εξαγριωμένα δεκαοχτάχρονα, και πολλές μα πάμπολλες γυναίκες, γυναικούλες, όπως θέτε πείτε τις.

  64. christos said

    Θεωρώ τουλάχιστον άσκοπο να ασχολείται κάποιος με τα καμώματα αυτών των ανθρώπων, είναι σαν να κατηγορείς ανθρωποφάγους της Αφρικής για τις διατροφικές τους συνήθειες. Νομίζω οτι η συγκεκριμένη σελίδα θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με θέματα πολιτισμού και γλώσσας διότι μόνο αυτό της αξίζει.

    Έχω την αίσθηση οτι κάποιοι στο κοντινό μέλλον θα ασχολήθουν με τη ΧΑ όχι γιατι πραγματικά τους ενδιαφέρει αλλά διότι πιστεύουν πως μια πιθανή σφοδρή αντιπαράθεση μαζί τους θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και επάνω τους. Ωστόσο με αυτή την τακτική το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν μια εξαιρετική αρνητική διαφήμιση αυτής της- ακραίων απόψεων -ομάδας.

    Όταν κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί κάτι δεν του κάνει κριτική! Απλά το πετάει και δεν ασχολείται άλλο. Άλλωστε και ο λαός το λέει: «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

  65. Ηρώ Διαμαντούρου said

    όσο για το κλείσιμο του του ιστότοπου, δεν συμφωνώ, για χίλιους λόγους. Αν μη τι άλλο δεν χρειάζονται τώρα τέτοιες κινήσεις.

  66. lamproscrete said

    ¨Βλέπετε το δέντρο και χάσατε το δάσος!! Εννοείται οτι θέλουν να ασχοληθούμε με την χρυσή αυγή, με τους 2000 Έλληνες που έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια λόγο μνημονίου?? Τί τους ξεχνάμε αυτούς?? Έδω υπάρχει εθνική προδοσία και οι υπεύθηνει πρέπει να λογοδοτήσουν.. Δεν ξέρω αν εσείς είστε βολεμένη και ασχολείστε ακόμα με ιδεολογίες η μάλλον σας φοβίζει η αλλαγή τους κατεστημένου και του ρουσφετολογίου που τόσα χρονια έχετε συνιθίσει. Το μίζων ζήτημα λοιπόν είναι οι προδότες και οχι οι χρυσαυγίτες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Είμαι 27 ετών τον περασμένο μήνα έκλεισα το μαγαζί μου μου ζητάει το ικα και η εφορία 40000 και δουλεύω απο τα 13 μου. Για αυτό ψίφισα χρυσή αυγή, ούτε τους ξένους μισώ ούτε θέλω να γίνουν σαπούνια και ούτε τις πράξεις του χίτλερ υμνό.

  67. sarant said

    66: Άρα Λάμπρο τους ψήφισες για να δείξεις την αγανάκτησή σου. Γιατί όμως δεν ψήφισες κάποιο άλλο από τα πολλά κόμματα (όχι μεγάλα) που μιλούσαν για προδότες;

  68. Σοφία (54), το «θρασύδειλος» δεν υπονοεί αναγκαστικά ότι οι απειλές είναι μόνο λόγια. Αν π.χ. πέντε χρυσαυγίτες ξεμοναχιάσουν και δείρουν έναν αθώο άνθρωπο απλώς και μόνο γιατί δεν τους αρέσουν τα μούτρα του, αλλά την κοπανήσουν μόλις δουν να πλησιάζουν και άλλοι όμοιοί του, δεν θα χαρακτηριστούν θρασύδειλοι;

  69. lamproscrete said

    Διότι είναι και αυτοί μέρος του συστήματος σιγά μην βάλουν το Γιωργάκη και κάθε όμοιό τους φυλακή..οπως και άλλους πολλούς. Εμένα όμως θα με βάλουν!! Αυτό δεν είναι φασισμός?? Ακου εκέι βουλευτική ασυλία υπάρχουν ανώτερη πολίτες στη Δημοκρατία?? Οικονική Δημοκρατία έχουμε στην εφαρμογή της ειναι 0.

  70. Immortalité said

    @69 Κοίτα, αν τους ψήφισες για να φέρουν την κάθαρση, καλά έκανες. Και οι Ναζί την κάθαρση φέρανε. Τόσα σαπούνια φτιάξανε. Μόνο που, επειδή η ψήφος είναι μυστική και δεν το ‘χουν σίγουρο ότι τους ψήφισες, κοίτα να γραφτείς και μέλος μην σε καθαρίσουνε και σένα κατά λάθος.

  71. @70 Μπα ούτε αυτό δε τον γλυτώνει… Οι πρώτοι που καθάρισαν οι ναζί ήταν τα δικά τους τάγματα εφόδου

  72. lamproscrete said

    70 ωραία τα λές.αλλά λίγο τραβηγμένο μου ακούγεται. Τα μεγαλύτερα εγκληματα κατά της ανθρωπότητας τα έχει κανει ο χριστιανισμος, μήπως πρεπέπει να πάψουμε να είμαστε χριστιανοί μήπως και μας κάψουν στη πυρά??

  73. Λάμπρο από την Κρήτη, αν πιστεύεις πως οι λόγοι που έκλεισες τι μαγαζί σου έχουν να κάνουν με την μετανάστευση ή ότι τέλος πάντων αυτή η ομάδα τραμπούκων θα δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, είσαι βαθιά νυχτωμένος.
    Πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις πως, όπως και οι προηγούμενοι του ΛΑ.Ο.Σ., πουλάνε ψευτοπατριωτισμό και ουσιαστικά στηρίζουν το σύστημα που έκλεισε το μαγαζί σου.
    Η θέση σου είναι δίπλα στους φτωχούς και στο εργατικό κίνημα, όχι στους ναζιστές μπράβους και στους μουρλούς που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες.

    Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν ήξερες ποιοί είναι
    http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html
    Οπότε άσε την κλάψα για τα χρέη και το ‘κακό πολιτικό σύστημα’ που ουσιαστικά στηρίζεις με την ψήφο σου, και κοίτα να αλλάξεις νοοτροπία.
    Διαφορετικά ετοιμάσου να μεταναστέψεις και τότε θα νιώσεις από πρώτο χέρι πως είναι να σε βρίζουν και να σε κυνηγούν γιατί είσαι διαφορετικός, Λάμπρο από την Κρήτη.

    60#
    Δεν περιμένω να αλλάξει τα μυαλά του κανένας.
    Το τι περιμένω το έγραψα στο σχόλιο 38 που μάλλον δεν διάβασες.

  74. bernardina said

    > Είμαι 27 ετών τον περασμένο μήνα έκλεισα το μαγαζί μου μου ζητάει το ικα και η εφορία 40000 και δουλεύω απο τα 13 μου. Για αυτό ψίφισα χρυσή αυγή,

    Επειδή; 😯

  75. bernardina said

    Α, μάλιστα. Διάβασα και το 72 και κατάλαβα. Άντε γεια χαρά(δρα)

  76. 64
    >“όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”.
    Και τι κότες εν προκειμένω; Κότες με χρυσά ωά!
    (#11)

  77. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    66
    Ώστε ψήφισες Χ.Α. για να εκφράσεις την οργή σου κα ι μόνο… Αλλά δεν ψηφίζει κανείς μερικά, αποσπασματικά και παροδικά, ενώ αποστασιοποιείται από τον χαρακτήρα, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό, του κόμματος που ψήφισε. Όπως δεν επιλέγει κανείς μονάχα να κάνει την δουλειά του, χωρίς να ενδιαφέρεται τι κάνει η δουλειά του.

    Βέβαια, δεν είσαι μόνος, όπως όχι μόνο δείχνουν τα απρόβλεπτα ποσοστά της Χ.Α., αλλά κι η καθημερινή εμπειρία. Είναι απίστευτο από ποιους ανθρώπους και ποιους χώρους ακούω το «χρειαζόμαστε μια Χ.Α.» ή μια «χούντα», εδώ στην Κύπρο που βλέπουμε τα αποτελέσματα της τελευταίας στα τουρκικά μπαϊράκια.
    Είναι δύσκολοι, είναι απελπισμένοι καιροί, αλλά εδώ χρειάζεται περισσότερη, όχι λιγότερη πολιτική σωφροσύνη, περισσότερη, όχι λιγότερη ψυχραιμία και καθαρότερος λόγος, όχι περισσότερο πάθος. Για να μην γίνουν τα έσχατα χείρονα των πρώτων, καθώς πνιγόμαστε όλοι στο τσουνάμι που παραγγείλαμε για να καταβρέξουμε τους ενόχους πολιτικούς…

  78. 69
    >Οικονική Δημοκρατία
    Σιγά μην είναι εικονική. «Οικονομική» του κερατά είναι

  79. Το κείμενο μου θύμισε πάντως εκείνα τα κείμενα που κάποιος θέλει να κάνει επίδειξη γνώσεων και πολιτικής τοποθέτησης. Είναι από εκείνα τα κείμενα που ανά σημεία πρέπει να διαβαστούν δύο (αν όχι τρεις φορές) λόγω της ασυνταξίας συνατήρσει των μακρόσυρτων περιόδων δεδομένης της περιούσης επιθυμίας του αθρογράφου να αποδείξει ότι διακατέχεται από την πρεπούμενη γλωσσική ικανότητα ώστε να απαντήσει καταλλήλως στην καταγγελλομένη…

    Δεν ξέρω αν πλησίασα το ύφος, αλλά τέτοιες μλκ είδα να γράφονται κοντολογής…

  80. lamproscrete said

    Δεν τους ψήφισα απο οργή. Τους ψήφισα για να βάλουν φυλάκη τους προδότες που ειναι ακόμα στην εξουσία και χαμογελάνε με υφάκι, Έχετε δίκιο σε κάποια πράγματα αλλά προτίμο το εθνικό συμφέρον και την αξιοκρατία παρά το ατομικό. Θεωρώ ποιό χαζούς αυτους που ψίφισαν ξανά τα 2 μεγάλα κόματα.παρά εμένα που ψίφισα χ.α. Ο αδερφός μου και ο πατέρας μου ψίφισαν νδ διότι ο κουμπάρος μας κατέβηκε στις εκλογές (και εξελέγι). Δεν μπήκα στη συζήτησει σας για να υπερασπιστώ κανένα μπηκα μήπως και καταλάβετε γιατί 450.000 έλληνες ψηφίσαν χ.α.

  81. lamproscrete said

    Επίσης δεν είμαι εδω για να κρίνεται της ικανότητες μου στην έκθεση. Αν δεν κατανοείται τα κείμενα μου και σας δυσκολεύουν λυπούμαι και προσπαθήστε ξανά μπας και.

  82. ΓΙΑΝΝΗΣ said

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΗΜΩΜΕΝΟΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ.ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΥΤΟΙ.ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  83. 79
    >επιθυμίας του αρθογράφου να αποδείξει ότι διακατέχεται από πρεπούμενη γλωσσική ικανότητα

    Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για παραλήρημα διαταραγμένης προσωπικότητας που χρήζει ιατρικής βοήθειας

  84. 82
    Πλάκα κάνεις ε;
    Αν όχι, μην περιμένεις απάντηση σ’ αυτό το ιστολόγιο. Ετσι δεν είναι συνιστολόγοι;

  85. sarant said

    80: Πιο πολύ θα ενοχλούσες τα δυο μεγάλα κόμματα ψηφίζοντας κάτι άλλο. Τη ΧΑ την έχουν στο τσεπάκι τους, είναι τμήμα του παρακράτους της δεξιάς. Ο Μιχαλολιάκος ήταν στο μισθολόγιο της ΚΥΠ.

  86. Λάμπρο από την Κρήτη, το σχόλιο 79 δεν αναφέρεται σε εσένα αλλά σε άρθρο της χρυσής αυγής, αν διάβαζες το κείμενο του Σαραντάκου θα το καταλάβαινες, αν και δεν είναι σίγουρο.
    Αλλά μια που ανέφερες το κείμενό σου, αν γνώριζες ότι η ψήφος δεν γράφεται «ψίφος» ίσως να μην την χαράμιζες στους ναζί.
    Αυτά Λάμπρο από την Κρήτη, εγέρθητι και καλή τύχη.

  87. sakis said

    ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ=ΣΑΠΟΥΝΙΑ

  88. lamproscrete said

    Δεν θέλω να τους ενοχλήσω!! ΦΥΛΑΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝ!! Και να δείτε οτι αν ξανα γίνουν εκλογές θα παρουν περισσότερους ψήφους λόγο δημοσιότητας, πριν ψηφίσω έψαξα στο ίντερνετ και ακουσα διάφορους τον Μιχαλολιάκο δεν τον είχα ξανά ακούσει και μου έκανε εντύπωση είναι αλήθεια, τώρα νομίζω θα τον έχουν ακούσει περισσότεροί.

  89. 88 Μάλιστα

  90. Λάθος βρε Sakis, το σωστό είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ = ΣΑΠΟΥΝΙΑ

  91. 90 Με τρία λάμδα είναι το σωστό. Οπως το ψάρι

  92. sarant said

    88: Αυτό σου λέω κι εγώ -από ποιον περιμένεις να τους βάλει φυλακή; Από τον υπάλληλό τους; Ο Μιχαλολιάκος ήταν στο μισθολόγιο της ΚΥΠ, λέμε, είναι δυνατόν να κάνει κακό στα αφεντικά του;

  93. lamproscrete said

    Συμφώνω «ΝΤΙΝΟ» εγω δεν εβγαλα το λύκειο με 20 όπως εσυ αλλά εχώ κάνει και εγώ πράγματα τα οποία είμαι περήφανος και ίσως εσυ δεν τα κάνεις και ποτέ σου, πρέπει να είσαι άξιος. Το να χλευάζεις τον άλλο είναι το μόνο εύκολο, και είμαι βέβαιος πως οτι έκαναν οι ναζι δεν πρόκειται να το κάνουν αυτοί, είναι γελίο να υποστιρίζουν οτι θα γυρίσουμε σε εποχές αουσβιτς αν το πίστευα αυτό εννοείται οτι δεν θα τους ψ(ή)φιζα. Αλλά όσοι (δημοκράτες) δεν δίνουν την ευκαιρία του λόγου σε κάποιον πως να ξέρουν και για αυτόν??

  94. Immortalité said

    @72 Δεν θα ήταν κακή ιδέα ν’ αναρωτηθείς γιατί είσαι Χριστιανός όπως επίσης και τι σημαίνει το ότι «είσαι» Ελληνας, θα σου έγραφα πριν διαβάσω το 88 όπου λες ότι έψαξες στο ιντερνετ και τους διάλεξες. Από κει και πέρα νομίζω ότι δεν έχω κάτι να σου πω. Το πολιτικό σου κριτήριο αντικατοπτρίζει και την ανθρωπιά σου. Το ότι πρόερχεσαι από δεξιά οικογένεια με πελατειακές σχέσεις έχει φυσικά και αυτό τη σημασία του.

  95. 92, 94 Ο Νικοκύρης και η Immortalité συνδιαλέγονται με (υποτιθέμενο) νεαρό κρητικό επιχειρηματία και προσπαθουν να του λύσουν και απορίες… Μέγας είσαι κύριε!

  96. ΣοφίαΟικ said

    Προς το Λάμπρο που ψηφισε ΧΑ: υπήρχαν 23 κόμματα που δεν ανήκαν στα παραδοσιακά. Οι Πειρατές π.χ., οι Οικολόγοι, ο Βεργής κλπ. Γιατί επέλεξες ΧΑ κι όχι κάποιο από αυτά;
    Επίσης, λες ότι τομαγαζί το έκλεισες και χρωστάς 40Κ. Δεν ξέρω τι μαγαζί ήταν, αλλά υποθέτω ότι ήσουν σοβαρός επιχειρηματίας, ενημερωνόσουν απο τα τοπικά επιμελητήρια για το πως θα μπορούσες να βελτιώσεις την επιχέιρησή σου, εφημερίδες διάβαζες κα είδες απο το 2008 ότι ξεκίνησε μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση, ήξερες για την παγκόσμια οικονομία, ήξερες πως να θωρακίσεις την επιχείρησή σου και τέλος όταν δε γινόταν πια τίποτα ήξερες πότε να κλείσεις την επιχέιρηση ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η οικονομική επιβάρυνση του κλεισίματος.
    Υποθέτω επίσης ότι ποτέ δεν έκρυψες κάτι μικρό απο την εφορία, όχι για να κλεψεις αλλά γιατί ήταν πολλή η γραφειοκρατία και ήταν πιο έυκολα έτσι, ποτέ δεν έδωσες φακελλάκι για να περάσεις πρωτος, περίμενες στωικά τη σειρά σου, ποτέ δεν προσέλαβες ούτε δέχτηκες να εργαστείς στη μαύρη, ούτε αναζήτησες ποτέ τις υπηρεσίες αλλοδαπών. Δεν επωφελήθηκε η επιχέιρησή σου από το χρήμα που έρρεε αφθονο στις τσέπες των πελατών σου, ειδικά των δημοσίων υπαλλήλων, ε; Όταν τους καλωσόριζες στο μαγαζί με χαμόγελο δεν αναρωτήθηκες ούτε μια φορά χαμηλόμισθοί που τα βρήκαν τα λεφτά; Ας ήταν καλά ο θεός ο Σημίτης που μας έβαλε στο ευρώ και ν’αγιάσουν τα κόκκαλα του Καραμανλή που μας έβαλε στην ΕΕ. Και φυσικά τις ευρωεκλογές τις έπαιρνες πολύ σοβαρά γιαίτ ήξερες ότι οι ευρωεκπρόσωποί σου είναι σημαντικότεροι απο τους βουλευτές της χώρας. Ποτέ δεν πούησες την ψήφο σου στον δικό σου βουλευτή.
    Και τώρα ξέρεις Λάμπρο… Σε κορόιδευαν οι παντες, εσύ έχεις το κούτελο καθαρό, τα χέρια καθαρά. κι είπε κι αυτός ο αλητήριος ότι μαζί τα φάγατε, σιγά μην έφαγες εσύ τίποτα. Και να έφαγες αλλωστε, συγκρίνονται τα δικά σου με τα δικά του; Ποιά είναι η λύση τώρα, Λάμπρο; Κρεμάλες στο Σύνταγμα; Να πληρώσουν οι πολιτικοί; Να ξεβρωμίσει η χώρα; όμως το κατεστημένο, το άτιμο, κι οι νόμοι, σε εμποδίζουν- δεν μπορείς να τους κρεμάσεις… Η ψήφος σου ρε Λάμπρο, αυτή που δεν την άσκησες το 2009 γιαίτ είχες παέι εκδρομή και βαριόσουνα να πας να ψηφίσεις. Να ξεβρωμίσει η χώρα,κι από τους μαζί τα φάγαμε, κι από τα σκουλίκια που σου παίρνουν τη δουλειά, να ξεβρωμίσει και να ψηφίσεις ΧΑ. Άγρια παιδιά οι χρυσαυγίτες, αλλά τέτοιοι μας χρειάζονται, τέτοιοι που έιμαστε. Να πλακώσουν και κανεναν στο ξύλο, να το δεις στην τηλεόραση να φχαριστηθείς ρε Λάμπρο. Να σου φύγει το άχτι που εσυ δεν μπορέις να λερώσεις τα χέρια σου γιαίτ πως να το κάνουμε, υπάρχουν κι οι νόμοι κι είσα ιπρωτίστως νομοταγής. .

  97. 96 Ωχ, τώρα έδεσε το γλυκό!

  98. Immortalité said

    @93 Ο Ντίνος δεν είπε ότι δεν θα το καταλάβαινες επειδή δεν ξέρεις γραφή και ανάγνωση. Παιδεία δεν έχουν μόνο οι γραμματιζούμενοι. Και οι προσωπικές επιθέσεις του τύπου «δεν είσαι άξιος» να λείπουν. Όπως λένε και στα μέρη μας «καλύτερα να νοιώθεις παρά να μπώθεις.»

  99. christos said

    lamproscrete είσαι φουρκισμένος απ’ τα χρέη σου μα η ψήφος που ‘ριξες έβγαλέ σου μαγλατά. Όλοι τούτοινε σύντεκνε τσ’ έει καπαντίσει ο διάολος και θέλουνε να τσ’ έχομε καλύτερα στη μπουλίτσα, κατές το;

    Έγώ πάντως πέρα απο την πλάκα με το τοπικό ιδίωμα του νησιού μας δεν σε κακίζω ούτε θα σε κριτικάρω, απλά να ξέρεις οτι κάποιοι ψάχνουν άλλοθι για την καφρίλα τους και σκέψου λίγο τι σου λέω. Μην αφήνεις τη στεναχόρια σου να σε οδηγεί σε λάθος μέρη, ο κρητικός ήταν πάντα επαναστάτης και μόνο.

  100. lamproscrete said

    Στίς προηγούμενες εκλογές ψήφισα τσίπρα, όσο για τον χριστιανισμό ειναι εκτος θέματος αλλα θα απαντήσω, πιστεύω στον ήλιο… Οσο για το οτι επιτίθεσε σε μένα για την ανθρωπιά μου δεν νομίζω οτι μπορείς να ξέρεις πως συμπεριφέρομαι στους γύρο μου, απλα δες πως σου συμπεριφέρομαι εσένα και εφόσον μου επιτίθεσε χωρίς να ξέρεις τι άλλο να απαντήσεις. Δεν ειμαι για κόντρα;εδω ειμαι μπας και καταλαβεται οπως ειπα και πριν γιατι ψήφισαν 450000 έλληνες χ.α

  101. Immortalité said

    @95 Γιάννη, εγώ το κόβω πάντως.

  102. ΣοφίαΟικ said

    α. έγινε αυτό που είχε προβλέψει ο Σούρδης
    β. Ιμόρ, γνωρίζω πασοκτζήδες με πελατειακές σχεσεις που ψήφισαν κι αυτοί ΧΑ, κεντροδεξιός δεν σημαίνει ένα βήμα απο το ναζισμό.

  103. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    92
    Εννοείτε, Νικοκύρ ότι αυτά τα λες εγέρθητος, για να μην προσθέσω και το απαραίτητο headbanging…

  104. 99
    Άλλος ένας κουζουλός που θαρρεί πως ομιλεί σε σύντεκνο του.

  105. Λάμπρο από την Κρήτη, σου ξαναλέω ότι το σχόλιο 79 δεν σχολίαζε εσένα αλλά άρθρο της χρυσής αυγής.
    Και εγώ ανορθόγραφος είμαι, χρησιμοποιώ όμως τον αυτόματο διορθωτή του Word για να μην βγάζουν τα μάτια τους αυτοί που με διαβάζουν.
    Ζω στην Κρήτη και έχω κατάστημα που περνά δύσκολες ώρες, αλλά δεν ψήφισα σαν το πρόβατο με το πρώτο καθήκι ναζιστή που είδα μπροστά μου.

    Επίσης θυμάμαι ότι στην Κρήτη εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής συνολικά 6.593 άντρες, 1.118 γυναίκες και 869 παιδιά.
    Έμειναν ορφανά από πατέρα 12.515 παιδιά, από μητέρα 4.457 και από τους δύο γονείς 1.951 παιδιά.
    Κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πόλεις, ξεκλήρισαν οικογένειες, αρρώστους και παράλυτους, κωφάλαλους και ανάπηρους, σκότωσαν πάνω στα κρεβάτια τους ανήλικα παιδιά στις αγκαλιές των μανάδων τους.

    Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, Λάμπρο από την Κρήτη.

  106. lamproscrete, σίγουρα δεν αναφερόμουν σε εσένα. Αν και φιλόλογος ποτέ δε διορθώνω κείμενα ιστολόγων πόσο μάλλον σχόλια. Από εκεί και πέρα κατανοώ τη στάση σου, την πολιτική. Διαφωνώ καθέτως όχι απλά γιατί η ΧΑ είναι μέρος του συστήματος που όποτε τη θυμούνται την εμφανίζουν, αλλά κυρίως πιστεύω από τη συμμετοχή σου εδώ ότι δεν επικροτείς τις δολοφονίες ανθρώπων. Ναι, αλλά ουσιαστικά η υερψήφιση τέτοιων ανθρώπων που διώκονται ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, επικροτεί τη στάση τους τούτη και δηλώνεις χωρίς να το θέλεις μάλλον ότι επιθυμείς να συνεχίζουν να βιαιοπραγούν

  107. 103 Περαστικά μας!

  108. christos said

    στεναχώρια, άντε πάλι με την ορθογραφία 🙂

  109. Immortalité said

    @102 Κεντροδεξιός όχι. Αλλά η ΝΔ είχε κλείσει στους κόλπους της και όλους τους ταγματασφαλίτες, δοσίλογους, εσατζήδες και χουντικούς. Δεν ειμαστε στη Γαλλία να μιλάμε για κεντροδεξιά ούτε στην Αγγλετέρα να μιλάμε για κονσέρβατιβ πάρτυ και τα ρέστα. Πάντως αυτό που έχεις πάντα ένα παράδειγμα από τον κύκλο σου για τα πάντα, εμένα με κάνει να σε θαυμάζω. Μη σου πω να ζηλεύω.

    @100 Συγγνώμη ρε Λάμπρο, δεν κατάλαβα ότι είσαι κομματικός εκπρόσωπος των χρυσαυγιτών. Τώρα εξηγούνται όλα.

  110. «είμαι βέβαιος πως οτι έκαναν οι ναζι δεν πρόκειται να το κάνουν αυτοί, είναι γελίο να υποστιρίζουν οτι θα γυρίσουμε σε εποχές αουσβιτς» (Lamproscrete, 93)

    Ελπίζω κι εγώ πως δεν θα έχουν ποτέ τη ΔΥΝΑΜΗ να το κάνουν. Αν κρίνουμε όμως από το περιοδικό τους και διάφορα άλλα δημοσιεύματά τους που υπάρχουν και στο Διαδίκτυο, φαίνεται να ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν. Είναι θαυμαστές του Χίτλερ, δεν είναι θαυμαστές μόνο (π.χ.) των αυτοκινητοδρόμων του Χίτλερ!

    Και μη λέμε «μη φοβάσαι, εδώ δεν είναι Γερμανία». Είσαι νέος, Λάμπρο, αλλά ρώτα τους μεγαλύτερους — δεν είναι πολλές δεκαετίες που κι εμείς αλληλοσφαζόμασταν…

  111. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    110 !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Όχι άσχετο, ίσως και το πιο σχετικό. Ηθική, και μάλιστα πολιτική ηθική, είναι να μην αποκόπτονται οι πράξεις από τις συνέπειές τους… Και την ευθύνη γι’ αυτές.

  112. Ηρώ Διαμαντούρου said

    νομίζω ότι ξέφυγε κατά πολύ από το γλωσσικό του θέμα το σημερινό άρθρο…

  113. christos said

    96. Σοφία νομίζω είσαι λίγο αυστηρή, μπορεί να μην συμφωνώ με τον Λάμπρο αλλά δεν ζούμε σε μια χώρα που εκπαίδευσε τον μικρομεσαίο σε θέματα επαγγελματισμού. Κάτι προγραμματάκια για λίγους και αυτά αν δεν τα ψάξεις… τρεχα γύρευε. Πως λοιπόν απαιτείς απο έναν απλό πολίτη που προσπαθεί να επιβιώσει να είναι τέρας επιχειρηματικότητας και κοινωνικοεπαγγελματικής συνείδησης; Ποιός είχε καταλάβει το 2008 απο τη μικρομεσαία τάξη το μέγεθος του προβλήματος; Μην τρελαθούμε τώρα και μην κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες.

  114. AΡΚΑΣ 1821 said

    Αν εισαι απο την Αδούλωτη Μάνη σίγουρα εχεις πρόβλημα κύριε Σαραντάκο,υπάρχουν ακόμα δωρεάν ψυχίατροι να σε εξετάσουν..!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ..

  115. christos said

    104. Λίγο ευπρέπεια δεν έβλαψε κανέναν. Χιούμορ έκανα με το ιδίωμα John Wayne.

  116. sarant said

    114: Άσε πατριώτη, χάλασε και η Λακωνία, έβγαλε συριζαίο βουλευτή.

  117. lamproscrete said

    Ο καθένας ειναι ελεύθερος να λέει αυτό που πιστεύει. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  118. alexisphoto said

    καλησπέρα,

    @64
    Δεν είμαι μέγιστο θέμα πολιτισμού η αν(τ)οχή της δημοκρατίας μας (με πολλές ελλείψεις σίγουρα) σε φαινόμενα νεοναζισμού?
    Πως θα το πετάξουμε και δεν θα ασχοληθούμε άλλο?
    Θα μας κόψουν το λαιμό και εμείς θα τους κόψουμε την καλημέρα?
    Πιθανόν να πιάσει, αλλά δύσκολο το βλέπω….

    Σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ακούστηκε ότι η άνοδος της ΧΑ είναι μια καλοστημένη φάρσα. Μάλλον δίκιο είχαν. Σε ποιανού τις πλάτες όμως δεν καταλάβαμε.
    Ο σκληρός πυρήνας την οργάνωσης θα έχει την (ελπίζω όχι αμέριστη) συμπαράσταση των χιλιάδων ανθρώπων που είτε από αντίδραση, είτε από αφέλεια τους ψήφισαν και τους νομιμοποίησαν. Εύχομαι να μην είναι πολύ αργά όταν οι δυνητικά ψηφοφόροι της ΧΑ καταλάβουν ότι είναι συμμέτοχοι στην εγκληματική της δράση.
    Ευχαριστώ

  119. AΡΚΑΣ 1821 said

    1. Εθνική κυριαρχία (εκχώρηση δικαιωμάτων, εδαφών και ορυκτού πλούτου)

    2. Μνημόνιο – Δανειακή Σύμβαση (Οικονομική υποδούλωση χωρίς διέξοδο)

    3. Κάρτα του Πολίτη (Αφαίρεση και στέρηση δικαιωμάτων και Ελευθερίας)

    4. Κώδικα Διατροφής (Επιβολή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών)

    5. Ψεκασμούς από αέρος (επικίνδυνες χημικές ουσίες, CHEMTRAILS)

    6. Λαθρομετανάστες (Στρατός ξένων δυνάμεων εντός της χώρας, που μπορεί να οργανωθεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα μέσα σε λίγες ώρες, για να καταστείλει ενδεχόμενη εξέγερση των Ελλήνων)

    7. Σχέδιο Καλλικράτης (Πρώτο βήμα γιά Ανεξαρτητοποιήσεις – Αυτονομήσεις Ελληνικών περιοχών, πχ. Θράκη, Κρήτη)

    8. Αντισυνταγματικούς Νόμους (Σωρεία σκληρών Νόμων, που στρέφονται αποκλειστικά κατά των Ελλήνων πολιτών)

    9. Διάλυση της Παιδείας (Προγράμματα ημιμαθείας για τα Ελληνόπουλα, εξώθηση των μαθητών σε καταλήψεις, καλλιέργεια κλίματος αντιπαλότητας από τους μαθητές προς τους καθηγητές, κατάργηση βασικών μαθημάτων, αλλοίωση της γλώσσας, παραχάραξη της Ιστορίας, αποδόμηση Εθνικών Ηρώων για στέρηση προτύπων, Εθνομηδενισμός κλπ)

    10. Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα (Ραγδαία αύξηση και εξάπλωση της εγκληματικότητας όλων των μορφών, χωρίς τιμωρία. Ασυδοσία και διευκολύνσεις σε επικίνδυνους κακοποιούς. Αδρανοποίηση της Αστυνομίας. Ενοχοποίηση των θυμάτων)

    11. Καταρράκωση θεσμών λαϊκής εμπιστοσύνης (Εκκλησία, Στρατός, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πνευματική ηγεσία, Φορείς άσκησης ελέγχου. Μέθοδος : Έντονη και διαρκής προβολή των αποτυχιών τους ή κακών παραδειγμάτων, με ταυτόχρονη αποσιώπηση και απόκρυψη των επιτυχιών και των καλών παραδειγμάτων)

    12. Αποβιομηχανοποίηση της χώρας (Άρχισε από την μεταπολίτευση το 1974 και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βλέπε ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ – ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και πάρα πολλές άλλες βιομηχανικές μονάδες, που έκλεισαν, ή έφυγαν από την Ελλάδα, ή κατέχονται από ξένους).
    ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ??????????????????????????????????????????

  120. sarant said

    Τι να απαντήσω, αγαπητέ; Δεν κυβέρνησα εγώ τη χώρα, ούτε καν ψήφισα αυτούς που την κυβέρνησαν. Εσείς;

  121. ΣοφίαΟικ said

    109: Ναι, ξέρω πολύ κόσμο που ασχολείται με πολλά πράγματα. Και φυσικα όταν δεν εχω παράδειγμα δε μιλαώ. Επιπλεόν, εγώ πιστέυω ότι με βάση τις πολιτικές τους τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα βρίσκονται κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, όλα τα άλλα είναι φλυαρίες. Και πληροφοριακά, κοντινό μου πρόσωπο ΝΔ ψήφισε και μόλις είδε τη ΧΑ στην τηλεόραση (δεν τους έιχε υπόψη) μου έιπε ότι οι Έλληνες που τους ψηφισαν χρειάζοντια ψυχιατρείο. Οπότε με το μαλακό οι χαρακτηρισμοί ότι άμα είσια ΝΔ είσαι ακροδεξιός και φασίστας. Η στάση αυτή είναι όχι μόνο γυμνασιακού επιπέδου αλλά και δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως χάνουν τη βαρύτητά τους οι λέξεις.

    113: Ίσως επειδή ζω εκτός Ελλάδας και το 2008 άρχισαν οι μαζικές απολύσεις, για τις οποίες έγραφαν όλες οι ελληνικες εφημερίδες, να ήμουνα σε πλεονεκτική θέση. Όμως κι εσέις στην Ελλάδα διαβάζατε εφημερίδες, δεν διαβαζατε; Επιπλεόν, μπορεί να μην είχε βοήθεια από το κράτος για να γίνει σωστός επιχειρηματίας ο μικρομεσαίος, και σ’αυτό ίσως υπερβάλλω, αλλά όλα τα άλλα που λεω, ότι έμμεσα επωφελήθηκε κι ο μικρομεσάιος, ότι φοροδιέφυγε κλπ κλπ ισχύουν για μια πολύ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Το ενδιαφέρον ήταν τώρα που ήμουνα Ελλάδα ότι αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο ήταν αυτοί που φώναζαν περισσότερο για προδότες, κρεμάλες και όλα τα σχετικά.

  122. christos said

    121. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με αυτή σου την τοποθέτηση.

  123. Επειδή η wordpress ανέστειλε τη λειτουργία,
    λόγω του kommt Attentat, όσοι ψάχνουν παλιότερα κείμενα, εκτός από το αφιέρωμα του Jungle, υπάρχει και το
    Χρυσή Αυγή Watch π.χ.

    «Βλέπουμε με συμπάθεια την τιτάνια μάχη των Σλοβένων και Κροατών για ελευθερία όχι μόνο γιατί έχουν μαζί τους τα δίκαια της Ιστορίας, αλλά γιατί πιστεύουμε ακόμη ότι μακροπρόθεσμα η αποδυνάμωση της Γιουγκοσλαβίας ωφελεί την Πατρίδα μας»

    ….
    X.A. Ιούλιος 1991

  124. Immortalité said

    @121α Με το μαλακό διδάκτορα μ’ εμάς του Γυμνασίου, δείξε λίγο έλεος! Μόνο που δεν είπα πουθενά ότι άμα είσαι ΝΔ είσαι ακροδεξιός και φασίστας Είπα ότι το ότι προέρχεται από ΝΔ περιβάλλον με πελατειακές σχέσεις έχει και αυτό τη σημασία του. Και ότι η ΝΔ αγκάλιασε όλα τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία της ιστορίας μας. Αν εσύ συμπεραίνεις ότι ΝΔ = ακροδεξιός και φασίστας, μήπως να το κοιτάξεις λίγο;

    @119-12 Την Πειραική – Πατραϊκή πάντως την έριξε έξω η Σαπουντζάκη. Να τα λέμε αυτά.

  125. anwnimos@denexw.com said

    Συγνώμη για το ανώνυμο σχόλιο.

    Η σελίδα της ΧΑ είναι πεσμένη, το αναφέρετε κι εσείς στο άρθρο. Η ειδησεογραφία αναφέρει πως στήνουν νέα σελίδα (δεν δίνω το λινκ γιατί δε θέλω να τους κάνω διαφήμιση).

    Ίσως με πείτε συνωμοσιολόγο αλλά θεωρώ ότι οι ίδιοι έριξαν την ιστοσελίδα τους. Έκαναν μαζικά report στο wordpress ώστε να πέσει η σελίδα, για να έχουν να λένε ότι «τους φημώνουν».

    Λίγο μετά τις εκλογές, τότε που ο φύρερ τους στη δήλωσή του επανέλαβε πολλές φορές ότι «τον φήμωσαν», αρκετοί δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς είπαν δημόσια ότι οι σταθμοί τους κάλεσαν πολλές φορές τη ΧΑ να συμμετέχει σε εκπομπές διαλόγου, από τότε που οι δημοσκοπήσεις την έδειχναν εντός βουλής, αλλά η ΧΑ δεν έστελνε εκπροσώπους ποτέ.

    Φτηνιάρικα κόλπα αυτοεκπληρούμενων προφητειών, που δείχνουν όμως να πιάνουν σε μικρές μερίδες κόσμου.

  126. spiral architect said

    Ο Χίτλερ μαθαίνει για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής 😦 🙂

  127. alexisphoto said

    @121α
    Αν δεν με απατάει η μνήμη μου τον χαρακτηρισμό κεντροδεξιά τον κόλλησε ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης στην ΝΔ μετά το 2000.
    Πάνω σε αυτό στηρίχτηκε και η πρώτη προεκλογική καμπάνια του Γ.Καρατζαφέρη ότι δηλ το κόμμα του αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή δεξιά.
    Ως τότε η ΝΔ μάζευε κάθε καρυδιάς καρύδι.
    (Και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια μάζευε αλλά έχει το άλλοθι του κέντρου, που ορίζεται από τα δύο άκρα. Σηκώνει πολύ μεγάλη ανάλυση!!!)
    Σαφώς και σήμερα η ισοπέδωση αυτή μοιάζει γυμνασιακού επιπέδου, αλλά στα μάτια των μεγαλύτερων ακόμα η ΝΔ περιέχει συμπυκνωμένο μεγάλο κομμάτι του σιχάματος της δεξιάς του ’60. Όταν στη μεταπολίτευση οι φοιτητικές κινούνταν από ακρο-ακρο-αριστερά ως ακρο-αριστερά, κάποιοι ήταν περήφανοι που ανήκαν στην ΝΔ του γέρου Καραμανλή. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
    Αυτοί μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν υπουργοί, βουλευτές κλπ…και δεν προχώρησαν σε μικρότερους σχηματισμούς με την ελπίδα της ξαναϋπουργοποίησής τους σε ενδεχόμενη κυβέρνηση….
    Άρα δεν είναι και τόσο παράλογη αυτή η σκέψη.
    Πιθανόν σε μερικά χρόνια, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο, θα μπορούμε να το ισχυριστούμε αυτό.
    Αλλά τώρα δεν νομίζω ότι ισχύει
    Ευχαριστώ

  128. Χ.Α. - "προοδευτικοί" = δύο πλευρές ίδιου νομίσματος said

    Τη Χρυσή Αυγή την εξέθρεψαν (και την έβαλαν με τα τσαρούχια στη Βουλή) ψευτοπροοδευτικούλικες και κάργα Εκσυγχρονιστικές-Σημιτικές και φιλοπασοκικές νοοτροπίες, βαρβάτα οικόσιτες του Καθεστώτος. Αυτό είναι το φριχτότερο απ’ όλα.

    Τα κροκοδείλια τα δάκρυα, τα κατόπιν εορτής, θυμίζουν περιπτώσεις του Ευαγγελίου (χωρία με φαρισαίους, συγκεκριμένα).

  129. ppan said

    Από την Κυριακή με πονάει όλο και περισσότερο το στομάχι και η καρδιά μου. Η δεύτερη και συμφωνα με την γαλλική έκφραση, που στην ουσάι είναι ένας πιο πολιτισμένος τρόπος να πούμε ότι έχουμε ναυτία και μας έρχεται εμετός

  130. ppan said

    127: Έκλαιγαν οι Φαρισαίοι;

  131. ppan said

    Πάντως βρε παιδί μου, μυστήριο πράγμα. Εθνίκια-εθνίκια, αλλά το φράγκικο ερωτηματικό το έχουν καθιερώσει

  132. Χ.Α. - "προοδευτικοί" = δύο πλευρές ίδιου νομίσματος said

    129: Κολυμπούσαν στο δάκρυ, όχι απλά έκλαιγαν.

  133. alexisphoto said

    @ 130
    Η αλήθεια είναι ότι βολεύει…
    που να τεντώνεις το δάχτυλο να φτασεις το Q…..

  134. ppan said

    131: Έχετε μπερδέψει τις αναφορές σας.

    132: Αμάν με τα μεγάλα πληκτρολόγια! 🙂

  135. spiral architect said

    @120: Α, Νικοκύρη θα σε μαλώσω!
    Όλοι φταίμε! Δεν γνωρίζεις την λογική της συλλογικής ευθύνης;
    (το είπε και ο Ηγέτης άλλωστε)

  136. Χ.Α. - "προοδευτικοί" = δύο πλευρές ίδιου νομίσματος said

    Καλά, αν ο φαρισαϊσμός εις διπλούν προσφέρει στον προβληματισμό, να κάτσουμε τότε να αναλύσουμε και το πώς (και εάν) επέρδοντο οι φαρισαίοι.
    Το τραγικό (για όσους έχουν μάτια και αυτιά για να τα χρησιμοποιούν) είναι ότι η Χ.Α., δηλαδή ο ρετρό και με το ζόρι νεκραναστημένος από το Σύστημα παλιός ναζισμός (νεκραναστημένος για λόγους που το ίδιο το Σύστημα ξέρει και που θα φανούν ενδεχομένως) επισημαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα προφανή.

    Το ποιός έκανε μάγκες τους χρυσαυγίτες και ήρωες στα μάτια της «πλέμπας» (η οποία αφέθηκε στην τύχη της στα αμέρικαν στάιλ γκέττο) το έχει ανθιστεί πλέον κι η κουτσή Μαρία.
    Νά γιατί λοιπόν τα δάκρυα εκ των υστέρων, μόνο ύποπτα είναι.
    (αφού το «φαρισαϊκά» εμπίπτει σε εγκυκλοπαιδικές ενστάσεις που εξυπηρετούν σκοπούς να ξεστρατίσει η συζήτηση από τη φυσική της κατάληξη: ότι δηλαδή ο ρετρό ναζισμός νεκραναστήθηκε για να κάνει πλάτες και να βοηθήσει να περάσει στο ντούκου ο Παγκοσμιοποιημένος νεοναζισμός του Ομπάμια και της Μέρκελ και ο οποίος εφόσον δεν επικαλείται -σε αντίθεση με το ρετρό- σβάστικες και «τιμές και αίματα» δεν είναι και καρα-ναζισμός του κερατά, κατά τους προοδευτικάκηδες…)

  137. ΣοφίαΟικ said

    130: προφανώς κάποιος έγραψε πραγματεία ότι το ? είναι ελληνικής προέλευσης, ελληνικότερο του ; και το χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια και μετα μας το επέβαλε το ; η ανθελληνική σιωνιστική συνωμοσία. Ρε Ππαν, πως σου ξεφέυγουν κάτι τέτοια;

    126: Με αρχηγούς και μεγάλα στελέχη από το κέντρο; Και ενώ τη δεκαετία του ’80 έλεγαν ότι ήταν κόμμα ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού; Δεν θέλω όμως να αρχίσουμε τώρα συζήτήσεις για το που είναι το κεντρο και πως ορίζεται, Έτσι κι αλλιώς στην πράξη όταν έχεις φιλοδοξία να κυβερνάς δεν σε πολυπαίρνει να ξεφέυγεις πολύ στα άκρα, χάνεις τους μετριοπαθείς που είναι πιο πολλοί.

  138. sarant said

    Συγνώμη, αλλά το 123 το είχε πιάσει εδώ και ώρα η σπαμοπαγίδα και τώρα το είδα. Εκτός των άλλων, χάλασε η αρίθμηση….

  139. bernardina said

    > που να τεντώνεις το δάχτυλο να φτασεις το Q…..
    Και πού να χρειάζεται να τεντώνεις τον εγκέφαλο για να φτάσεις και κάνα IQ της προκοπής. 😦

    Κατά τ’ άλλα, θαρρώ πως φταίει το 5) του #119. Δεν εξηγείται αλλιώς: ΚΆΠΟΙΟΥΣ όντως τους ψεκάζουν!

  140. Auslaender said

    37: To κλιποθικός υποθέτω προέρχεται από τα κλιπόθ ή κλιφόθ, τα οποία πολύ χονδρικά είναι οι δαίμονες στην Καμπάλα, τον ιουδαϊκό μυστικισμό

  141. Auslaender, ιδέ 41 🙂

  142. Αρκεσινεύς said

    καλησπέρα,
    Μόλις διάβασα την εμετική μπουρδολογία του μαυραυγίτη Θ.Π. , σίγουρα ψυχίατρου που πρέπει να έχει σχέση με τους συναδέλφους του των ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γνωστή είναι η παροιμία: Αυτός χρωστά της Μιχαλούς. Συνήθως αυτοί είναι ακίνδυνοι, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα υποκείμενο που απειλεί και εκφοβίζει προειδοποιώντας τους πάντες πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
    Θα τους το επιτρέψουμε;
    Το θέμα όμως δεν είναι η συμμορία και το αρχηγικό σινάφι, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όπως ο Κρητικός, που εναποθέτουν τη λύση των προβλημάτων τους σ’ αυτά τα καθάρματα.

  143. 125, 126
    Anwnimos@Denexw.Com, Spiral Architect
    Ήμουν απασχολημένος και δεν «πρόκανα» να πως μερικά πράγματα για τα θέματα ανωνυμίας και δημοσιότητας (ή μη) που συνδέονται με τα συζητώμενα.
    Προς τιμήν του ο Anwnimos αρχίζει με τη φράση «Συγνώμη για το ανώνυμο σχόλιο«. Ο Spiral Architect (αν δεν κάνω λάθος, πάντως αρχιτέκτονας ήταν ο σχολιαστής) και ιδιαίτερα εγώ είχαμε γίνει αποδέκτες ανώνυμου σχολίου που μετά συνεχίστηκε χοντρά σε βάρος μου. Γενικά μερικά σχόλια είναι πικρόχολα, σε θέματα που δεν έχουν κουβεντιαστεί καλόπιστα ώστε να αρθούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις (βλ. το «Καριβική είναι χάλια» της Ιμμόρ).
    Και το ζήτημα των άρθρων της ΧΑ είναι ενμέρει ζήτημα ανωνυμίας, αφού είναι ανώνυμα. Αλλα και η κατάργηση του μπλογκ της είναι και αυτό ζήτημα λειτουργίας «δημόσιου χώρου» (όμως με τήρηση του φιλοξενούντος φορέα). Φυσικά δεν παίρνω τη θέση του φασιστικού οργάνου.
    Θα λείψω τις επόμενες ώρες, όχι όμως τις …μεθεπόμενες.

    Γιάννης (με όνομα)

  144. Immortalité said

    @143 Ωχ!!! Άρθηκαν οι παρεξηγήσεις ή να το συζητήσουμε πάλι; 🙂

  145. Auslaender said

    Δύτη, το είδα μετά το σχόλιο σου, sorry, σου επιστρέφω το χρυσό μετάλλιο 🙂

    Κατά τα άλλα, το ότι ο Λάμπρος από την Κρήτη είχε το σχόλιο Νο 88 είναι ευτυχής συγκηρία 🙂

  146. Immortalité said

    @145 Μπορούμε να λέμε ο Λάμπρος σκέτο; Στην Κρήτη είχαμε το μικρότερο ποσοστό πανελλαδικά, μη μας κολλήσει τη ρετσινιά ένας άσχετος.

  147. Στην δημοσκόπηση του Άλφα που παίζει τώρα, το ναζιστικό κόμμα είναι σε πτώση, 5.7%.
    Αν συνεχιστεί η προβολή των στελεχών τους ίσως να μειωθεί κι άλλο το ποσοστό τους.
    Στην ίδια δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 27%, ΝΔ με 20%, ΠΑΣΟΚ με 12% κλπ.

  148. δρ Αθανάσιος Τ. Ρόμπας said

    Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι ο συγγραφέας του κειμένου στο ιστολόγιο της οργανώσεως ΧΑ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Εμείς εδώ στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης δηλώνουμε μέσω του παρόντος ιστολογίου -δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί του- τη συμπάθειά μας προς το άτομό του. Χρόνια είχαμε να δούμε μια τέτοια περίπτωση. Ένας ήταν ο Ζουράρις, τώρα εμφανίστηκε κι αυτός.
    Κατά δεύτερον θα ήθελα να μου επιτρέψετε να τον συμβουλέψω, ότι δεν θα ήταν άσχημα να περάσει και καμιά βόλτα από εδώ, για να τα πούμε όλοι μαζί με την ομάδα μου από κοντά και να γνωριστούμε καλύτερα ή αν επιθυμεί να έρθουμε εμείς στο σπίτι του.
    Σας ευχαριστώ

    δρ Αθανάσιος Τ. Ρόμπας
    αναπληρωτής καθηγητής κλινικής Ψυχιατρικής ΑΠΘ
    επιμελητής ΨΝΘ

  149. Μαρία said

    147 Η δημοσκόπηση
    http://www.24h.gr/section/politiki/dimoskopisi-alpha-suriza-238-nd-174-pasok-108

  150. Αρκεσινεύς said

    142, 148. Είχα μια επίσκεψη. Πολιτικολογήσαμε λίγο, ψηφοφόρος του Καμμένου. Ηρθε η κουβέντα και στη Χ.Α. «Έχει και μορφωμένους, ψυχιάτρους κλπ.» ήταν μια φράση του.
    Κύριε Ρόμπα, θα μπορέσετε να διαγνώσετε την ασθένεια του συγκεκριμένου ψυχικά πάσχοντος υποκειμένου ή είναι εκτός οποιουδήποτε προσδιορισμού η ψυχασθένειά του;

  151. christos said

    Σουρής, 1919

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
    στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέν αγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

  152. […] «Kommt Zeit, kommt Rat, Kommt Attentat!» […]

  153. DFDFDD said

    GAMHMENOI INTYMINTIADES ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ.

  154. τυφλόμυγα said

    http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=716:2012-05-08-11-36-56&catid=49:2009-05-11-09-28-23
    Σαφής, περιεκτική, ψύχραιμη η ανακοίνωση. Χαίρομαι.

    Επιβάλλεται πλέον να μιλάμε ανοιχτά για την ΧΑ, το έχω ξαναπεί.
    Συμφωνώ με το 21β της Μπέρνι και τον Γιώργο Λυκοτραφίτη λίγο παρακάτω.

    Εξαιρετικό το σημερινό άρθρο.

    υγ. Με στεναχώρησε το #45 του Νικοκύρη. Ο Θεός (ή όποιος άλλος) να μας φυλάξει.

  155. sarant said

    154: Καλά που το ανέφερες -τελικά αυτές οι επισκέψεις δεν (φαίνεται να) είναι κάτι ανησυχητικό.

  156. Alex said

    Κυριε Σαραντακο,

    Ο ρολος του αυτοκλητου διασωστη της σαπιας δημοκρατιας μεσω των δηθεν καταγγελτικων σχολιων δεν σας πηγαινει …Αλλωστε η κριτικη που απευθυνεται προς την Χρυση Αυγη καταληγει και εκπορευεται απο ατομα μειωμενης πνευματικης ικανοτητας οπως ειναι πασιφανες απο τα σχολια των αριστερων που θελουν και να σωσουν η αλλαξουν τον κοσμο με την μισαλλοδοξια τους βεβαια!Οπως βλεπουμε σε αρκετα λεξικα η εν λογω λεξη εχει το χαρακτηρα της επιθεσης στα γερμανικα ενω στα αγγλικα σημαινει το ιδιο με δευτερη ερμηνεια την δικαστικη αποφαση -ανατροπη .Συνεπως ειναι μια φραστικη μεταφορικη απειλη εναντιον ατομων που ομως απειλουν πρωτα τα ιδια την φυσικη ασφαλεια των προσωπων της Χ.Α …Παραδειγμα η δηλωση της ασημαντης και εμετικης Νατασσας Μποφιλιου…Εδω εχουμε την περιπτωση οπως και στα αρθρα τυπου Κουναλακηδων ειτε δημιουργιας κλιματος (ηθικη αυτουργια ) ειτε καθαρα δολοφονικων προτροπων οπως της Μποφιλιου.Τα δηθεν προσωπικα δεδομενα που αναφερετε τα ξερει και η κουτση Μαρια οποτε τα πονηρα υπονοουμενα ειναι κενα περιεχομενου.Δεν σας ειδα να ανατριχιαζετε βεβαια με τους νεκρους απο αριστερα χερακια της Μαρφιν,ουτε για το καψιμο της Αθηνας στα Δεκεμβριανα απο αριστερες συμμοριουλες με νομικη καλυψη ,ουτε για τις βομβιστικες ενεργειες στα γραφεια της Χ.Α ,η την εκβιαστικη χειραγωγηση των λαθρεποικων στην Υπατια που αρκετοι εκ των οποιων κατεληξαν κλεφτες η για το παραμυθι με τον δηθεν βιασμο αλλοδαπης στο Αλιβερι και τους κυρηκες μισους που ζητουσαν πογκρομ εναντιον των κατοικων εστω και αν αποδειχθηκε κατοπιν εορτης βεβαια πως ολα ηταν ψεματα και τοσα αλλα …Ετσι ειναι η ανατριχιλα σας ,καταδικαζει πταισματα και δικαιωνει εγκληματα..Φυσικα τα επιλεκτικα ψευδοδημοκρατικα αντανακλαστικα σας δεν λειτουργουν σε αυτες τις περιπτωσεις ενω αν τα ιδια περι θανατωσεων και κτηνων και φασιστων που αποτελουν κοινα αδικηματα και τιμωρουνται ,(οχι αν εισαι αριστερουλης
    ) ,αν ειπωνονταν απο την Χρυση Αυγη θα προκαλουσαν προκληση για την δημοκρατια των λαοπλανων.Υπαρχει οπως γνωριζεται και η νομιμη αμυνα και αυτη ασκειται με οποιο τροπο επιλεξει ο αμυνομενος για να εξασφαλισει την σωματικη του ακεραιοτητα και την επιβιωση και ελευθερια του..Αρα απειλες σε απαντηση αλλων αν και δεν οδηγουν σε αποκλιμακωση αποτελουν μονοδρομο για αμυνα απο το τρομοκρατικο αριστερολοι που παριστανει το προβατο ενω ειναι λυκος ..Τα περι κουτοπονηριας να τα πειτε στην κ.Μποφιλιου που μολις την μαλωσαν ,χωρις φυσικα να την συλλαβουν οπως θα επρεπε ,η να της κλεισουν το λογαριασμο στην σελιδα κοινωνικης δικτυωσης που ανηκει ,τα γυρισε και ειπε πως το εννοουσε μεταφορικα για τις ιδεες..Συνεπως αφου ο χωρος σας βριθει ατομων με υψηλο δεικτη υποκρισιας μια δικαιολογια για το αρθρο με την φραση-απειλη μπορει να ειναι αναλογη αφου κοροιδευετε τους εαυτους σας …Το εννοουσαν μεταφορικα και εκεινοι…Αν πιστευετε στην δημοκρατια στυλιτευστε και τα δυο αλλιως σωπαστε …Η υποκρισια της χρησιμης ανοησιας σας και το υφακι του ξερολα δημοσιου κατηγορου δεν μας ενδιαφερει…

  157. akate said

    «Τα κρεμμύδια απ το Καναδά» (05:14 στο video) και ο «Καραϊσκάκης »
    του Ξηρομέρου (Μπαμπίνη), νυν βουλευτής της G.M.[=Goldene Morgenröte].

    Η φωτο-γραφία είναι απο το http://www.agrinioculture.gr/2012/04/25/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7/
    και το video απο εδώ http://www.fimes.gr/2012/05/xrysi-augi-karaiskakis/

  158. δρ Αθανάσιος Τ. Ρόμπας said

    Σε απάντηση της ερώτησης του Αρκεσινέα θα ήθελα να πω, ότι πράγματι παρόμοια βαριά περίπτωση δεν έχει αναφερθεί ως τώρα στη διεθνή βιβλιογραφία κι ούτε προβλέπεται να αναφερθεί μέχρι το έτος 2150 οπότε και προβλέπεται να αρχίσει η επίδραση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στον ανθρώπινο οργανισμό.
    Υπάρχουν βέβαια κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την περίπτωση του Ζ., όπως χρήση ιδιότυπου, αλλόκοτου, ακατανόητου, ακόμα και ανύπαρκτου λεξιλογίου, με τεράστια συντακτικά και νοητικά χάσματα, αλλά μέχρι εκεί. Η περίπτωση Ζ. είναι εντελώς ακίνδυνη.
    Αντιθέτως, στην περίπτωση ΧΑ, ας την ονομάσουμε έτσι, υπάρχει ένας περίεργος συνδυασμός γλωσσικών ιδιαιτεροτήτων που θυμίζουν κάπως την περίπτωση Ζ., με την προσθήκη και ενός προκλητικού και σεξιστικού λεξιλογίου, που -και αυτό είναι το δυστύχημα- συνοδεύονται από μια πολύ έντονη μανία καταδίωξης, κυρίως κατά δημοκρατικών, αριστερών και εργαζόμενων αθώων γυναικών. Μανία καταδίωξης μάλιστα που οδηγεί την περίπτωση ΧΑ στο σημείο να προβαίνει και σε ευθείες απειλές κατά της ζωής, πράγμα καθόλου αστείο.
    Να σας πω τώρα και τη μαύρη αλήθεια, δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την ανάγνωση όλου του κειμένου της περίπτωσης ΧΑ. Σταμάτησα εκεί που λέει για τον βαρώνο «φόν Κλάψεν ουντ Κλάσεν». Καταλαβαίνετε ότι μερικές καταστάσεις υπερβαίνουν και τις δικές μας δυνάμεις ως κλινικών ψυχιάτρων. Σκοπεύω μάλιστα να κάνω ένα πολυήμερο ταξίδι αναψυχής στα φγιορδ και τα ηφαίστεια της Ισλανδίας κι όταν ηρεμήσω και γυρίσω με το καλό, θα συνεχίσω την ανάγνωση και του υπόλοιπου κειμένου.

  159. sarant said

    157: Ώστε… μπαμπινιωτης ο Καραϊσκάκης!

  160. […] παράδειγμα του πόσο άψογα και αποκαλυπτικά αναλύει τη γλώσσα του σχετικού χρυσαυγίτικου δημοσιεύματος ο Νίκος […]

  161. sarant said

    156: Το σχόλιο είχε κρατηθεί στη σπαμοπαγίδα και το ελευθέρωσα τώρα.

    Δεν μου λέτε, εσεις γράψατε το χρυσαυγίτικο άρθρο; Μοιάζει το ύφος λίγο, πάντως. Μια και αναφέρατε τη δήλωση της Ν. Μποφίλιου, να πω τη γνώμη μου. Σαφώς δεν θα έκανα εγώ τη δήλωση αυτή και δεν την επικροτώ, αλλά πρόκειται για κατάρα, όχι για παραίνεση. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν κυριολεκτεί και δεν έχει σκοπό να την υλοποιήσει. Κι έπειτα, έχουμε ένα άτομο απέναντι σε μια οργάνωση -στην περίπτωση της απειλής προς την κ. Κουναλάκη είχαμε μια οργάνωση απέναντι σ’ ένα άτομο.

  162. 260361 said

    159: Σωστά νοικοκύρη …όχι απ το Καραϊσκάκη (παλαιό Δραγαμέστο) αλλά απ τη Μπαμπίνη ,το λεβεντόπαιδο.
    Να θυμίσω επίσης και άλλον Μπαμπινιώτη τον λόγιο Χριστόδουλο Παμπλέκη (Μπαμπίνη 1733-Leipzig 1793),
    σχετικά εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B7%CF%82

  163. Μαρία said

    158 Απο πότε εκεί στο Λεμπέτ σας έμαθαν να ιατρικοποιείτε ιδεολογίες και κοινωνικές συμπεριφορές; Έχετε βρει μήπως και κανένα αντιφασιστικό ματζούνι;

    157 Πολύ χρήσιμο το βίντεο για όσους νομίζουν οτι τα αυγά είναι ανθρωπόμορφα τέρατα και ψυχανώμαλοι.

  164. papoylis said

    Ιμμόρ

    στείλε χαιρετίσματα στο Κερατόκαμπο και τη Κάτω Σύμη 🙂

    Νικοκύρη

    βλέπω δεν πτοείσαι 😉 🙂

  165. sarant said

    162: Το Δραγαμέστο είναι ο Αστακός, ήξερα εγώ.

  166. sarant said

    Τώρα βλέπω την εκπομπή του Ευαγγελάτου με τους χρυσαυγίτες -απορώ αν επίτηδες είναι τόσο αξιοθρήνητη η παρουσία του Ευαγγελάτου.

  167. 163 a:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22777&subid=2&pubid=63630195

    166
    Ναι, άστα να πάνε άθλιος όπως πάντα.
    Ευτυχώς που οι ναζί δεν μπορούν να κρυφτούν, μέχρι και ο Ευαγγελάτος φρίκαρε όταν του είπαν ότι ο Χίτλερ είναι μια προσωπικότητα που η ιστορία δεν τον έχει κρίνει ακόμα!

  168. sarant said

    168: Ναι, αλλά εκεί έπρεπε να του πει, καπάκι, του Κασιδιάρη: εσείς όταν είπατε στην προεκλογική σας ομιλία στο Κορωπί ότι αγωνίζεστε ενάντια στους «γαμψομύτες κηλιδωτές» τι εννοούσατε; Ή: γιατί περνάτε από δίκη μεθαύριο; Η κ. Σκορδέλη γιατί; Ο περιφερειάρχης σας γιατί;

  169. Μαρία said

    166 Πέτυχα το τελευταίο δεκάλεπτο. Καλό το πλυντήριο.

  170. 168#

    Έλα μου ντε.
    Μάλλον έχει δίκιο η Μαρία για το πλυντήριο..

  171. Immortalité said

    @168 Σιγά μην τους ρώταγε όλα αυτά! Εδώ όταν του είπαν ότι θέλουν να βάλουν φυλακή όσους κλέβουν το δημόσιο ή κάτι παρεμφερές τους είπε «εγώ μαζί σας, σ’ αυτό μαζί σας!» Και όταν συζήτησαν για την περίπτωση του Μπογδάνου είπαν ότι τον έδειραν ή οι αναρχικοί ή το παρακράτος!!! Μιλάνε οι Χρυσαυγίτες για παρακράτος!!! Και δεν τους είπε ότι το παρακράτος είναι αυτοί, μόνο τους έβαλε σε τάξη «μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να σας κάνουν» Βρε ουστ!!! Και μετά αναρωτιούνται για το γνωστό συνθηματάκι για τους δημοσιογράφους. Και εξοργίστηκε και ντεμέκ για την Κύπρο! Αισχρός και απαράδεκτος!

  172. Μαρία said

    170 Έπεσα πάνω στο Μαΐλη προς το τέλος του τηλεφωνήματος και απ’ το λίγο που άκουσα νομίζω οτι βγήκε χαμένος.

    Ο Κασιδιάρης βλέπω οτι έγραψε και διηγήματα.

  173. Immortalité said

    @170 Που το βλέπεις; Για τα διηγήματα;

    Για το Μαΐλη δε νομίζεις, βγήκε.

  174. http://download.skai.gr/201205/video/evaggelatos20120510.mp4 Μην περιοριστείτε στα αποσπάσματα του γιουτούμπη. Αλήθεια, τι εξυπηρετούσε το φόντο, πέρα από την αρμονία με τα χρώματα του σταθμού;

    #43 Διευθυντής επαγγελματικού λυκείου, λένε…

    Από πρώτο χέρι μαθαίνω ότι η XA ήταν πρώτη δύναμη στους πρώτη φορά ψηφοφόρους, τελειόφοιτους ιστορικού λυκείου της πόλης.

  175. Immortalité said

    Είπανε και το αμίμητο «τι τον νοιάζει τον Έλληνα τι έγινε με τους φούρνους των Ναζί» αλλά αυτό δεν το πρόλαβα, το άκουσα από τον Βυτίο.

  176. #174 της πόλης μας

  177. τυφλόμυγα said

    155, 🙂

    157, Νόμιζα ήταν χακεμένη η φωτογραφία του. Αληθινός είναι; 😦

    Σου δανείζω αλήθεια
    να πληρώνεις το ψέμα.

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στα παρατράγουδα του ιστολογίουhttp://www.youtube.com/watch?v=zbcLr6mqIVI

  178. ππαν said

    Οπότε η σωστή απάντηση στο γνωστό θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχουν άνθρωποι απέναντί τους να τους εκθέσουν, αν η ρητορική τους -που είναι πιασάρικη καθώς αναπαράγει όλους τους φόβους του τρομαγμένου κόσμου- μένει χωρίς απάντηση, η προβολή τους από τα μέσα μπορεί να μεγαλώσει την εκλογική τους δυναμη.

  179. Αρκεσινεύς said

    163. Μαρία, ο λόγος όχι για τα αυγά , αλλά για το συγκεκριμένο αυγοειδές.

  180. Μαρία said

    173 Στη θεία ή τα πανθ’ ορά.

    176 Προχτές ο Παναγόπουλος στις κάρτες του εμφάνιζε τη ΧΑ με 13% στους καινούριους ψηφοφόρους αλλά τις περισσότερες ψήφους τις πήρε στην ηλικιακή ομάδα απο 25-35, άνδρες στην πλειοψηφία τους, μεσαίου μορφωτικού επιπέδου.

  181. Immortalité said

    @164 Παππούλη τώρα είδα τα χαιρετίσματα. Θα τα φροντίσω 🙂

    @174 Ακούω τώρα όλη την εκπομπή από την αρχή και με τη λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ…

  182. sarant said

    Ο Κασιδιάρης έχει γράψει συλλογή πολεμικών διηγημάτων.
    Ο Μαΐλης δυστυχώς έκανε δύο λάθη, Το πρώτο ότι βγήκε να κάνει διάλογο με τους Χρυσαυγίτες. Μέγα λάθος. Έπρεπε να πάρει άλλη ώρα, ή τέλος πάντων να πει τη θέση του, ότι είπαν ψέματα πως το ΚΚΕ δεν πολέμησε το 1940, και να κλείσει. Διάλογο με φονιάδες δεν κάνουμε.
    Δεύτερο λάθος ότι από τη στιγμή που έκανε μαζί τους διάλογο ήταν τραγικός, όχι τόσο επί της ουσίας όσο επικοινωνιακά. Απορώ, ο Μπογιόπουλος δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει; Δεν είχε μονάδες στο κινητό;

  183. Ναι, το είδα κι εγώ Μαρία. Μπερδεγουέι, δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιρειών.

    (για τον λίκνο παραπάνω, δεξί κλικ,κι αποθήκευση στόχου)

  184. 172#
    Δεν πρόλαβε να πει κουβέντα ο Μαίλης
    Έχω απόσπασμα από το βιβλίο του Κασιδιάρη:

    « Οι Έλληνες βρίσκονταν παντού. Χιλιάδες πολεμιστές ντυμένοι στα μαύρα είχαν με μία δρασκελιά κατέβει από τους λόφους και ξεχύνονταν με μανία καταπάνω τους. Μέσα σε λίγες μόνο στιγμές η πομπή των θηραμάτων είχε αρχίσει να σφαγιάζεται χωρίς έλεος. Άοπλοι και αδύναμοι οι Αλβανοί δέχθηκαν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Όσα χέρια υψώνονταν στην πρωτογενή θέση άμυνας, θερίζονταν σα στάχυα. Αμέσως μετά κόβονταν τα ακάλυπτα κεφάλια. Η μανία των επιτιθέμενων ήταν μεθοδευμένη. Τα ξίφη τους έκοβαν ό,τι εξείχε. Χέρια, πόδια, κεφάλια είχαν γεμίσει κάθε άκρο του στενού δρόμου. Η ορδή των ηττημένων είχε αποκλειστεί από όλες τις πλευρές. Η φυγή από τον τόπο του μαρτυρίου ήταν αδύνατη. Προηγουμένως, στο στρατόπεδο, είχε επίτηδες αφεθεί μία ελεύθερη οδός διαφυγής στον εχθρό. Αυτή τη φορά όμως στο σχέδιο των Ελλήνων υπήρχε μόνο ο θάνατος».

    Τι να λέμε τώρα, αριστούργημα.
    Στο τέλος, υποθέτω, θα γίνεται γλέντι τρικούβερτο στην Αγιά Σοφιά, πίνοντας κρασί σε κρανία Τούρκων, κλπ.

  185. Μαρία said

    179 Διαφωνώ. Ο συγκεκριμένος είναι ένας λιβελογράφος και είναι επικίνδυνος, όχι επειδή είναι τρελός αλλά επειδή υπηρετεί μια επικίνδυνη ιδεολογία, που άνθισε εκεί που έσπειρε και ο ακίνδυνος για το γιατρό Ζουράρις την περίοδο της εθνικιστικής υστερίας.

    183 Έγινε. Θα το δω αργότερα.

    178 Μάγα είσαι; Ζητούσε απ’ το Μαΐλη να καταγγείλει τα σταλινικά εγκλήματα γενικά αλλά και ειδικά κατά των Ποντίων. Τι να πει ο Μαΐλης;

  186. Immortalité said

    Αυτό για τους φούρνους στο 37.58 και αν δεν το ξέρατε στα οχυρά του Μεταξά το 40 πολέμησαν οι εθνικιστές.

  187. akate said

    165.Αστακός [=Σκάλωμα Δραγαμέστου] http://84.205.250.129/Default.aspx?tabid=543
    Καραϊσκάκη[=Δραγαμέστο,Δραγαμέστη,Τραγαμέστη] http://84.205.250.129/Default.aspx?tabid=551
    (Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αστακού)
    Μελετίου Γεωγραφία Παλαιά και Νέα ,Ανθίμου Γαζή,τόμος Β’ ,Βενετία 1807,σελ.292,
    Τράγασα (ωνομάσθη απο του Τραγάσου εις χάριν του οποίου ο Ποσειδών έδειξε την πήξιν του άλατος)
    ίσως να είναι αυτή ,η νυν Τραγαμέστη,……..,
    Άστακος ή Αστακός κληθείσα απο Αστακού του Υιού του Ποσειδώνος και της Ολβίας Νύμφης ,κειμένη
    πλησίον του Αχελώου…..
    και Die Slaven in Griechenland ,Max Vasmer[=http://www.kroraina.com/knigi/en/mv/mv_3_2.htm#37]
    37. Δραγαμέστον ON, Kr. Astakos (St. Αp., R. und Lex.). Dafür bei Nuch. Δραγάμεστος. Der Name findet sich bei Joh.
    Apokaukos, Metropolit v. Naupaktos (13. Jahrhundert), vgl. Izvestija Russk. Archeol. Inst. v Konstantinopolě XIV 77;
    auch a. 1428, s. Sathas, Docum. Inéd. III 334. Er wird als »Talstadt, Talort« gedeutet von Hilferding I 291, zu skr.-ksl. drȁga
    »Tal«, skr. drȁga »Tal« usw. und město »Ort«. Vgl. auch Kretschmer, Archiv XXVII 231.

    Συγνώμη νοικοκύρη,να με συμπαθάτε με τα τοπωνυμικά .
    Ο » Καραϊσκάκης» ,οι λεβέντες,το Καραϊσκάκη και η Μπαμπίνη φταίνε.

  188. sarant said

    Α, πολύ ωραία!

  189. […] παράδειγμα του πόσο άψογα και αποκαλυπτικά αναλύει τη γλώσσα του σχετικού χρυσαυγίτικου δημοσιεύματος ο Νίκος […]

  190. Σας χαιρετώ για το επόμενο τριήμερο. Θα επιστρέψω, ελπίζω, με το έβδομο πανευρωπαϊκό, αφού βυθίσουμε τους αντιπάλους μας στα…κλιπόθ!

  191. sarant said

    Ορεσίβιε, με τη νίκη!

  192. Ο Αιρετικός said

    Κύριε Σαραντάκο, κατ’αρχάς το άρθρο σας ήταν, όπως πάντα, εξαιρετικό και χορταστικό.

    Έχω να πω τα εξής για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στις καταγγελίες της κυρίας Κουναλάκη. Κατ’αρχάς, είναι γνωστές πλέον οι διασυνδέσεις ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής. Οπότε, είναι απολύτως αναμενόμενο – ένα σώμα «ασφαλείας» που είναι βαθύτατα διαβρωμένο από το ναζισμό δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί κατά της οργάνωσης που γαλουχεί τόσα στελέχη του.

    Οι ισχυρισμοί ότι «ο αρθρογράφος είναι ανώνυμος και το μπλογκ φιλοξενείται στο εξωτερικό, άρα δε γίνεται τίποτα» είναι ψευδέστατοι και αποδεικνύουν ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της οποίας ηγείται ο κύριος Σφακιανάκης, επιθυμεί να προστατέψει τους ναζί. Εάν ο κύριος Σφακιανάκης ήθελε να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται από τον Ελληνικό Λαό, θα έκανε τα εξής:

    1. Άμεση μετάφραση (και επικύρωσή της) του επίμαχου άρθρου στα αγγλικά, μαζί με μετάφραση (λαμβανομένου υπόψιν του context) της απειλής κατά της ζωής της κυρίας Κουναλάκη.

    2. Επισύναψη της μετάφρασης σε εισαγγελική εντολή προς την WordPress με σκοπό η τελευταία να αποκαλύψει στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, καθώς και στην παθούσα, (α) τα στοιχεία που δήλωσε κατά την καταχώρηση του ιστολογίου ο ιδιοκτήτης του, (β) την/τις IP που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάρτηση του άρθρου.

    3. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο εργαλείο ανωνυμοποίησης (π.χ. κάποιο ανώνυμο VPN ή το Tor), είναι εύκολο να διαπιστωθεί σε ποιον πάροχο ανήκει η IP.

    4. Από τον πάροχο, συνδυάζοντας IP και ώρα/ώρες επεξεργασίας και ανάρτησης του άρθρου (πάντα σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο εργαλείο ανωνυμοποίησης), μπορεί να εντοπιστεί-ταυτοποιηθεί ο χρήστης στον οποίο ήταν «χρεωμένη» η εν λόγω IP κατά τη διάρκεια της τέλεσης της εγκληματικής πράξης.

    5. Στην απίθανη περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε υπολογιστής ιντερνετάδικου, είναι εύκολο από τις κάμερες του χώρου (και από κλήση του ιδιοκτήτη για κατάθεση) να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

    6. Ταυτοποίηση μέσω της/των IP μπορεί να γίνει και από την εταιρεία που παρέχει το λογαριασμό email στον χρήστη που διέπραξε το αδίκημα.

    Εδώ συνέχεια καυχιέται ο κύριος Σφακιανάκης ότι εντοπίζει παιδόφιλους και εφήβους που επιθυμούν να αυτοκτονήσουν, κάτι τέτοιες δουλειές θα έπρεπε να είναι παιχνιδάκι γι’αυτόν και για την ομάδα του.

    Επιπλέον, οφείλω να υπενθυμίσω ότι στην περίπτωση που ένα μέσο (είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό) έχει το χαρακτήρα μέσου ενημέρωσης, τα ανυπόγραφα άρθρα χρεώνονται στον ιδιοκτήτη-διευθυντή του. Ειδικά δε με δεδομένο ότι το ιστολόγιο της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί επίσημο όργανο της οργάνωσης, υπεύθυνος για τη λειτουργία και το περιεχόμενό του (και, βεβαίως, για τα ανώνυμα άρθρα του) είναι ο ίδιος ο αρχηγός της οργάνωσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος – το γλωσσικό δε ιδίωμα του άρθρου μοιάζει αρκετά με αυτό που χρησιμοποιεί ο ίδιος (αν και περισσότερο μοιάζει με το στυλ γραφής του Αριστοτέλη Καλέντζη και των μιμητών του).

    Ας μην προσβάλλει λοιπόν άλλο τη νοημοσύνη μας ο κύριος Σφακιανάκης. Εκτίθεται.

  193. 184
    Πορνογραφία της βίας και του αίματος… Διάβαζα αναλύσεις γι ‘αυτήν με αφορμή το Αμπού Γκραϊμπ στο Ιράκ… O Dolph Zillmann, έχει αναλύσει την σχέση επιθετικότητας κι αίματος με την σεξουαλική διέγερση. Γκουγκλάρετε, είναι ενδιαφέρον.

  194. Αποκαλυπτικές για την σύνδεση της ανδρικής επιθετικότητας και της σεξουαλικότητας είναι βιολογικές και ψυχολογικές έρευνες, όπως του Dolf. Zillmann . Σύμφωνα με τις έρευνες του καθηγητή Zillmann, μπορεί να διαπιστωθεί μια νευρονική συνάφεια ανάμεσα στην σεξουαλική διέγερση που οφείλεται σε ερωτική επιθυμία και την σεξουαλική διέγερση που προκαλείται στην διάρκεια εκτόνωσης επιθετικών ενστίκτων. Αυτό που εννοεί ο καθ. Zillmann είναι ότι δεν υπάρχει σαφής φυσιολογική διαφορά ανάμεσα στην ερωτική και την μη ερωτική σεξουαλική διέγερση, που οφείλεται στην σύνδεση της επιθετικότητας και της σεξουαλικότητας. Με αυτό σαν εμπειρικό δεδομένο, μπορεί να καταλάβει όχι μόνο πώς η βίωση της χωρίς περιορισμούς βίαιης, επιθετικής συμπεριφοράς, όπως στον πόλεμο, μπορεί να οδηγήσει σε συνοδούς εμπειρίες σεξουαλικής διέγερσης, αλλά και πώς στρατιώτες μπορεί να αποτύχουν να δουν την διαφορά. Κι αυτό, αντιλαμβάνεται ο καθηγητής, αλλά και άλλες παρεμφερείς μελέτες, αφορά τους άνδρες, στους οποίους οι ανατομικές, φυσιολογικές εκδηλώσεις της σεξουαλικής διέγερσης είναι πιο εμφανώς επιθετικές. Συνοπτικά, η σεξουαλική διέγερση της γυναίκας, η στύση που και αυτή γνωρίζει, είναι πιο εσωτερική και ήπια, αντίθετα από του άνδρα που είναι πιο εξωτερική, εμφανής και έκδηλα επιθετική στην μορφή της. Εκείνοι που βιάζουν στον πόλεμο, εξηγεί ο καθ. Zillmann, είναι αυτοί που τείνουν να γνωρίζουν επιθετικές ορμές στην σεξουαλική διέγερση και σεξουαλικές παρορμήσεις στην πολεμική επιθετικότητα .

  195. echthrosofer said

    Μονο δικη μου εντυπωση ειναι οτι ο κυριος Τ.Ρομπας δεν ειναι γιατρος και απλως κανει πλακα;
    (μου θυμιζει ελαχιστα τη γραφη ενος φιλου μου)

  196. Μαρία said

    195 Προφανώς. Αλλιώς δεν θα λεγόταν Τρόμπας. Υποστηρίζει ωστόσο οτι κάποιοι τον χρειάζονται.

  197. leipzig said

    Συγνώμη που έλαβα την πρωτοβουλία να απονέμω, προ ολίγου, στον ελληνοπρεπέστατο «ποιητή» το βραβείο του «κρυωμένου κόλου». Θέλω να πιστεύω ότι δεν στέρησα την «δόξα» κάποιου άλλου επώνυμου Χρυσαυγίτη.
    Η απαράμιλλη λογοτεχνική του αύρα μου θύμισε ein Schass im Wald το οποίο για τους μη γνώστες του Αυστριακού ιδιώματος μεταφράζω ως «ένα σκατό στο Δάσος».
    Άν ο τύπος σπούδασε ιατρική στην Αυστρία, πιθανόν να έχει και κόψιμο στο δεξιό μάγουλο το οποίο παραθέτει σε Burschenschaft!
    Πάντως οι άνθρωποι διαθέτουν αρχεία και χρηματοδότηση!

  198. spiral architect said

    @166, 182: Νικοκύρη όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο, δεν συζητάμε συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους.
    Λάθος του Μαΐλη να βγει στο τηλέφωνο (σε περιβάλλον Εισαγγελάτου) θα ήταν λάθος ακόμα και να έβγαινε ο Μπογιό!
    Λάθος, λάθος, fatal error! 😦

  199. Nikos said

    Sarant…Τραβας ζορια βλεπω…το αμαρτωλο παρελθον σου ειναι γνωστο σε μενα και σε αρκετο κοσμο..θα τα πουμε προσεχως

  200. Αρκεσινεύς said

    sarant, Νίκο άρχισαν τα θρασύδειλα «λεβεντόπαιδα» τις απειλές!

    191. Ευχήθηκες νίκη. Εδώ παιζουν δυο ελληνικές ομάδες. Να νικήσουν λοιπόν και οι δυο και στον τελικό ας νικήσει ο καλύτερος.

  201. sarant said

    198: Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να επιδιώξει να βγει, αλλά αφού έκρινε ότι επιβαλλόταν να βγει τουλάχιστον ας ήταν αποτελεσματικός.

    200: Αρκεσινέα συμφωνώ -ας νικήσουν κι οι δυο και στον τελικό ας νικήσει ο καλύτερος, με σουτ του Διαμαντίδη στην εκπνοή!

  202. Υπέροχο άρθρο αλλά διακρίνω μια τάση που με προβληματίζει. Συγκεκριμένα να βαφτίσουμε τον φασισμό ως εξ’ορισμού «απαράδεκτη» ιδεολογία. Το άρθρο της Κας Κουναλάκη να θυμίσω ότι είχε εκφράσεις όπως «Μια λύση είναι ο αποκλεισμός της από τη δημόσια σφαίρα». Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό το σκεπτικό. Άλλο η καταδίωξη αξιόποινων πράξεων (πόσο μάλλον αν υπάρχει συγκάλυψη από την αστυνομία) και άλλο η φίμωση απόψεων σε μια δημοκρατική κοινωνία. Και το ΚΚΕ πρεσβεύει απόψεις αντίθετες στην κοινοβουλευτική δημοκρατίας αλλά θεωρούμε όλοι (ελπίζω!) σωστό να εκλέγονται και να ακούγονται στην Βουλή.

  203. Αρκεσινεύς said

    201.sarant β. Νίκο, και πάλι μεροληπτείς.

  204. […] να απειλω καποιον με δολοφονια αν δεν σταματησει να  μιλαει (Κουναλακη στα γερμανικά: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!» («Με […]

  205. Όχι και το ευένδοτος Νοικοκύρη! Λέμε ‘ευένδοτο τοίχωμα’ από κει βγαίνουν οι κήλες.

    Και οι γιατροί δε χρησιμοποιούν το ‘αβληχρός’ για φιγούρα. Προτιμάς το ‘μόλις υποσημαινόμενο;’ Λέμε και ‘επιπολής’ (π.χ. φλέβες) λέμε και ‘εν τω βάθει’ λέμε και ‘παρακείμενα όργανα’ λέμε και οβελιαίο επίπεδο. Χωρίς αυτές τις συνοπτικές διατυπώσεις θα ήταν αδύνατο να μιλήσεις, διότι οι λέξεις αυτές έχουν γίνει όροι και συνεπώς (εμ)περιέχουν συνεπτυγμένες σημασίες και αναφορές.

    Αν ο Ζουράρης έγραψε όντως Μισγάγκεια, πρέπει επειγόντως κάποιος να τον πληροφορήσει ότι το αγγείο γράφεται με δύο γγ και όχι με γκ. Εκτός αν είναι lapsus plectologicus του Νοικοκύρη

    Kommt Zeit, kommt Rat. Σημαίνει: Με το πέρασμα του χρόνου (ή μεγαλώνοντας) θα βάλεις μυαλό. Αντιστοιχεί στο ‘στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα’

    Νοικύρη!!!! Αυτό με τον αρουραίο είναι ΕΥΡΗΜΑ. Έγραψες πάλι (ιστορία)

    @ Ορεσίβιε! Τι ερωτήσεις είναι αυτές; Δεν υπάρχουν όταν χρειάζονται. Τους ξέρω και από τις εφημερίες. Άλλα θρασύδειλα λεβεντόπαιδα. Βέβαια, φύγανε κι από αυτούς δυο ή και περισσότεροι αδόξως, κάτι που ΔΕΝ έπρεπε να έχει γίνει στην Ελλάδα. Αλλά και το ότι διογκώθηκε το αδίστακτο έγκλημα, είναι πιθανώς δικό τους λάθος.

  206. sarant said

    205: Λέω ότι το ευένδοτος το χρησιμοποιούν οι γιατροί και σχεδόν κανείς άλλος, άρα συμφωνούμε.

    Η μισγάγκεια έτσι γράφεται, δεν έχει να κάνει με τα αγγεία αλλά με το άγκος. Και έτσι την έγραψε και ο Ζουράρης.

  207. Γιωργος Μανακης said

    Απλυτολαμογια-πουτανας γιοι, 7% πηρε η ΧΑ
    Σαραντακοοοοοοοοοοοοο!
    Τις αλλαξοκωλιες με τους εβραιους μην τις κανεις δημοσια.
    Θα σε πανε μεσα για προσβολη της δημοσιας αιδους.

    Βρωμιαρηδες! Προδοτες!
    Οταν ερθει η ωρα θα τρεχετε σαν αρουραιοι.
    Και δεν θα ξερετε που να κρυφτητε.

  208. Οι αρουραίοι ζούνε στο σκοτάδι, το προφήτεψε για την μεταβιομηχανική μας κοινωνία κι ο H.G. Wells στο «Μηχανή που Ταξιδεύει στον Χρόνο»… Και προβάλλουν την παρουσία τους μονάχα με το ίδιο σκοτάδι της βίας, έστω (ακόμα), πιο πάνω, λεκτικής… Ναι, στους σκοτεινούς καιρούς αντίδοτο είναι μονάχα το φανάρι…
    Ακόμα πιο παλιά, το είχε προφητέψει για τις μετα-ανθρώπινες εποχές ο πιθαρόβιος ο Διογένης. Που μονολεκτικά.. «διέταξε» τον μεγάλο Στρατηλάτη, «αποσκότισον»!

  209. τυφλόμυγα said

    Το είδατε αυτό http://tinyurl.com/bpf8ssj ;

    200β, Είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι! Άλλο μεγαλώνει στο Θησείο κι είναι φανατικός Ολυμπιακός κι άλλος μεγαλώνει παραλιακά και γίνεται Παναθηναϊκός. 😯 😆

    #194 Tίτο, ενδιαφέρουσα η σύνοψη. Γκούγκλισα, δεν βρήκα κάτι σχετικό.

  210. Τίτο, λίγο ατυχής νομίζω η παρομοίωση με τη «Μηχανή του χρόνου». Βέβαια, αυτοί που παρομοιάζεις με τους Μόρλοκ ενδεχομένως θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι είναι οι Ελόι.

  211. 210
    Έχεις δίκαιο, προείχε στη μύτη, στο όργανο του Γιάκομπσον, η αποφορά του αρουραίου… Αλλά κάποια αναλογία βρίσκεται στην κοινωνική διάσταση της ερμηνείας, ότι αναζητούν κάποιο στάτους μέσα από την επιβολή, έστω ακόμα υποβολή, της βίας. Κι ότι θεωρούν ότι υπάρχει μια ταξική διαφορά – «λαμόγια», κι έρχονται τώρα απ’ το σκοτάδι να διεκδικήσουν την τροφή τους, αυτούς ακριβώς που τους καταδίκασαν στην υπόγεια σκοτεινή ζωή! Μutatis mutandis, βέβαια, ad libidem

  212. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @208 και 210,
    επειδή αναφέρατε τους αρουραίους, νομίζω ότι καταλληλότερη είναι η μικρή νουβέλα του Αλεξάντρ Γκριν «Ο κυνηγός των Αρουραίων» (στη «Στιγμή», σε μετάφραση του Γιώργου Τσακνιά).
    : Νομίζω, ένα μικρό, ανατριχιαστικό, αριστούργημα (από εκείνα που τελειώνεις αμέσως, και δεν κλείνεις μάτι το υπόλοιπο της νύχτας)!

  213. Γιωργος Μανακης said

    Οι αρουραίοι ζουν και πολλαπλασιάζονται στους υπονόμους. Όπως εσύ.
    Κοιτάξου στον καθρέφτη σου.
    Θα ……….σε αναγνωρίσεις.

  214. δίκωλος σχολιαστής said

    Διάβασα σποραδικά τα σχόλια, και ως συνήθως πέφτω σε αρλεκίνους. Ίσως να το τραβά ο οργανισμός μου. Και εφόσον πλάκωσαν τόσοι τρόλλες εδώ, η σειρά μου να τρολλάρω. Με το να τους παρουσιάζετε ως ναζί και δη γερμανοτσολιάδες, δεν βλέπω κατά πόσο ευσταθεί και έχω την βάσιμη υποψία ότι είναι πολιτική γραμμή εκ του άνωθεν (το ξέρω, τέτοιοι grammar nazis που είσαστε αμέσως φρικάρατε με αυτή την διατύπωση). Με σκοπό να τους απομονώσετε, αλλά πιστεύω το αντίθετο επιτυγχάνετε. Αν θέλετε κάτι τέτοιο, τότε να πείτε στον Τσίπρα να μη χωρίζει του Έλληνες σε πραγματικούς και λιγότερους που είναι προδότες και θέλου κρεμάλα. Αυτό άκουσαν και οι ΧΑ και πήραν τα πάνω τους. Πρόκειται για άτομα με υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Σε αυτό τον τομέα δεν υστερούν καθόλου από τον φίλτατο Τσίρπα και όλο του σούργελο της λεγόμενης νεοσταλινικής αριστεράς (εκτός του ΚΚΕ, αυτοί στο τρελοκομείο που ζούμε είναι οι πιο σοβαροί, θεέ μου που κατάντησα να τους δίνω τα σέβη μου) (το ΚΚΕ είναι η παλαιοσταλινική αριστερά). Απλά πάνε κατιτίς πιο πέρα. Αν λοιπόν αυτοί είναι ναζί, το ίδιο τίτλο δικαιωματικά κατέχει και ο Τσίπρας. Αν κάνετε μια βόλτα από τα αναγνωστήρια των συνιστωσών του ΣΥΝ, θα πέσετε σε μαργαριτάρια όπου οι χρυσαυγήτες ωχριούν μπροστά σε τέτοιο υπέρμετρο πατριωτισμό. Αυτούς πως να χαρακτηρίσεις? Στο παρελθόν σας έχω επισημάνει μερικά εκλαμπρότατα στελέχη της αριστεράς, αλλά μάταιος κόπος.

  215. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα σχόλια, αν και όχι όλους.

    Κύριε Μανάκη, τρίτο σχόλιο με βρισιές και χωρίς επιχειρήματα θα με κάνει να σας αποκλείσω.

  216. 202#
    Κύριε Χαλκίδη, αυτή η ιστορία με το ΚΚΕ και τις συγκρίσεις με την χ.α. είναι στην καλύτερη περίπτωση αστεία.
    Ότι και να λέει το ΚΚΕ, δεν έχει πάρει τα μαχαίρια και τα τσεκούρια να κυνηγά όποιον διαφωνεί με τις απόψεις του.
    Έλεος δηλαδή, να αναγκαζόμαστε να υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ ή την ΝΔ γιατί κάποιοι αρνούνται να δεχτούν τα αυτονόητα, τσουβαλιάζοντας την διαφορετική πολιτική άποψη με τους μαχαιροβγάλτες.

    Και ναι, είναι άποψη δική μου και δεν ξέρω και εγώ ποιών άλλων, ότι ή συμμορία χ.α. δεν θα έπρεπε να μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές, και χρειάζονται συνταγματικές ρυθμίσεις με την συμφωνία όλων, αριστερών και δεξιών.
    Για τον ίδιο λόγο που δεν επιτρέπουμε στην 17Ν ή στην εταιρία δολοφόνων να πάρουν μέρος.
    Να αναγκάζονται τουλάχιστον να υποκρίνονται, να κάνουν δημόσιες κωλοτούμπες, και να μην τολμούν να απειλούν όποιον τους κάνει δημόσια κριτική.
    Το ίδιο θα υποστηρίξω και αύριο αν εμφανιστεί ένα κόμμα-συμμορία που κυνηγά και μαχαιρώνει γυναίκες, τους μελαχρινούς / ξανθούς ή αυτούς που το όνομά τους αρχίζει από Χ. κύριε Χαλκίτη.
    Όπως και σε πολλές δημοκρατίες σε αυτόν τον πλανήτη, όταν κηρύττεις το μίσος και την βία, η συγκροτημένη πολιτεία έχει καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες της έστω και συμβολικά.
    Τουλάχιστον έτσι περνά ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση, στον κόσμο που ίσως να μην γνωρίζει.

  217. artemis said

    Κοντεύει να απενεχοποιηθεί η χ.α. Μακριά από μας. Και εννοώ κάτι τέτοια:Ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου χρησιμοποίησε μαγνητικές τομογραφίες (MRI) για να μετρήσει τη φαιά ουσία σε 44 άνδρες καταδικασμένους για αδικήματα όπως οι δολοφονίες, οι βιασμοί και οι ξυλοδαρμοί. Ολοι τους έχουν λάβει διάγνωση έλλειψης ενσυναίσθησης και χαρακτηρίζονταν ως ψυχοπαθητικά άτομα. Οι ερευνητές μελέτησαν παράλληλα και τον εγκέφαλο 22 υγιών μη παραβατικών ατόμων

    Τα ευρήματα

    Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα άτομα αυτά είχαν λιγότερη φαιά ουσία σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Η έλλειψη φαιάς ουσίας εντοπίστηκε σε μια περιοχή του προμετωπιαίου φλοιού καθώς και στους κροταφικούς πόλους. Η έλλειψη αυτή συνδέεται με απουσία ενσυναίσθησης, έλλειψη συναισθημάτων φόβου και λύπης καθώς και με έλλειψη αισθημάτων ενοχής.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γνωσιακές-συμπεριφορικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν άτομα με αντικοινωνική συμπεριφορά είναι πιθανότατα άχρηστες για ψυχοπαθητικά άτομα με τέτοιες εγκεφαλικές ανωμαλίες.

    Η νέα μελέτη αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα στο να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των ψυχοπαθητικών και των μη ψυχοπαθητικών ατόμων. Εκτιμάται ότι θα έχει και δικαστικές προεκτάσεις αφού η σύνδεση συγκεκριμένων εγκεφαλικών ανωμαλιών με την ψυχοπάθεια θα επιτρέπει στους δικηγόρους υπεράσπισης τέτοιων κατηγορουμένων να επικαλούνται το «ακαταλόγιστο».

  218. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @213,
    το σχόλιό σου, Γιώργο, μού θύμισε ένα ωραίο μικρό ποίημα του Μπόρχες, αφιερωμένο στη Μαρία Κοντάμα. Λέει:

    Η ΣΕΛΗΝΗ

    Υπάρχει τόση μοναξιά σ’ εκείνο το χρυσό.
    Η σελήνη τις νύχτες δεν είναι πια η σελήνη
    που είδε ο πρώτος άνθρωπος. Οι ατέλειωτοι αιώνες
    της ανθρώπινης αγρύπνιας την έχουν ξεχειλίσει
    από αρχαίο πόνο. Κοίταξέ τη. Είναι ο καθρέφτης σου.

  219. bernardina said

    Γιώργο Λυκοτραφίτη,
    Ομολογώ ότι για τέτοια άτομα μια τέτοια διαδικασία είναι πιο οδυνηρή από τη θεραπεία αλά Κουρδιστό Πορτοκάλι.
    Καλά το πας. Συνέχισε :mrgreen:

  220. τυφλόμυγα said

    Έλα βρε Μπέρνι, κι εγώ έκανα αφιέρωση στο 177γ. 😦 Εντάξει δεν είναι Μπόρχες αλλά έβαλα στίχο και γιουτιουμπάκι. 🙄

  221. 213
    Γαμώ το μου! (πφφ έβρισα, κόψε με Νικοκύρ), κοίταξα στον καθρέφτη και δεν μοιάζω ακόμη… αρουραίος.. Ούτε ρινόκερως, σίγουρα θα κινδυνεύω….

    217
    Από το compositio mentis στο non compos mentis υπάρχει μια μεγάλη, φιλοσοφική και νομική απόσταση, άλλωστε αλλιώς θα έπαιρνε κανείς ευκόλως τον Armstrong κι άλλους της αναγωγικής ματεριαλιστικής θεωρίας του νοός και θα έλεγε «αφού εξηγείται, συγχωρείται»… Στην φιλοσοφία πλακωνόμαστε να ξεχωρίσουμε τα «reasons» από τα «causes», διαλέγετε και παιρνετε θεωρία, προτείνω την «supervenience theory»… Το γεγονός ότι υπάρχει ψυχοφυσική ερμηνεία των λογισμών δεν κάνει τους «κακούς» ακαταλόγιστα ρομπότ, ούτε εσένα φίλη που διαφωνείς μαζί τους, ας διασώσουμε τον άνθρωπο, και τις Καντιανές ελευθερίες του…

  222. ΣοφίαΟικ said

    157: Αν αυτή η συνένετευξη είχε δοθεί πριν τις εκλογές, τότε ο κύριος με την πλούσια κόμη θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στην Αιτωλοακαρνανία. Πιστεύω ότι άνετα μπορεί να ταυτιστεί μαζί του ο μέσος Αιτωλός ψηφοφόρος.
    Για την υπόλοιπη συζήτηση είμαι ακόμα αγουροξυπνημενη και μαλλον γιάυτόδεν καταλαβαίνω τίποτα.

  223. 222 Ναι, γιαυτό έχει σημασία η παρατήρηση της Μαρίας στο 163β.

  224. k said

    ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙΤΕ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΕΤΣΙ.ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΕΙΣΤΕ

  225. papoylis said

    Νικοκύρη

    είναι πράγματι απολαυστικό να διαπιστώνω ότι υπάρχουν τόσο δεκτικοί τρολλιαστές που να υιοθετούν ασμένως το «παρατσούκλι» που τους κολλάω 🙂

  226. papoylis said

    Νικοκύρη

    Τώρα που ο μεταξύ μας έρως πρέπει να ολοκληρωθεί και «θεσμικά» , προτείνω να πάμε στις ΗΠΑ να γίνουμε πολίτες Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ρυθμίσεις που προωθεί ο Ομπάμιας 🙂 🙂

  227. Και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει η συζήτηση κατά πόσον έχει νόημα να συνυπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις μας, με βρισιές κατάρες και απειλές.
    Άλλο η ανοχή στο διαφορετικό και άλλο αυτό το χάλι με τον κάθε κακομοίρη.

  228. sarant said

    227: Ντίνο, θα μπορούσα και να σβήνω σχόλια σαν το 224 -πες ότι προτιμώ να μην χαραμίσω έστω και τα πέντε δευτερόλεπτα που χρειάζονται.

  229. spiral architect said

    Προς όλους τους παρεισφρήσαντες τρόληδες:
    Παίξτε το δυνατά και παντού:

    «Στους αγρούς ένα μικρό λουλούδι ανθίζει που το λένε Έρικα.
    Χιλιάδες μικρές μέλισσες τριγυρίζουν την Έρικα
    γιατί η καρδιά της είναι γεμάτη γλύκα
    και το λουλουδάτο της φόρεμα ευωδιάζει.

    Πίσω στο σπίτι μου
    ένα μικρό ξανθό κορίτσι ζει
    που το λένε Έρικα.
    Το κορίτσι αυτό είναι η πιστή μου αγάπη και η ευτυχία μου …»

    (και ανοίγουμε και κάνα βιβλίο που και που, ε; ) 🙄

  230. Immortalité said

    @212 Ανατριχιαστικά καλό βιβλίο! Μα τι το προτείνεις; Είναι μικρό και δεν κάνει για ντορ στοπ.

  231. lina said

    Συγχαρητήρια για το blog:)
    Υπάρχει και αυτός ο ιστότοπος που “αρχειοθετεί” το διαδίκτυο. Βάζεις πάνω την εξαφανισμένη διεύθυνση και (συνήθως) τσουπ:
    http://web.archive.org/web/20110718113536/http://xryshaygh.wordpress.com/books/

    καλή συνέχεια!

  232. δίκωλος σχολιαστής said

    (Τώρα που πείρα φόρα δεν με σταματά κανείς. Έως την επόμενη φορά.)
    Τώρα, εγώ γιατί έχω αυτή την εντύπωση ότι τα ποστ εδώ και αλλού μόνο ένα σκοπό εξυπηρετούν. Σαν να λέτε εσείς οι νεοσταλινικοί, ε βλάκες του ελληνικού λαού, μη ψηφίζεται αυτούς που μόνο Πακιστανούς δέρνουν και γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο πάνε, αλλά να ψηφίσετε εμάς που είμαστε σουπερντουπεργκάου ουάουα πατριώτες και θα κρεμάσουμε τον ΓΑΠ.
    http://histologion-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_19.html
    Κάτι τέτοια με κάνουν να χασκογελώ. Αν πάρει φόρα η χρυσαυγήτικη σκέψη, δεν την σταματά κανείς και κανείς δεν είναι σε καραντίνα. Οι απόψεις που διίστανται είναι, όπως στους παλιούς καλούς καιρούς λίγο μετά τον πόλεμο, που βρίσκεται η εστία μόλυνσης.

  233. sarant said

    231: Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, χρήσιμη η υπενθύμιση του συνδέσμου!

  234. Ωραίο αυτογκόλ έκανε ο δίκωλος λινκάροντας Τάλω. Να δω πού είδε τις κρεμάλες (εκεί που είχε δει και κάτι τσιμεντένια τούνελ πριν από καιρό, φαντάζομαι :mrgreen: ), άσε που μιλάμε για ένα από τα πιο τεκμηριωμένα και χρήσιμα ιστολόγια.

  235. sarant said

    Ε μα πια!

  236. papoylis said

    Προσπαθείστε ορέ να φανταστείτε το δίλημμα ενός δικώλου όταν βρίσκεται στο WC 😆

  237. bernardina said

    Ρε συ παπούλη, τα μέιλ σου τα κοιτάς ποτέ; 😆 😉

  238. δίκωλος σχολιαστής said

    Πριν τις κρεμάλες έχουμε τα ειδικά δικαστήρια, και πριν τα ειδικα δικαστήρια έχουμε τις αποφάσεις. Αλλά, λογικός και αριστερός γιοκ, και πέραν αυτού, κανείς δεν είναι σε καραντίνα, ακόμα και τα πιο γερά μυαλά. Κάπως έτσι και ο ήρωας σας ο Στάλιν. Κι αυτός γερό μυαλό. Άντες, βλάκες.

  239. δίκωλος σχολιαστής said

    Το άντε βλάκες κολάει ότι πρέπει όλα να σας τα κάνω όλα λιανά, διότι ο αριστερός μόνο παπαγαλίζει ξέρει, ου σκέψη στο κρανίο του. Έγώ όμως δεν θα σας τα κάνω άλλη φορά λιανά. Αν δεν καταλάβαιτε με την πρώτη, δοκιμάστε και άλλες φορές. Είμαι σίγουρος, στην 666 θα χαμπάραιτε.

  240. Ε, άντε, γερό μυαλό (από μπετόν), πες μας τώρα και ότι δεν γίνονται τούνελ χωρίς τσιμέντο να γελάσουμε.

  241. spiral architect said

    Don ‘t feed the trolls. Let them die.

  242. Δίκιο έχεις, παρασύρομαι. Παλιά ιστορία.

  243. δίκωλος σχολιαστής said

    Παραπαμπιτόντως, το ντετοκρασυ με τις κρεμμάλες και τα ελικόπτερα είναι ειδικείς παθογένειας ή ίναι στα πλαίσια της γενικότερης τρέλλας που σας δέρνοι. Αποροίες.

  244. δίκωλος σχολιαστής said

    Και κάτι ωραίο που διάβασα αλλού και σας το μεταφέρω. Αφορούσε τον παμμέγιστο αρχηγό της νυν αξιωματικής αντιπολίτευση. Σε τι αναφέρετε με τις κωλοτούμπες? Στις επιστολές του.

    Προσπαθεις να διδαξεις μαθηματικα σε πιθηκους …μαθε τους καλυτερα τις κωλοτουμπες…

    🙂 🙂

  245. δίκωλος σχολιαστής said

    Ο πιο πάνω μου θύμισε μα παλιά συζήτηση εδώ. Εν ολίγοις, ο ρατσισμός του ΧΑτη υστερεί πάρα πολύ και έχει πάρα πολλά να ζηλέψει από τον ρατσισμό της αριστεράς. Ο δεύτερος σαν πιο εγγράμματος θα πει βέβαια, εμείς είμαστε αντισιωνιστές και όχι αντισημίτες. Ο πρώτος πιο απαίδευτος θα πει εμείς δεν είμαστε τίποτα από τα δύο και στην πυρά οι Εβραίοι που mας έχουν υποδουλώσει. Μετά θα ορκιστούν και οι δυο τους ότι έχουν στενούς kai κολλητούς φίλους ιουδαϊκής καταγωγής. Τα χάπια μου.

  246. Βλήμα από πάνω, δεν έχω στενούς φίλους «ιουδαϊκής» καταγωγής, στην πραγματικότητα (σαρπράιζ!) το μισό σόι μου είναι Εβραίοι. Άμα πάρεις τα χάπια σου, πες μας και για το τσιμέντο.
    (συγγνώμη παιδιά, δεν κρατήθηκα)

  247. δίκωλος σχολιαστής said

    τι έλεγα 😉 Αυτούς να φοβάσται, όχι τους χατες.

  248. Immortalité said

    Βρε Δυτάκο, βρε καλό μου, θα τον αφήσεις να κερδίσει λόγω εμπειρίας;

  249. Γιωργος Μανακης said

    (κ.) Σαραντακο
    Να προσπαθήσεις να κάνεις φίλους χρυσαυγίτες για να σε κρύψουν όταν έρθει η εποχή του κυνηγίου.
    Για τον Ζαν Κοέν δεν ανυσηχώ. Θα κάνει χρέη ……………δύτη των καμπινέδων.

  250. Δίκιο έχεις βρε Ιμόρ, αλλά αυτό με το τσιμέντο κάπως μου βγαίνει και δεν μπορώ να το αφήσω. Δε βαριέσαι. Εδώ ο κόσμος χάνεται τα τρόλια αρμενίζουν.

  251. Α! έφερα τον τρολομαγνήτη. Πάω να φάω, γεια και χαρά.

  252. Immortalité said

    Άντε καλή όρεξη 🙂

    Νίκο, αρχίζω να πιστεύω ότι είσαι η μετενσάρκωση του Γκάντι. Εκτός αν τ’ αφήνεις για να μαζώνουμε στοιχεία…

  253. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @249,
    «σαν πας στη στράτα – στράτα
    τον πόλεμο παράτα,
    γιατί ο καιρός ανοίγει
    κι αρχίζει το κυνήγι…»

    έγραφε ο Λόρκα, πριν προλάβει να κάνει φίλους χρυσαυγίτες για να τον κρύψουν.

  254. papoylis said

    Το μανάκι Νικοκύρη στα μέρη μου κάνει το καλύτερο λάδι 🙂

    Μπέρνυ

    Τα στέλνεις προφανώς σε μαιλ που πιά δεν ισχύει.

    Σου στέλνω τώρα μαιλ επικοινωνίας. Αν δε κάτσει βάλε το νικοκύρη να μου στείλει μαιλ σε αυτό που τώρα θα του στείλω με το λογαριασμό σου 😉

  255. physicist said

    Α ρε φασιστάκια, που μπαίνετε για ν’ απειλήσετε ανθρώπους προσωπικά … α ρε δίποδα με νοημοσύνη φρυγανιέρας, θα μας βρείτε όλους μπροστά σας, να το ξέρετε. Και τότε να δούμε ποιός θα τρέχει.

    (Πρώτη και τελευταία με τα φασιστοτρόλια, δεν ταΐζω άλλο.)

  256. Ελευθερια said

    Πολυ ωραιο ποστ του κ Σαραντακου, οπως παντα. Οσο για τον φασισμο, υπαρχει και η λυση που προτεινουν και οι Chumbawamba 😉 http://www.youtube.com/watch?v=WS32iAnPUAo

  257. Immortalité said

    @253 Άλλος Γκάντι μας βρήκε 🙂 Τι θες βρε Γιώργο να σε ρωτήσει ποιος είναι ο Λόρκα; Για τον Γκρην δε λέω θα κατάλαβε σίγουρα πως είναι πράσινος.

    Βάλε κάτι να καταλαβαίνουν!

  258. papoylis said

    Νικοκύρη

    dont bother
    βρέθηκε δίαυλος με τη Μπέρνη 🙂

  259. Νέο Kid Στο Block said

    Η Χρυσή Aυγή πώς κι από ποιους χρηματοδοτείται; Ξέρει κανείς;
    Οι συνδρομές των μελών της (αν υπάρχει τέτοια διαδικασία) φαντάζομαι δε φτάνει ούτε για τσιγάρα. Προφανώς, έκανε ένα δυνατό προεκλογικό αγώνα που απαιτεί πολύ χρήμα ,πέρα από τα πάγια έξοδα συντηρήσεως μιας οργάνωσης.

  260. tofistiki said

    @259:
    Από το http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/#more-1895
    «Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας»

  261. Ο Αιρετικός said

    @259: Καλή ερώτηση… Ο Κουσουμβρής έλεγε ότι στο ταμείο της δεν είχε ποτέ πάνω από 300-400 ευρώ. Ποιοι άραγε χρηματοδοτούν τη ναζιστική αυτή οργάνωση; Όσον αφορά δε τα… «λεβεντόπαιδα», θυμήθηκα κάτι που είχα δει πολύ παλαιότερα ως εταιρικό σήμα σε φορτηγό. Έγραφε:

    ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ «ΤΑ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ»

  262. Immortalité said

    @174β Έμαθες και τι άλλο λένε γι’ αυτόν ε; Κατά τα ρεθεμνιώτικα πρότυπα…

  263. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα.

    259-260: Δυστυχώς τώρα θα αποκτήσει νόμιμη και επίσημη χρηματοδότηση…

  264. sarant said

    Το σχόλιο 260 το είχε πιάσει η σπαμοπαγίδα και απαντάει στο ερώτημα για τη χρηματοδότηση: πλήρωνε, λέει, η Νέα Δημοκρατία για τα φυλλάδια της ΧΑ.

  265. δίκωλος σχολιαστής said

    Άντε και ένα τελευταίο να γελάσει ο κάθε φίλος μου χρυσαυγήτης.

    Στο 2:15 αρχίζουν οι μπουρδολογίες. Μετά μη απορείτε γιατί και πως η ΧΑ παίρνει αέρα. 100 άτομα να το δουν το βίντεο, οι 80 θα τρέξουν προς ΧΑ. Μαντρώστε τον πριν είναι αργά. Και για να αναφερθώ σε παλαιότερη ανάρτηση, μετά από αυτόν τον Χάγιο, η λέξη αλαζονεία αποκτά καινούργιο νόημα. Τουλάχιστον για μένα, για εσάς αμφιβάλω πάρα μα πάρα πολύ.

    ΥΓ. Και πού΄στε, αν δεν το πιάσετε με την πρώτη, δοκιμάστε και άλλες φορές. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να σας τα κάνω λιανά.

  266. δρ Αθανάσιος Τ. Ρόμπας said

    Θα μου επιτρέψετε να παρέμβω πάλι, αν και δεν έχω πολύ χρόνο μια κι έχει πέσει πολλή δουλειά,και να παρατηρήσω τα εξής, παραβλέποντας ότι η Μαρία αμφισβητεί την ιδιότητά μου:
    Η στάση κι οι απαντήσεις κάποιων σχολιαστών απέναντι σε ανθρώπους ψυχικά ασθενείς ή σε άτομα με νοητική υστέρηση, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, κοινωνικοποίησης, ένταξης, αποδοχής από τους άλλους, δεν είναι αυτή που ταιριάζει.
    Παίρνω παράδειγμα τον physicist ο οποίος είναι και επιστήμονας και θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμος. Δε απαντάμε ποτέ, φυσικέ, σε τρελούς ή πνευματικά καθυστερημένους, για να το πω απλά, με φράσεις όπως «…α ρε δίποδα με νοημοσύνη φρυγανιέρας…» Ό,τι και να λέει ο ψυχικά και πνευματικά ασθενής, έχει το ακαταλόγιστο και θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να τον αντιμετωπίζουμε με κατανόηση, ανεκτικότητα,υπομονή, για να μην πω και τρυφερότητα, και σε καμιά περίπτωση δεν εντείνουμε το πρόβλημά του τροφοδοτώντας και ερεθίζοντας με ακατάλληλα μηνύματα το ήδη κλονισμένο και διαταραγμένο του μυαλό. Η δουλειά που απαιτείται είναι διαρκής, μακροχρόνια, εξατομικευμένη και εξειδικευμένη και γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

  267. elsa said

    @263:
    Αν περνάει από εδώ ο Ζαζουλέας, ας μας πει πόσα παίρνει ένας εν ενεργεία συνταγματάρχης, για να υπολογίσουμε, δια της αφαιρέσεως από το μισθό των λεβεντοβουλευτών, πόσα θα παντελονιάζει ο αρχηγός, χώρια τα δικά του και της κυρίας του, που επίσης εξελέγη.
    Άσε που, απ’ ότι λέγεται, θα …παραιτήσει τους εκλεγμένους από το λαό βουλευτές και θα βάλει στη θέση τους δικά του παιδιά (που να του δίνουν το μερίδιο πρόθυμα, υποθέτω)

  268. XA said

    δηθεν δημοκρατες και επιλεκτικοι ανθρωπιστες τελος.
    ερχομαστε

  269. bernardina said

    286 Ελάτε.
    Με φόρα όμως… (και προσοχή να σημαδέψετε καλά μη χάσετε τη μάντρα)

  270. Mindkaiser said

    Σας αποκαλύπτω τον διάλογο που είχαν οι βουλευτές της Χ.Α. με τον πεφωτισμένο ηγέτη τους, ο οποίος οδήγησε στο να λαμβάνουν για τις υπηρεσίες τους στο έθνος μισθό αντισυνταγματάρχη:

    http://www.youtube.com/watch?v=PRsT4VxmMiY

  271. spiral architect said

    @ 286: click 😉

  272. τυφλόμυγα said

    268, Άμε στον άμε.

  273. Alex said

    161.Κυριε Σαραντακο, Τα αφελη υπονοουμενα που σκοπο που κρυβουν φασιστικες γενικευσεις και ρατσιστικες στοχοποιησεις δεν με αφορουν…Ουτε και τα συμπλεγματα που οδηγουν σε αυτα..Βλεπω ομως οτι δεν επικροτειτε (!) την δηλωση οπως λετε αλλα το σημαντικοτερο ειναι και το οτι δεν την καταδικαζετε οπως και τοσες πραξεις ,και το τονιζω πραξεις ,οχι αρθρα της αριστερης πλευρας που υπηρετειτε…Γνωστη πρακτικη..Το οτι δεν κυριολεκτει καποιος το γνωριζει μοναχα ο ιδιος και συνεπως εαν μια φραση εχει εντονη συναισθηματικη φορτιση και καλει σε βιαιες πραξεις και μαλιστα φονους ειναι τουλαχιστον παρεξηγησιμη και νομικα επιληψημη.Δεν ειδα το Twitter να κλεινει το λογαριασμο της «κυριας». .Εαν εκανε το ιδιο σχολιο Χρυσαυγιτης θα λεγατε τα ιδια ?.Αυτα περι νοημοσυνης και εχω την εντυπωση πως οσο την επικαλειτε καποιος για να πεισει τοσο αυτη απουσιαζει..Και ο συσχετισμος δεν ισχυει καθως η αναφορα σε ενα ατομο δεν σημαινει και απαραιτητα οτι αυτο το ατομο δεν ειναι μερος μιας αριστερης ομαδας που εχει τα ιδια η και χειροτερα χαρακτηριστικα απο αυτα που καταδικαζετε…Δεν με ενοχλει η καταδικη της βιας αλλα η μονομερεια κι η υποκρισια στην καταδικη της..

  274. Ο Αιρετικός said

    @273:

    Αλλού αυτά. Η χιτλερική οργάνωσή σας (η οποία θαυμάζει τον Χίτλερ και την κουστωδία του και εκθειάζει τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες που συνήργησαν στην τέλεση κανονικής γενοκτονίας εις βάρος της Ελλάδος) έχει επανειλημμένα απειλήσει ανθρώπους με φόνο, μέλη της οργάνωσής σας έχουν προπηλακίσει, τραυματίσει, επιχειρήσει να σκοτώσουν ανθρώπους, ενώ ένας από εσάς, ο πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Ρήγας, βρίσκεται στη φυλακή για διπλή δολοφονία-συμβόλαιο θανάτου. Να χαίρεστε τον υπόκοσμο που απαρτίζει το κόμμα σας.

    «Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat» σημαίνει «έρχεται η ώρα που θα σε σκοτώσουμε». Τόσο απλά. Το «να πεθάνετε» που ξεστόμισε απόλυτως δικαιολογημένα μέσα στην αγανάκτησή της η κυρία Μποφίλιου (και που θα το ξεστόμιζε κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια σ’αυτή τη χώρα) είναι ακριβώς το ίδιο με το «κακό ψόφο να’χεις» ή το «ου να χαθείς» ή το «άντε πνίξου». Άλλο πράγμα είναι η κατάρα κι άλλο η ευθεία απειλή με φόνο. Μην κρύβεστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό σας και μην επιχειρείτε να ρίξετε τη μπάλα στην εξέδρα. Επίσης, θα σας υπενθυμίσω ότι η εξίσωση της Αριστεράς (η οποία δε διέπραξε τις βομβιστικές επιθέσεις που διέπραξε το «Κόμμα 4ης Αυγούστου» ή τα πογκρόμ που εξαπολύετε εσείς κάθε λίγο και λιγάκι, ούτε έβγαινε ποτέ να κυνηγάει κόσμο για να τον ξεκάνει όπως εσείς ούτε έχει απειλήσει κανείς αριστερός κανέναν διά τηλεφώνου, ταχυδρομείου συμβατικού ή ηλεκτρονικού, εν πλήρει αντιθέσει μ’εσάς) με το δικό σας υπόκοσμο προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας.

    Το να ζητάτε «καταδίκη της βίας» επειδή κάποιος, βαθύτατα προσβεβλημένος ως άνθρωπος για τη βία που ασκείτε εσείς καθημερινά, μίλησε εναντίον των ηλιθίων που σας ψήφισαν συνιστά απαίτηση να νομιμοποιήσουμε τη βία σας. Ξεχάστε τις κουτοπονηριές. Δεν περνάνε.

  275. Ο Αιρετικός said

    Και κάτι ακόμα, «αγαπητέ» 273: Έχετε αποδείξεις ότι η αντίθετη από εσάς πλευρά είναι χειρότερη από εσάς; Πρώτα απ’όλα, δε γνωρίζω και δε μ’ενδιαφέρει τι κόμμα ψηφίζει η κυρία Μποφίλιου. Μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κυριολεκτικά ο,τιδήποτε. Με γεια της με χαρά της. Έχετε καμία απόδειξη ότι η Αριστερά ζήτησε την εξόντωση ανθρώπων λόγω φυλετικής καταγωγής όπως ο λατρεμένος σας Χίτλερ; Έχετε καμία απόδειξη ότι ειδική η ελληνική Αριστερά έστησε στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης ανθρώπων όπως στήσατε εσείς και περηφανεύεστε γι’αυτό (άσχετο αν παραέξω αρνείστε ότι εξολοθρεύατε «κατώτερες φυλές»). Επίσης, με ποιο ακριβώς κριτήριο ορίζετε ποια φυλή είναι «ανώτερη» και ποια «κατώτερη»; Με τις ψευδοεπιστημονικές αηδίες του Λιστ και τις μυστικιστικές βλακείες της Μπλαβάτσκυ, που ήταν οι Λιακόπουλοι του 19ου αιώνα; Πάντως να ξέρετε πως, αν συναντούσε τον αρχηγό σας (ή και εσάς τον ίδιο) κάποιος Γερμανός νεοναζί, μάλλον θα τον έστρωνε στο κυνήγι…

  276. sarant said

    273: Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι εντελώς διαφορετικό τι λέει ένα άτομο σε ένα τουίτ ή στο φέισμπουκ και τι γράφει στο επίσημο ηλεκτρονικό όργανό της μια οργάνωση (και μάλιστα μια οργάνωση με ιδιαίτερη έφεση στον χειρωνακτικό διάλογο).

    Έπειτα, το ιστολόγιο της Χρυσής Αυγής καταργήθηκε από την wordpress επειδή η wp έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι όροι χρήστης. Στην περίπτωση της κ. Μποφίλιου προφανώς είτε δεν έγινε καμιά καταγγελία είτε έγινε αλλά κρίθηκε αβάσιμη από την twitter.

  277. Ο Αιρετικός said

    Κύριε Σαραντάκο, να είστε σίγουρος ότι μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης έκαναν καταγγελίες κατά της κυρίας Μποφίλιου και μάλιστα μαζικές, αλλά εκρίθησαν αβάσιμες. Βλέπετε, για κακή τύχη των νεοναζί, στο Twitter και στη WordPress οι καταγγελίες ελέγχονται και διασταυρώνονται από πραγματικούς ανθρώπους. Δεν είναι όπως το Facebook, το οποίο λυμαίνονται οι νεοναζί εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του συστήματος διαχείρισης καταγγελιών για να κλείνουν λογαριασμούς ατόμων που αντιπαθούν. Βλέπετε, στο Facebook του υπερτιμημένου κυρίου Zuckerberg δε χρειάζεται η καταγγελία να είναι αληθής. Αρκεί να κάνουν την ίδια καταγγελία πολλά άτομα (τουλάχιστον 100, αν δεν απατώμαι) και ο λογαριασμός κλείνει αυτόματα.

    Και πολύ σωστά επισημάνατε αυτό που προσπαθεί να διαστρεβλώσει ο @273 για να θολώσει τα νερά (κλασική δικολαβίστικη κουτοπονηριά των ακροδεξιών): το να πω εγώ που δεν εκπροσωπώ κανέναν πέραν του εαυτού μου «άντε πνίξου» ή «ψόφα» ή «είστε ηλίθιοι» σε κάποιον ή κάποιους είναι τελείως διαφορετικό από το να γράφει το επίσημο όργανο ενός μιας οργάνωσης «έρχεται η ώρα που θα σε σκοτώσουμε» σε κάποιον, ειδικά μάλιστα όταν αυτή η οργάνωση έχει πλούσιο «ιστορικό» βιαιοπραγιών. Σημειωτέον δε ότι οι νεοναζί δεν απείλησαν μόνον την κυρία Κουναλάκη, αλλά εμμέσως πλην σαφώς απείλησαν και την ανήλικη κόρη της. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικός λόγος. Είναι καθαρός τραμπουκισμός και άτομα που εκφράζουν ή στέργουν τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση σε καμία κοινωνία.

  278. Νέο Kid Στο Block said

    http://www.publico.es/432808/dimitrischristoulas/jubilado/suicida/crisis/carbonell/cancion/protesta
    Μουσικό διάλειμμα από τον Χοακίν Καρμπονέλ «Cancion a Dimitris.»

  279. christosgblogspotcom said

    Οι χρυσαυγιτες ειναι καταρχην ΔΕΙΛΟΙ – δειλοι και κοτες, γιατι δεν εχουν καν τον ανδρισμο να παραδεχτουν οτι ειναι ΝΑΖΙ και κρυβονται σαν τα κοριτσακια…
    Και καταδευτερο λογο ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ – καθως λενε οτι οι Γερμανοι ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ και εσφαξαν στο Διστομο και οι ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ τους καλα συνεργαστηκαν.

    ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ _ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

  280. makis81 said

    Γιατί σας καίει τόσο η χρυσή αυγή; Δεν την ψήφησα την επόμενη φορά όμως πολυ πιθανο!
    Αντι να ασχοληστε με την πεινα των ανθρωπων και με τον Λοβερδο που εκοψε τα φαρμακα στους καρκινο παθεις ασχοληστε με τον αν παίζει μουσική μεταλ ένας βουλευτής ή με το αν έδωσαν παράγγελμα σε δημοσιογράφους!
    Ο κόσμος είναι εδώ και σας κρίνει όλους Ντροπή σας!

  281. Μαρία said

    http://www.prionokordela.gr/politikh/apokalipsi-diplo-psemma-gia-to-distomo-sxetika-me-thn-chrysh-avgh/

  282. H απόγνωση από τις υστερήσεις κάθε λογής κι η αναζήτηση του στάτους πίσω από την ωμή βία και την απειλή της για εκδίκηση, βρίσκεται πίσω από πολλά ακραία κοινωνικά φαινόμενα βίας κι αντικοινωνικής συμπεριφορας, από το «yob culture» και τον χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο έως και τις ακραίες μουσικές εκφράσεις του metal, thrash metal και black metal, που συνιστά μεταφυσικοποίηση του χάους και θρησκευτική προσκόλληση στον εκμηδενισμό της προσωπικής ταυτότητας στον μεθυστικό κώμο που ενοποιεί μέσα στην άδουσα ή χορευτική ομάδα και τις σπαστικές ομαδικές κινήσεις παράσυρσης στο βίαιο κύμα του ρυθμού (head-banging).
    Και στο «αίμα», κ. 283, των σπαραγμών, δηλαδή καταστροφή της ανθρωπινης μορφής – αρτιμέλειας, που η μνήμη του ανθρώπινου επανασυνθέτει: re-membering… «Η μουσική ενώνει, όσα ο λόγος χωρίζει», το είχε δει – και λατρέψει ο Νίτσε. To είχαν δει κι οι Έλληνες, εξαγνίζοντάς το στην υψηλή αισθητική της τραγωδίας, με κορύφωση το θεατρο που θεωρεί τον εαυτό του, στις Μαινάδες του Ευριπίδη.

    Δεν είναι νέα πράγματα αυτά, είναι εξηγήσιμα και αναμενόμενα (δεν είναι άσχετη η απέχθεια του Νιτσε στον εξηγητικό λόγο του Σωκράτη και του Ευριπίδη). Κι οι προβλέψεις που συνδέονται με τις εξηγήσεις αυτες, είναι πολυ δυσοίωνες, κι επαληθεύονται με τον βίαιο λόγο των Χρυσαυγιτών, να απειλούν με την σκοτεινή και Μεσσιανική τους μάζα, το «ερχόμαστε», και την σύνδεση του αίματος με την τιμή… Ναζιστικό βέβαια, το τελευταίο, αλλά και σατανιστικό, αναρωτιέμαι αν στον Ναό της Χ.Α. υπάρχουν και φωτογραφίες του Μάνσον. Ναι, είναι και σεξιστικές εγγενώς (σαν τρόποι κατασκευής ανδρικής ταυτότητας) και ομοερωτικές συχνά αυτές οι ιδεολογίες, πίσω κι από τα συνθήματα του «beer, bird and footy». Κι όχι, δεν συγκρίνω ανόμοια, ακριβώς το αντίθετο.

    Πρόκειται, όπως και στην Ευριπίδεια τραγωδία, για εισβολή του δάσους στην πόλη, και δεν είναι άσχετη η επιλογή τευτονικών συμβόλων, στην γραφή των ΧΑ όπως και στο Μέταλ. «Ο Μεγάλος Σκοτεινός» είναι λοιπόν εδώ, λοιπόν, αυτό μας λέει ή απειλεί το «ερχόμαστε», αλλά οι μανιέρες της βίας μπορεί να είναι μεν κωμικές, στις ακρότητές τους, δεν είναι όμως λιγότερο γι’ αυτό επικίνδυνες.Τα συζητούσα χθες με έναν νεαρό ΕΛΑΜίτη, στην Κύπρο, καλό παιδί, αλλά για πόσο; Αυτές οι τσουλήθρες οδηγούν μονάχα προς τα κάτω…

    Διδάξτε, δασκάλοι, μαζί με την Ζακλίν ντε Ρομιλύ τον Επιτάφιο του Περικλέους, όχι για τις εισαγωγικές αλλά για το πνεύμα του, για το πώς η δόξα του ευκλεούς θανατου γίνεται ύμνος στις αξίες της δημοκρατίας κι όχι δόξα στο αίμα και την βία και το σκότος που απειλούν την καταστροφή της. Ακρόπολη και ναζιστική σημαία δεν πάνε μαζί, σας το είπεν ήδη ο Γλέζος, με τον τρόπο του και πιο ευγενώς… ελληναράς και τούτος!

  283. Ω, φίλοι Αθηναίοι… Υπάρχει ψυχική δύναμη, υπάρχει καρτερία, υπάρχουν τα άξια κείμενα, υπάρχει δημιουργικός νους, για να αντλήσει, αυταξία πρώτα, από τα μέσα… Η νέα κοινωνία, δίκηο είχεν ο Αριστοτέλης, θα οικοδομηθεί με συνεκτικό ιστό την φιλία των πολιτών… Έστω, στην αχλύ των δακρυγόνων. Υπάρχει ελπίς, έστω μπροστά στα ανέλπιστα. Δοκιμάζεσθε σκληρά, αλλά αναδεικνύεσθε δόκιμοι… Ευδόκιμοι.

  284. δίκωλος σχολιαστής said

    Μια και το προσφιλές θέμα πνέει τα λοίσθια και εγώ γενικώς σκυλοβαριέμαι και τα άλλα θέματα σε άλλα μπλογκ δεν προσφέρονται για τρολλαρίσματα, ελπίζω ο φίλτατος ιδιοκτήτης του παρόντος ιστολογίου να δέχεται παραγγελίες. Να μου απαντηθεί η ερώτηση, γιατί δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον κατακαημένο Καμμένο και τις υπερεθνικιστές του κορώνες του. Κατά την ταπεινή μου ασήμαντη και ανάξια άποψη, αυτόν και παρόμοιους να τρέμετε και να σας πιάνει ρίγος, όχι τους συμπαθέστατους αλλά ανυπόληπτους της ΧΑ. Χωρίς αυτό να δηλώνει ούτε ίχνος προσπάθειας υποστήριξης τους. Αυτοί οι Ανεξάρτητοι είναι απείρως πιο επικίνδυνοι. Εκτός αν επιβεβαιώνεται η υποψία μου, ότι αυτόν του χαϊδεύετε τα μυαλά και του κτυπάτε φιλικά τη πλάτη, διότι στην ανάγκη και με τον διάολο θα κάνατε συμμαχία. Κατά τα πρότυπα της Βαϊμάρης, αλλά ας μη επεκταθώ άλλο σε αυτό και χαλάσουμε τις ήδη ρημαγμένες καρδιές μας 😉 . (Παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι το από το προηγούμενο σχόλιο δεν κατάλαβα γρυ, ίσως να οφείλετε αυτό διότι δεν έχω εντρυφήσει στις ευριπίδειες τραγωδίες.)

  285. δίκωλος σχολιαστής said

    Για να γίνει πιο σαφές το πόνημα μου, άλλη έχουν τη ρετσινία και άλλη τη χάρη.

  286. δίκωλος σχολιαστής said

    άλλοι, ρετσινιά, άλλοι

  287. spiral architect said

    Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.

    Pierre Claude Boiste, 1765-1824, Γάλλος λεξικογράφος

  288. δίκωλος σχολιαστής said

    Ότι έκανα μερικά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη δεν με καθιστούν ανόητο. Πάνω σε ένα κύμα έξαρσης ειλικρίνειας παραδέχτηκα ότι δεν κατέχω από ευριπίδειες τραγωδίες και για την ασυνταξία μου δηλώνω υπερήφανος. Πέραν αυτού, ήμουν αρκετά ανόητος να διορθώσω τα ορθογραφικά λάθη. Την ασυνταξία ποτέ.

  289. spiral architect said

    Στου Κουγκ Φου την πόρτα, η ασυνταξία τού φταίει.
    Ανωνύμου του Έλληνος

  290. δίκωλος σχολιαστής said

    Και εγώ έκανα τόσο κόπο με την ασυνταξία μου. Θα προσπαθήσω να την χειροτερέψω. Την επόμενη φορά δεν πρόκειται να βγάλετε νόημα ακόμα και δέκα χιλιάδες φορές να τη διαβάσετε, το χρόνο σας θα χάσετε.

  291. 266
    Απλά, λοιπόν. Αν η Χ.Α. απειλεί τώρα ως (νομιμοποιημένο και κρατικά χορηγημένο) πολιτικό φαινόμενο, ερμηνεύεται ως κοινωνικό φαινόμενο. Ψυχοκοινωνιολογικά, δηλαδή. Κι υπέδειξα, μεταξύ άλλων, με αναφορά στον Νίτσε («η μουσική ενώνει όσα ο λόγος χωρίζει») την έφεση ανθρώπων που αισθάνονται ως κοινωνικά περιθωριοποιημένοι, απόβλητοι ή τα έχουν δύσκολα με τον εαυτό τους, να χάνουν την ατομικότητά τους σε μαζικές εκδηλώσεις, συχνά μεθυστικής μουσικής («κώμος»), που συνοδεύεται από μηχανοποιημένες ή σπαστικές κινήσεις. Κι αυτό περιλαμβάνει από το μέταλ μέχρι τα εμβατήρια των παρελάσεων. Και την επιμονή στο α’ πληθυντικό, όχι με την έννοια της έλλογης αυτοθυσίας, όπως πχ ο Μακρυγιάννης, αλλά σαν απειλή με την πιο πειστική στην μαζικότητά της βία, διότι ομαδική, οπαδική και τυφλή. Υπάρχουν πιο ειδήμονες βέβαια, και τίθεται ένα δύσκολο ερώτημα για τις συνθήκες νομιμοποίησης της κοινωνικής (ψυχο)θεραπευτικής. Ο Φουκώ θα είχε κάτι να πει επ’ αυτού.
    Ζούμε σε κοινωνικά οριακούς καιρούς.
    Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω, εκπλήττομαι αν δεν διδάσκεται σήμερα στα γυμνάσια αρχαία τραγωδία.

  292. δίκωλος σχολιαστής said

    Να σημειώσω στην προηγούμενη ασύντακτη παράκληση μου, οπότε η Παπαρήγα αναφερόταν στον Τσίπρα (σε συνδυασμό με) Καμμένο, ήταν πάνω από εμφανές η προσπάθεια της να κατευνάσει τα γέλια. Τότε κάτι έσπασε μέσα μου και την ερωτεύτηκα.

  293. Ιεράπετρα: Μαθήτρια καταγγέλλει βιασμό από ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής (Ηχητικό) http://cyprusnews.eu/tvxs-ellada/233951

    Ιεράπετρα: Μαθήτρια καταγγέλλει βιασμό από ηγετικό στέλεχος της Χρυσής…
    cyprusnews.eu
    CyprusNews.eu: Όλες οι Κυπριακές εφημερίδες και οι τελευταίες ειδήσεις

  294. sarant said

    Καλημέρα.

    Τίτε, διδάσκεται στο γυμνάσιο η Ελένη του Ευριπίδη.

    Δίκωλε, ποτέ μη λες ποτέ.

  295. ΟΧΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ said

    Παντως ενα μεγαλο μπραβο σε ολους τους αριστερους <> που χαιρονται επειδη το καθεστως εριξε την σελιδα της χα,που αρνουνται να κανουν διαλογο με εκπροσωπους της χα(η δημοκρατια στο μεγαλειο της!!),που στο ονομα της > θελουν φιμωμενους τους χρυσαυγιτες,που βλεπουν μονο <> επιθεσεις απο <> Ελληνες ενω οι καθημερινες δολοφονιες συμπατριωτων μας προφανως θεωρουνται ανδραγαθηματα,που θιχτηκαν για το περθφημο εγερθητι ,αλλα κουβεντα για την θρασυδειλη επιθεση αριστεριστων τραμπουκων εναντιων του μπογδανου.,που ενω λοιδωρουν τον χριστιανισμο(σαν αθεοι οπως λενε!!),την ιδια ωρα κοπτονται για τζαμια και ισλαμισμο..Στο ονομα της δημοκρατιας το νατο καταστρεφει πετριδες και λαους ,και στο ονομα της δημοκρατιας οι αριστεροι φιμωνουν τις πατριωτικες αποψεις ,τσιρακια μιας πολυπολιτισμικης χουντας της παγκοσμιας ελιτ..Δεν θα πω κατι αλλο παρα μονο ενα..ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ !!!!

  296. sarant said

    296: Ο Μπόγδανος τη μέρα πριν τον χτυπήσουν είχε κάνει αρνητικό ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή, νομίζω -κάνω λάθος;

  297. τυφλόμυγα said

    296, 297, Ωχ, δεν τα είχα δει αυτά.
    Όσο χρησιμοποιούν ως επιχείρημα υπέρ τους τη Μαρφίν και τώρα και τον Μπογδάνο τόσο βεβαιώνομαι ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

  298. Πολλά είπαν εδώ τα τρόλλια. Ας τους αφιερώσομε μια ωραία σειρά φωτογραφιών!

  299. nikiplos said

    Καλησπέρα…
    Εδώ μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το ποιόν του φύρερ των «λεβεντόπαιδων».

  300. gryphon said

    296
    Μπορει αλλα εγώ θεωρώ πιθανότερο η επιθεση εναντίον του να εγινε γι΄αυτά που είπε τήν ιδια μερα (9 Μαιου) στήν εκπομπη του οταν ηρθε σέ αντιπαράθεση με τήν Ρεπουση για το γνωστό βιβλιο Ιστοριας.Ειπε δυο τρία πραγματα εκει που ενεργοποιησαν τους γνωστους αγνωστους μηχανισμους.

  301. gryphon said

    To 300 απαντα στο 297

  302. #216 Ντίνο (ελλείψει επιθέτου – απολογούμαι!) Ούτε η Χρυσή Αυγή «κυνηγάει με τσεκούρια» όποιον διαφωνεί με τις απόψεις του. Αυτό λέω! Ότι αν το κάνουν είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι ούτε συλλαμβάνονται συστηματικά ούτε βλέπουμε αποδείξεις σε μια εποχή γεμάτη κάμερες σε κινητά. Τόσοι δημοσιογράφοι που τσιρίζουν για τον «φασιστικό κίνδυνο» δεν έχουν καταφέρει ένα ρεπορτάζ τις προκοπής με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Κάτι θολά και μπερδεμένα βίντεο μόνο, πάντα ανώνυμα…

    ΑΝ είναι συμμορία (η ελάχιστη δεοντολογία – ακόμα και σε ιστολόγιο με αναγκάζει να τονίσω το «αν») καλό θα είναι να εξαρθρωθεί. Όμως τίποτα δεν πρέπει να σταματάει μια οργάνωση, όσο απεχθείς σε ιδεολογία, από την συμμετοχή στις εκλογές. Για όσο διάστημα δεν ήταν αποδεδειγμένα εγκληματική η δράση της 17Νοέμβρη, ναι, θα την άφηνα και αυτήν να συμμετέχει βέβαια!

    Γιατί μην ξεχνάμε ότι αύριο με την ίδια λογική μπορούμε να κατηγορήσουμε όποιον λέγεται «Ντίνος» για έγκλημα (χωρίς αποδείξεις) και να του απαγορεύσουμε να σχολιάζει σε ιστολόγια! Υπάρχει νομοθεσία σχετικά με το ποινικό μητρώο υποψηφίων. Αν δεν τηρηθεί ή δεν αρκεί, να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο.

    Το να «κηρύσσεις την βία» (δικά σας λόγια) είναι κλασσικό παράδειγμα ασάφειας της επιχειρηματολογίας ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Βία είναι και ο τρόπος που μιλάνε στο κόμμα «δεν πληρώνω». (Κατά την γνώμη μου αυτοί είναι πολύ πιο αντίθετοι με το Σύνταγμα και πιθανώς δεν έπρεπε να κατεβούνε στις εκλογές από ότι η Χρυσή Αυγή!) Βία είναι να με αναγκάζεις να μην πληρώσω διόδια να και θεωρείς ότι πρέπει. (Παραλίγο να με δείρουν δυο φορές, την μια απείλησαν τα παιδιά μου!) Βία είναι να καταλαμβάνεις το Σύνταγμα και να μην μπορώ να πάω στην δουλειά μου. Βία, βία, βία κοκ.

    Άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις.

  303. Kommt Zeit kommt Rat kommt … οτιδήποτε ριμάρει σε .at, πρέπει να είναι μάλλον ιδιωματική έκφραση πασπαρτού της γερμανικής γλώσσας και μόνο. Δεν βρίσκω αντίστοιχη έκφραση με κατά λέξη απόδοση σε άλλη γλώσσα.

    Π.χ. στη Γερμανία σε πανεπιστημιακούς και νομικούς κύκλους χρησιμοποιείται ευρέως η έκφραση «Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Oberrat» και αναφέρεται στους καθηγητές που κατέχουν μακροχρόνια πανεπιστημιακές έδρες ακούνητοι και έτσι κατορθώνουν να πολλαπλασιάζουν τις απολαβές τους (υπάρχει και στη Γερμανία η μάστιγα αυτή).

    «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι» νομίζω δεν ταιριάζει, διότι αφορά σε συστηματική προσπάθεια δια της πειθούς (εδώ έχουμε τη λέξη Attentat που είναι δράση, που είναι χτύπημα, όχι πειθώς).

    «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει» ταιριάζει περισσότερο, με ειρωνική χροιά φυσικά. Εγώ θα πρότεινα την περισσότερο επιθετική απόδοση: «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και ίσως την έκφραση «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια».

  304. Δεν είχα ακούσει ποτέ αυτή την έκφραση, αλλά τώρα κοιτάζοντας λίγο τη βρήκα σε αρκετούς γερμανικούς στίχους διάφορων συγκροτημάτων.
    Είναι κοινή έκφραση μάλλον στη Γερμανία, ασχέτως που εμείς δεν έχουμε κάποιο πετυχημένο αντίστοιχο με κατά λέξη απόδοση (ή έστω στο περίπου).

    Ίσως «έχει ο καιρός γυρίσματα» (αόριστο και ουδέτερο)

    Ή: «θα σε βολέψω…» πιο απειλητικό

    Ή: «θα σε βολέψουμε…» ξεκάθαρο

  305. Γενικά μου κάνει εντύπωση αυτή η έκφραση, διότι πάρα πολλές ιδιωματικές αγγλικές και γερμανικές εκφράσεις αλλά και παροιμίες έχουν το ακριβώς αντίστοιχό τους στα ελληνικά (και κατά λέξη μάλιστα!)

  306. …kommt Οberrat συνοπτικά: έκφραση που στηλιτεύει το καθηγητικό κατεστημένο, και το δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο, ευρύτερα

  307. Cohn-Bendit ließ sich in Frankfurt am Main nieder. Er wurde zunächst wie sein späterer WG-Genosse Joschka Fischer Mitglied der Gruppe „Revolutionärer Kampf“, die erfolglos die sozialistische Revolution zu erreichen versuchte, indem einige als Arbeiter in den Fabriken von Hoechst AG und Adam Opel AG tätig wurden, um die Arbeiterschaft zu agitieren und zu mobilisieren.

    Anfang der 70er Jahre entwickelte sich die Sponti-Szene, lose verbundene undogmatische Gruppen im Umfeld der Universitäten, die im Gegensatz zu den marxistisch-leninistischen nicht auf die Organisation des Klassenkampf setzten, sondern auf den „spontanen Widerstand der Massen“: „kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat“.

    To βρήκα ψάχνοντας στη Wiki. Mάλλον για σύνθημα γενικής χρήσης πρόκειται (universell)

    Kαλά έγραψα: πασπαρτού και πολύ διαδεδομένο στα γερμανικά.

    Ενδιαφέρον θα είχε να βρεθεί πότε πρωτοεμφανίστηκε αυτή η έκφραση στη Γερμανία. Μπορεί να πηγαίνει πολύ πίσω, πιο πίσω και από το 1800, ή να είναι δάνειο μήπως από τα Γαλλικά (Γαλλική Επανάσταση; ίσως)

  308. Αν πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους sponties είναι «αναρχομαρξιστικής» προέλευσης σύνθημα.

    Απομονώνοντας το απόσπασμα από το κείμενο της Χ.Α.:

    «Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ! Έτσι ή αλλιώς. Ο χρόνος τρέχει κι επιδρά καταλυτικά και ρηξικέλευθα. Για να το αποδώσουμε στην… μητρική της ξένης Ξένιας γλώσσα : «Kommt Zeit, kommt Rat, Kommt Attentat!»

    Θα μπορούσε όμως και να είναι νύξη ότι η μητρική γλώσσα της κας Κουναλάκη είναι τα «αναρχομαρξιστικά» γερμανικά (δηλαδή ότι είναι «αναρχομαρξίστρια» κατ’ επέκταση)

    Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανική Σχολή είναι το κατ’ εξοχήν διεθνιστικό φυτώριο στην Ελλάδα.
    __________________________________________________________________

    Δεν έχω διαβάσει με εμβρίθεια και αναλυτικά το κείμενο, παρά μόνο βιαστικά και διαγώνια, διότι είναι τεράστιο, θα το κάνω όμως σύντομα και θα επανέλθω.

  309. 302#
    Μα κ Χαλκίδη, όταν λέω εγκληματική οργάνωση εννοώ ότι διαπράττει εγκλήματα, όχι ότι διαφωνώ με τις θέσεις τους.
    Και το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ακροδεξιό, είχε μαζέψει όλη την σάρα και την μάρα εκεί μέσα, από χουντικούς έως οπαδούς του Λιακόπουλου, αλλά δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμά τους να πιστεύουν σε ότι σαχλαμάρα θέλουν.

    Δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει πχ για τον Περίανδρο (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου) και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα εναντίων αριστερών όπως την απόπειρα δολοφονία του Δ. Κουσουρή.
    Τέλος πάντων, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να γνωρίζει τα εγκλήματα της χ.α. και για να μην μακρηγορούμε, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και αν έχετε ακόμα αμφιβολίες ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που κυνηγά και ασκεί βία στους πολιτικούς της αντίπαλους, το ξανασυζητάμε.

  310. sarant said

    304: Κι εγώ νομίζω πως η «καιρός φέρνει τα λάχανα…» είναι πολύ όμοια με τη γερμανική.

  311. Μαρία said

    309 Άλλη μία περίπτωση Χριστόδουλου, αυτουνού που διάβαζε.

  312. sarant said

    Το σχ. 300 το είχε τσακώσει η σπαμοπαγίδα… και η αρίθμηση τώρα αναστατώθηκε.

  313. Και εγώ αυτή την αίσθηση έχω κε Σαραντόπουλε, το «καιρός φέρνει τα λάχανα» ίσως να είναι η πιο κοντινή έκφραση.

    Πως να το εννοούσαν όμως οι διαδηλωτές που το φώναζαν; Μόνο Γερμανός θα μπορούσε να μας το πει.

    Είναι σαν το δικό μας «κάτι τρέχει στα γύφτικα». Πως να το πεις στα γερμανικά και να γίνει αντιληπτό;

    Das Attentat: το χτύπημα.

  314. NM said

    Πάντως οι θρασύδειλες επιθέσεις, έχω την εντύπωση, ότι έχουν αυθηθεί.
    Ευτυχώς όμως το ίδιο και τα αντανακλαστικά των πολιτών.
    Ετσι όπου τους παίρνουν χαμπάρι, η καρπαζά πάει σύννεφο.

    ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1399105

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1399065

    ΕΡΜΟΥ-ΚΕΝΤΡΟ:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398816

    Απ ότι
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398847

    Νομίζω ότι δεν θα τους απολαύσουμε πλέον εν δράσει στο φως της μέρας, παρά μόνο όταν κάνουν τα αίσχη τους υπο την προστασία της αστυνομίας. (Όπως εδώ, έξω απο την ΑΣΟΕΕ)
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398847

  315. Μαρία said

    311 Εγώ πάλι νομίζω οτι ο κύριος/κυρία που τόσο ενδιαφέρεται για τις παροιμίες μπορεί να απευθυνθεί στους ομοϊδεάτες της χρυσαύγουλους αντί να ψάχνει για Γερμανούς.

  316. #316 Μα γιατί; αφού βρίσκει φιλόκαλους φιλοσόφους θαμώνες κι εδώ μέσα…

  317. 316: Ολόκληρη η ανάρτηση αφορά μια έκφραση ή παροιμία, και το νόημα υπό το οποίο γράφτηκε, με 300 τόσα σχόλια, και μου λέτε ότι είμαι εκτός θέματος;… Γερμανική δεν είναι η έκφραση; Τι γράφετε ότι «ψάχνω για Γερμανούς».

    Πείτε εσείς μια έκφραση που και να ταιριάζει και να μην είναι άλλα αντί άλλων όσον αφορά την απόδοση.

    Εγώ έγραψα τη δική μου ερμηνεία.

  318. … και συμπληρώνω: έγραψα τη δική μου ερμηνεία της έκφρασης, και μερικές εκδοχές-προτάσεις

    το τι είχε ακριβώς στο νου του ο συγγραφέας του κειμένου δεν μπορώ να το γνωρίζω

  319. Ο Αιρετικός said

    Πλάκωσε όλη η ακροδεξιά σαβούρα… Χρυσαυγίτες, «αντινεοταξίτες», τώρα ήρθε και το δίποδο ρεσιτάλ κοτσάνας που ακούει στο ψευδώνυμο Αλλενάκι.

  320. Ο Αιρετικός said

    Αλλενάκι, αρκετά μας έπρηξες με την απέλπιδα προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τους νεοναζί κολλητούς σου. Δε μας έφτανε η ακατάσχετη συνωμοσιολογία σου, τώρα μολύνεις τον τόπο με το φιλοναζιστικό σου απολογητισμό.

  321. Ό,τι πεις Αιρετικέ. Θέσφατο.

    Καλή συνέχεια κε Σαραντόπουλε. Χαίρομαι πραγματικά που αξιολογήσατε θετικά την ερμηνεία «καιρός φέρνει τα λάχανα …» γιατί είστε και πιο ειδικός.

  322. Ποιός είναι τέλος πάντων αυτός ο Σαραντόπουλος

  323. Χριστός Γ said

    Άλλενακι – να στο πω κι εγώ απλά ;
    Το χέρι που απλώνεται σε πρόσφυγα θα κόβεται απο τη ρίζα – ξεκάθαρο ;

  324. Το Αλλενάκι το καημένο θα πρέπει να είναι λίγο λάσκα. Με ένα σφίξιμο θα έρθει στα ίσα του. Για τον Σαραντόπουλο, πάλι, πρέπει να είναι ο γνωστός εργολάβος, που αγόρασε την Απογευματινή και την έκλεισε. Είναι άραγε τυχαίο που η τεχνική εταιρία του λέγεται ΚΙΣαραντόπουλος; Όπως το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο; Δεεεεεν νομίζω!

  325. leipzig said

    Άκουσε αγόρι μου, τα λόγια ενός μη αριστερού που:

    1. Δεν θα έριχνε την ιστοσελίδα σας, για να μπορεί ακόμη και ο πλέον ηλίθιος συνοδοιπόρος σας να καταλάβει το κενό της λογικής σας.
    2. Για τον ίδιο λόγο θα ήθελε τους χρυσαυγίτες Gauleiter να πέφτουν θύματα των αντιφάσεών τους.
    3. Σας ξέρει καλά και από την καλή και από την ανάποδη.

    Άσε την ακατάσχετη μαλακία στην πάντα και απέδειξε μου
    1. Ότι δεν ρίξατε εσείς την σελίδα σας για λόγους ευνόητης προβοκάτσιας, όταν είναι πλέον γνωστό, ότι δεν ανταποκρινόσασταν στις προσκλήσεις των μέσων να εκφραστείτε. Ο λόγος είναι προφανής. Πως να αντέξει ένας «Καιάδας» ή «Καραϊσκάκης» που χρειάζεται μεταφύτευση εγκεφάλου πριν τον παρουσιάσετε?
    2. Οι κριτικοί της Δημοκρατίας που ωφελούνται από αυτήν δεν δικαιούνται να την εξοστρακίζουν παρά μόνον να την βελτιώνουν. Εσείς όμως, αρνητές της Δημοκρατίας που σας έδωσε βήμα, χρησιμοποιείτε την σοφιστεία για να την ακυρώσετε όταν είναι βέβαιο ότι είσαστε έτοιμοι όχι μόνον να σπάσετε τα κεφάλια των διαφωνούντων αλλά να προβείτε και σε Attentat εναντίον τους!
    3. Αυτή η Δημοκρατία, έστω και κολοβή, έχει αρχές. Καταδικάζει την «αντιποίηση αρχής» στην οποία εσείς επιδίδεστε. Το «law and order» δεν το φτιάχνει ο καθένας όπως του γουστάρει, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία.
    4. Κάθε κατηγορητήριο έχει κατηγορούμενο/ους. Δείξε λοιπόν ποιοι θεωρούν ανδραγαθήματα τις καθημερινές δολοφονίες συμπατριωτών μας και πες μας αν αυτοί δεν είναι αποκλειστικά εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου τους οποίους οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε στην δικαιοσύνη.
    5. Απέδειξε μας ότι η επίθεση κατά Μπογδάνου δεν αποτελεί αποκλειστικά έργο της οργάνωσής σας πρίν θίξεις «αριστεριστές τραμπούκους». Και αυτό γιατί οι «αριστεριστές τραμπούκοι» έχουν σοβαρότερους στόχους οι οποίοι μάλιστα συνηθίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς φόβο.
    6. Κάνε μας την χάρη και άφησε την θρησκεία ήσυχη. Για αυτήν δικαιούνται να μιλούν μόνον όσοι πραγματικά πιστεύουν σε μονοθεϊστικές θρησκείες.
    7. Παρακαλώ τα περί πατρίδας ας μην τα επικαλούνται «φασιστοειδή» όταν το μεγαλείο αυτής της πατρίδας ήταν το ελεύθερο πνεύμα. Αυτό που οφείλω να υποστηρίζω για να μπορείς να εκφράζεσαι – ΜΑΛΑΚΑ – ελεύθερος.

    Δεν θα πω κάτι άλλο παρά ένα μόνο να σου πώ …ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ !!!!

  326. 325#
    Αχά!

  327. 317
    Φιλοκαλούμεν, και φιλοσοφούμεν, ναι, αλλά «άνευ…» ξέρεις τί, το είπε ο εξυμνητής της ελεύθερης δημοκρατίας της Αθήνας, που σου επιτρέπει να εκφέρεσαι, και να παραφέρεσαι, ακόμη, εναντίον της…

    326
    «Το «law and order» δεν το φτιάχνει ο καθένας όπως του γουστάρει, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία.» Καίριο κι εύστοχο, εύγε!

  328. sarant said

    Χμ…. για καμιά ώρα περίπου είχε πέσει και η δική μου σύνδεση και δεν μπορούσα να σχολιάσω. Δεν είναι τυχαίο, βέβαια!

    325: Έτσι εξηγούνται όλα!

  329. leipzig said

    Ευχαριστώ για τον σχολιασμό! Τυγχάνει επίσης να γνωρίζω, όπως ασφαλώς και εσείς, ότι την εποχή εκείνη, η συγκεκριμένη λέξη δεν είχε την σημερινή έννοια.

    Όπως επίσης μπορεί να γνωρίζετε, το συγκεκριμένο άθλημα προσφάτως αναδεικνύεται και μέσω απαράμιλλης άμιλλας στο «καταξιωμένο record-ολόγιο» Guinnes.
    Υποθέτω ότι ο κος. ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ και οι σύν αυτώ (δοτική) θα μπορεί να προπονείται στο παρόν ιστολόγιο, στην προσπάθεια να τιμήσει κάποτε την «Πατρίδα» με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε μελλοντικούς Ολυμπιακούς αγώνες, όταν και εφ’ όσον το ευγενές τούτο άθλημα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Ολυμπιακών αθλημάτων.
    Πιστεύω δε, ότι η «συντεταγμένη πολιτεία» με πρωτοβουλία της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας, οφείλει να προωθήσει το «ευγενέστατο τούτο άθλημα», ιδιαίτερα ανταποκρινόμενη στο κοινό αίσθημα να εκτονώνεται η «μαλακία» σε διεθνής στίβους όπως ακριβώς η πυγμαχία, η πάλη και λοιπά σχετικά αθλήματα.

  330. όποιος έχει τη φιλοκαλία έχει και τα χτένια

  331. abcde said

    “unmissverstaendlichem Text” –> “unmissverstaendlichen Text”
    ??

  332. Μαρία said

    Ποιοι χαϊδεύουν τη ΧΑ
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=688104

  333. sarant said

    332: ε, στο πρωτότυπο συντάσσεται με mit, οπότε έχει δοτική.

  334. leipzig said

    Συμφωνώ με τα «χτένια» και ευχαριστώ!

  335. abcde said

    Μάλιστα. Είναι όμως αποκρουστικό έτσι ξεκάρφωτο και το έχουν αναπαράγει πλείστα ελληνικά ιστολόγια. Ίσως να σφάλω.

  336. abcde said

    “Tempus ipsum affert consilium” μεταφράστηκε πολύ νωρίς σε “kommt Zeit, kommt Rat” και η λαϊκή σοφία πρόσθεσε το “kommt Tat”. Τα μαχόμενα γκρουπούσκουλα αρχές του 20ου αιώνα μετέτρεψαν το Tat σε Attentat. Κατά άλλων, το Tat έγινε Attentat τέλους του 1980 από την RAF.

  337. sarant said

    336: Ναι, αν ξέρεις γερμανικά μπορεί να ενοχλεί. Τώρα όμως το έχουν ήδη αναπαράξει (ή αναπαραγάγει, πάντως όχι αναπαράγει) οπότε η ζημιά έγινε.

    337: Μπράβο, έτσι που το λέτε έγινε. Το Rat με το Tat τα έχω ξαναδεί μαζί,

  338. Μαρία said

    Ε όχι και αποκρουστικό! Πώς θα χαρακτηρίσουμε τότε τα «κατά άλλων» και «τέλους»!
    Πώς είπαμε λέγεται αυτός ο νόμος;

  339. abcde said

    αποκρουστικότατο

  340. Μαρία said

    Πέσαμε σε γενόσημο του Δίκωλου μάλλον.

  341. #341 του Μέφρι

  342. sarant said

    Του Μπούμερανγκ είναι ο νόμος

  343. http://en.wikipedia.org/wiki/Muphry%27s_law

  344. sarant said

    Ναι, αλλά εδώ έτσι τον έχουμε πει

  345. θαρρώ κι ο σκύλος της β.κ. σαν και μένα τον λέει κι εδώ

  346. nikiplos said

    χμ…
    τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φανταζόμασταν…
    κλικάροντας στο πρόγραμμα τηλεόρασης φαίνεται φάτσα κάρτα ως βινιέτα δεξιά (μπανεράκια τα λένε τώρα?) ένα εμμετικό λάϊφ στάϊλ δήθεν αρθράκι που εκθέτει την κυρία Μποφίλιου…
    Πραγματικά η αδιαφορία, η ανοχή στον διάχυτο φασισμό από μέρους της αποδομημένης μας κοινωνίας θα οδηγήσει σε έναν ορυμαγδό σκουπιδιών που θα ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕξημέρωσης, ακόμη και τα μεγάλα… Αφήνω εκτός το γεγονός ότι άλλο το facebook και το twitter και άλλο μια ιστοσελίδα διαδικτύου. Στα δύο πρώτα μοιράζομαι σκέψεις προσωπικές με την παρέα μου… Στο δεύτερο δημοσιεύω τέτοιες… Δεν ξέρω τι κάνει το ΕΣΡ και αν αναζητεί κάποιον που τόλμησε να ξεστομίσει τη λέξη Μ@λ@κ@ς ή @ρχίδ! μετά τις 21:00, πάντως η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων από την δημόσια ηλεφημερίδα αποτελεί παράπτωμα…

  347. ππαν said

    339: δεν ήταν ένας ελληνογερμανός που σύχναζε εδώ μέσα και τα μιλούσε λίγο ερασιτεχνικά τα ελληνικά; Γιατί αυτά δεν είναι λάθη τυχαία

  348. Μαρία said

    348 Ναι, αλλά δεν είχε τη συμπεριφορά του επίσης γερμανοθρεμμένου Δίκωλου.
    Εξάλλου απ’ ότι θυμάμαι είχε άλλο ψευδώνυμο.

  349. ππαν said

    348: τι εννοείς λέγοντας «συμπεριφορά του δικωλου»; Κι εκείνος που λέω εγώ καλό τρολ ΄ήταν. Όσο για τα ψευδώνυμα… Εμείς,΄Οσία Μαρία, που δεν είμαστε τρολ κι έχουμε τουλάχιστον δυο, έστω και κατά λάθος,

  350. Immortalité said

    @350 Για δώστε μου ένα καρφί.

  351. ππαν said

    Για τα ψευδώνυμα; Εγώ έχω και ppan και νομίζω ότι η Μαρία δεν μπορούσε να μπει με το δικό της και τόχε κάνει προσωρινά Οσία Μαρία. Εννοώ ότι γίνεται εύκολα, αν και στην δική μας περίπτωση είναι εντελώς άλλη περίπτωση

  352. Immortalité said

    @352 Ε, όχι για τα ψευδώνυμα βρε κορίτσι μου 🙂

  353. ππαν said

    Α, είπα κι εγώ 🙂
    Για το τρολ; Δεν θυμάμαι, μήπως κάτι με γουρούνι; Ή αυτό ήταν άλλος; Τα μιλούσε περίεργα τα ελληνικά, αυτό θυμάμαι, όπως τούτος δω

  354. Immortalité said

    @354 Πάλι με απατάει η μνήμη μου, ούτε από την πόρτα δεν θα χωράω να περάσω σε λίγο… 😦

  355. kapitalistiko gourouni = qq = δίκωλος, δεν είναι μυστικό. 🙂

  356. ππαν said

    Α!

  357. Immortalité said

    @356 Α! ρε τυχερέ Δύτη, η δική σου είναι νοικοκυροκόριτσο, όλα τα ‘χει σε τάξη, η δική μου χωριογύρω πάει και θυμάται τα π’ αγαπά και με εκθέτει 😀

  358. Ξέχασα τον culculζέλο.

  359. Μαρία said

    350 Εγώ έχω στο μυαλό μου όχι το πολυκέφαλο τρόλι (βλ. σχ.Δύτη) αλλά κάποιον ευγενέστατο Γερμανό ή Ολλανδό που μπήκε με το μικρό του όνομα απ’ όσο θυμάμαι.

    354 Κι ο δίκωλος τα τσαλακώνει απ’ την πολλή γερμανομάθεια.

    356 Ή τρολιν αράουντ ή ή ή ων ουκ έστιν αριθμός.

  360. Ή «φεύγω οριστικά και ξανάρχομαι».
    Μαρία, λες εκείνον που μας πρόσφερε τη σωστή προφορά του Ρομπάι;

  361. Ο Oriste. Βάζω το λινκ γιατί θυμήθηκα μια απολαυστική παλιά συζήτηση: https://sarantakos.wordpress.com/2009/11/20/rompuy/#comment-16905

  362. Immortalité said

    @362 O Oriste αν είναι αυτός που φαντάζομαι, δεν είναι καθόλου τρολ. Ίσα ίσα. Επειδή η Ππαν στο 350 λέει πως ήταν τρολ.

  363. Έι, χαλαρώστε! Ο oriste είναι φίλος, και με φανερή ταυτότητα. Εγώ του είχα προτείνει να βοηθήσει με τον Ρομπ*ι, γιατί είναι Ολλανδοβέλγος -και κάτοικος Ηρακλείου.

  364. Μα προς θεού δεν είπα ότι ήταν τρολ. Δείτε πάλι τα 348-349! Η Μαρία μίλησε για «ευγενέστατο Γερμανό ή Ολλανδό» στο 360, γιαυτό το σκέφτηκα. Ίσως μπερδεύτηκα ώρα που είναι και κατάλαβα λάθος το ζητούμενο. 🙂

  365. Πείτε τον όπως θέλετε, εγώ Μέφρι θα τονε λέω!
    Ή, όπως είχε πει ο Αλ Καπόνε και αντέγραψε ο Φύρερ της Χ.Α., «Λέγε με ό,τι θέλεις για μένα, αρκεί να γράφεις σωστά τ’ όνομά μου!»
    Όχι τίποτ’ άλλο αλλά θυμάμαι την καζούρα που τους είχαμε κάνει στο άρθρο 149283 άρθρο του Ιντυμήντια…
    ΥΓ Σήμερα έγινε πολιορκία της ΑγιαΣοφιάς από Παναθηναϊκους. Μέσα ήσαν κλειζμένοι Ολυμπιακοί. Τους χώρισε η τούρκικη αστυνομία, αναφωνώντας «Καρντασλάρ, Γιουνανί» και άλλα τέτοια. Κι επιπλέον, οι τουρκόμπατσοι σεβάστηκαν το μνημείο. Σκέφτεστε τι θα είχε γίνει εδώ εάν οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ οχυρώνονταν στην ακρόπολη των Αθηνών για να γλιτώσουν την πολιορκία των χουλίγκανων, πχ, της ΓαλατάΣαράι;
    Νικοκύρη, η ειρωνία είναι προφανής.

  366. Immortalité said

    @364 Άρα σωστά φανταζόμουν 😀

  367. ππαν said

    Μα τι λες βρε Ιμμορ; Πότε τον είπα τρολ; Μίλησα για κάποιον (που τελικά ήταν το γουρούνι) που μιλούσε (=έγραφε) τα ελληνικά λίγο κάπως. Αυτόν τον Ορίστε ούτε τον έχω ξανακούσει και ούτε ελληνικά έγραφε

  368. Εγώ, εγώ μπερδεύτηκα και τάκανα μαντάρα.

  369. ππαν said

    369: Σχωρεμένος!

  370. Immortalité said

    @368 Μα δεν είπα ότι τον είπες τρολ, αλλά επειδή ένα τρολ ψάχναμε και ο Δύτης Που Μπερδεύτηκε μας παρέπεμψε στον Ορίστε έσπευσα να διευκρινίσω ότι δεν είναι τρολ ο άνθρωπος, ίσα ίσα. Και ο Μάγος το επιβεβαίωσε.

    Δύτη, αφιερωμένο 🙂

  371. sarant said

    366: Άσε, διδάξαμε πολιτισμό στην Πόλη, τι να πεις!

    Τι ακριβώς λέτε για ψευδώνυμα δεν ξέρω, κι είναι και περασμένη η ώρα 🙂

    347: Εννοείς ότι το σάιτ αυτό (που βρίζει τη Μποφίλιου) είναι δημόσιο;

    Το άλλο θέμα, πάντως, που δεν τολμάει κανείς να βήξει στον τοίχο του και γίνεται βούκινο, με ενοχλεί πρέπει να πω.

  372. δίκωλος σχολιαστής said

    Πού΄σε κομπλεξικέ που δύο χρόνια πέρασαν και δεν μπόρεσες να βγάλεις άκρει με τα τούννελ στη Γκάζα, σου είπα μια κοβέντα και έκτοτε έχεις αυπνίες, κοίτα τι σου έχω για να σου ανεβάσω το ηθικό

    Όπως βλέπεις, γίνεται και χωρίς μπετόν. Άντε, βλάκα, τράβα ρώτα κανένα πολιτικό μηχανικό να σου πει γιατί και πως και τι χρειάζετε το τσιμέντο. Κράτα σημειώσεις, τις απαντήσεις θα σου τις δώσω το 2014, ξανά μετά από δύο χρόνια. Και για τους υπόλοιπους, να μη γράφατε ανέκδοτα και γελεία πράματα να μη ξναγυρνούσα. Και τέλος, κοιτάξτε με τι γελάω αυτή την στιγμή.
    http://www.megatv.com/article.asp?catid=14680&subid=1
    δείτε και τα τρία μέρη. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, μπλέξαμε με αυτούς τους γελείους πολιτικάντηδες και σε λίγους μήνες θα λέμε, τι ωραία περνούσαμε επί δουνουτου και ζήτω η τρόικα. Οι άλλοι θα το λένε αυτό, εσείς δεν παίρνετε από λόγια αλλά θα χωρτένετε ήρωες πολέμου. Και ζητώ συγγνώμη που το νικ είταν διαφορετικό, έγινε ένα λάθος και το κατάλαβα πολύ αργότερα. Δεν θα ξανασυμβεί 😉 Και για την ασυνταξία μου είναι το οξυγόνο μου και σαν ακραίως σολιψιστικός που είμαι αλλά τι γράφω αυτά, εσείς έχετε τώρα άλλα καθήκοντα φερυπίν για τα τούννελ στην Γάζα και γιατί και πως το μπετόν 🙂 🙂 Να μη ξαναγ΄ραψετε γελεία πράματα, διότι εγώ φεύγω

  373. sarant said

    Όπως έχω ξαναπεί, μια ζωή σε θυμαμαιι να φεύγεις!

  374. Μαρία said

    368 Άρα είμαστε στο 341.

    Δύτη, δεν είχα στο μυαλό μου τον Ορίστε. Ήταν κάποιος που έγραψε με το μικρό του όνομα και νομίζω είχε πει οτι μένει στη Σαλονίκη.

  375. Μαρία said

    372 Όχι, δεν είναι το δημόσιο, προς θεού.

  376. Μαρία said

    Μα έχω μύτη εγώ. Ο δίκωλος είχε επιδοθεί παλιότερα και σε φοβερές μεταφράσεις πάντα απ’ τα γερμανικά εννοείται.

  377. Immortalité said

    @374 Σιγά μην κράταγε τον λόγο του. Πρέπει να χεις και τσίπα και μπέσα.

  378. δίκωλος σχολιαστής said

    άμα ξαναγράψετε μπούρες, πάλι εδώ. Δεν ξεμπερδεψατε τόσο εύκολα με μένα

  379. Μαρία said

    379 Έτσι νομίζεις. Έχουμε και κουβάδες.

  380. Immortalité said

    Χαρά μας να υποστηρίζουμε συναισθηματικά ανάπηρα άτομα. Βγάλε όλη σου τη χολή και την ανεπάρκεια, έχουμε ανοσία.

  381. δίκωλος σχολιαστής said

    To αργότερο το 2014 πρέπει να ξαναπαρουσιαστώ για να απαντήσω στις απορίες του κομπλεξικού. Δεν μπορώ να των αφήσω να βασανίζεται με τις απορίες του

  382. papoylis said

    Που είσαι ορέ Νικοκύρη

    έχω δύο απορίες

    α) το αλλενάκι είναι ίντσας ή μιλλιμετρέ ;;; γιατί μου λείπει ένα μιλλιμετρε ( το 4άρι ) από την …σουργελοθήκη 😉

    β) ένας δίκωλος έχει ..διαιμορροΐδες ;;;;

    ( κάτι παρατσούκλια που βγάζω ο άτιμος , όχι μόνο το υιοθέτησε , αλλά πλέον το χρησιμοποιούν όλοι εδώ 🙂 )

  383. Ο Αιρετικός said

    Δίκωλε, ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου. Εγώ δεν έχω χρονο να προσφέρω ψυχοθεραπεία σε άτομα σαν εσένα. Και να είχα δηλαδή, δε με συμφέρει να σου προσφέρω το χρόνο μου δωρεάν. Πάμε τώρα στο Αλλενάκι που έδωσε μια παραπλανητική ερμηνεία στο «Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat». Ανοίγω λοιπόν το Γερμανο-Ελληνικό Λεξικό του Mandeson (εκδόσεις Διαγόρας) και βλέπω τα εξής:

    Attentat (ατεντάτ) das, ουσ. γεν. – (e)s, πλ. -e: 1) η απόπειρα, 2) κυρίως δολοφονική επίθεση || ich begehe, ich verübe ein Attentat: κάνω μια δολοφονική επίθεση.

    Τα υπόλοιπα περί… «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια» που μας λέει το Αλλενάκι (το οποίο μάλιστα πιστεύει ακράδαντα και στο παραμύθι των chemtrails) είναι ανόητες και κουτοπόνηρες προσπάθειες υπεράσπισης των νεοναζί.

  384. 383
    Ακόμη, οι κενολογίες; Για να γυρίσουμε το βλόγιον στους ετύμους σκοπούς του. «Δίκωλος» από μια έννοια σημαίνει δίπους, αφού κώλον είναι το πόδι. Δεν γνωρίζουμε αν ο δίκωλος είναι και άπτερος, οπότε συνιστά τον ορισμό του ανθρώπου, σαν το μαδημένο κοκκόρι που είχαν φέρει στον Πλάτωνα.
    Ο Πλίνιος αναφέρεται στους σκιάποδες μονόκωλους, που τους έχουν κόψει το κώλον, και το μεγάλο ποδάρι τους απλώνεται ως σκιάδιον πάνω από το κεφάλι τους, να γλυτώνουν και τις πολιτικές εκλογικές υποσχέσεις.

  385. Μαρία said

    383 Μανούλα είσαι αλλά και καλός μεταφραστής.

  386. Θ said

    Απ’ οτι πληροφορηθηκα υπαρχει αναμεσα τους καποιος ψυχιατρος που υπηρετει στο «Δαφνι» ή στο «Δρομοκαϊτειο» ο οποιος μαλιστα εξελεγη και βουλευτης. Για ψαχτε το λιγακι
    Αν οι πληροφοριση μου ειναι ακριβης τοτε ισως αποχτησαμε κι εμεις τον δικο μας Καραζιτς

    Και εις ανωτερα.

  387. ΔΔΦΓΔΓ said

    Εγώ ανατρίχιασα διαβάζοντας πόσες προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή της Ξ. Κουναλάκη φαινόταν να γνωρίζει ο ανώνυμος αρθρογράφος (υπογράφει με τα αρχικά Θ.Π.), όχι μόνο ότι είναι κόρη του πολιτικού Πέτρου Κουναλάκη αλλά και την ηλικία της, όλες τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, το ότι έχει μια 13χρονη κόρη,
    ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ ,Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η GOOGLE YOU KNOW GOOGLE;
    ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ

  388. Μαρία said

    Το ερώτημα «τι να κάνουμε με τη Χρυσή Αυγή» είναι σύνθετο και επιδέχεται διαφορετικές αποχρώσεις. Δεν αρκεί ο στιγματισμός της ναζιστικής της ταυτότητας ούτε η απαγόρευσή
    της καθώς όντως παρουσιάζει χαρακτηριστικά συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος — πολλώ δε μάλλον την επαύριον της εκλογικής της επιβράβευσης με 400.000 ψήφους. Θα σχηματοποιούσα λοιπόν την αντιναζιστική στρατηγική ως εξής:

    Πολιτειακά ζητήματα μετά τις εκλογές

  389. δίκωλος σχολιαστής said

    Δηλαδη μου λέτε πρέπει να κάνω τη καρδιά μου πέτρα και να τον αφήσω να βασανίζετε σε όλη του τη ζωή όπως τον άφησα τα δύο προηγούμενα χρόνια και να μην τον λυπηθώ. Εγώ απλώς τον λυπήθηκα πως του πεταγόταν κάθε λίγω και λιγάκι το κόμπλεξ του, αλλά η άποψη της πλειοψηφίας είναι σεβαστή και θα την λάβω υπόψιν μου. Θα την πετρώσω την ριμάδα τη καρδιά, και ο θεός ας κρίνει ποιος έχει το κρίμα στο λαιμό του, εγώ ή εσείς. Να σημειωθεί ότι θεωρώ την απόφαση σας υπέρμετρη βάρβαρη. Για τους αρλεκίνους πολιτικάντηδες όμως επιμένω, μη τα ζητάτε όλα δικά σας. Ειδικά για τον Καμμένο, διότι βλέπω αυτό από όλλα σας έτσουσε περισσότερο.

  390. Προς Αιρετικό.
    Μην το κουράζουμε και μη λέμε τα αυτονόητα για όσους ξέρουν γερμανικά τι είναι Attentat.
    Δεν έδωσα παραπλανητική ερμηνεία.

    Έδωσα πρόσθετες ερμηνείες, συμπληρωματικές αυτών που γράφτηκαν εδώ και τελικά καταλήξαμε κάπου με τον κο Σαραντάκο για τη φράση αυτή καθ’ αυτή και όχι για τη χρήση της στο κείμενο της Χρυσής Αυγής.

    Η «kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat» μου τράβηξε το ενδιαφέρον καθαρά γλωσσολογικά (δεν την είχα ακούσει ποτέ).
    Γράφτηκαν εδώ και άλλα άρθρα για τη Χ.Α., δεν ασχολήθηκα.

    Αυτό που θα ήθελα από την ανάρτηση και από τα σχόλια θα ήταν να βρω μια πετυχημένη και δόκιμη νοηματική απόδοση της φράσης στα Ελληνικά.

    Αυτή που πρότεινα, με την οποία συμφώνησε ο οικοδεσπότης ως περισσότερο ειδήμων – από μένα τουλάχιστον- είναι μεν αρκετά κοντά όσον αφορά το χρονικό στοιχείο, αλλά λείπουν οι έννοιες Rat και Attentat.

    ΒΡΕΣ ΕΣΥ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Αυτό που έγραψες «με τον καιρό θα έρθει και ο φόνος» ή κάπως έτσι, αποδίδει βέβαια ένα από τα βασικά νοήματα της φράσης, εκφραστικά όμως δεν είναι και το πιο πετυχημένο – δεν φταίς εσύ – .

    Δεν τίθεται θέμα -σε όσους γνωρίζουν γερμανικά- ότι Αttentat είναι η απόπειρα κατά στόχου υλικού / ανθρώπινου, η επίθεση, το χτύπημα (τρομοκρατική απόπειρα ή επίθεση, βομβιστική απόπειρα ή επίθεση, απόπειρα δολοφονίας, απόπειρα εμπρησμού, απόπειρα αυτοκτονίας, π.χ. Βrandattentat, Bombenattentat, Mordattentat, Selbstmordattentat κλπ. κλπ.).

    Επομένως τι να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα…

    Ασφαλώς, η κάθε έκφραση κρίνεται σε συνάρτηση με τα συμφραζόμενα, με τις συνθήκες που επικρατούν όταν εκτοξεύεται, από ποιον ελέχθη κλπ. κλπ.

    Εγώ δεν είμαι φυσικά μέσα στο μυαλό του αρθρογράφου και αν ήθελε να την απειλήσει στ’ αλήθεια, να την εκφοβίσει, να την ταπεινώσει ή να την περιπαίξει, γράφοντας μεν ότι θα μιλήσει στη γλώσσα της, δηλαδή στα «αναρχομαρξιστικά που αυτή τα ξέρει καλά…» αλλά ταυτόχρονα τα ξέρει και αυτός καλά! (αφού το σύνθημα υιοθετήθηκε από ακροδεξιούς).

    Πέραν αυτού, αν ένοιωσε ότι απειλείται ας προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ως δημοσιογράφος ασφαλώς ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει.
    ___________________________________________________________________

    Και επειδή μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα Αιρετικέ, άι τράβα αγόρι μου και διάβασε τους celin και leninreloaded τι προτείνουν αυτοί για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής («με τις κραυγές «νεοναζί» «νεοναζί» στέλνουν τον κόσμο κατ’ ευθείαν να κοντοκουρευτεί» έγραψε ο celin, διάβασε και τον leninreloaded που την αναλύει με πολιτικούς όρους, αυτούς διαβάζω εγώ)

    Άντε κάνε μας τη χάρη…

    Kommt Zeit Kommt Rat Kommt Oberrat!

  391. Μετά από δύο χρόνια εδέησε να απαντήσει… και σε ποιον; στον εαυτό του. Πλάκα έχει.

  392. nikiplos said

    @372 Νικοκύρη και @376 Μαρία,
    Φυσικά και είναι δημόσια!!! Σήμερα τσέκαρα και στο (http://programmatileorasis.gr/) δεν φαίνεται το bannerάκι… Εχθές όμως και για δύο ημέρες φαινόταν… και εξέθεταν ευθαρσώς προσωπικά δεδομένα της κας Μποφίλιου και εξέφραζαν υβριστικά σχόλια… Το http://newsgallery.gr έχει ακόμη το λίκνο που έδωσα στο σχόλιό μου @347…

    Πρόκειται για σαφώς ποινική παράβαση… Περιμένω αντιδράσεις λογικά από το ΕΣΡ (για την ηλεφημερίδα)…

  393. Chris said

    Άσχετα με το θέμα αλλά μιας και στο άρθρο της Χρυσής Αυγής αναφέρονται σε αντιγραφές από τη NYTBR, η κ. Κουναλάκη δεν έχει και καλή άποψη για σένα νοικοκύρη.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_167424_07/02/2008_258371

  394. φερυπίν said

    Γκουγκλίστε «φερυπίν» (μαζί με τα εισαγωγικά, 373) και θα σας βγει ο Pixel και ο a_xenias

  395. sarant said

    394: Κρις, έχω άλλοθι -αυτά τα έγραψε όταν εγώ δεν είχα ιστολόγιο!

  396. Immortalité said

    @389 Πολύ καλό κείμενο.

  397. Chris said

    #395. Σωστή παρατήρηση.
    #396. Σωστός 🙂

  398. 389#
    Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον κείμενο, όμως από χθες που το διάβασα αναρωτιέμαι πως θα κάνει η αστυνομία ή η δικαιοσύνη σωστά την δουλεία της με αυτό το ακατάλληλο προσωπικό όπως όλοι γνωρίζουμε.
    Εκτός αν περιμένουμε στα αλήθεια πχ ο ένστολος χρυσαλήτης να κυνηγήσει την παραβατικότητα του ομοϊδεάτη του.
    Εδώ εχθές βγήκανε πλέον μαζί για περιπολία, όπως γράφτηκε στις εφημερίδες…

    Μην γελιόμαστε, αν δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρξει ένα σαφέστατο πλαίσιο λειτουργίας της αστυνομίας, χωρίς να υπάρχει περιθώριο για παρερμηνείες ή ανοχή στην ένστολη παραβατικότητα, και συγχρόνως πρέπει να μετατεθεί ένας μεγάλος αριθμός σημερινών αστυνομικών σε άλλες άοπλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, δήμους κλπ, γιατί προφανώς είναι επικίνδυνοι να οπλοφορούν αλλά δεν μπορείς και να τους απολύσεις.

    Φανταστείτε λοιπόν την περίπτωση, να υπάρχει αύριο μια αριστερή κυβέρνηση, να γίνεται μια διαδήλωση και να πηγαίνουν οι χρυσαλήτες αστυνομικοί να την …περιφρουρήσουν.
    Συγνώμη αλλά εγώ τουλάχιστον όταν λέω πως περιμένω θεσμικές αλλαγές από μία αριστερή κυβέρνηση, εννοώ ουσιαστικές αλλαγές, όχι μία από τα ίδια που μας έφτασαν εδώ.

  399. papoylis said

    Αντιγράφω από το σύγγραμα του διασήμου ερευνητού Δόκτωρος Π. Υερσιν 😉

    «Αι Αμφιλεγόμεναι Ιδιότητες της Φερυπίνης ( ferypine )» σελ 178 :

    » …. μακραί στατιστικαί έρευναι επί πειραμάτων απέδειξαν , δια της χρήσεως της μεθόδου Μεγίστης Πιθανοφανείας ότι η χρήσις της εν λόγω πρωτεΐνης δια του σκευάσματος του περιέχοντος την δραστικήν ουσίαν Β- παραμυθο- όμπερστούρμφυρερινο- δι- μεθυλο – φερυπίνη , την εις την κοινήν ονομαζομένην απλώς φερυπίνην , και εις συγκέντρωσιν μεγαλυτέραν των 20mg / PiPi – em , κατά την βρεφικήν και παιδικήν ηλικίαν δημιουργεί παρενεργείας ιδιαίτατου χαρακτήρος. Μεταξυ αυτών παρετηρήθησαν και κατεγράφησαν , πνευματική καθυστέρησις , διαταραχαί αισθήσεων , ελεφαντίασις , Νόσος του Goebbels , τάσεις μεγαλομανίας , επιπολής εκζέματα και εν τω βάθει αθηρωματικαί ανωμαλίαι και εις σπανίας περιπτώσεις δικωλισμός και ούτω πως σχιζοειδής διαταραχή του παχέος εντέρου.. Το επίπεδον στατιστικής σημαντικότητος των ερευνών υπερέβη το ευρέως αποδεκτόν και υπολογίζεται εις ρ= 0.0000001 . Τα φαινόμενα – παρενέργειαι παρέρχονται , προϊόντος του χρόνου και εφόσον διακοπεί αμέσως η χορήγησις της φερυπίνης , ενώ εις περιπτώσεις ας η χορήγησις δεν διεκόπη , η δοσολογία υπερέβαινε τα τεθέντα όρια και ο χρόνος θεραπείας δια της επιμάχου ουσίας υπερέβαινε το έτος τότε αι παρενέργειαι καθίστανται μόνιμαι και αθεράπευτοι. Ερευνάται ήδη υπό του πανεπιστημίου της Ζυρίχης ο γενετικός χαρακτήρ των ανωτέρω φαινομένων καθώς και η πιθανότης αι επίκτητοι αυταί βλάβαι να εγκαθίστανται εις τον γονότυπον και ούτως να μεταφέρωνται κληρονομικώς μέχρι και τετάρτης γεννεάς…»

    Μαρία … ενδιαφέρον το απόσπασμα δεν νομίζεις 😉

  400. ππαν said

    Απ΄ό,τι μαθαίνω η περίπτωση να υπάρχει αύριο -ή μεθαύριο- αριστερή κυβέρνηση απομακρύνθηκε οριστικά

  401. Ποτέ δεν είμαστε πιο κοντά στην πιθανότητα να υπάρχει «αύριο» μια αριστερή κυβέρνηση.

  402. » Ήμασταν «

  403. Νέο Kid Στο Block said

    402. Ναι, γι’αυτό και το «σοσιαλιστικό» Spiegel σταμάτησε να μας «αγαπάει» και μας λέει «αντέ»
    (δεν είναι ορθογραφικό, οι γερμανοι δεν μπορούν να προφέρουν σωστά το adieu!)
    http://www.nooz.gr/world/der-spiegelantio-akropoli

  404. 404#
    Καλά κάνει, το Σπήγκελ κοιτά το συμφέρον του Γερμανικού λαού, και εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας.

  405. physicist said

    #404. Ade, από παραφθορά του γαλλικού adieu, είναι χαιρετισμός που χρησιμοποιείται στα νοτιοδυτικά (κυρίως στη Σουηβία) και σημαίνει εις το επανιδείν. Adieu σημαίνει στο καλό και να μας γράφετε. Πρόκειται για δύο διαφορετικές λέξεις και όχι για αδυναμία των Γερμανών να προφέρουν το adieu, του οποίου οι φθόγγοι υπάρχουν ένας προς έναν και στα Γερμανικά.

  406. bernardina said

    Να ‘σαι καλά ρε Πανούλη, καιρό είχα να γελάσω τόσο! 😆

  407. papoylis said

    Και εγώ Μπέρνη , αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους 😆

  408. bernardina said

    Δε βαριέσαι παπούλη. Το θέμα είναι ότι γελάσαμε 😉 😉

  409. spiral architect said

    @404: Θα’ θελα να’ ξερα μετά που θα πουλούν τα Αουντι, τα Ζήμενς και τα Λέοπαρντ. 🙄
    Αdieu, adieu και μετά ….

  410. papoylis said

    Το θέμα είναι ότι κάποιοι εκεί στο λαμπρακιστάν θα αποδειχθούν ( επιεικώς ) για γέλια 😉

    Σπειροειδή

    Επειδή βλέπω και αλλού να αναφέρονται στο άρθρο του Σπήγκελ μια προσεκτική ανάγνωση του πρωτότυπου , όπως θα βγεί , δεν βλάπτει. Το περιοδικό απευθύνει προειδοποίηση ( από όσα κατάλαβα ) περισσότερο σε εκείνους , παρά σε μας…. 🙂

  411. spiral architect said

    Προφανώς παππούλη, αυτοί έχουν το πρόβλημα!

  412. papoylis said

    Δεν είναι έτσι Σπειροειδή μου βαν δεν Ρόχε 🙂

    έχουμε πρόβλημα και εμείς και αυτοί αγαπητέ. Και το παίγνιο είναι πολυσύνθετο επειδή ούτε εκεί στας Ευρώπας είναι πλέον βέβαιοι για το που πάνε. Εμείς πάντως πάμε κατά διαβόλου 😉

  413. physicist said

    #410. Για τα αυτοκίνητα, δεν νομίζω να χάσει το Βερολίνο βελόνι, αγαπητέ Σπειροειδή. Για τα Λέοπαρντ δεν ξέρω τι ποσοστό αρμάτων και οπλικών συστημάτων πουλάν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, ξέρω όμως ότι πουλάνε κυρίως σε χώρες εκτός ΕΕ ή/και εκτός Ευρώ. Τα Ζήμενς είναι πάρα πολλά: από ιατρική τεχνολογία μέχρι τραίνα. Ελπίζω πάντως να μη μας λείψει η πρώτη.

  414. spiral architect said

    Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις είναι πάντα αμοιβαίες, αλλά η καπιταλιστική παραγωγική διαδικασία έχει για τέλος της την κρίση υπερπαραγωγής.
    Το λέει ο θείος Κάρολος, το έχει δείξει η ιστορική εμπειρία και χιουμοριστικά το λέει και ο Mr Panos.
    Ναι, η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά θαρρώ ότι η Γερμανία έχει μεγαλύτερο.
    Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες.

  415. papoylis said

    Σπειροειδή

    σούβγαλα και σένα παρατσούκλι 🙂

    και επιμένω , εμείς θα έχουμε σχεδόν άμεσο και σοβαρό πρόβλημα , οι ευρωπέη στη πορεία… 🙂

    Μπέρνυ

    σε ζητούν στη Χ. Λαδά που τους εξέθεσες ανεπανόρθωτα τους ανθρώπους …. μπουάχαχαχαχα 😆

  416. Μπετατζής said

    399 κλπ. http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088

    Στο Λαμπρακιστάν έτσι φόρα που έχουν πάρει, σε λίγο θα ανακαλύψουν μέχρι και την Αμερική.

  417. 417#
    Ναι το γνωρίζω φίλε μου, και να θυμίσω ότι αυτή η ιστορία πάει χρόνια πίσω όταν ακόμα η χρυσή αυγή έπαιρνε μηδαμινά ποσοστά.
    Ο δήμαρχος Καισαριανής πριν χρόνια είχε προειδοποιήσει κυβέρνηση, το υπουργείο και όλους τους ανεύθυνο-υπεύθυνους όταν παρατήρησε με τρόμο τα εκλογικά κέντρα στην περιοχή του που ψήφιζαν τα ΜΑΤ, να βγαίνει πρώτο το ναζιστικό κόμμα.
    Πραγματικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο παράδειγμα δυτικής χώρας που οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να είναι οπαδοί ναζιστικού κόμματος.

    Ας το καταλάβουν οι σύντροφοι που πιθανόν να κυβερνήσουν στο μέλλον, ότι με αυτή την αστυνομία δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν καμιά κοινωνική πολιτική.
    Ας μην έχουν αυταπάτες.
    Ούτε με αυτή την αστυνομία, ούτε με αυτό το δικαστικό σώμα, ούτε με αυτό το ραδιοτηλεοπτικό εφοπλιστικό νταβατζηλίκι, χωρίς ριζικές συνταγματικές αλλαγές, κλπ.

  418. τυφλόμυγα said

    Τι ανακυβίστηση! Ο αρχηγός της ΧΑ δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του Νικοκύρη.

    «Δεν έγραψα το άρθρο για το Χίτλερ γιατί εκείνο το μήνα [σ.σ. το ’87] παντρευόμουνα.»

    Το «εκείνο το μήνα παντρευόμουνα» θα μείνει στην ιστορία μαζί με το «διάβαζα» του Χριστόδουλου και την αγέλαστη φωτογραφία του Κοκού.

    Έχει πει κι άλλα πολλά. Τα υπόλοιπα αύριο μαζί με το λινκ της συνέντευξης.

  419. Immortalité said

    Οι Έλληνες είναι αυτοί που λέει ο Ισοκράτης. Έρμε Ισοκράτη…

  420. Μαρία said

    Αρνήθηκε όμως τη Σοά.

  421. Immortalité said

    Ε, σιγά μην την αποδεχόταν. Ήταν εκεί να δει; Εμείς ήμασταν; πώς τα πιστεύουμε;

  422. Immortalité said

    Μπράβο ρε Θεοδωράκη, τζάμπα έβριζα τον Ευαγγελάτο. Εσύ είσαι δάσκαλος…

  423. τυφλόμυγα said

    #421, Μαρία, είπε όμως για την Δρέσδη. Κι ο άλλος τον κοίταζε σαν χάφτας. Άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τέλος πάντων.

  424. Μαρία said

    424 Δε νομίζω. Η αναφορά στη Δρέσδη είναι κοινός τόπος στη ρητορική των αρνητών.

  425. papoylis said

    Δάσκαλος και …. πρωταγωνιστής Ιμμόρ …. τάστειλες τα χαιρετίσματα ;;;

  426. Immortalité said

    Θα τα στείλω ανυπόμονε Παππούλη. Αργώ μα δε λησμονώ. Ποτέ. 🙂

  427. papoylis said

    Παρά το γεγονός μαρία μου ότι η Δρέσδη και πιό πριν το Αμβούργο είναι από τις πιό μαύρες σελίδες του γερο Γουίνστον ( υπάρχουν βεβαίως και χιλιάδες άλλες . και σε ότι μας αφορά Άδανα τέλος 42 αν δε κάνω λάθος )

  428. papoylis said

    Ιμμόρ

    με τη περιοχή έχω μια ..ψύχωση και λείπει τώρα και ο Δόκτωρ Ρόμπας 🙂

  429. papoylis said

    Αλλά ξέχασα : τι έγινε εκείνος ο λεβέντης με τα τρία πατζάκια ;;;;

  430. Immortalité said

    @429 Σε νοιώθω 🙂

  431. sarant said

    419: Πολύ καλό!

    423: Δηλαδή πλυντήριο και ο Θεοδωράκης; Ασπροπρόσωπο (σχήμα λόγου) τον έβγαλε τον Μιχαλολιάκο;

  432. τυφλόμυγα said

    #425, Οταν ο Θεοδωράκης ρωτάει επίμονα για το Ολοκαύτωμα κι ο Μιχολολιάκος το αρνείται βιαστικά και αρχίζει να μιλάει για την Δρέσδη αυτό (που έκανε ο Μ.) ονομάζεται concern trolling. Δεν αφήνεις τον συνεντευξιαζόμενο να ορίσει την κουβέντα. Είναι συνηθισμένη τακτική των ναζιστών.

  433. voulagx said

    #423 Immor, θες αν πεις οτι ο Θεοδωρακης του πηρε την ταυτοτητα του εισαγγελατου; ( στη βουρτσα εννοω)

  434. τυφλόμυγα said

    #432α, Ευχαριστώ

    β (Αν μου επιτρέπεται να απαντήσω) Όχι, δεν τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Απλά θα μπορούσε να τον στριμώξει πολύ περισσότερο.

  435. oxipoteisos said

    Πριν φτάσω στο τέλος της πρώτης γραμμής ήδη είχα καταλάβει την ποιότητα όλου του κειμένου..που φανερώνουν τον τυφλό φανατισμό και την αλλαζονεία της υπεροχής της ρητορικής . κατά τα άλλα …απλά λαίκίστικα επιχειρήματα , άφθονο μίσος και χλευασμός για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μπόλικη διαστρέβλωση και ένα μάτσο απολίτιστους «μορφωμένους».

  436. papoylis said

    Αυτός εδώ ορέ είναι ….τρίκωλος ;;;;
    ΥΓ είπα εγώ ποτέ ότι είμαι πολιτισμένος ;;;

  437. τυφλόμυγα said

    http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583

    Καλημέρα, καλή βδμάδα και καλά μυαλά σε μερικούς.

  438. sarant said

    Καλημέρα, καλά έκανες και έβαλες το λινκ!

  439. Νέο Kid Στο Block said

    Καλημέρα!
    Ωραίοι στο Μέγκα! Πάω στο λινκ της Τυφλόμυγας(438) και κάτω από τον κο Θοδωράκη μού βγάζει «We’re sorry ,Currently our video library can only be streamed within Greece»
    Μέσα στην αιχμή της τεχνολογίας οι άτιμοι ,φτού σας μη σας ματιάξω!

  440. spiral architect said

    @440, kid. Ξέρουν αυτοί. Θέλεις να γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό; 😆
    (σκέφτηκαν)

  441. sarant said

    440: Πράγματι, Περίεργο, νόμιζα ότι αυτό ισχύει μόνο για τις λάιβ αναμεταδόσεις.

  442. spiral architect said

    … αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν θα πρέπει να ανησυχείς.
    Σε λίγο ο ΝΜ θα αρθρογραφεί στο protagon παρέα με τον Τάκη Μίχα και τη λοιπή τρελλοπαρέα. 😦

  443. τυφλόμυγα said

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.prwtagwnistes&id=1506

    Υπάρχει και στο γιουτιουμπ. Δεν παραθέτω το λινκ γιατί βρήκα μόνο το πρώτο και το τέταρτο και τελευταίο βίντεο. Αν παίζει στο προταγκον, όλα καλά, δεν χρειάζεται το άλλο.

  444. sarant said

    Μπράβο, παίζει!

  445. Νέο Kid Στο Block said

    Αυτό αληθεύει; Δέν είδα τίποτε γραμμένο σχετικά στον ελληνικό τύπο.
    (πάντως το συγκεκριμένο ισπανικό σάιτ είναι έγκυρο και σοβαρό γενικά)
    http://www.publico.es/internacional/432993/amanecer/dorado

  446. spiral architect said

    @444: Εγώ πάντως από το προτεινόμενο μενού θα πάρω … Σκαρμούτσο. 😆

  447. Νέο Kid Στο Block said

    Πάντως αν ισχύει αυτό που λέει το publico.es(446) ότι πετάχτηκαν στο Γκάζι φειγβολάν με το λογότυπο της Χ.Α «Ομοφυλόφιλοι, είστε οι επόμενοι!» και δεν το ανέφερε κανείς εν Ελλάδι (εκτός αν κάνω λάθος) ,οδηγεί σε περίεργες ατραπούς τη σκέψη μας.

  448. Μαρία said

    446 Ένα δείγμα. Άμα γουγλίσεις, έχει κι άλλα.
    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/author/sxoliastesxwrissynora/

  449. Μαρία said

    448 Ναι, την Παρασκευή το βράδυ
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=15204

  450. Νέο Kid Στο Block said

    Α Μαρία ΟΚ! Μάλλον από εκεί το πήραν και οι Ισπανοί.
    Πάντως ,δεν τις λες και «πρώτη γραμμή πληροφόρησης» αυτές τις πηγές ,ε;
    Θέλω να πω τα «μεγάλα» μήντια εποίησαν την νήσσαν αν καταλαβαίνω καλά.

  451. ππαν said

    Αυτήν τη «διπλότητα» πρώτη φορά τη συναντώ, ως λέξη εννοώ, αλλιώς τη γνωρίζω

  452. τυφλόμυγα said

    Αρχιτέκτονα, τι εννοείς στο #443 σου; Δεν σ’ άρεσε η εκπομπή;

  453. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @446 κ. επόμ.
    πάντως, ο Θεοδωράκης στη συνέντευξη χτές τη νύχτα με το Μιχαλολιάκο (ώρα κι αυτή για να χαρείς την «αποκάλυψη» της Χ.Α. -23:30′), τον ρώτησε αν υπάρχουν μέλη της ομοφυλόφιλοι κι εκείνος, ειλικρινώς, απάντησε «φανερά όχι». «Τι θέλετε να πείτε;», τον ρώτησε ο Θεοδωράκης. Κι ο Μιχαλολιάκος «δεν μπορούμε να ξέρουμε την κρυφή ζωή των μελών μας», ή κάτι τέτοιο, περίπου.

    Πολιτισμένα πράγματα, δηλαδή.

  454. ππαν said

    Pas folle la guêpe που θάλεγαν οι Γάλλοι. Και το folle κολλάει πολλαπλώς,

  455. Immortalité said

    @454 Για την ακρίβεια ρώτησε αν η ΧΑ θα δεχόταν ως μέλος έναν ομοφυλόφιλο. Και είπε έναν που είναι φανερά; Όχι φυσικά.

  456. sarant said

    454: Ακριβώς, πολιτισμένα πράγματα…

  457. Μαρία said

    Δεν θα τους κάνουμε και εξέταση.

  458. Νέο Kid Στο Block said

    Πάντως αυτό το χθεσινό με την ανυπόγραφη(;;!!) επιστολή Παπαδήμου, που ατύπως (;;) έδειχνε ο Παπούλιας στους αρχηγούς κι αυτοί ατύπως δεν τη διάβαζαν, τι ήταν ρε παιδιά;
    Δηλαδή ο Παπαδήμος λειτούργησε (καθιστώντας συνεργό και τον Παπούλια) σαν παπαγαλάκι ;;
    Μέγας είσαι Πάνα μου και τραγίλα μου μυρίζεις!
    (πάντως, θρησκευτικά μιλώντας, ο Μέγας Παν είναι υπερ του σοδομισμού γενικώς..)

  459. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @459,
    καλά… ο Μέγας Παν δεν πέθανε;

  460. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    Ευχαριστώ, Μαρία (458), αυτό είπε.

    Είναι σαφές ότι δεν προτίθενται να κυνηγήσουν τους «κρυφούς» (αυτά τα εκατομμύρια, που «ζουν ανάμεσά μας» και είναι και ψηφοφόροι τους -αν όχι και μέλη) αλλά τις κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως γίνεται σε κάθε υγιή, παραδοσιακή, μουσουλμανική χώρα.

  461. 460
    Από τον Πανικό γύρω μας, μάλλον όχι!!!

  462. Μαρία said

    461 Στην Κύπρο ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι το 98.

  463. 461
    Κρυφές σεξουαλικές ζωές, τελικά, δεν έχουμε όλοι μας; Εκτός κι αν εννοεί κάτι σαν την κινηματογραφική προβολή τους από την Pippa Lee ή την κρυφίως γοητευτική Μπουρζουαζία. Πάντως, εξ όσων ex libris γνωρίζω, ανοικτή σεξουαλική ζωή μονάχα κάτι σκυλοφιλόσοφοι είχαν, ο Κράτης κανοντάς το δημόσια με την κερά του, την Ιππαρχία, κι ο Διογένης, με τρόπον πιο αυτάρκη…
    Παρεκτός κι αν ο Χερ Φύρερ γνωρίζει κάτι ψιλά (και… κρύφια) της ιστορίας για τον ομοερωτισμό των Ναζί…

    463
    Στην Αγγλία, το «buggery» (με οποιοδήποτε φύλο) έσυρε την ποινή του απαγχονισμού. Παλαιός νομος του 17ου αιώνα που είχεν μεν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά αποσύρθηκε μόλις το 1972, με την περίφημη εκείνη δίκη του ομοφυλόφιλου δημοσιογράφου της Daily Telegraph, δίκη που γυρίστηκε και ταινία (γκουγκλάρετε σεις, βαριέμαι).

  464. Alexis said

    Επειδή έτυχε να δω και τη συνένταυξη Ευαγγελάτου και τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Θεοδωράκη, επιτρέψτε μου να εκφράσω κάποιες απόψεις.

    Και στις δύο περιπτώσεις οι χρυσαυγίτες φάνηκαν πολύ «διαβασμένοι», πολύ περισσότερο πάντως απ’ ότι ανέμεναν οι δημοσιογράφοι.
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπήρξε εσκεμμένη προσπάθεια εξωραϊσμού ή χαϊδέματος της ΧΑ από Ευαγγελάτο και Θεοδωράκη. Απλά ο μεν Ευαγγελάτος αποδείχτηκε πολύ «λίγος» για να αντικρούσει πειστικά τους χρυσαυγίτες ο δε Θεοδωράκης δεν μπόρεσε να «στριμώξει» αρκετά το Μιχαλολιάκο, όχι από ανεπάρκεια αλλά επειδή ο αρχηγός της ΧΑ ξεγλιστρούσε σαν χέλι όπου έβλεπε τα δύσκολα.

    Γενικά και στις δύο περιπτώσεις διέκρινα ότι χρησιμοποιούν κάποια στάνταρ τεχνάσματα για να αποφύγουν να βρεθούν σε δύσκολη θέση:
    1) Αποκηρύσσουν θέσεις και απόψεις που οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν (π.χ. ύμνη για Χίτλερ, ναζιστικός χαιρετισμός κλπ.) σε μία προφανή προσπάθεια να μην «τρομάξουν» τους ξεκάρφωτους που τους ψήφισαν. Ακόμα και το περίφημο «εγέρθητι» ο Μιχαλολιάκος το αποκήρυξε χθες, λέγοντας ότι ήταν μία «ατυχής στιγμή».
    2) Κάθε φορά που στριμώχνονται με κάποια δύσκολη ερώτηση, «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» κανονικά χωρίς να απαντάνε, και γυρνάνε την ερώτηση ανάποδα π.χ. -Καταδικάζετε τις σφαγές των ναζί; -Και οι Σύμμαχοι έκαναν σφαγές ή -Σας κατηγορούν για βία κατά των μεταναστών -Βία ασκούν οι μετανάστες κατά των Ελλήνων.
    3) Ψεύδονται κανονικά όταν ερωτώνται για πράγματα και γεγονότα αυταπόδεικτα, π.χ. -Δεν υπάρχει μέλος μας που να έχει καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Εάν στριμωχτούν αρκετά και δε μπορούν να κάνουν αλλιώς τότε παίζουν πάλι το παιχνίδι των συμψηφισμών (-Ναι αλλά τα άλλα κόμματα έχουν στις τάξεις τους κλέφτες και λαμόγια που θά ‘πρεπε να ‘ναι φυλακή).

    Ο λόγος τους είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο που να κάνει το άσπρο μαύρο και τη μέρα νύχτα, κι αυτό θα πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να μην έχουμε την αφελή πεποίθηση ότι απλώς και μόνο η προβολή τους από τα ΜΜΕ θα τους «ξεγυμνώσει» στα μάτια του κόσμου.

  465. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @463,
    δεν ενοχλεί τόσο ο χαρακτηρισμός του όσο η ερμηνεία του.

    Το έχω ξαναγράψει εδώ, νομίζω, ότι οι ισπανοί αναρχικοί, μετά τη μεταπολίτευση του 74, έγραφαν στους δρόμους της Μαδρίτης «με τον Φράνκο περνάγαμε καλύτερα» («con Franco lo pasabamos mejor»). Πολύ συχνά είναι η απαγόρευση αυτή που θρέφει τα εξωτικά φυτά.

  466. Μαρία said

    466
    contra Franco όπως σε διόρθωσε τότε ο Μπουκάν.

    Στη μνήμη της Μπέτυς Αμπατιέλου (1917-2011)

  467. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @467
    (άφησε κάποιον να μένει αδιόρθωτος)!!!

  468. sarant said

    465β: Αλέξη, από το λίγο που είδα στην εκπομπή Θεοδωράκη, μου έκανε εντύπωση ότι ο Θ. δεν επισήμανε την ολοφάνερα κωμική δικαιολογία του Μιχαλολιάκου για το «εγέρθητι» (ότι τάχα απευθυνόταν μόνο στα μέλη της ΧΑ που υπήρχαν στην αίθουσα και όχι στους δημοσιογράφους!!) Να του πει «υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας τώρα;» και να του θυμίσει ότι την επομένη του συμβάντος άλλα στελέχη της ΧΑ (Κασιδιάρης νομίζω) είχαν πει ότι πρέπει οι δημοσιογράφοι να δείχνουν σεβασμό.

  469. 469 Ο ίδιος Κασιδιάρης προχτές στον Σρόιτερ είπε ακριβώς την ίδια δικαιολογία…

  470. spiral architect said

    @453 Τυφλόμυγά μου, εκπομπές που εξιλεώνουν καθάρματα, αρνούμαι να τις δω, όπως και σπάνια μπαίνω σε ιστοσελίδες τύπου protagon κλπ.

    Δημοσιογράφοι – οικοδεσπότες, που ενδιαφέρονται να μη κακοπεράσει ο καλεσμένος τους και φροντίζουν να τους υποδεχτούν «εγέρθητοι», προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν τους πάω. 👿

    Θέμα αρχής

  471. spiral architect said

    … και γαστρεντερικού συστήματος. 😛

  472. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    Αρχιτέκτονα (471),
    «δεν πας» τους καλεσμένους ή τους δημοσιογράφους – οικοδεσπότες;

  473. Alexis said

    #469, Έχεις δίκιο Νίκο, εκεί πράγματι ήταν μία καλή ευκαιρία να τον στριμώξει γιατί αυτά που έλεγε δεν έστεκαν με τίποτε. Ο χρυσαυγίτης ήταν προφανές ότι απευθυνόταν στους δημοσιογράφους, αλλιώς δεν θα έλεγε «έτσι τό ‘χουμε εμείς οι χρυσαυγίτες». Εν μέρει πάντως παραδέχτηκε ο Μιχαλολιάκος ότι ήταν λάθος, αλλά επανέλαβε την κωμική δικαιολογία ότι «εγώ δεν αδειάζω τους ανθρώπους μου, τους στηρίζω ακόμα και στα λάθη τους».

  474. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    Δεν είναι κωμική δικαιολογία, Αλέξη (474) το «εγώ δεν αδειάζω τους ανθρώπους μου, τους στηρίζω ακόμα και στα λάθη τους»: όλοι αυτό περιμένουμε απ’ τους φύρερ μας.
    Σε αυτό ελπίζουμε.

  475. papoylis said

    Σπειροειδή

    Το λινκ που δίνεις λίγο παραπάνω οδηγεί σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο 😉

  476. ΣοφίαΟικ said

    470: Προφανώς αυτή είναι η γραμμή.
    Και βεβαίως μην ξεχνάμς ότι όταν καποιος βγαίνει απο το περιθώριο βάζει νερό στο κρασί του. Έτσι και η ΧΑ που βρέθηκε απο το περιθώριο στη δημοσιότητα τώρα θα προσπαθήσει να δείξει μετριότερη στάση, αλλιώς θα τους παρουνε με τις πέτρες.
    Πέρα όμως απο αυτό, για το ζήτημα των φυλλαδίων στο Γκάζι, δε βρέθηκε κανένας περαστικός να μαζέψει ένα να το πάει στην αστυνομία, στον εισαγγελέα, στα ΜΜΕ, όπου τελος παντων πάει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις; Το να μαζέψεις ένα τέτοιο φυλλάδιο από το δρόμο δε σημαίνει ότι είσαι ομοφυλόφιλος, ούτε το να κυκλοφορείς στο Γκάζι, ούτε το να δεις το φυλλάδιο και να σου ανέβει η πίεση. Ακόμα και προσωπικά να μοιράστηκαν τα φυλλάδια, κι αν υποθέσουμε ότι όλοι οι παραλήπτες φοβούνται να μιλήσουν για να μην τους δει ξέρω γω ο γείτονάς τους στην τηλεόραση, υπάρχουν οργανωσεις ομοφυλοφιλων που θα μπορούσαν να χειριστούν το θέμα για λογαριασμό τους.
    Μ’άλλα λόγια, για να προλάβω τους θερμόαιμους που θα μου επιτεθούν ότι αμφισβητώ τις θέσεις της ΧΑ, χρειάζομαι περισσότερες αποδείξεις.

  477. Μπετατζής said

    470. Η συνέντευξη Σρόιτερ που αναφέρει ο Δύτης (σε δυο βουλευτές, υπάρχει στο γιουτιουμπ), μου φάνηκε αξιοπρεπής και σχετικά επιτυχημένη προσπάθεια του δημοσιογράφου να τους ξεμπροστιάσει, σε αντίθεση με τις συνεντεύξεις του αρχηγού στους άλλους δύο, (τις οποίες δεν είδα και αρνούμαι να δω, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σχολιαστών περί πλυντηρίου). Βέβαια όλοι οι δημοσιογράφοι, την προ των εκλογών περίοδο, διαδίδανε με φανατισμό το λόγο των αυγών κατά μεταναστών, «υγειονομικών βομβών», οροθετικών κλπ. Τώρα που πιάσαμε τον πάτο, ψάχνουμε όλοι το μονόφθαλμο να βασιλεύσει στους τυφλούς. Στη συνέντευξη Σρόιτερ, τα καμάρια, βάλανε στο στόχαστρο, εκτός από τους ομοφυλόφιλους, και τους ψυχικά ασθενείς, τους οποίους χαρακτήρισαν κατώτερους από τους ίδιους, που είναι βλέπεις οι φυσιολογικοί. Λινκ δε βάζω, όποιος αντέχει ψάχνει.

  478. elsa said

    Καιρό είχα να διαβάσω κάτι καλό από τη Σώτη:|
    Αγγλιστί Golden Dawn, γαλλιστί L’ aurora Doree στο http://topontiki.gr/article/35332

  479. Εξαίρετο το λινκ στην κ. Τριανταφύλλου. Σώφρων ο λόγος της, αλλά θα πρόσεχα στις φαρμακευτικές θεραπείες, παραπέμπουν σε κακές εφαρμογές της ψυχιατρικής καταστολής. Η παιδεία κι ο ανοικτός διάλογος είναι οι θεραπείες της πολιτικής αγοράς.

    «Έχουμε χαμηλό επίπεδο παιδείας, ο κάθε άνθρωπος βασανίζεται από τις έγνοιες του και δεν γνωρίζει σε βάθος τις κοινές υποθέσεις, οι οποίες είναι, εξάλλου, αρκετά περίπλοκες. Η δράση μας προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουμε για τον κόσμο: «ο κόσμος, γιε μου, είναι μια γυάλα γεμάτη νερό», λέει ο μπαμπάς – ψάρι στο παιδί – ψάρι. Αν ο μικρόκοσμος των ψηφοφόρων εκπίπτει καθημερινά από την παρουσία εξαθλιωμένων που απειλεί τους εν εξαθλιώσει γηγενείς, ενισχύονται οι βάναυσες ιδεολογίες και οι μισανθρωπικές αντιδράσεις.»

  480. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    @479
    Έλσα, θα πρόσθετα: ισπανιστί «El amanecer dorado».
    Ακούγεται τόσο εξιδανικευμένο, τόσο ρομαντικό, τόσο φερμένο απ’ τα εφηβικά μας χρόνια (παραπέμπει, για παράδειγμα, στο «La ley del deseo» του Αλμοδόβαρ -ιδιαίτερα στη σκηνή στο φάρο, ενώ ακούγεται το «Guarda che luna»), ώστε δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι περιγράφει την σύγχρονη φρίκη. Την πραγματοποίηση των χειρότερων φόβων μας. Την κατάντια ενός ολόκληρου λαού (ακόμα κι όταν αυτή εκφράζεται με λιγότερες από μισό εκατομμύριο ψήφους: είναι ήδη υπερβολικά πολλές…)

  481. sarant said

    479-480: Πολύ καλό το άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου, πράγματι (το λάθος του τίτλου το χρεώνεται το Ποντίκι). Βρίσκω πολύ πειστικά τα επιχειρήματά της.

  482. ΣοφίαΟικ said

    Εμενα πάλι το άρθρο μου φάνηκε μια παότα ίδια που μας έφεραν μέχρι εδώ. το απόσπασμα του 480 είναι βεβαίως το καλύτερο σημείο του, και η προτροπή για υπομονή.
    Από την άλλη αναρωτιεμαι, έχει γίνει απαραίτητο τις τελευτάιες μερες να γράψει ο καθένας ενα άρθρο για την ΧΑ; Για να αποδείξει ότι δεν είναι κρυπτοοπαδός;

  483. Ο Αιρετικός said

    Και υπενθυμίζω (για τον Αριστοτέλη Καλέντζη ο λόγος αυτήν τη φορά και για το πώς τα ΜΜΕ προβάλλουν συστηματικά τους ναζί και τους ξεπλένουν)… http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html

  484. Εμένα δεν μ’ άρεσε ούτε αυτή τη φορά η Σώτη. Τι ψυχοερμηνείες ήταν αυτές; Σα να λέμε ότι αίτιο του μεσοπολεμικού φασισμού ήταν οι ψυχωσικές συμπεριφορές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, ή το κόμπλεξ του Μεταξά για το μπόι του, ξέρω γω.

  485. ππαν said

    Κι εγώ δεν ξετρελάθηκα. Εξάλλου έχει ορθογραφικό που βγάζει μάτι. Η ΚΔΩΑ γράφεται με ωμέγα: Κτηνώδης Δύναμη Ωγκώδης Άγνοια. Η ογκώδης με ωμέγα επειδή είναι ογκώδης και άγνοια.

  486. sarant said

    486: 🙂 για το ΚΔΩΑ

  487. ππαν said

    http://www.lifo.gr/mag/features/1867

  488. spiral architect said

    Περί ΧΑ κλπ από τον Σίλα 🙂
    Όσο για τις ψυχοερμηνείες της Σώτης (όπως είπε ο Δύτης παραπάνω) περισσότερο αρμόδιος είναι ο Βίλεμ Ράιχ.
    Κατεβάστε το βιβλίο του » Η μαζική ψυχολογία του φασισμού» απ’ τη βιβλιοθήκη σας και ξαναδιαβάστε το. 😉

  489. papoylis said

    Δύτα και Σπειροειδή

    μέσα είστε …!

  490. NM said

    Να και μια περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα, για το πως δρουν τα «λεβεντόπαιδα»: http://dosepasa.wordpress.com/2012/05/14/bx895/#more-22334

  491. Μαρία said

    Παπούλη, η Σώτη πήρε γραμμή απ’ το γνωστό ψυχίατρο του Λεμπέτ Τ.Ρόμπα

  492. papoylis said

    Γι αυτό σε έχω στη καρδιά μου ορέ Μαριώ 🙂

  493. 483
    Όχι, Σοφία… Είναι μια καίρια εξέλιξη για ένα τόπο και μια κοινωνία να έχει αναδειχθεί σε «νόμιμη» εκπροσωπευτική πολιτική παρουσία ένα ναζιστικό κόμμα.. Όπως ο Ρινοκερως του Ιονέσκο και τα κίτρινα παπούτσια στην Γηραιά Κυρία, ή το λευκό κήτος του Άχαμπ στον Μόμπυ Ντικ, «εκείνο το μοχθηρό πράγμα» (that malignant thing) δεν μπορεί να αγνοηθεί, πρέπει κανείς να αναμετρηθεί μαζί του.Ώστε να μην πούν, όπως το είπε κάποτε ο Παττακός, ότι κανείς «δεν έκανε ΄φού’»!

  494. Πριν από 10′, Στάη vs. Κασιδιάρης στη ΝΕΤ: ή, η στρίγγλα που έγινε αρνάκι.

  495. Immortalité said

    @495 Κι αυτή ρε γμτ! Μα τι στο δαίμονα; Της γυάλισε;

  496. ππαν said

    Πέφτω από τα σύννεφα…

  497. τυφλόμυγα said

    Δύτη, έλα από το νήμα για τα Ηλεβραβεία. Κι η Μαρία Νετ έβλεπε.

  498. ενα τρολ απο την ΚΡΗΤΗ said

    χμμ, ενδιαφέρον το μπλογκ και οι σχολιαστές του….
    υποκλίνομαι στα υψηλοβαθμα trolls! γεια σου ντίνο, χεχε

    146: ασε να μας κολλήσουν την ρετσινιά, σε καλό θα καταλήξει, λές και το 97% δεν είναι ηδη της άποψης

    γεια 😛

  499. τυφλόμυγα said

    #471, Αρχιτέκτονα, παρεξήγησες. Έχω προσωπικό λόγο να μην συμπαθώ τον Θ. Το πρόταγκον το αντιπάθησα εξαιτίας κάποιων τεξτ που διάβασα ένα χρόνο πριν.

    Όταν φιλοξενείται στην εκπομπή ένα πρόσωπο που με ενδιαφέρει παρακολουθώ τους Πρ. για να έχω άποψη. Για τον ίδιο λόγο έβαλα το λινκ του Μέγκα χτες το πρωί εδώ. Όταν σχολιαστές παραπονέθηκαν ότι δεν παίζει εκτός Ελλάδας (@440, 442) έψαξα να βρω αλλού την εκπομπή. Την βρήκα στο πρόταγκον (@444).

    Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις.

    Καλημέρα.

  500. τυφλόμυγα said

    297, Νομίζω είναι ξεκάθαρο ποιους δείχνει ως υπεύθυνους της επίθεσης ο Μπογδάνος.

    Έχω περπατήσει όλες τις ώρες του 24ώρου στα Εξάρχεια κι έχω και φίλους που συχνάζουν στο Στέκι μεταναστών. Έχω να πω μερικά πράγματα.

    α) Όσοι συχνάζουν Εξάρχεια δεν είναι όλοι μαυροφορεμένοι ούτε υπέρ της βίας. (Αν ήταν υπέρ της βίας δεν θα ήταν φίλοι μου.)

    β) Άλλοι χώροι έχουν ασυλία από τους άπειρους μπάτσους που βρίσκονται κάθε ώρα της ημέρας σε κάθε γωνιά των Εξαρχείων, όχι η άκρα αριστερά.

    γ) Το skai.gr προς τιμήν του δεν έχει κατεβάσει τις εκπομπές του Μπογδάνου. Ο Δολ κατεβάζει άρθρα κάθε φόρα που γίνεται μια διαμαρτυρία, έστω και τριών ατόμων, έξω από τα γραφεία του. Οι εκπομπές όμως ούτε δείχνουν ούτε κρύβουν ενόχους.

  501. 499#
    Καλώς το καμάρι μας!
    http://churchgoc.org/istorika/kontomari.html

  502. Akate said

    Λεβεντιές συνέχεια.Χρυσά Αυγά και πόλεμος στη Π.Π. .»Focus» στα γεγονότα .

  503. DGM957 said

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το ελεεινό σίχαμα ο Αιρετικός, γιατί αυτό το ακροαριστερό ερπετό πάντα, συνέχεια, κάνει σχόλια όπου ακούει για φασίστες. Ειδικά το σχόλιο 484 αποδεικνύει πόσο αθεράπευτα ηλίθιος και κομπλεξικός είναι… Μπορεί να μου πει κάποιο σκυλί της οχλοκρατίας και της ισοπέδωσης τι δουλειά έχει ο Καλέντζης σε αυτή την ανάρτηση; Τι αποδεικνύει ότι δεν έγραψαν το τι έκανε στην εφημερίδα; Έπρεπε να γράψουν «εδώ ο πρώην βαρύς ναζί βομβιστής Καλέντζης που έγινε εφιπποτοξότης»; Θα ήσουν εντάξει με αυτό, ανεγκέφαλο ζώο, ψωροαιρετικέ της πορδής; Παπαγαλάκι που μας το παίζεις λογικός και φιλοσοφημένος παπαγαλίζοντας το jungle-report; ΕΕΕΕ???? Αλλά να μη δίνουμε αξία στον αυτόν που τον ανακάτεψε… Χωρίς φασίστες δεν θα είχε τίποτα να ασχοληθεί, για αυτό και είναι όλη μέρα εδώ και στο junk-report. Άθλιε οχλοκράτη, καταξεφτιλισμένη θλιβερή ύπαρξη, γραφικέ υποκριτή αντιφασίστα που όλη μέρα ασχολείσαι με εμάς… Σύντομα όμως θα μάθετε (με απίστευτα άσχημο τρόπο) να ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ναι, είναι απειλή, πάρτε φόρα με την όπισθεν και κλάστε μου 40 μάντρες αρχίδια.

    Κύριε Σαραντακούλη μας, εσείς, βαθύτατε γνώστη της Ελληνικής γλώσσας, παμμέγιστε Τιτάνα γνώσεων γύρω απ’ το συντακτικό και τη γραμματική (μάλλον βασιλιά των βαρβαρισμών και των σολοικισμών), που λέγατε ότι το «οι μέθοδες» (πώς λέμε «οι πάροδες»;) είναι σωστό, πέρα από καταγέλαστες ψυχαναλύσεις μέσω των λέξεων και «ντετεκτιβιλίκια» του τύπου «μάλλον είναι γιατρός», επί της ουσίας έχετε να πείτε τίποτα;

    Είναι ή δεν είναι η άξεστη Ξένια Κουναλάκη ένα καθεστωτικό φλέμα που γράφει αρλούμπες; Και μάλιστα δίχως τη παραμικρή λογική τεκμηρίωση, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Θ.Π. ;
    Δίνει ή δεν δίνει η δυσώδης Ξένια Κουναλάκη ρεσιτάλ μπουρδολογίας σε κάθε άρθρο της;
    Αφήστε που είναι και ανέντιμη… Αν ισχύει αυτό που είπε ο Θ.Π., ντροπή, μεγάλη ξεφτίλα που υποστηρίζετε κάποιον που μετάφρασε άρθρα και τα πούλησε ως δικά του.

    Απείλησαν τη Κουναλάκη;; Καλώς έπραξαν! Ποιος νοιάζεται για ένα καθεστωτικό βδέλυγμα που πληρώνεται σε βάρος του Ελληνικού λαού; Προσωπικά, εύχομαι να έχει τον πιο επώδυνο θάνατο, το πιο οικτρό τέλος, αυτή και κάθε αριστερίζων ξέρασμα με δεξιές τσέπες. Αν επρόκειτο για μια σωστή αριστερή, τουλάχιστον, που δεν τα έχει πλακάκια με τους καπιτάλες και που έχει μερικά σωστά επιχειρήματα να πετάξει (σε αντίθεση με τα παιδαριώδη λεκτικά αποψύγματα που ψιττακίζει ο μέσος μητραλοίας προοδευτικός θεωρώντας τα επιχειρήματα της προκοπής) θα ήταν κάπως -ΚΑΠΩΣ- άξια να ζει.

    Αλλά αυτό το γλοιώδες φίδι, αυτό το άχρηστο μηδενικό που ακούει στο όνομα Ξένια Κουναλάκη, αυτή η μίζερη ύπαρξη που τσιμπούκωσε μερικούς ξεπεσμένους και γράφει άρθρα στη καθημερινή δίνοντας μια κάποια αξία στη μίζερη και άχαρη ζωούλα της, αυτό το ΠΡΑΓΜΑ δεν είναι ούτε άξιο λόγου, ούτε έχει το παραμικρό δικαίωμα στη ζωή. Κάθε ξεφτιλισμένος υπάνθρωπος του είδους της, κάθε τρισάθλιος σαλτιμπάγκος δημοσιογράφος που ξερνάει χολή κατά παντός επί πληρωμή, δεν έχει θέση ούτε στην οδοποιια. Ακόμα και εκεί, τι θα μπορούσε να κάνουν με το αρρωστιάρικο και μικροκαμωμένο σωματάκι του; ΘΑΝΑΤΟΣ λοιπόν στη Κουναλάκη -και κάθε Κουναλάκη- και όποιον αβροβάτη (δεν θα πω αγριόπουστα, αρκετά έβρισα…) έχει ίδιες τακτικές και «σκεπτικό» με αυτή.

    Και επειδή βλέπω ότι πολλοί σχολιάζετε αρνητικά το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο Θ.Π., πολύ θα θέλατε να είστε σε θέση να χειριστείτε την Ελληνική γλώσσα έτσι. Αν κάποιος μίζερος προοδευτικός έγραφε σε τέτοιο λεξιλόγιο τότε θα ήταν «καλλιεργημένος», «μορφωμένος», «διαβασμένος» και άλλα τέτοια ωραία. Όταν όμως ένας χρυσαυγίτης (και γενικώς μη-αριστερός) γράφει έτσι τότε -για κάποιο λόγο- σας χαλάει. Ίσως επειδή κουράζεται το αδύναμο μυαλουδάκι σας όταν πρέπει να διαβάσετε έστω και μισή παράγραφο με τέτοιο λεξιλόγιο, ιδίως τη στιγμή που το έγραψε διαφωνούντας…

    Το ξέρω ότι είναι απίστευτα δύσκολο για εσάς να κατανοήσετε τέτοια δύσληπτα, γριφώδη και δυσανάγνωστα λόγω λεξιλογίου κείμενα, αλλά κάντε μια προσπάθεια… Ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε, εντάξει, δεν πειράζει, δεν τρέχει τίποτα, η προσπάθεια μετράει και δεν υπάρχει λόγος να μισείτε με όλο σας το είναι όποιον έγραψε τέτοια πράγματα, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τις γραφικότητές σας και θέλει να βγει από τη μέση ένας σιχαμερός υποκριτής σαν τη Κουναλάκαινα…

    Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας αριστερός στο κόσμο που σέβεται τον εαυτό του και να θέλει εν ζωή αριστερούς με δεξιές τσέπες. Αριστερός με αριστερή τσέπη και τρόπο ζωής, είναι κάπως σεβαστός, αριστερός στις ιδέες και δεξιός στη τσέπη, που έγινε αυτό που έγινε χάρη στο καπιταλισμό, είναι ό,τι πιο κατάπτυστο, ό,τι πιο ελεεινό και σιχαμένο μπορεί να υπάρξει, και δυστυχώς είμαστε γεμάτοι τέτοιους.

    Όσον αφορά τη κακάσχημη στραβομουτσουνάρα της Κουναλάκη, θα βρείτε εδώ φωτογραφίες της:

    http://skeptomenosellhn.blogspot.gr/2012/05/blog-post_21.html

    Σημειωτέον ότι είμαι δεκαεφτά… Ελπίζω μια μέρα να είμαι σε θέση να γράψω καλύτερα από τον Θ.Π.

    Κακή συνέχεια

  504. sarant said

    Επίσης!

Σχολιάστε