Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1918-2017)

Posted by sarant στο 31 Μαΐου, 2017


Παρόλο που χαριτολογώντας λέγαμε ότι «θα μας θάψει όλους», ο επίτιμος αρχηγός της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επλήρωσε κι αυτός προχτές το κοινό χρέος, όπως ευφημιστικά έλεγε το παλιό κλισέ -εύλογα λοιπόν του αφιερώνεται το σημερινό άρθρο. Για τη ζωή και τη σταδιοδρομία του εκλιπόντος έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά, οπότε εμείς εδώ θα εστιαστούμε σε πτυχές που έχουν να κάνουν με το χιούμορ και τη γλώσσα.

Παρόλο που τα βιογραφικά στοιχεία του Κ. Μητσοτάκη είναι γενικώς γνωστά, διάλεξα να παραθέσω το μεγαλύτερο μέρος από ένα συνοπτικό βιογραφικό του γραμμένο από τον συγγραφέα Γιώργο Αλεξάτο, από σαφώς αριστερή οπτική:

Από αστική οικογένεια πολιτικών της Κρήτης, με συγγενικούς δεσμούς με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (ο οποίος φρόντισε με κληροδότημα για τις σπουδές του), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε τυπικός εκπρόσωπος των συμφερόντων της τάξης του.

Στον δημόσιο βίο εμφανίστηκε σε νεαρή ηλικία, ως ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, συμμετέχοντας στην Αντίσταση κατά των γερμανών κατακτητών, σε συνεργασία με το ΕΑΜ. Έχοντας συλληφθεί από τους Γερμανούς, απελευθερώθηκε με μυστική αγγλογερμανική συμφωνία, με την ταυτόχρονη απελευθέρωση αιχμαλώτων γερμανών αξιωματικών, χάρη στη δεδομένη αγγλοφιλία του και την κοινωνική του θέση.

Βουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων από το 1946, υπουργός στις κεντρώες κυβερνήσεις στα 1951-52, είχε τη φήμη του σταθερού αλλά μετριοπαθούς αντικομμουνιστή. Η εικόνα της μετριοπάθειας ενισχύθηκε ιδιαίτερα το 1955, όταν στη Βουλή υπερασπίστηκε τον Νίκο Καζαντζάκη από τις επιθέσεις της Εκκλησίας και της Δεξιάς, όπως και το 1962, όταν, με δημόσια δήλωσή του, τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης του ΚΚΕ.

Έχοντας ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ του Ανένδοτου Αγώνα που κήρυξε η Ένωση Κέντρου στα 1961-63, στα 1963-65 υπήρξε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του Γεώργιου Παπανδρέου και τότε ήταν που ήρθε σε σύγκρουση με τη ριζοσπαστική πτέρυγα του κόμματος, την οποία εξέφραζε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Η αντιπαράθεση είχε και προσωπικά κίνητρα, καθώς η ανάδειξη του Ανδρέα παρεμβλήθηκε ως εμπόδιο στη φιλοδοξία του να διαδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στην κομματική ηγεσία. Είχε όμως και ιδεολογικοπολιτική βάση. Ο Μητσοτάκης αντιτασσόταν στην προοπτική της μετατόπισης της Ένωσης Κέντρου σε μια κατεύθυνση κεντροαριστερή, με χαρακτηριστικά σοσιαλδημοκρατικά, όπως και στη διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που διέρχονταν κρίση λόγω του Κυπριακού.

Κρίσιμη στιγμή στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε ο Ιούλιος 1965, όταν πρωτοστάτησε στην αποστασία, στηρίζοντας το βασιλικό πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση Παπανδρέου και συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις των αποστατών. Αναλαμβάνοντας, έτσι, τεράστιες ευθύνες για την πολιτική κρίση που οδήγησε, τελικά, στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας το 1967.

Έχοντας διωχθεί από τη δικτατορία, ήταν ο πρώτος πολιτικός που μίλησε, ήδη το 1968, για «λύση Καραμανλή», ο οποίος, όμως, δεν τον συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση που σχημάτισε τον Ιούλιο του 1974.

Αποτυγχάνοντας να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής στα Χανιά το 1974, εκλέχτηκε το 1977 ως επικεφαλής του Κόμματος Νεοφιλελευθέρων και ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών.
Επί των ημερών του έγινε η επανένταξη στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και υιοθετήθηκε η πολιτική της συνδιαλλαγής με την Τουρκία για το Κυπριακό. Τότε ήταν που αναφερόμενος στην Κύπρο τη χαρακτήρισε «οδαλίσκη της ανατολικής Μεσογείου».

Πρόεδρος της Ν.Δ. από το 1984, ως ο ιστορικός αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου, θα συνεργαστεί το 1989 με τον ενιαίο τότε Συνασπισμό της Αριστεράς στην κυβέρνηση Τζανετάκη. Μια συνεργασία που θα αξιοποιηθεί από τη Δεξιά για την αποκάθαρσή της από το στίγμα του ακραίου αντικομμουνισμού, πόσο μάλλον όταν επαναλήφθηκε αμέσως μετά με την Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα.

Πρωθυπουργός στα 1990-93, ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή, βασισμένη στον νεοφιλελευθερισμό, και όπως ήταν αναμενόμενο θα χάσει τις επόμενες εκλογές, οπότε θα αποσυρθεί και από την ηγεσία της Ν.Δ., ανακηρυσσόμενος επίτιμος πρόεδρός της.

Καλώς ή κακώς, δίκαια ή άδικα, για πολύ κόσμο, κομβικό σημείο στην πολιτική σταδιοδρομία του Κ. Μητσοτάκη είναι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην Αποστασία του 1965 -δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης το βασιλικό πραξικόπημα θα είχε αποτύχει. Από αυτή την άποψη, είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο το ότι η κρατική τηλεόραση μίλησε για «έντονες εσωκομματικές διαφωνίες», αποφεύγοντας ακόμα και τη λέξη «αποστασία».

Εδώ βλέπουμε μία γελοιογραφία του Φωκίωνα Δημητριάδη και δύο του Κ. Μητρόπουλου από τον Ιούλιο του 1965. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Μητσοτάκης δεν έγινε τόσο πολύ στόχος του λαϊκού χιούμορ (όπως ο Νόβας με το Γαργάλατα ή ο Τσιριμώκος με τους κατεψυγμένους) όσο της λαϊκής οργής (Μητσοτάκη κάθαρμα, ήταν το σύνθημα που ακουγόταν τις μέρες εκείνες).

Στάθης Σταυρόπουλος, Νέα, 01-07-93

Το δεύτερο κομβικό σημείο στη σταδιοδρομία του Κ. Μητσοτάκη είναι βέβαια η περίοδος της πρωθυπουργίας του, από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993.

Έγραψαν πολλοί ότι «δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του», αποσιωπώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε εξαιτίας της αποστασίας του Αντώνη Σαμαρά και των προσκείμενων σε αυτόν βουλευτών -ίσως θυμάστε το όνομα «Συμπιλίδης»: έτσι λεγόταν ο βουλευτής (Κιλκίς) που με την ανεξαρτητοποίησή του προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές.

Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να έχει το ρεκόρ της μακρότερης παρουσίας στη Βουλή των Ελλήνων, αφού διετέλεσε βουλευτής από το 1946 έως το 1967 και από το 1977 έως το 2004 -δηλαδή 48 χρόνια!

Πράγματι, η μοναδική περίοδος κατά την οποία βρέθηκε μακριά από τα βουλευτικά έδρανα (εννοείται ότι δεν υπολογίζουμε την εφτάχρονη δικτατορία), ήταν από το 1974 έως το 1977.

Τότε ο Κ. Καραμανλής είχε αρνηθεί να τον συμπεριλάβει στους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας (το στίγμα της αποστασίας ήταν νωπό ακόμα) και ο Μητσοτάκης βρέθηκε πολιτικά άστεγος: επιχείρησε να εκλεγεί ως ανεξάρτητος, αλλά χωρίς να το καταφέρει (πήρε πάντως αρκετές χιλιάδες ψήφους -νομίζω ότι αν είχε θεσπιστεί το +1 θα έπιανε το εκλογικό μέτρο).

Ο Κ. Μητσοτάκης επανήλθε στη Βουλή στις εκλογές του 1977, ως αρχηγός ενός καθαρά κρητοκεντρικού κόμματος, του Κόμματος Νεοφιλελευθέρων, που συγκέντρωσε μεν μόλις το 1,08% αλλά εξέλεξε δύο βουλευτές από την πρώτη κατανομή, τον Κ. Μητσοτάκη στα Χανιά και τον Π. Βαρδινογιάννη στο Ρέθυμνο. (Την εποχή εκείνη δεν ίσχυε το όριο του 3% κι έτσι μπορούσε ένα κόμμα να εκλέξει βουλευτές και με χαμηλότερα πανελλαδικά ποσοστά).

Μια και εδώ λεξιλογούμε, ας επισημανθεί ότι ο όρος «Νεοφιλελεύθεροι» δεν πρέπει να νοηθεί με τη σημερινή του σημασία. Εντύπωσή μου είναι ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να θυμίζει το κόμμα του όσο το δυνατόν περισσότερο την βενιζελική παράδοση, όμως ο τίτλος «Κόμμα Φιλελευθέρων» ήταν κατοχυρωμένος από τον Νικήτα Βενιζέλο, κι έτσι επιλέχθηκε ο τίτλος «Κόμμα Νεοφιλελευθέρων» -χωρις πάντως εξαγγελίες για μικρότερο κράτος κτλ. αφού, όπως βλέπετε στην αφίσα αριστερά το βασικό μέλημα του εφήμερου κόμματος ήταν να διεκδικεί μερίδιο στους διορισμούς.

Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι στην Κρήτη ο Μητσοτάκης είχε δημιουργήσει πυκνότατο και δαιδαλώδες δίκτυο πελατειακών σχέσεων με βασικό όχημα τους διορισμούς, τα ρουσφέτια και τις κάθε λογής εκδουλεύσεις -επί δεκαετίες, όποιος είχε αστική ή ποινική διαφορά με άνθρωπο του Μητσοτάκη στα Χανιά ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει το δίκιο του. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος πολιτικός κοτζάμπασης.

Πρέπει πάντως να αναγνωρίσουμε στον Μητσοτάκη πως είναι ο μοναδικος από τους κορυφαίους «αποστάτες» του 1965 που κατάφερε να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Οι περισσότεροι από τους άλλους έμειναν εκτός πολιτικής ή κατάντησαν σε ακροδεξιά γκρουπούσκουλα (Γαρουφαλιάς, Στεφανόπουλος) ή, στην καλύτερη περίπτωση, περιορίστηκαν σε δευτερότερους υπουργικούς θώκους.

Με μια τόσο μακρά θητεία, δεν είναι περίεργο που ο Κώστας Μητσοτάκης, όπως επισημαίνει το slang.gr, είχε, και με μεγάλη διαφορά, τα περισσότερα προσωνύμια από κάθε άλλον πολιτικό. Θα παραθέσω μερικά, αυτά που περισσότερο έχουν αντέξει στον χρόνο, επισημαίνοντας ότι όλα είναι της μεταπολιτευτικής περιόδου, όχι παλαιότερα. Προσθέτω και μερικά που λείπανε -συμπληρώσεις ευπρόσδεκτες.

 • Ακατονόμαστος
 • Απέθαντος
 • Αρχαιοκάπηλος
 • Αρτέμης Μάτσας
 • Αρχιαποστάτης
 • Αρχιερέας της αποστασίας
 • Άρχοντας των 7 καμπινέδων
 • Βρικόλακας
 • Δράκουλας
 • Δράκουλας των Χανίων
 • Δρακουμέλ
 • Εθνικός γκαντέμης
 • Επίτιμος
 • Εφιάλτης
 • Καμπινεδάρχης (των Χανίων)
 • Μητσοτάκαρος
 • Μητσοτάκουλας
 • Μητσοτός
 • Ροφός
 • Ψηλός

Κάποια από τα παρατσούκλια αυτά τα έβγαλε, στη δεκαετία του 80, το Ποντίκι, όπως το «καμπινεδάρχης» το οποίο βγήκε επειδή είχε διαδοθεί ότι η βίλα του Μητσοτάκη στα Χανιά είχε εφτά WC, κάτι που την εποχή εκείνη εθεωρείτο προκλητική χλιδή.

Από τα συνθήματα που έχουν βγει για τον Μητσοτάκη, πέρα από το μυριόστομο «Μητσοτάκη κάθαρμα» των Ιουλιανών, πολύ χαρακτηριστικό είναι το «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη», το οποίο θαρρώ πως βγήκε στις εκλογές του 1985, όταν ο Κ.Μ., νεόκοπος τότε αρχηγός της ΝΔ, είχε κατέβει με σύνθημα τα φτηνότερα αυτοκίνητα. Να σημειώσουμε επίσης πως, εκτός λάθους, ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει δικό του τραγούδι, εξαιρώντας τα ευτελή υμνητικά διάφορων τυχάρπαστων καλλιτεχνών.

Εννοώ βέβαια το Μητσοτάκ, του Σαββόπουλου. Στην πραγματικότητα, και το Διάταγμα του Ζαμπέτα έχει σπόντα για τον Μητσοτάκη («το διάταγμα το έβγαλε ο Μήτσος και ο Τάκης, ο μπρόκολας, ο σέσκουλας, ο μπάμιας κι ο σπανάκης») αλλά, όπως έχει πει ο Ζαμπέτας σε συνέντευξή του, επρόκειτο για παρεξήγηση, αφού δεν ήταν ιδεα του Μητσοτάκη να κλείνουν από τις 2 τα κέντρα διασκέδασης.

Από slang.gr

Ομολογώ πως δεν θυμάμαι πότε πρωτοακούστηκε η φήμη του Μητσοτάκη ως (εθνικού κιόλας) γκαντέμη, αλλά νομίζω πως είναι σχετικά όψιμη. Άλλωστε, όλα τα γεγονότα που αναφέρει το slang.gr για να… τεκμηριώσει το παρατσούκλι είναι από τον αιώνα μας, όχι παλιότερα. Ένα αρκετά διασκεδαστικό μιμίδιο τα τελευταία χρόνια ήταν να συνδέεται ο Μητσοτάκης με οποιαδήποτε φυσική καταστροφή («ωραία παραλία αυτή, Μαρίκα» για το φονικό τσουνάμι του 2005) ή θάνατο γνωστού προσώπου. Συνηθιζόταν επίσης, πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός, ιδίως αθλητικό, να κυκλοφορούν φωτογραφίες του Μητσοτάκη -ή σκίτσα του, όπως αυτό- που να τον δείχνουν να χαμογελάει σαρδόνια, με λεζάντες όπως «Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγαπημένο μου (π.χ.) Ολυμπιακό».

Προσθήκη: όπως μου επισημάνθηκε από πολλούς σχολιαστές, η φήμη είναι παλιότερη. Στον δίσκο του Χάρρυ Κλυνν «Γρανίτα από τζατζίκι» (1992) ήδη υπάρχει αναφορά «Κώστα γκαντέμη γκαφαδόρο».

Και βέβαια, τα τελευταία χρόνια ο Κ. Μητσοτάκης έγινε παροιμιώδης χάρη στη μακροβιότητά του, πολύ περισσότερο που εξακολουθούσε να είναι συγκριτικά ακμαίος και να διατηρεί τις πνευματικές του δυνάμεις. Όταν πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο πριν από μερικούς μήνες, το συνηθισμένο αστείο ήταν ότι στον τελικό (των μακρόβιων) θα συναντηθούν ο Μητσοτάκης με την Ελισάβετ της Αγγλίας. Ένα άλλο αστείο ήταν να αναφέρεται κανείς σε μακρινές χρονολογίες, π.χ. 2100, και να προσθέτει ότι τότε «μόνο ο Μητσοτάκης θα ζει». Ένας φίλος στο Φέισμπουκ που έχει ταλέντο στο να μιμείται τον Μητσοτάκη, έγραφε κατά καιρούς δήθεν συνεντεύξεις του Κ.Μ. από το μακρινό μέλλον, διανθισμένες με όλες τις χαρακτηριστικές του φράσεις, π.χ. «διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όπως έλεγα και στον μακαρίτη τον Παπαχελά το 2025…»

Οι συνεντεύξεις του Μητσοτάκη ήταν ενδιαφέρουσες και μεστές και μια αγαπημένη του φράση που την επαναλάμβανε συχνά ήταν το «διατί να το κρύψωμεν άλλωστε» ή «δεν σας κρύβω ότι…». Πρέπει να έχει κληροδοτήσει κάμποσες εκφράσεις στη γλώσσα μας -ας πούμε, αυτός πρώτος μίλησε για «διαπλεκόμενα». Από άλλη συνέντευξή του έχει γίνει παροιμιώδες το «είχα ένα κουτάλι στην τσέπη και έτρωγα σε τρία συσσίτια στην Κατοχή», ενώ για καιρό τον συνόδευε ο χαρακτηρισμός Unfair (Ανφέρ), άδικο, όπως είχε χαρακτηρίσει (σε συνέντευξη στο Λονδινο) το δημοψήφισμα του 1974 που μας απάλλαξε από τη βασιλεία. Από την εποχή της πρωθυπουργίας του έμεινε παροιμιώδες το «0+0=14», που συνδέεται με ένα ξεχασμένο έθιμο των αρχαίων χρόνων, τις αυξήσεις μισθών. Υποτίθεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρόλο που θα έπαιρναν μηδενική αύξηση και στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, θα έβγαιναν στο τέλος κερδισμένοι κατά 14% -χάρη στη μισθολογική ωρίμανση δηλ. τη βαθμολογική ανέλιξη, τις τριετίες κτλ. Όμως σταματώ εδώ διότι θα έχετε πολλές άγνωστες λέξεις σχετικες με τα λησμονημενα αυτά αρχαία έθιμα. Πάντως, υπαινιγμό στο 0+0=14 περιέχει το σκίτσο αριστερά, του Πετρουλάκη από την Αυγή (8.3.1992).

Παροιμιώδες, τέλος, έγινε το ρητό «Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει» που το είπε ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός όταν διαφαινόταν συμβιβαστική λύση για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Δυστυχώς, τη μία φορά που είχε απόλυτο δίκιο, και που ήταν εφικτό να γίνει δεκτή η συμβιβαστική λύση που τώρα την παρακαλάμε και δεν τη βρίσκουμε, η προσέγγιση Μητσοτάκη τορπιλίστηκε από την προδοσία του Αντώνη Σαμαρά, που διέκρινε την ευκαιρία να χτίσει πολιτικό μέλλον πάνω στην καμπούρα μας. (Για να τα λέμε όλα, μεγάλες ευθύνες έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην ΚΚΕ, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, με τη μικρόνοη αντιπολιτευτική τακτική τους).

Από το ανώνυμο χιούμορ που εκδηλώθηκε μόλις μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Κ. Μητσοτάκη, ξεχώρισε η ατάκα «Θα κηδευτεί όπως έζησε, δημοσία δαπάνη». Ατάκα άδικη πραγματολογικά, διότι η κηδεία, όπως μαθαίνω, θα γίνει με έξοδα της οικογένειας, κατά το παράδειγμα των οικείων του Νίκου Κούνδουρου, αλλά ιστορικά δικαιολογημένη αφού ο εκλιπών ήταν στυλοβάτης του κρατικοδίαιτου νεοφιλελεύθερου χώρου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Μακάρι να φτάσουμε τα χρόνια του και να μη δούμε άλλον πρωθυπουργό με το ίδιο επώνυμο.

 

458 Σχόλια προς “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1918-2017)”

 1. Γς said

  Καλημέρα

  Να ζείτε να τον θυμάστε.

  Και τώρα;

  Ποιος θα σας θάψει;
  Ολους.

 2. Γς said

  Α, και

  προσδοκούμε … ανάσταση νεκρών κλπ

  Τσίπρας για χρέος: Προσδοκούμε μια απόφαση μέσα στον Ιούνιο

  http://www.eea.gr/gr/el/articles/tsipras-gia-xreos-prosdokoyme-mia-apofasi-mesa-ston-ioynio

 3. Γς said

  >είχα ένα κουτάλι στην τσέπη και έτρωγα σε τρία συσσίτια στην Κατοχή

  Ηταν και κρητικό.

  Και πως χώραγε στην τσέπη του;

  Εγώ δεν μπορώ να το στριμώξω στη σελίδα εδώ

 4. young george said

  Καλημέρα!θυμάμαι πάντως τον Χαρρυ κλυνν να τον λέει γκαντέμη κλπ. κλπ. σε ένα δίσκο των αρχών της δεκαετίας του ’90,γρανίτα απο τζατζίκι λεγόταν,και νομίζω πως από τότε καθιερώθηκε ο χαρακτηρισμός.

 5. ap8938 said

  Αξίζει, νομίζω να σημειωθεί, ότι το ρητό «η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία γιατί τελευταίος πεθαίνει ο Μητσοτάκης» επιβεβαιώθηκε.

 6. Οπωσδήποτε είχε βγει στη δεκαετία του ’90 ο χαρακτηρισμός του γκαντέμη. Πέρα από τον Χάρρυ Κλυνν υπάρχει και γελοιογραφική τεκμηρίωση, του Πετρουλάκη που έγραφε τότε στην Αυγή, νομίζω.
  Ο Συμπιλίδης έκανε τη ζημιά στον Μητσοτάκη, ήταν όμως θεία δίκη μια και ο ίδιος για να βγει έστω και με την τρίτη χρειάστηκε τον Κατσίκη της ΔΗΑΝΑ.

  Εγώ, τέλος πάντων, το Μητσοτάκη τον συμπαθούσα γιατί τον φανταζόμουν ηθοποιό σε παλιές κωμωδίες, τον συνέταιρο του Αυλωνίτη φερειπείν.

 7. Πάνος με πεζά said

  Kαλημέρα, και καλό του ταξίδι του επίτιμου.
  Ε, για να φτάσουμε στα χρόνια του, το μυστικό είναι τρεις φασολάδες ανάλαδες τη μέρα (που έτρωγε από τα συσσίτια της Κατοχής)…

 8. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  4 Μάλλον δίκιο έχεις

  3 Στου σακακιού την τσέπη 🙂

 9. cronopiusa said

  Δέκα απέθαντες στιγμές του Κ. Μητσοτάκη

 10. spiral architect 🇰🇵 said

  […] Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. […]

  Νικοκύρη σβήσ΄ το αμέσως! 😮😲 Δεν παίζουν με τέτοια πράματα. 👻💀 Σιδερωμένο μπετό και πάλι σίγουροι δεν θα’ μαστε.

 11. Γς said

  >δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης

  κι ο Αντρέας

  Α, ρε φουκαριάρα Κύπρο

 12. Reblogged στις anastasiakalantzi50.

 13. Πάνος με πεζά said

  Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή του ’93 μεταξύ «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων (κι εγώ, για τρεις μήνες, μπήκα στους νέους…)
  Θα μου πεις, κάποιος κάποτε θα το έκανε…

 14. Γς said

  13:

  Βέβαια.

  Αλλεπάλληλες τραβηχτικές επί παντών

  >«παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων

 15. Αγάπη said

  Παράλληλα λαϊκά προσκυνήματα: Αγία Ελένη και Μητσοτάκης.
  Αθέμιτος ανταγωνισμός

 16. Γς said

  Α, και

  Χρόνια πολλά γαμημένα κάπιταλ κοντρόλ! Έκλεισαν δύο χρόνια

 17. Πάνος με πεζά said

  Στα λεξιλογικά φυσικά, να πούμε ότι το επώνυμό του πιθανώς να προέρχεται από παλιό μικτό όνομα (εγώ αλλού έχω ακούσει και Νικοτάκης -σαν μικρό-, αλλά φυσικά υπάρχουν πιο γνώριμα παραδείγματα αντίστοιχων επωνύμων, Γεωργοστάθης, Κωστογιάννης κλπ.)

 18. Πέπε said

  Καλημέρα.

  Σχετικά με τον τίτλο του γκαντέμη, πρέπει νομίζω οπωσδήποτε να λεξιλογήσουμε:

  Γκαντέμης σήμαινε ανέκαθεν άτυχος (εκείνος που δεν έχει ο ίδιος καλή τύχη). Με τον Μητσοτάκη το θέμα ήταν ότι προκαλεί κακοτυχία στους άλλους, άρα είναι γρουσούζης, αλλά ονομάστηκε γκαντέμης, οπότε η λέξη απέκτησε νέα σημασία.

  Με την τεράστια διάδοση του σχετικού χιούμορ, πλέον το «γκαντέμης» λέγεται σχεδόν πάντα με τη νέα σημασία.

  (Να υποθέσω ότι αρχικά κάποιος Χάρρυ Κλυνν ή Ποντίκι ή γελοιογράφος άρχισε να μιλάει για την γκαντεμιά που φέρνει ο Μ., και σταδιακά έγινε η μετωνυμία;)

 19. Παναγιώτης Κ. said

  «…κάτι που την ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ εθεωρείτο προκλητική χλιδή».
  Ολόσωστη η επισήμανση!

  Πράγματι ο Μητσοτάκης έζησε δημοσία δαπάνη χωρίς φυσικά να είναι ο μοναδικός! 😦

 20. Γς said

  16:

  Αλλά που θα πάει;

  Λίγα τα ψωμιά τους. [των κάπιταλ κοντρόλ]

  Κατα εκτιμήσεις αυτών [των λίγα τα ψωμιά τους!]

 21. ChrisMaGR said

  Εγώ θυμάμαι μια γελοιογραφία στις αρχές της δεκαετίας του 90, λογικά στη Θεσσαλονίκη γιατί αυτήν παίρναμε, που είχε τους πολιτικούς ως δεινόσαυρους και τον Μητσοτάκη το έλεγε «Ο Γκαντεμόσαυρος»

 22. Πάνος με πεζά said

  Φυσικά εμείς οι νεώτεροι θα ζηλεύαμε, κάποια χρόνια πριν, εκείνο το καταπληκτικό μακροβούτι του, που όλοι είχαμε δει στις ειδήσεις, τότε…

 23. Γς said

  Ναι μακροβούτι.

  Ενώ τώρα πήξαμε στις κωλοτούμπες!

 24. Παναγιώτης Κ. said

  Κρήτη και ανάλαδες φασολάδες δεν μου κάθεται και τόσο καλά.
  Είναι σαν να βρισκόμαστε στην περιοχή της Κόνιτσας και να πούμε ότι μας λείπουν…οι πέτρες. 🙂

 25. sarant said

  17 Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε διπλό όνομα. Στην Κρήτη τον λένε Μητσοτός. Δημήτρης-Μήτσος-Μητσοτός-Μητσοτάκης.

  18 Έχουμε γράψει άρθρο για τη λέξη. Κι εγώ αυτό που λες εσύ νόμιζα αλλά μου είπαν ότι γκαντεμης ήταν ανέκαθεν ο γρουσούζης
  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5&dq=

 26. spiral architect 🇰🇵 said

  Νομός Ηρακλείου. Προεκλογική αφίσα του Κόμματος των Νεοφιλελευθέρων του Μητσοτάκη:

  Ο δεύτερος εικονιζόμενος δεν βγήκε ποτέ βουλευτής, αν και κατέβηκε υποψήφιος με τη ΝΔ, μεταγενέστερα προσπάθησε να εκλεγεί δήμαρχος στο Ηράκλειο σπάζοντας ομοίως τα μούτρα του (πράσινο νησί γαρ). Ηλικιωμένος ων, διορίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Ηρακλείου όπου πούλησε μέχρι και το πετρέλαιο από τα σλέπια του λιμανιού.

  Αν κοιμηθείς το βράδυ με στραβό, το πρωί αλληθωρίζεις.

 27. sarant said

  24 Στην Αθήνα βρισκόταν εκείνη την περίοδο, μετά κατέβηκε στην Κρήτη.

 28. Πέπε said

  Στα παρατσούκλια, δίπλα στο ακαλαισθητότατο Μητσοτός (υποθέτω = τόσο μισητός που δεν τον αποκαλούμε με το τρυφερό υποκοριστικό), Μητσοτάκαρος, και Μητσοτάκουλας (= σχετικό με τους δράκουλες, καθότι απέθαντος και …αποτρόπαιος), θυμάμαι κι ένα αθησαύριστο, εξίσου ακαλαίσθητο κατά τη γνώμη μου: Μητσοτέσκου. Ακουγόταν από πασόκους στα χρόνια της πρωθυπουργίας του και λίγο μετά. Αναφορά στον Τσαουσέσκου, που είχε γίνει βάιραλ λίγα χρόνια πιο πριν.

 29. cronopiusa said

 30. Παναγιώτης Κ. said

  Η χθεσινή Ελληνοφρένεια (στο ραδιόφωνο) είχε εκπληκτικές ατάκες του εκλιπόντος, όπου σε αυτές, ο κυνισμός του περισσεύει!

 31. spiral architect 🇰🇵 said

  Χθεσινό κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου:
  Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έδωσε την αφορμή σε ένα πλήθος διαμορφωτών της κοινής γνώμης να αναμηρυκάζουν: «Η πολιτική του δικαιώθηκε».
  (με μπόνους μεζεδάκι «λαθέν βιώσας»)

 32. Παναγιώτης Κ. said

  Θυμήθηκα βέρο Βενιζελικό κρητικό, πριν καμιά τριανταριά χρόνια (δεν ζει τώρα) που, κάθε φορά που αναφερόταν στον Κ.Μ έλεγε: Ο βρώμος!

 33. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Καλημέρα κι ἀπὸ μένα. Ψυχανεμίζομαι πὼς σήμερα τὸ κοντέρ θὰ γράψει μεγάλο νούμερο.
  Γιὰ νὰ λέμε καὶ τοῦ στραβοῦ τὸ δίκιο, ὁ ἔκλιπὼν ἦταν ἕνα εἶδος ἀποδιοπομπαίου τράγου, ποὺ πολλοί, κυρίως ὁ Ἀντρέας, φόρτωναν πάνω του ὅλα τὰ κακὰ ποὺ μᾶς βρῆκαν. Οἱ εὐθύνες του γιὰ τὴν ἀποστασία τοῦ 65 καὶ ὅσα ἐπακολούθησαν εἶναι ἀναμφισβήτητες. Δὲν εἶναι ὅμως ἄμοιροι εὐθυνῶν, τόσο ὁ Γεώργιος, ὅσο καὶ ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου.
  Σ’ αὐτὸ ποὺ στάθηκε πραγματικὰ ἀξεπέραστος ἦταν, πέραν τῆς βιολογικῆς, καὶ ἠ πολιτικὴ ἀνθεκτικότητα τοῦ Μητσοτάκη. Τὴν δεύτερην ἂς ἐλπίσουμε νὰ μὴν τὴν κληρονομήσουν οἱ ἀπόγονοί του. Πάντως δύσκολα βλέπω ν’ ἀποφύγουμε πρωθυπουργὸ μὲ τὸ ἴδιο ἐπώνυμο.

 34. Triant said

  Κάπιταλ κοντρόλ(ς). Τι μου θύμησες τώρα…
  Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να περιορίζεται από αυτά; Εκτός βέβαια αν θέλεις να στείλεις πολλά και μαζεμένα λεφτά έξω.

 35. Πέπε said

  25β:
  Κοίτα να δεις!

  Το ΛΚΝΕ όντως λέει «γκαντέμης = γρουσούζης», και μάλιστα μόνο αυτό. Όχι «(1) γρουσούζης, (2) κακότυχος». Καλά, και πώς είναι δυνατόν τόσοι ομιλητές να το έλεγαν με την έννοια του κακότυχου; Δεν είναι ούτε λόγϊα λέξη, ούτε ειδικός όρος, ούτε σκληρή σλανγκ, ώστε να δικαιολογούνται τόσα λάθη από τους χρήστες.

  Να σήμαινε *και* γρουσούζης χωρίς να το ξέρω εγώ, το δέχομαι. Αλλά να σήμαινε ανέκαθεν μόνο γρουσούζης με παραξενεύει.

  Σημειωτέον, το ΛΚΝΕ είναι του 1998. Όπως προκύπτει από προηγούμενα σχόλια, ο χαρακτηρισμός του Μητσοτάκη ως γκαντέμη υπήρχε ήδη τότε. Θα γκαντέμιασε και το λήμμα… 🙂

  Α, θυμάμαι και τον έξοχο τίτλο (μάλλον στο Ποντίκι), «Συνάντηση Ντεμιρέλ – Γκαντεμιρέλ».

 36. Παναγιώτης Κ. said

  @31. Αμ η άλλη τρέλα όπου δίνουμε πολιτικές δάφνες σε κάποιον πολιτικό διότι «τα έλεγε» ;( Κλασική περίπτωση ο Λεβέντης). Εν τω μεταξύ οι υποστηρικτές, θυμούνται όσα…πέτυχε με τις προβλέψεις του και ξεχνούν εκείνα που δεν πέτυχε!
  Διετέλεσε υπουργός και πρωθυπουργός. Τι λοιπόν (θετικό) του πιστώνεται; Ποια έργα και κυρίως ποιες αποφάσεις αντέχουν μέχρι σήμερα, έχουν τη σφραγίδα Μητσοτάκη και αποτιμώνται θετικά;

 37. Sarant said: «έμεινε παροιμιώδες το 0+0=14, που συνδέεται με ένα ξεχασμένο έθιμο των αρχαίων χρόνων, τις αυξήσεις μισθών. Υποτίθεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρόλο που θα έπαιρναν μηδενική αύξηση και στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, θα έβγαιναν στο τέλος κερδισμένοι κατά 14% -χάρη στη μισθολογική ωρίμανση δηλ. τη βαθμολογική ανέλιξη, τις τριετίες κτλ».

  Σκόπιμο και κακόβουλο «λάθος» …ηλικίας 25 ετών: Δεν είχε δοθεί τότε καμμία αύξηση στους ακαθάριστους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως, στις καθαρές αποδοχές υπήρχε πραγματική αύξηση 7+7=14%, με αντίστοιχη μείωση της φορολογίας (από 1ης Ιανουαρίου και 1ης Ιουλίου, αντίστοιχα).

 38. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Λεξιλογικά, νομίζω πὼς «Μητσοτάκης» εἶναι ὁ Τάκης (γιὸς) τοῦ Μήτσου. Αὐτὸ, δηλ. νὰ μπαίνει πρῶτο τὸ ὄνομα (ἤ τὸ ἐπάγγελμα) τοῦ πατέρα καὶ μετὰ τὸ ὄνομα τοῦ γιοῦ, συνηθίζεται στὴν Κρήτη (Βαρδινογιάννης, Δασκαλογιάννης, Παπαδόσηφος κλπ). Τὶ λέει ἡ Ἔφη γι᾿αὐτό;

 39. Κουνελόγατος said

  Cronopiusa, στη Χαμένη Άνοιξη υπάρχει κάπου -αν θυμάμαι καλά- το σύνθημα «Τούμπα δολοφόνε, Μητσοτάκη Αλ-Καπόνε». Σωστά;

 40. Κουνελόγατος said

  Καλημέρα σας.
  Αληθεύει πως ήταν ο τελευταίος που επισκέφτηκε τη Σοβιετική Ένωση ή είναι κακόβουλα των Κομμουνιστών;

 41. Πέπε said

  @25:
  > > Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε διπλό όνομα. Στην Κρήτη τον λένε Μητσοτός. Δημήτρης-Μήτσος-Μητσοτός-Μητσοτάκης.

  Στην Κρήτη γενικώς συνηθίζεται, προφορικά, να κόβουν το -άκης από τα επώνυμα. (Πράγμα που είναι λίγο αστείο, δεδομένου ότι τα κρητικά επώνυμα, αν εξαιρέσουμε μερικά όπως Κλάδος, Ξυλούρης, Βρέντζος, αποτελούνται από οποιαδήποτε πιθανή λέξη -ακόμη και υποκοριστικό σε -άκης- συν την κατάληξη -άκης, οπότε αφού κάνανε τον κόπο να την προσθέσουν, μετά γιατί την ξαναβγάζουν;)

  Τέλος πάντων, απομακρύνθηκα. Λοιπόν, έχω ακούσει π.χ. Τέρζης για τον Τερζάκη. Αλλά η λέξη δεν είναι τέρζης, είναι τερζής (=κάποια ειδικότητα ράφτη, και επίσης υπαρκτό και συχνό -εκτός Κρήτης- επώνυμο). Όθεν νομίζω ότι το κόψιμο του -άκης δε μας πηγαίνει κατ’ ανάγκην στην ετυμολογία του κάθε ονόματος, μάλλον είναι ένα βήμα μπροστά στην παραγωγή παρά πίσω.

 42. Κουνελόγατος said

  EURO 2004: Πορτογαλία-Ελλάδα. Παίρνω μήνυμα στη δουλειά με τη γνωστή φάτσα, που εύχεται: «καλή επιτυχία στην ομάδα της Πορτογαλίας». Το τελικό σκορ τον δικαίωσε: 1-2
  Από τον επόμενο αγώνα, διακινήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες φορές, μέχρι και τις 4 Ιουλίου…

  13 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε με την Παρί Σεν Ζεσρμέν και τη Ντόρτμουντ… κληρονομικό χάρισμα.

 43. Πάνος με πεζά said

  To ίδιο και στη Λακωνία προϊουσών των γενεών, π.χ. Καπερνάρος > Καπερναράκος.

 44. spiral architect 🇰🇵 said

  Τις προάλλες απασχόλησε την επικαιρότητα το αντίγραφο της Συμφωνίας της Θερίσου, το «δώρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στη συνάντησή τους κατόπιν αιτήματος του πρώτου.
  (αντίστοιχες συναντήσεις του Κούλη έγιναν και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς)

  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια ανάρτηση (κατά τη γνώμη μου ασύντακτη, αλλά αληθινή ως προς την ιστορικότητά της) για την περιβόητη περίοδο της αυριανικής έμπνευσης «φιλίας του Μ. με τους Γερμανούς» στην Κρήτη της Κατοχής του ’43, τη σχέση του Μ. με τη Συμφωνία και την εκτίμηση του Πορφυρογένη στον Μ που (ίσως) τον έσωσε από την ΟΠΛΑ:

  Όταν ο Μητσοτάκης συνέλαβε την Γκεστάπο!

 45. takis#13 said

  Τα λέει πολύ καλά ο Νικοκύρης.
  Από τις πρώτες ενέργειες του ήταν να δώσει εντολή να ξηλωθούν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη σε δημόσιο , ΔΕΚΟ και Τράπεζες . Για να μπουν τα δικά του παιδιά . Αυτός ήταν ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκαρος !
  Και μια ατάκα του που θυμάμαι : Ζήτησε να πετάξει με τα καινούργια , τότε , F-16 . Μόλις απογειώθηκαν «πάτησε γκάζι» ο πιλότος , και τα σκατόνοιωσε η πρωθυπουργάρα , λέει στον πιλότο : Σιγά παιδί μου , τον πρωθυπουργό της χώρας έχεις μαζί σου !

 46. spiral architect 🇰🇵 said

  @40: Αν αληθεύει λέει; ;eek:

 47. Πάνος με πεζά said

  @ 44 : Ποιός θα ξεχάσει τη φωτογραφία της «Αυριανής», με το Μητσοτάκη με γερμανική στολή…Μούφα, όχι; Έχω ξεχάσει,από τότε…
  Όπως μετά, κι ένα τηλεφώνημα σε υποτιθέμενη γκόμενα… Ε ρε πώς γινόταν η πολιτική μια φορά κι έναν καιρό…

 48. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Ἐγὼ γιὰ πλάκα τὸ εἶπα καλέ. Δὲν τὂ ἐννοοῦσα νὰ γράψης ἄρθρο γιὰ τὸ Μητσοτάκη 🙂

 49. Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει ν’αλλάξουμε γυαλιά και νάρχίσουμε να ΘΑΥΟΥΜΕ … Ιδεοληψίες και Κομματικά Ερείσματα και να ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ το Κοινό Γνώρισμα … ‘ΕΛΛΗΝΕΣ’ … ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ από προσδιοριστικά Ουσιαστικά και Επίθετα ..

  Ο Κων/νος Μητσοτάκης … σταχυολογώντας τα ΥΠΕΡ και τα όποια ΚΑΤΑ της Συνεισφοράς του στο ΕΘΝΟΣ, μπορούμε να πούμε … Η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ τον τοποθετεί ΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ απέχοντα από άλλους Μικρόνοες Πολιτικούς από την Εποχή του Μεσοπολέμου και μετά το 1945 και μέχρι τις Ημέρες μας ..

  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ , ΚΟΠΕΛΙ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ .

  ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Ή ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ‘ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΥΛΑΒΩΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΟΥ .

 50. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Ἀνέκδοτο γιὰ τὸ ἀεροπλάνο τῆς ἑταιρίας «Ἥλιος» ποὺ ἔπεσε στὸ Γραμματικό

  Λέει ἡ Μαρίκα στὸ Μητσοτάκη «πᾶμε νὰ κάνουμε μιὰ βουτιά;»
  -Περίμενε λίγο νὰ πέση ὁ ἥλιος

 51. cronopiusa said

 52. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  34 Μου θύμισες εκείνο το ανέκδοτο με τον γέρο Κρητικό που ακούει να ρίχνουν μπαλωθιές και ρωτάει για ποιο λόγο.
  – Ήρθε ο Μητσοτάκης, του λένε.
  – Και καλά, τόσες του ρίξανε, καμία δεν τον πέτυχε;

 53. LandS said

  41
  Περίεργο που άκουσες να τον φωνάζουν Τέρζης. Συνήθως, και έτσι το έχω ακούσει από Κρητικούς φοιτητές, σειρές στο στρατό κλπ, όταν κόβουν το -άκης ότι μένει το τονίζουν στη λήγουσα αφού το κάνουν σε -ης. Και το Τερζής έρχεται φυσιολογικά.
  Έτσι ο Κατιπουληγεισεάκης γίνεται Κατιπουληγεισής (όταν ακούγεται ωραία αλλιώς μένει όπως είναι). Επίσης του Ξερωγωγιαννάκης δεν θα του κοπεί η κατάληξη επειδή σίγουρα υπάρχει κάπου εκεί κοντά κάποιος συγγενής του, πιο τρανός, Ξερωγωγιάννης. Ίσως κάτι παρόμοιο να συνέβη με το Τέρζης.

 54. leonicos said

  Ούτε τον Γς χαιρετάω σήμερα.

 55. LandS said

  Συγνώμη για το ότι στη θέση του ό,τι στο 53. Δεν τόθελα 😦

 56. Μεταφραστής said

  Μακάρι να φτάσουμε τα χρόνια του και να μη δούμε άλλον πρωθυπουργό με το ίδιο επώνυμο.

  Συμφωνώ, αν και οι προβλέψεις μου είναι διαφορετικές.

  Και αφού λεξιλογούμε να ρωτήσω από πότε εκείνο το wc έγινε ελληνική λέξη;

  Και από πότε γράφονται οι ημερομηνίες στα ελληνικά ως 8.3.1992; Νόμιζα ότι αυτή η μορφή γραφής ημερομηνίας είναι η γερμανική και η ελληνική είναι 8/3/1992 ή 8-3-1992.

 57. Κουνελόγατος said

  Όταν πέθανε η γυναίκα του στις 6 Μαϊου 2012 και κάποια ψυχή προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και αυτό, κυκλοφόρησε και το εξής: Μαρίκα μου, στις 6 Μαϊου που η Ντορούλα μας θα γίνει Πρωθυπουργός, θα πάρουμε τον φίλο μας τον Κώστα τον Καρρά (που πέθανε την ίδια ημέρα) και θα πάμε να τα σπάσουμε στον Μητροπάνο (που πέθανε τον Απρίλιο).

  Συγγνώμη που δεν πενθώ.

 58. Πέπε said

  @53:
  Συμφωνώ ότι το Τέρζης είναι περίεργο, αλλά δεν είναι μοναδικό. Και Μούντης (=Μουντάκης) έχω ακούσει. Επίσης, παροξύτονα και προπαροξύτονα όταν είναι σύνθετα και «βολεύει» να τονιστούν έτσι, π.χ. Παπαδόκωστας (=Παπαδοκωστάκης). Νομίζω ότι τον Παπαδογιαννάκη θα τον έλεγαν εξίσου Παπαδογιάννη (πιο «τυπικά», στο πλαίσιο πάντα του άτυπου) και Παπαδόγιαννο (πιο οικεία).

 59. LandS said

  58 Έχεις δίκιο. Θα ήταν περίεργο να έκαναν το Παπαδογιαννάκη Παπαδογιαννή. Αλλά δεν το κάνουν Παπαδόγιαννη γιατί αυτό το επώνυμο υπάρχει και είναι αρκετά διαδεδομένο.

 60. Στέλιος München said

 61. stella said

  Θυμαμαι εκλογες 1977 και κομμα νεοφιλελευθερων, οπου δημιουργηθηκε και ζητημα για την πατροτητα του τιτλου με τους κληρονομους Βενιζελου (του αυθεντικου).
  Η κρητικη οικογενεια εχει διχασθει τι θα ψηφισει , τον ψηλο η την ΕΔΗΚ.ΠΑΣΟΚ συζητησιμο, δεν εχει δημιουργησει παραδοση ακομη.
  Η γελοιογραφια του Μητροπουλου, στα ΝΕΑ γραφει για τους Νεοφιλελευθερους. ¨Η μονη διεξοδος για τα αδιεξοδα της χωρας » (συνθημα της ΝΔ) και διαγραφει «για τα αδιεξοδα της ΝΔ» .Προφητικη. Οι δυο βουλευτες των νεοφιλελευθερων προσχωρησαν στην ΝΔ.
  Παντως στην προεκλογικη συγκεντρωση του ψηλου στην Κανιγγος περασαμε καλα.

 62. gpoint said

  # 33

  Αφού το είπε ο Ιβάν, ο Κούλης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπυργός, τέλος.

 63. Σηλισάβ said

  α) Όσον αφορά τα κρητικά επίθετα, πολλοί θεωρούν υποτιμητικά τα σε -άκης και τα γυρνάνε σε -ος ή -ης. Υπάρχει και μια ιστορία που λέγεται ότι οι Τούρκοι τους ανάγκασαν να τα κάνουν σε -άκης μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση. Αληθεύει ότι ο Κούνδουρος ήταν Κουνδουράκης και το άλλαξε;
  β) Πέρα από την πολιτική, ο Μητσοτάκης είχε μια σπουδαία γυναίκα, τη Μαρίκα, η οποία μέσω του άντρα της πήρε μέτρα και έκανε έργα για τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σαν άνθρωπος δεν είχε καθόλου άγχος. Λέγεται ότι όταν του έριξε ο Σαμαράς την κυβέρνηση, πήγε σπίτι του, έφαγε, κοιμήθηκε, και βγήκε το απόγευμα να κάνει δηλώσεις. Ποιός από εμάς θα το έκανε αυτό;
  Έτσι φτάνει κανείς τα 99 χρόνια σύντροφοι!

 64. spiral architect 🇰🇵 said

  Εξόδιος ακολουθία σήμερα!
  (ο λίκνος ανοίγει ιδία ευθύνη)
  Παρατηρήσατε προσεκτικά. 😉

 65. gpoint said

  Βρίσκω το άρθρο γενικώς εξαιρετικόν.

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πενθούν κάποιον που έζησε 99 χρόνια, πιστεύω πως το πένθος ταιριάζει μόνο σε θάνατο μη αναμενόμενο, εδώ κουραστήκαμε να τον περιμένουμε, κανονικά γλέντι έπρεπε να γίνεται.

  Σαν σήμερα έφυγε ένας Ούγγρος με το γνωστό μικρόβιο

 66. sarant said

  63β Προφανώς. Δες και τη γελοιογραφία του Μητρόπουλου που τον έχει να ακούει ατάραχος να τον βρίζουν

  57 Καλά που το θυμήθηκες, αυτό ήθελα να αναφέρω και δεν θυμόμουν πώς το λέγανε.

 67. Avonidas said

  Καλημέρα.

  Για τους νεότερους από μας (μην πω νέους και γελάσει και το ποικιλόχρωμον ερίφιον), ο Μητσοτάκης έχει συνδεθεί με την περίοδο της πρωθυπουργίας του, το 90-93. Είναι βέβαιο ότι τότε του κόλλησαν τη ρετσινιά του «γκαντέμη», με τους 10 Μικρούς Μήτσους του Λαζόπουλου, τις (ραδιοφωνικές τότε) μιμήσεις του Μητσικώστα και τους δίσκους και τις εκπομπές του Χάρρυ Κλυνν (αν και φυσικά τον είχε σατιρίσει και νωρίτερα, στη δεκαετία του ’80).

  Για μένα ήταν η περίοδος στα τέλη του Δημοτικού/αρχές Γυμνασίου. Θυμάμαι έντονα τις μακρόσυρτες απεργίες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ και τις συχνές διακοπές ρεύματος — αν γίνονταν και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ δεν το θυμάμαι, ελάχιστα τα χρησιμοποιούσα τότε. Θυμάμαι την πρόγκα για το (ανύπαρκτο ακόμα) Μετρό της Αθήνας. Θυμάμαι έναν συμμαθητή μου που τον έβριζε συνέχεια, γιατί ο πατέρας του ήταν πασόκος και διορισμένος από τον Αντρέα (εγώ δεν κάτεχα από ρουσφέτια και τέτοια, ότι κρατούσα από οικογένεια αριστερών παλαιάς κοπής, κι όπως το ‘χαμε συνήθειο, ίδια μας ξημέρωνε με κάθε κυβέρνηση 😉 )

  Θυμάμαι και μια λέξη: ξεπούλημα. Αν είχαμε την ψηφοφορία για τη λέξη της χρονιάς εκείνα τα χρόνια, σίγουρα θα ήταν στις 10 δημοφιλέστερες. Στη σάτιρα, στις επιθεωρήσεις, στις στήλες των εφημερίδων, όλοι κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη ότι ξεπουλούσε και τη μάνα του, φαντάζομαι επειδή ξεκίνησε τις ιδιωτικοποιήσεις.

  Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να μάθουμε, από πικρή πείρα, τι πα να πει ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής. Εξακολουθώ να είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων — το ζητούμενο είναι να εξυγιανθούν και να δουλεύουν οι δημόσιες υπηρεσίες — αλλά, αν είχε προχωρήσει *τότε* τις ιδιωτικοποιήσεις ο Μητσοτάκης, με ευνοϊκούς όρους, μπορεί και να χε μείνει κάνα φράγκο στα δημόσια ταμεία.

  Από την άλλη, μάλλον κι έτσι θα τα ‘χαμε φάει σε άλλα κι αλλότρια ρουσφέτια. Το σάπιο κρατάει χρόνια και φτάνει σε βάθος.

 68. Πάνος με πεζά said

  @65 : Και θυμάμαι το εξώφυλλο της «Ομάδας-Σπόρτσμαν» (ποιοτικό περιοδικό του ΔΟΛ, της εποχής), «Το 90ό λεπτό της ζωής του τον βρήκε στον πάγκο»…

 69. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Νομίζω ὅτι τὸ «γκαντέμης» τὸ εἰσήγαγε ὁ Χάρυ Κλυν σὲ δίσκο ποὺ ἔβγαλε τὴν περίοδο τῆς πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Σίγουρα τὸν ἔλεγε γκαντέμη σὲ κεῖνον τὸν δίσκο τὸν ὁποῖο ἀγόρασα μὲ χρήματα ποὺ μοῦ εἶχε δώσει ἕνας φίλος μου στὴ Νάπολη γιὰ νὰ τοῦ τὸν πάω καθὼς θὰ ἐπέστρεφα ἀπὸ τὶς διακοπές, ἂν θυμᾶμαι καλὰ Χριστουγέννων. Ὁ δίσκος, ἢ μᾶλλον ἡ διπλὴ κασέτα, δὲν ἔφτασαν ποτὲ στὴ Νάπολη γιατὶ στὸ σταθμὸ τῆς Ρώμης καθὼς πῆγα νὰ βγάλω εἰσιτήριο, μοῦ ἔκλεψαν τὴ χειραποσκευὴ τὴν ὁποία εἶχα τοποθετήσει σὲ καρότσι μαζὶ μὲ τὶς βαλίτσες πάνω πάνω. Δὲν εἶχα τίποτα χρήσιμο γιὰ τὸν κλέφτη, εἶχα ὅμως ἕνα καλὸ κομπολόι ποὺ μοῦ εἶχε παραγγείλει ὁ φίλος, ἕνα περιληπτικὸ ἐγχειρίδιο ἀνατομίας δανεικό, τὸ ἰατρικὸ ιταλοελληνικὸ λεξικό μου καὶ δὲ θυμᾶμαι τί ἄλλο. Ξαναφέρνοντας τὴν ἱστορία στὸ μυαλό μου, ποιός ἔφταιγε;

 70. spiral architect 🇰🇵 said

  @67: Πέρυσι, τέτοιο καιρό: E' morto Panzavolta, manager dei Ferruzzi

  Ποιος θα κυνηγάει ποιον στον άλλο κόσμο, δεν ξέρω …
  (ξεπούλημα ΑΓΕΤ στην Καλτσεστρούτσι)

 71. Avonidas said

  #69
  Νομίζω ὅτι τὸ «γκαντέμης» τὸ εἰσήγαγε ὁ Χάρυ Κλυν σὲ δίσκο ποὺ ἔβγαλε τὴν περίοδο τῆς πρωθυπουργίας Μητσοτάκη.

  Γρανίτα από Τζατζίκι, 1992

 72. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  71. Μπράβο αὐτὸ ἦταν

 73. Γιάννης Ιατρού said

  64: ο αριστερός γιατί γελάει;

 74. Πάνος με πεζά said

  Εγώ νομίζω (και το άκουγα κιόλας τότε) ότι «γκαντέμη» τον χαρακτήριζαν ήδη από τις αποτυχημένες εκλογές του 89-90, που δεν κατάφερνε να εκλεγεί, με τα τερτίπια του εκλογικού νόμου που πρόλαβε να εισαγάγει (sic ρε) o Aντρέας…
  Που ήρθε μετά, μισοπεθαμένος δεκαεξαβάλβιδος, και τον ξανακέρδισε το 93…

 75. Babis said

  Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά σε κάποια από τις εκλογικές αναμετρήσεις του ’89, ένας δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο για το πόσο επικίνδυνο είναι να καλύπτεις την προεκλογική εκστρατεία του Μητσοτάκη, αναφέροντας σειρά από ατυχήματα και επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν. Μετά από αυτό του κολλήσαμε την ρετσινιά.

 76. Avonidas said

  #74. Μπα. Γκαντέμης είναι αυτός που φέρνει ατυχία στους άλλους, όχι εκείνος που είναι απλώς άτυχος ο ίδιος. Και μάλιστα, ίδιον του γκαντέμη είναι να επιζεί από κάθε συμφορά που «προκαλεί», για να συνεχίζει να τις προκαλεί 😉

  Βγάζει λοιπόν νόημα να του το κόλλησαν την περίοδο της πρωθυπουργίας του, που ήταν στο τιμόνι της χώρας. Όσο ήταν αντιπολίτευση, ποιος νοιαζόταν;

 77. Avonidas said

  Ότι θα έγραφε ο Στάθης νεκρολογία στον Μητσοτάκη, ποιος να μου το ‘λεγε και να τον πίστευα!

  Σε μια μεγάλη έκθεση γελοιογραφίας με θέμα την υγεία, επί υπουργίας κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε βεβαίως έρθει, και περικυκλωμένος από τους γελοιογράφους μάς έλεγε γελώντας: «εγώ είμαι γεννημένος γελοιογραφία – δεν έχετε παράπονο».

  Εκτός όμως από τη γελοιογραφία, που ο εκλιπών αγαπούσε, επαινούσε και τους γελοιογράφους: «οι μόνοι που δεν μου ζητάνε ρουσφέτια», έλεγε, δοθείσης ευκαιρίας και εις επήκοον πολλών. Καλό ταξίδι.

  Πράγματι, τάισε γελοιογράφους και σατιρικούς με το παραπάνω· και δεν είχε και το κουσούρι, όπως ο Τραμπ, να γκρινιάζει για τη σάτιρα που του γίνεται.

 78. Για τις ανάλαδες φασολάδες:
  Ο Μητσοτός ήταν έφεδρος αξιωματικός. Όταν κατέρρευσε το μέτωπο, διακόπηκαν οι τακτικές συγκοινωνίες με Κρήτη και η μεραρχία Κρητών (ό,τι απέμενε απ’ αυτήν) εγκλωβίστηκε στην Αθήνα. Στα συσσίτια, ο Μητσοτός δικαιούνταν ένα πιάτο ως έφεδρος αξιωματικός (από το αντίστοιχο συσσίτιο), ένα ως νομικός (από το ΔΣΑ) και όλο και κάτι θάβρισκε από εκκλησία ή δήμο. Επιπλέον, ο πατέρας του τού έστελνε με όποιο καΐκι κατάφερνε να ανέβει Αθήνα, καλάθια με στακοβούτυρο και απάκια και τέτοια. Γι’ αυτό είχε αυτά τα καταπληκτικά μαγουλάκια μέχρι τα βαθιά γεράματα,

  Πριν πολλά χρόνια (2001), χαζεύοντας στα Χανιά πέτυχα ένα αντίτυπο της «Μάχης της Κρήτης» τυπωμένο από τη Βικελαία βιβλιοθήκη των Χανίων. Καμιά δεκαετία αργότερα βρήκα το ίδιο βιβλίο από τον Γκοβόστη, σε διαφορετική μετάφραση κι επιμέλεια. Μαντέψτε ποιός πολιτικός αναφέρεται περισσότερο στη μία μετάφραση και σε ποιάν…

 79. spiral architect 🇰🇵 said

  Kαι ύστερα λένε ότι, το κάπνισμα σκοτώνει:

  (αλληλουχία φωτογραφιών λίγο μετά την αναγγελία της ήττας στις εκλογές του ’85)

 80. sarant said

  77 Ο δε Γλέζος επισκέφτηκε το σπίτι του Κούλη για συλλυπητήρια.

 81. Avonidas said

  #80. Κι ο Λεβέντης έστειλε συλλυπητήρια.

  …ε, κι αν είχε στείλει τότε και κάναν καρκίνο, νερό κι αλάτι! 😛

 82. 79 Σπειροειδή,

  Νομίζω πως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού μετά την άφιξή του από Λονδίνο όπου είχε πει το γνωστό Unfair.

  … και μούλεγε πως ο καπνός τον άνθρωπο σκοτώνει.
  Νίκος Καββαδίας

 83. Πάνος με πεζά said

  Ο Γλέζος είχε επέτειο χτες…(κατέβασμα σημαίας από την Ακρόπολη).

  Τώρα, οι περισσότεροι έχετε συνδέσει τον γκαντέμη με αυτό που λέγαμε παλιά «κατσικοπόδαρος» (ούτε καν γρουζούζης, εκεί μπαίνει και ο δύστροπος, και άλλα πράγματα), δηλ. που φέρνει ατυχία στους άλλους και μόνο, αλλά εγώ το χρησιμοποιώ και με την έννοια της προσωπικής ατυχίας.

 84. spiral architect 🇰🇵 said

  @81: Αυτό κι αν είναι κωμικοτραγικό!

 85. Avonidas said

  #84. Ναι, αλλά δες και τη θετική πλευρά: δεν έπιασαν οι κατάρες για καρκίνο. Ε, όσο να πεις, έφυγε ένα βάρος του Λεβέντη!

  (Αλλά πάλι, τους καρκίνους τους είχε στείλει σε όλα τους τα σόγια. Είδωμεν…)

 86. sarant said

  Διόρθωσα το άρθρο επισημαίνοντας ότι τα περί γκαντέμη είναι παλιότερα.

 87. spiral architect 🇰🇵 said

  @82: Μάλλον πρέπει να’ χεις δίκιο Σκύλε! 😳

 88. Σηλισάβ said

  Ας πούμε και μερικά ακόμα: είναι ο μόνος δεξιός πρωθυπουργός που έπεσε από την ακροδεξιά.
  Ευτυχώς που έπεσε διότι θα πουλούσε τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές, καθότι λόγω πτώσεως του ανατολικού μπλοκ υπήρχε πληθώρα προσφοράς πάμφθηνων κρατικών επιχειρήσεων.
  Γενικά ενώ ήταν ικανότατος στο προσκήνιο, λειτουργούσε πιο πολύ στο παρασκήνιο, δεν είχε το (αστικό) ήθος που είχε ας πούμε ο Καραμανλής.
  Είχε πάνω από 170 βαφτιστήρια

 89. Avonidas said

  Δεν είδα να αναφέρει κανείς το τικ του Μητσοτάκη, να κουνάει τους ώμους όταν μιλούσε. Κι αυτό το είχαν σατιρίσει πολύ, ειδικά ο Μητσικώστας το είχε κάνει μόνιμο μανιερισμό, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, χα, χα (ώμος).

 90. cronopiusa said

  Σκοτώσανε την Ayşe Deniz Karacagil

 91. Avonidas said

  #88. Ευτυχώς που έπεσε διότι θα πουλούσε τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές

  Φθηνότερα από τους τωρινούς αποκλείεται να την πουλούσε, ακόμα κι αν προσπαθούσε. Ότι βεβαίως θα μας *φαινόταν* χειρότερο, και θα τον αναθεματίζαμε μέχρι σήμερα, εξυπακούεται.

 92. Πάνος με πεζά said

  @ 89 : Το τικ νομίζω ότι κατά δήλωσή του ήταν από κάποιο τραύμα στην ωμοπλάτη, από κυροβολισμό, ή κάτι τέτοιο. Εκτός αν ήταν πλάκα, αλλά νομίζω ότι το είχε πει ο ίδιος…

 93. Θα έλεγα πως ήταν, ίσως, ένας από τους ελάχιστους πολιτικους με τους οποίους θάθελα να κάτσω και να πιώ ένα τσιπουράκι. Αυτός και ο Χαρίλαος.
  Επιπλέον, θυμόμαστε όλοι την βρώμικη επίθεση που τούχε κάνει η κουριάδα Αυριανή το ’89. Τι η φωτογραφία με τους αυστριακούς στρατιώτες, τι η φωτογραφία να στέκεται προσοχή μπροστά σε κάτι Ναζήδες* τι η ιστορία με την σχέση του με την «Κατερίνα που είχε μπουτίκ στη Θεσσαλονίκη» κοκ

  * η φωτό αυτή τραβήχτηκε μετά από την απόλυσή του από τις φυλακές Χανίων. Ο γερμανός στρατηγός που του απένειμε χάρη και του συνέστησε να μην ασχοληθεί με την πολιτική, είναι ο μοναδικός διοικητής της Κρήτης που οδηγήθηκε στο απόσπασμα για εγκλήματα προκατόχων του.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bruno_Br%C3%A4uer

 94. Avonidas said

  Επιπλέον, θυμόμαστε όλοι την βρώμικη επίθεση που τούχε κάνει η κουριάδα Αυριανή το ’89.

  Αυθορμήτως παρέλειψα ένα γιώτα. 😀

 95. 90 Κρόνυ, η εικονιζόμενη είναι ακαδημαϊκός στην Πόλη και λέγεται Ceyda Sungur. Η φωτό είναι από τις ταραχές του Γκεζί.

 96. sarant said

  93 Νομίζω ότι η φωτο της Αυριανής είναι πριν από το 1989, κάπου 85-86

 97. alexisphoto said

  καλημέρα,
  στα πετυχημένα σκίτσα να προσθέσω το «Δε χάθηκαν όλα – έχετε ακόμα εμένα!» σε κομικ του Γιάννη Ιωάννου μάλλον το ΄92-΄93.
  Για τα δημοφιλή προσωνύμιά του ο άνθρωπος καταλύτης ήταν ο Μιτσικώστας που συνέπεσε με την άνθηση της ιδιωτικής τηλεόρασης, πάνω κάτω ίδια εποχή.
  Ευχαριστώ

 98. LandS said

  67 Τότε ξεκίνησαν όλα τα ξεπουλήματα. Και μάλιστα με μακιαβελικό τρόπο.

  α) Αφέθηκαν να αρχίσουν εκπομπές χωρίς να έχουν άδεια τα Ιδιωτικά Κανάλια (ούτε τώρα έχουν) και ξεκίνησε η απαξίωση της ΕΡΤ.
  β) Ο ΟΤΕ απαξιώθηκε και ξεκίνησε η φθίνουσα πορεία των αποτελεσμάτων του
  β1) Δεν δόθηκε άδεια κινητής τηλεφωνίας στον ΟΤΕ και μπήκαν στο παιχνίδι οι Telestet (Wind) και Panafon (Vodafon) μόνες τους για αρκετά χρόνια. Η τελευταία ήταν του Κόκκαλη.
  β2) Υποχρεώθηκε ο ΟΤΕ να αντικαταστήσει τις απαρχαιωμένες αναλογικές υποδομές με κάτι υβρίδια ψηφιακών-αναλογικών για να είναι (είπαν) συμβατά με κάτι εγκαταστάσεις που είχαν γίνει λίγα χρονια πριν από τον Κόκκαλη και όχι με τελευταίας τεχνολογίας πράματα. Ίσως τα τεχνικά να τα έχει κάνει η μνήμη μου σαλάτα και να είναι αλλιώς, αλλά το πολιτικο-οικονομικό περιγράφεται με δυο λέξεις «Σκάνδαλο Ζήμενς».
  β3) Επίσης κανονίστηκε να δίνει ο ΟΤΕ τους βρόγχους σε «ανταγωνιστική» (με ποιον; ) τιμή στους ιδιώτες παρόχους σταθερής τηλεφωνίας. Δέκα χρόνια αργότερα ο Στέφανος Μάνος δήλωνε υπερήφανος για την «ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, που ήταν δικό μου έργο»
  γ) Δεν ανανεώθηκε ή ανανεώθηκε με περίεργο τρόπο ο στόλος της Ολυμπιακής καθώς και άλλες ενέργειες που έκαναν την Ολυμπιακή πέρα από υπερστελεχομένη να είναι και αναποτελεσματική οικονομικά.
  δ) Πουλήθηκε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Καλτσεστρούτσι
  ε) Υποχρεώθηκε η ΕΤΕ να δώσει τη Τράπεζα Αθηνών (πρώην Επαγγελματικής Πίστεως) στους Κορεάτες αφού πρώτα έκοψε την χρηματοδότηση του ΕΟΜΕΧΧ.

  Όχι μόνο έκανε ιδιωτικοποιήσεις αλλά τις έκανε με κακό και ασύμφορο (για το Δημόσιο – για τον ίδιο δεν ξέρω) τρόπο και, στα σπουδαία, ξεκίνησε μια διαδικασία απαξίωσης που ολοκληρώθηκε αργότερα, άλλοτε φορσέ όπως η Ολυμπιακή επί Κωστάκη και η ΔΕΗ τώρα, και άλλοτε τραβηγμένα από τα μαλλιά όπως του ΟΤΕ .

  Και βέβαια η διαπλοκή. Να φανταστείς όταν άρχισε να μας πιάνει φαγούρα με τον Σημίτη, λέγαμε «καλά ρε παιδιά, σα τον Μητσοτάκη αποκλείεται να είναι». Άσχετα με το αν τον ξεπέρασε ο Σημίτης το ότι θα αποτελεί διαπλοκόμετρο στο διηνεκές κάτι λέει.

 99. spiridione said

  93. 96. Το 1985 είχε κυκλοφορήσει και βιβλίο ο Κακαουνάκης με τη ζωή του Μητσοτάκη και τη φωτογραφία αυτή εξώφυλλο. Το 1989 η απάντηση του Καρατζαφέρη(;) με το βιβλίο με τις φωτογραφίες της Μιμής. Ωραίες εποχές 🙂
  Να θυμίσω και μια άλλη ωραία δήλωση του Μητσοτάκη: Ο Σκάι είναι ένα απέραντο χαμαιτυπείο…

 100. Πάνος με πεζά said

  O Mαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ, ε, το ακούσατε.. Μια που θυμηθήκαμε τον ΔΟΛ στο (68).

  Στη Μητρόπολη μεριά τώρα, προσήλθε και ο τέως (αιωνίως ευγνώμων, προφανώς…)

 101. 99 Δεν είχε κι άδικο, ο ασυγχώρητος. Αλλά τον γέρο Αλαφού τον είχε αρμέξει συστηματικά.

  100α Ναι αλλά ο Ιβάν…

 102. Συνέχεια του 78 για τις αλάδωτες φασολάδες: την τρίτη φασολάς πρέπει να την έτρωγε από την ΕΣΗΕΑ ως συντάκτης (ανταποκριτής;) του Κήρυκα Χανίων, αυτουνού με τα 300.000 απλήρωτο δάνειο κλπ

 103. spiral architect 🇰🇵 said

  @99: Επ’ ευκαιρία του Σκάει-χαμαιτυπείου: Αριστείδης Αλαφούζος για Μ.: «Μου ζητούσε συνεχώς λεφτά»

 104. Κουνελόγατος said

  Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην προεκλογική περίοδο του 1985. Όσο για το ι στην Κουριάδα, είχαμε το Γουδ*, basta. 🙂

 105. spiral architect 🇰🇵 said

  … έχει να φάει στόλισμα ο Δρακουμέλ σήμερα. 👿

 106. cronopiusa said

  95

  συγνώμη, με παρέσυραν τα κρεμεζιά…

 107. 106 Τι γλυκό κορίτσι. Κρίμα!

 108. sarant said

  102 Aν πρόσεξα καλά τη συνέντευξη, η τρίτη φασολάδα ήταν από το πανεπιστήμιο, ως φοιτητής. Κάτι λέει και ότι τους είχαν δώσει χαριστικά την ιδιότητα του δικηγόρου.

 109. gpoint said

  # 100

  Ο Σαββίδης έχει ήδη το ποσοστό του Μπόμπολα στο Μέγκα, τον ενδιαφέρει το ποσοστό του Βαρδινογιάννη με το οποίο αποκτά πλειοψηφία στο κανάλι κι όχι το ποσοστό του Δολ. Τον Μαρινάκη μάλλον τον ενδιαφέρουν οι εγκαταστάσεις του Δολ για να μην τυπώνει την φυλλάδα του στου Αλαφούζου
  Για περισσότερα στον μαιτρ των οικονομικών του ιστολογίου

 110. 78: Δεν υπάρχει Βικελαία Χανίων…

 111. 109 Ο Δον Βαγγελόνε έχει ήδη αγοράσει κοψοχρονιά το πιεστήριο της σχωρεμένης της Ελευθεροτυπίας.

 112. 110 Βικελαία βιβλιοθήκη, σωστά. Είναι στο Ηράκλειο. Τάχα μπερδέψει. Μλκία μου

  Πάντως, το βιβλίο αυτή το έχει εκδόσει http://www.vikelaia.gr/index.php/services/publications/history

  http://www.vikelaia.gr/

 113. Eli Ven said

  Νομίζω ότι το προσωνύμιο «γκαντέμης» το απέκτησε πριν γίνει πρωθυπουργός κάπου ανάμεσα στην τετραετία 85-89 γιατί θυμάμαι να το σχολιάζω στο σχολείο στις πρώτες τάξεις του Λυκείου, αποφοίτησα το 1990. Μετά επεκταθηκε η καζούρα με τη δυστοκία του να γίνει πρωθυπουργός και τη σάτιρα από τον Μητσικώστα, τον Λαζόπουλο και τον Χάρρυ Κλύν . Νομίζω πως είχε κάνει ταξίδια σε κάποιες χώρες προσπαθώντας να κτίσει το ηγετικό του προφίλ και κατόπιν έτυχε να γίνουν σεισμοί, πλημμύρες, καταστροφές κ.τ.λ. Τη γελοιογραφία με τον «γκαντεμόσαυρο» που ανέφερε κάποιος την θυμάμαι, γιατί μου άρεσε που ανανέωσε ένα φθαρμένο ήδη αστείο (μετά το Διαδίκτυο το απογείωσε). Κατά τα λοιπά, ο πατέρας μου αποκαλούσε τον εκλιπόντα «Μινώταυρο» (ναι δεν τον συμπαθούσε) και όταν πήγαινα στο Γυμνάσιο υπήρχε κι ένα ανέκδοτο ο ήρωας του οποίου ανάλογα με το αν το έλεγε Πασόκος ή Νεοδημοκράτης ήταν ο Αντρέας ή ο Μητσοτάκης. Στην πασοκική εκδοχή λοιπόν, έχει πεθάνει ο Μητσοτάκης και ψάχνουνε να βρούνε πού θα τον κηδέψουμε. Λέγονται διάφορα μέρη τα οποία απορρίπτονται για διάφορους λόγους, δεν θυμάμαι τώρα. Και κάποια στιγμή πετάγεται ένας και προτείνει το Γολγοθά. Οπότε όλοι μαζί πετάγονται και του λένε: «Όχι στο Γολγοθά. Εκεί θάψανε το Χριστό κι αναστήθηκε!» . (Αν είναι θεολογικά σωστό ή όχι, δεν ξέρω, πάντως αυτό ήταν )

 114. ΣΠ said

  79
  Παρεμπιπτόντως, σήμερα είναι Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

 115. spiral architect 🇰🇵 said

  Το παπαγαλάκι των Χαλυβδοφύλλων, του Μουριάδη και της Μεταλλοπλαστικής Αγρινίου, της ένδοξης εποχής του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και των ΕΛΔΕ της γειτονιάς σας (1999) σε ένα επικό τουίτ για το Δρακουμέλ:

 116. Pedis said

  # 90 – Κρόνη, Σκοτώσανε την Ayşe Deniz Karacagil

  ελπίζω να βάλει ένα χεράκι ο Δύτης μπας και καταλάβουμε καμιά συλλαβή …

  Την τιμή για την αποβιομηχάνιση της χώρας του την έχουν πάρει οι επόμενοι.

  Την περηφάνεια που έριξε δεκάδες -ίσως εκατοντάδες- χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση της ανεργίας, ούτε, του ‘χουν ρίξει στ’ αυτιά κάτι παρλιακά σαν τους γαπ, σαμαρά, τσίπρα.

  Μια ζωή μέσα στην ελιτίστικη ίντριγκα και στη βεντέτα ενάντια στους εργαζόμενους και να σου παίρνουν τη δόξα κάτι ζαγάρια κι άσχετα από το πουθενά …

  Αδικία.

 117. giorgos said

  64. Πώ ,πώ ..Πολλά στόματα ρέ γαμώτο .

 118. 116α Η κοπελίτσα ήταν δραστήρια στο Γκεζί. Σκοτώθηκε πολεμώντας στη Ροζάβα. 😦

 119. spatholouro said

  sarant: ωρίμανση

  Ας επισημάνω για όσους ενδιαφέρονται ότι αφού δεν υπάρχει «ωριμαίνω» πάσχει η «ωρίμανση», ενώ αφού μόνο «ωριμάζω» υπάρχει μια χαρά έχουμε την «ωρίμαση»

  Από την άλλη, πολλοί χρήστες έχουν φαίνεται νιώσει δυνατή την έλξη της αναλογίας προς παράγωγα σε -αίνω, οπότε εμφιλοχωρεί εκείνο το ά-τοπο «ν»…

 120. spiral architect 🇰🇵 said

  @120: Αναμένεται ο γνωστός θαμών για να μας κάνει καντιανή ανάλυση για την Ηθική στα ΜΜΕ.
  (ο κώλος σου σε τρώει βλέπω)

 121. spatholouro said

  #114
  Η τοξικοεξάρτηση, που λέγεται κάπνισμα, είναι ολέθρια για τους πάντες και τα πάντα γύρω μας:
  https://www.efsyn.gr/arthro/tekmiriomeni-apeili-kapnisma-gia-tin-pagkosmia-ygeia

 122. 121 Ένεκα της σημερινής παγκόζμιας ημέρας.

 123. ΣΠ said

  119
  Κοίτα να δεις! Δεν το ‘χα σκεφτεί. ΄Οπως το «θα αποτα(ν)θώ». Πάντως το ΛΚΝ έχει και τα δύο, με πρώτο το ωρίμανση, υποθέτω λόγω της ευρείας χρήσης.

 124. 116α και 118 το πιο ζεστό χαμόγελο του κόσμου όλου ❤

 125. Μπούφος said

  «χάρη στη μισθολογική ωρίμανση δηλ. τη βαθμολογική ανέλιξη, τις τριετίες κτλ.» ο Μπαμπινιώτης επισημαίνει ότι το σωστότερο είναι να γράφει κάποιος ωρίμαση χωρίς το ν.

  Και επί του θέματος:
  Στην τελετή ταφής του Μητσοτάκη θα του καρφώσουν και πάσσαλο στην καρδιά ή μάλλον όχι; υπερβολικό το βρίσκω….

 126. Μπούφος said

  119 Σπαθόλουρο ΤΩΡΑ είδα το σχόλιό σου για την ωρίμαση. Καζαμίαααας!
  😉

 127. Avonidas said

  #126. Στην τελετή ταφής του Μητσοτάκη θα του καρφώσουν και πάσσαλο στην καρδιά ή μάλλον όχι; υπερβολικό το βρίσκω….

  Βρε, πάτα του εκεί μία, να χεις το κεφάλι σου ήσυχο…

 128. spiridione said

  Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες: έξι δεκαετίες συγκρούσεων
  http://www.efsyn.gr/arthro/karamanlides-kai-mitsotakides-exi-dekaeties-sygkroyseon

  Η άποψη του Μητσ. για την αποστασία από το ιστορικό του αρχείο.
  http://www.ikm.gr/19

 129. spatholouro said

  #124
  Το λάθος διαπίστωνε ήδη ο Κουμανούδης στη Συναγωγή του: «Πολλοί γράφουσιν όχι ορθώς ωρίμανσις […] Αλλά ρήμα ωριμαίνω δεν υπήρξεν ούτε το πάλαι ούτε, νομίζω, την σήμερον εν τη γλώσση»

 130. Pedis said

  # 125 – Μάιστα …

 131. Avonidas said

  #129. Κι ο άλλος με τη βάρκα τα χρειάστηκε:

  «Per altra via, per altri porti
  verrai a piaggia, non qui, per passare:
  più lieve legno convien che ti porti».

  …σου λέει, όχι και να φουντάρουμε, και δεν έχουμε πληρώσει ακόμα και τις δόσεις της Μαριγώς 😉

 132. ΑΝΑΛΕΤΡΙΟΣ said

  Έχει χιούμορ ο οικοδεσπότης. «Υπερασπιστής των συμφερόντων της τάξης του». ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ. Ευτυχώς οι Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι πτωχοί διοικούντο από υπερασπιστές των δικών τους συμφερόντων και γι’αυτό ανάμεσα στα έτη 1950-1995, όταν κυρίως δραστηριοποιήθηκε ο Μητσοτάκης, μετατράπηκαν σε πειναλέους δουλοπάροικους, που εκλιπαρούσαν τους δικούς μας πάλαι ποτέ πτωχούς για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτά, βέβαια, για να τα καταλαβαίνεις, πρέπει να κατάγεσαι από φτωχή αγροτική οικογένεια, και να βλέπεις την καταπληκτική μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο. Όταν η οικογένειά σου έκανε ….λογοτεχνία για βιοπορισμό, τον καιρό που οι άλλοι σπρώχνανε τα αλέτρια με τα χέρια απ’το πρωί ως το βράδυ, ε ίσως και να μην μπορείς να τα νιώσεις. Ο παππούς μου ξύπναγε 3 το πρωί κι έλεγε της γιαγιάς μου «ξημέρωσε, σήκω» για να πάνε για καπνό κι άλλος πέρναγε τον καιρό του με τα ….Έπη των Αριμασπών.

 133. 134 Είστε άθλιος και ηλίθιος

 134. Παναγιώτης Κ. said

  @93. Κάτι παρόμοιο είχε γράψει ο Μασσαβέτας στην Ελευθεροτυπία.
  Με τον Μητσοτάκη μπορούσε να πιει ένα κρασί ενώ με τον Αντρέα δεν ήταν βέβαιος για κάτι παρόμοιο.

 135. 136 Ε, ναι. Και για κοψίδια ποιόν θα προτιμούσες; Τον ΓΑΠ ή τον ΚΚ τον Β’;

 136. Αγγελική said

  Συμφωνώ με το 2ο σκίτσο του 29!
  ΑΣ

 137. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Τὰ σχόλια ποὺ ἀσκοῦν πολιτικὴ κριτικὴ στὸν ἐκλιπόντα τὰ βρίσκω ἀπολύτως θεμιτά. Τὸ ἴδιο καὶ τὰ περισσότερα χιουμοριστικά. Αὐτὰ μὲ τοὺς πασάλους τὰ βρίσκω κάπως μακάβρια. Δὲν συμφωνεῖτε ἀγαπητοὶ συνσχολιαστὲς;

 138. Κουνελόγατος said

  135. Δε συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό. Ο άνθρωπος -λτ- είναι αήττητος.

 139. Παναγιώτης Κ. said

  Κατ εξοχήν το Ποντίκι ήταν η εφημερίδα που τον…ξέσκιζε.
  Θυμάμαι την φράση που αποδιδόταν στον Σ.Βενιζέλο: Ο Μητσοτάκης είναι ικανός όχι απλά να πουλήσει την Ακρόπολη αλλά να την πουλήσει και σε εξευτελιστική τιμή!

  Αλλά ο Μητσοτάκης επίσης είχε πει πως όταν θέλει να διαβάσει κάποια σοβαρή πολιτική ανάλυση διαβάζει το Ποντίκι!

 140. 140 ❤

  141 Ο Παπαϊωάννου, ο ιδρυτής του Ποντικιού και επί χρόνια εκδότης του, ήταν σφοδρότατα αντιμητσοτακικός.

 141. Παναγιώτης Κ. said

  Τον Κούβελα τον θυμάστε; Αυτόν που είχε αποκαλέσει τους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες λαπάδες!

 142. Παναγιώτης Κ. said

  @139. Οπωσδήποτε είναι μακάβρια και δεν χρειάζονται.

 143. http://sooc.gr/gallery.php?id=5498

 144. sarant said

  118-124-131 Πέρα από το ότι και το ΛΚΝ αλλά και το Χρηστικό έχουν πρώτο τον τύπο «ωρίμανση», ο όρος που είχε τότε χρησιμοποιηθεί ήταν ωρίμαΝση.
  Προσωπικά, θεωρώ άτοπο τον χαρακτηρισμό «λάθος» για έναν τύπο που κατοχυρώνεται από δύο έγκυρα λεξικά. Σε μια ιδιωτική γλώσσα, ίσως είναι λάθος -όχι στη νέα ελληνική.

  134 Αν έχει χιούμορ κάποιος, αυτός είναι ο Αλεξάτος, από τον οποίο πήρα το βιογραφικό κείμενο. Επειδή όμως αναφέρεστε απαξιωτικά σε ανθρώπους που δεν είστε άξιος ούτε τα κορδόνια τους να λύσετε, να μου επιτρέψετε να μην σας αφήσω να ξαναγράψετε εδώ. Το διαδίκτυο είναι απέραντο και σίγουρα θα βρείτε μέρη που σας ταιριάζουν περισσότερο.

 145. Επτά χρόνια στο Θιβέτ ο ένας
  Επτά χρόνια στην Τουρκία ο άλλος
  Νικοκύρη, σόρρυ αλλά τα μεζεδάκια πρέπει να προσφέρονται και φρέσκα

  http://www.enikos.gr/international/518252/to-syllypitirio-tilefonima-tou-erntogan-stin-oikogeneia-mitsotaki

 146. Μαρία said

 147. Γς said

  34:

  >Κάπιταλ κοντρόλ(ς). Τι μου θύμησες τώρα…
  Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να περιορίζεται από αυτά; Εκτός βέβαια αν θέλεις να στείλεις πολλά και μαζεμένα λεφτά έξω.

  Ναι ρε βλίτο!

  Μήπως πρέπει να κάνουμε και χαρούλες;

  Α να χαθείς!

  Να σου πω τι στοίχισε στα παιδιά μου το ότι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα λεφτά τους στην τράπεζα; Να πάθεις την πλάκα σου!

  Βγες στην πιάτσα να τα πεις αυτά!

  Καραγκιόζη!

  Εμ, δεν αντέχω πια. Κι ας σε ξέρω. Ελεος πιά!

  Επρεπε να ήσουν στη θέση μου, όταν έγραφα προχτές εδώ:

  Και τρέχω και δεν φτάνω με τη σηψαιμία του διαβ. ποδιού μου, από εξετάσεις σε εξετάσεις και δεν μπορώ να βγάλω ούτε ένα ευρώ από το λογαριασμό μου με τα κάπιταλ κοντρολ που που κλπ.

  Κόλαση!

  Στο τσαχ γλίτωσα [αν τον γλίτωσα] τον ακρωτηριασμό γιατί στηνόμουν με τις ώρες σαν την πουτάνα στο ΠΕΔΥ, ΠΟΕΔΥ πως λέγεται και στ @@ τους.

  Επρεπε να τρέξω στους ιδιώτες που κατά κανόνα δεν έχουν POS και ήθελαν μετρητά. Αλλη κόλαση.

  Και να μην μπορώ να πάρω ούτε ταξί τόσες μέρες, χωρίς μετρητά, παρά να τρέχω με τ αμάξι μου μες την Αθήνα χωρίς να μπορώ να πατήσω κι αμπραγιάζ με το πόδι μου.

  Κόλαση ρε πούστη μου.

  Κι εμένα γάμησέ με. Τα έφαγα τα ψωμιά μου. Αλίμονο σ αυτούς που τα κοντρόλ θα σφίξουν ή και που θα τους φάνε και τα λεφτά οι τράπεζες με τις μαλακίες αυτής της χαζοτσίρκου.

 148. Πάνος με πεζά said

  @ 123 : Που έδωσε αναβολή στη Βασίλισσα Ελισάβετ, όμως ! Θα τον κάνει κι αυτόν Σερ;

 149. spatholouro said

  #146
  Εγώ πάλι, από «συγκατοικήσεις» αυτού του τύπου σε κάποια λεξικά, προτιμώ να μου δίνουν τις εκατέρωθεν εύλογα υποστηρίξιμες απόψεις για τον κάθε τύπο και από εκεί και πέρα να μπορώ να επιλέγω να θεωρώ λάθος τον τύπο που δεν έχει υπαρκτό γεννήτορα (λέγε με «ωριμαίνω»)!

 150. sarant said

  152 Οπότε, προφανώς θα λες επίσης «ευτυχημένος» διότι δεν υπάρχει ευτυχίζω 😉

 151. Avonidas said

  #148. Το «απαγορευμένο βίντεο», ή τουλάχιστον η ηχογράφηση, είχε γίνει μέχρι και σήμα εκπομπής του ΣΚΑΪ τω καιρώ εκείνω. Τόσο πολύ απαγορευμένο ήταν.

 152. spatholouro said

  Το «απηυδημένος» πού το βάζεις;!

 153. Avonidas said

  #152. ευτυχεσμένος

 154. raf said

  Βλέπω βγάζουμε οι -ακόμη- ζωντανοί το άχτι μας. Διότι ποιος χρειάζεται τη μετροέπεια όταν γράφει γουστόζικα; Κατά τα άλλα μπράβο για το σημερινό άρθρο· σε αντίθεση με πολλά σχόλιά του, διέπεται από την κριτική ματιά και το χιούμορ χωρίς τη φαγούρα της κακίας.

 155. spiridione said

  Και οι αγανακτημένοι

 156. sarant said

  157 Νάσαι καλά!

 157. Avonidas said

  #139,157. Ναι, ναι, βγαζουμε το άχτι μας. Καβατζάρισε τον αιώνα ο Μητσοτάκης, έφαγε, τάισε και τα τρισέγγονά του, ε, δεν μιλάμε και για κανέναν φουκαρά που πέθανε στο άνθος της ηλικίας του, έλεος!

 158. Μαρία said

  Έχει ραμολίρει ο Κοκός. Αλλά και υποβασταζόμενος χειροκρατείται.

 159. 161 Τιμά τα εννιά κοντέινερ που τούστειλε από το Τατόι στο Λονδίνο ο μακαριστός.

 160. Μπούφος said

  Εχω απαυδήσει Σπαθόλουμε
  με τα μπουφόνικά μου.

  Και..
  139 να με συνχωρείτε κιόλας!
  έχεις απόλυτο δίκιο. Το σχόλιο με τους πασσάλους ήτο πολύ μακάβριο. Εννοείται ότι δεν το εννοούσα ο χαζά έξυπνος. Για να σπάσω το βαρύ πένθος, το έγραψα!
  ;-(

 161. Μαρία said

  162

 162. Triant said

  150:

  Γς, λυπάμαι για τον προσωπικό σου Γολγοθά, αλλά εδώ που τα λέμε φταις κι εσύ. Δυό χρόνια τώρα δεν μπόρεσες να προσαρμοστείς; Υποθέτω ότι και κάρτα έχεις και μεταφορές ηλεκτρονκά μπορείς να κάνεις. 1700 ευρώ τον μήνα (αφού έχεις πληρώσει ΔΕΗ, ΟΤΕ, εφορία, βενζίνη, ασφάλεια, εισιτήρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, ψώνια και άλλα πολλά με κάρτα ή ηλεκτρονικά) πρέπει να είναι αρκετά για να έχεις και κάποιο ποσό σε μετρητα ήδη αλλά και για αναλήψεις για τα έκτακτα.περιστατικά μαύρης οικονομίας.

  Τις ύβρεις τις αντιπαρέρχομαι γιατί ξέρω ότι τις συνηθίζεις.

 163. spatholouro said

  #158
  Όχι, αυτό είναι «αγανακτισμένοι», εξ αφάτου αναλογικής επιρροής του «κτίζω»!

 164. spiridione said

  166. 🙂

 165. gpoint said

  Ευτυχημένος !!! από το «ευτυχείτε» που έλεγε ο μακαρίτης ο Στέας μέχρι το ευτυχύστε του Τζιμάκου Πάνούση…

 166. Συγκινητικούλης ο Κούλης http://www.naftemporiki.gr/story/1241655/se-klima-sugkinisis-to-antio-tou-kur-mitsotaki-ston-patera-tou Να τα λέμε κι αυτά.

 167. Μπούφος said

  Γς 150
  Αληθεύουν αυτά που λες για το πόδι σου; Φοβερά!
  Εύχομαι ταχεία βελτίωση.

 168. Μαρία said

  Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στην κόρη του εκλιπόντος, Ντόρα Μπακογιάννη για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του.
  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που είχε διαφύγει από τα χέρια της στρατιωτικής χούντας του 1967, είχε ζήσει εξόριστος για επτά χρόνια στην Τουρκία. http://www.enikos.gr/international/518252/to-syllypitirio-tilefonima-tou-erntogan-stin-oikogeneia-mitsotaki

 169. Νίκος Κ. said

  Ανάμεσα στις πολλές ικανότητες που είχε, ο Κ. Μητσοτάκης ήταν και εξαιρετικός ρήτορας. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε καταφέρει να πείσει πολύ κόσμο ότι προσπάθησε να «νοικοκυρέψει» την οικονομία αλλά δεν τον άφησαν. Τι κι αν τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν το αντίθετο; Για όλα έφταιγε ο Α, Παπανδρέου και καθόλου ο Μητσοτάκης. Αρκεί να δει κανείς το επόμενο διάγραμμα. (Να θυμίσω ότι ο Κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε-στην πραγματικότητα- από το 1989 έως τα τέλη του 1993.

 170. ΣΠ said

  Άλλο πάλι τούτο.
  Κρήτη: Έξαλλοι οι γονείς των μαθητών που έγραψαν έκθεση με θέμα το… Survivor

 171. odinmac said

  Να πούμε βέβαια ότι επί πρωθυπουργίας του, απελευθερώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος Μον ρεπό-παλαιόπολη, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά
  το 1924 όταν κηρύχτηκε έκπτωτη η δυναστεία των Γλυ… τέτοιων..

 172. Και ότι επί πρωθυπουργίας του έπεσε η γμένη «μπάρα» στα βουνά της Θράκης, που εμπόδιζε την μετακίνηση των Πομάκων

  http://valiacaldadog.blogspot.gr/2010/06/blog-post_5424.html

 173. κουτρούφι said

  Σχετικά με την ετυμολογία, κάπου είχα δει και την εκδοχή ότι δεν σχετίζεται με το Μήτσος από το Δημήτρης, αλλά από μια ιταλική λέξη amizzi ή κάτι τέτοιο. Δεδομένης της Βενετσιάνικης παρουσίας στην Κρήτη δεν ακούγεται παράλογο. Δεν ξέρω, όμως, αν στέκει μια τέτοια εκδοχή και αν υπάρχει πράγματι τέτοια ιταλογενής λέξη. (και γιατί να είναι Μητσο- και όχι Μιτσο-).
  Το Μήτσος, αλήθεια, από πότε εμφανίζεται; Είναι πανελλήνιο ή εντοπίζεται σε συγκεκριμένες κυρίως περιοχές;

 174. sarant said

  176 Δεν βρίσκω πιθανή αυτή την εξήγηση. Αλλά η ερώτηση για την εμφάνιση του «Μήτσος» έχει ψωμί.

  175 Γράφτηκε αρκετά αυτό, ότι επί πθ Μητσοτάκη έπεσε η μπάρα, αλλά είμαι σχεδον βέβαιος ότι αν και ήθελε δεν πρόλαβε. Η μπάρα έπεσε θαρρώ το 1995 με ΥΠΕΘΑ τον Αρσένη.

 175. Mπούφος said

  173 ΣΠ
  «χαζά έξυπνο» το βρήκα το θέμα για το σαρβάιβορ. Και μένα, αν ήμουν μια όμορφη μαθήτρια θα μου άρεσε να γράψω για τις «φέτες» του γκαμήλη,(κλίνεται ο γκαμήλης, του γκαμήλη κλπ) του Σπαλιάρα, χι χι και να με συνχωρείτε κιόλας αν παρεκτρέπομαι ηθικώς πάλι
  κ. Μαρτίνε.

 176. 177β τότε λάθος μου. 😳

 177. Παρακαλείται ο γηραιός γέρων λαθραναγνώστης να παύσει να βάζει φιτιλιές είς τον πλανητάρχην κον Δόναλδ

 178. cronopiusa said

 179. Γιάννης Ιατρού said

  169: Σκύλε, μόνο εκείνα τα περί «ταπεινού τόπου ταφής» να μην έλεγε … Γιατί σχετικά μ΄αυτό εγώ προσωπικά αισθάνομαι να με δουλεύει, Γνωστά είναι τα σχετικά στοιχεία!

 180. 182 Όχι, έβλεπα χτες το νεκροταφείο. Είναι πολύ ωραίο, ερημικό και περιποιημένο. Φυσικά, έχει μόνο έναν διθέσιο τάφο.

  Εντωμεταξύ, φήμες λένε ότι ανεκλήθη στην υπηρεσία ο παλιός κυβερνήτης κος Χάρος για να πιλοτάρει το C-130 που μεταφέρει τη σορό του εκλιπόντος στα πατρώα εδάφη.

 181. ΣΠ said

  178
  Το θλιβερό είναι ότι αυτός που έβαλε το θέμα της έκθεσης είναι βέβαιος ότι όλοι οι μαθητές παρακολουθούν Survivor.

 182. Μαρία said

  179
  Όχι και τόσο. Προηγήθηκε η διακομματική απόφαση το Γενάρη του ’90 επι Ζολώτα μετά το πογκρομάκι της Κομοτηνής, εξαγγέλθηκε επίσημα απο Μητσ. το Μάιο του ’91 με ομιλίες του σε Ξάνθη και Κομοτηνή αλλά δεν πρόκαμε και υπολοποιήθηκε απ’ τους επόμενους.

 183. 185 Τότε ήμανε φαντάρος στη Λέσβο και παίρνανε φαντάρους για να τους στείλουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜία. Υποθέτω το ίδιο θα έγινε με τα φαντάρια στα φυλάκια της μπάρας. Ήτανε καμιά δεκαριά τα φυλάκια, αν θυμάμαι.

 184. 175 – 177 Η μπάρα έπεσε το Μάρτη του 1996. Σ’ ένα ψάξιμο βρίσκω διάφορες χρονολογίες, αλλά από μνήμης ήταν τότε με τον Στεφανόπουλο να είναι στην τελετή. Εγώ ανέβηκα στην περιοχή το Σεπτέμβρη κι οι μπάρες υπήρχαν ακόμα στην άκρη του δρόμου κι οι σκοποί απλά κάθονταν και κοίταζαν από μακριά.

 185. nikiplos said

  63@ ΣηλισαΒ, θυμάμαι το 1992 με το Unfair τον Μητσοτάκ με τσιγάρο στο στόμα, που καθόλου ξεάγχωτο δεν μου θύμισε… Το πως φθάνει κανείς στα 99? Πρώτον γονίδια καλά, δεύτερον καλή ζωή (αν έχεις χρήματα περιουσία κι αξία δεν νομίζω να έχεις και σπουδαίο άγχος) και τρίτον (εξίσου σημαντικό) ψυχολογική αυτοεκτίμηση…

  Δεν θα κρίνω περιόδους που δεν τις έζησα αλλά τις διάβασα ως ρετροσπεκτίβες. Προσωπικά πιστεύω πως ο Μητσοτάκης θα ήταν πιο επιτυχημένος αν δεν ανταγωνιζόταν τον Αντρέα. Το μεγαλύτερο λάθος του κατά τη γνώμη μου δεν ήταν η Αποστασία του 1965- απάντηση στην ωμή προκλητική πράξη του ΓΠ να γλυτώσει τον υιόν του από το ζήτημα της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ. Ήταν το ειδικό δικαστήριο. Μια εποχή κρίνεται με βάση τα δεδομένα της κι όχι τη σημερινή γνώση και πραγματικότητα.

  Ο ΚΜ κυβέρνησε ως πρωθυπουργός τη χώρα σε δύσκολες πολιτικά περιόδους. Η πρώτη σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα με ανοικτές και όζουσες ακόμη τις πληγές της. Τη δεύτερη περίοδο σε μια ραγδαία και καταιγιστική αλλαγή του παγκόσμιου σκηνικού. Από τη μία υπήρξε η ιδεολογική επικράτηση του Νεοφιλελευθερισμού σε όλο το πολιτικό εύρος της παγκόσμιας πολιτικής. Στα πανεπιστήμια παντου στον κόσμο, από την Ανατολή έως τη Δύση δαιμονοποιούταν ο Κεϋνσιανισμός, ενώ οι Γιάπηδες κυριαρχούσαν παντού, από την αισθητική έως την comme il faut πολιτική εικόνα.

  Από την άλλη συνέβη η (δραματική) κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ. Κατέρρευσαν ως πύργος από τραπουλόχαρτα. Μια επανάσταση που δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα. Ένα ισχυρό άλλοτε στρατιωτικο-πολιτικό κατεστημένο που δεν είχε ίχνος λαϊκού ερείσματος. Δεν βγήκε ούτε άνθρωπος στους δρόμους να τους υπερασπιστεί κι οι ίδιοι έφυγαν σαν κλέφτες.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση τότε δεν δώριζε χρήματα, όπως μετά το 1995. Δίνονταν επιδοτήσεις και πακέτα Ντελόρ, αλλά στα 1992 τέθηκε οριστικά στον παγκόσμιο χάρτη ο οριστικός θάνατος κάθε φιλολαϊκής ή σοσιαλίζουσας πολιτικής μέσω της Ευρωπαϊκής Αναδιάρθρωσης και του Μάαστριχτ αλλά και της Γκατ. Κατά τη γνώμη μου, μετά και το 1992 (ουσιαστικά από το 1990) κάθε διατύπωση Αριστερής Πολιτικής που δεν περιείχε την προϋπόθεση της Επανάστασης και του Βίαιου Μετασχηματισμού, ήταν απλά μια Πολιτική Απάτη.

  Ο Μητσοτάκης ήρθε να κυβερνήσει λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον. Ποιός θα του δάνειζε να κάνει πολιτική τύπου ΠΑΣΟΚ? Η Γερμανία στα Βαλκάνια έριχνε στον καιάδα τους φυσικούς μας συμμάχους Σέρβους με τις Ευλογίες της Ρωσίας. Ξαφνικά η χώρα έπρεπε να ανοίξει τα σύνορα και να βρεθεί προ του Μακεδονικού ενός δύσκολου πραγματικά και δυσεπίλυτου προβλήματος. Ο Ρόλος της Τουρκίας γιγαντώθηκε μετά την Αλλαγή δόγματος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η Καταιγίδα της Ερήμου του Μπους πατρός ήταν στημμένη αλλά ενδεικτική του τι θα ακολουθούσε.

  Προσωπικά πιστεύω πως αν ο Μητσοτάκης δεν έκανε το ειδικό δικαστήριο, θα επανεκλεγόταν το 1993. Κανείς δεν ήταν αναμάρτητος στην εποχή του, ούτε και διεκδίκησε ποτέ ο ίδιος δάφνες του ηθικού. Έβλεπε την πολιτική σε βάθος χρόνου και ως τέχνη του εφικτού. Ίσως για αυτό το τελευταίο να υπήρξε συντηρητικότερος από όσο έπρεπε, όμως οφείλουμε τουλάχιστον να του αναγνωρίσουμε πως ποτέ δεν κρύφτηκε. Είπε με παρρησία την άποψή του και το 1965, και το 1990 και το 1992, και το 2004 με το σχέδιο ΑΝΑΝ, τότε που όλοι κρύβονταν μην τους πετύχουν πουθενά απροετοίμαστους οι Δημοσιοκάφροι.

  Τα ανωτέρω φυσικά χωρίς ίχνος πολιτικής συμφωνίας ή διαφωνίας μαζί του.

 186. 187 Ναι, ευχαριστώ για τη διόρθωση.

 187. Μαρία said

  Επι Μητσοτάκη κι η αντιμεταρρύθμιση στο γυμνάσιο. Επανήλθαν τα αρχαία απ’ το πρωτότυπο με άθλια μπαμπινιώτικα βιβλία σε βάρος της διδασκαλίας των αρχαίων απο μετάφραση. Θύμα του φιλελευθερισμού έπεσε και το βιβλίο της Ιστορίας της τρίτης γυμνασίου. Το βιβλίο του Κρεμμυδά θεωρήθηκε κουμμουνιστικό κι αντικαταστάθηκε απ’ το βιβλίο του Σφυρόερα.

 188. sarant said

  188 Μια φορά κυβέρνησε ως πρωθυπουργός, το 1990

  190 Και εδώ όμως τα σπέρματα είχαν μπει επί Τρίτση

 189. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Imelda May – Black Tears – Live

 190. ΚΩΣΤΑΣ said

  Να ευχηθώ για τον αείμνηστο εκλιπόντα Κώστα Μητσοτάκη καλό ταξίδι και ελαφρύ το κρητικό χώμα που θα τον σκεπάσει.

  Και μια επισήμανση: Μικρόψυχοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού, … κι εδώ μέσα.

 191. cronopiusa said

 192. gpoint said

  Επειδή κάθε τόσο έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία (λέγε με γιούρογκρουπ) όπου θα παρθει η ΟΡΙΣΤΙΚΗ απόφαση για το χρέος π.χ. ήταν για τις 22/5 πάει τώρα για 15/6 αλλά είναι σίγουρο πως μέχρι τότε θα βήξει ο Σόιμπλός, θα φυσήξει την μύτη της η Λανγγαρδδ ή θα βγάλει σπυράκια οο Ντασσενμπλάουμ ή ξερω γω πως τον λένε…

  προτείνω διαγωνισμό με θέμα τον προσδιορισμό της επόμενης «τελικής» ημερομηνία και δίνω πρώτος το προγνωστικό μου : 4/8 (για ιστορικούς λόγους που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή )

 193. Mάντις said

  Το C130 παρουσίαζε πρόβλημα για μισή ώρα πριν απογειωθεί.Το είπαν στις ειδήσεις του Αλφα.
  Ο Σκαι δεν είπε τίποτε σχετικά. Καταλαβαίνουμε το γιατί οι μεν είπαν, οι δε δεν είπαν.
  Ναι. Αυτά περί σεμνού τάφου καλύτερα να μην τα σχολίαζε ο Κούλης. Προκαλεί τη νοημοσύνη μας.
  Πάντως ως υπερθετικό πρόσημο του ΚΜ μοιάζει το ότι χάρη στη δική του επιρροή, λένε, δεν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη.
  Μακάρι και οι Ελλαδίτες-Πελοποννήσιοι να έδειχναν την ίδια ευφυία.

 194. Γς said

  170:

  Σ ευχαριστώ

  Και είδα τον Ανακτα μετά της Ανάσσης Αννας-Μαρίας να προσέρχεται στην κηδεία κούτσα-κούτσα υποβασταζόμενος.

  Και ένιωσα βασιλικά …

 195. dryhammer said

  197. Εκείνοι οι υποβαστάζοντες παπάδες ποιοί είναι;

 196. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Φίλος διαφημιστής έλεγε ότι παιδεύονταν πάντα με τις φωτογραφίες του Μητσότ. Ό,τι φωτισμό, μακιγιάζ, γωνία λήψης και να κάνανε δεν του έφευγε το δρακουλέ. Δεν είχε καθόλου φωταγένεια. Αντίθετα με τον Αντρέα που τον «ήθελε» ο φακός.

  Ανατολικά συμπτύσσουμε το επίθετο με τ΄όνομα,τονίζοντας το όνομα:λέμε Παπαδογιώργη, το Γιώργο τον Παπαδάκη και Πατερογιάννη τον Πατεράκη Γιάννη αλλά ο Χανιώτης ξάδερφος τονίζει στο επίθετο και τούς λέει Παπαδόγιωργη και Πατερόγιαννη.
  Θα λέγαμε Μητσοτοκωστή τον Μητσοτάκη κατά τον Τσαγκαροκωστή (τον Τσαγκαράκη Κ.)

 197. Πάντως, ο σχωρεμένος είχε γούστο. Σε ό,τι αφορά το μάρμαρο, τουλάχιστον.

  http://www.news.gr/ellada/article/527882/dipla-stin-agapimeni-syzygo-tou-tha-tafi-o-konstantinos-mitsotakis.html

 198. Γς said

  Διαβάζει ο Ευκλείδης Πσαρά;

  Τσακαλώτος: Νιώθω σαν να προετοιμάζω ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς να ξέρω το τέρμα

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/tsakalwtos-niwthw-san-proponhths-poy-den-kserei-poy-einai-to-terma.4699240.html

 199. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  @ 134

  «…..Αυτά, βέβαια, για να τα καταλαβαίνεις, πρέπει να κατάγεσαι από φτωχή αγροτική οικογένεια, και να βλέπεις την καταπληκτική μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο. Όταν η οικογένειά σου έκανε ….λογοτεχνία για βιοπορισμό, τον καιρό που οι άλλοι σπρώχνανε τα αλέτρια με τα χέρια απ’το πρωί ως το βράδυ, ε ίσως και να μην μπορείς να τα νιώσεις. Ο παππούς μου ξύπναγε 3 το πρωί κι έλεγε της γιαγιάς μου «ξημέρωσε, σήκω» για να πάνε για καπνό κι άλλος πέρναγε τον καιρό του με τα ….Έπη των Αριμασπών.»

  Εδω ανοιγεται διαπλατα μια πολυ μεγαλη συζητηση. Την ανοιγω :

  1.Δεν γνωρίζω άλλη χώρα, με τόσα αριστερά αφεντικά( επιχειρημτιες,ελευθερους επαγγελματιες, …) και τόσους δεξιούς εργαζόμενους. Η αιτία ίσως πρέπει να αναζητηθεί στους απογόνους των Βενιζελικών αστών, στην ευρύτατη συμμετοχή όλων των τάξεων στο ΕΑΜ, στην ταύτιση -από τις σκληρές δεξιές κυβερνήσεις μετά το 1944- εαμιτών και κομμουνιστών, στην ‘’δήλωση’’ που έπρεπε να υπογραφεί από τους μετανοήσαντες για να ενταχθούν στους κόλπους του μετεμφυλιακού κράτους (και που πολλές φορές δεν υπογράφθηκε για λόγους αξιοπρέπειας-εγωισμού) και στην εσωτερική μετανάστευση στις μεγάλες πόλεις που άμβλυνε το καθημερινό άγχος των διωκώμενων από την τοπική εκδικητικότητα των νικητών. Επομένως, αφού στο ΕΑΜ συμμετείχε -σε μεγάλο ποσοστό- το πιο ανήσυχο τμήμα του λαού, το οποίο , στη συνέχεια, δεν μπορούσε λόγω ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ να διορισθεί στο Δημόσιο, είναι ευνόητο γιατί, ήδη από την δεκαετία του ’60, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων κ.λ.π. επιχειρηματιών έχει προοδευτική-αριστερή προέλευση και αποτελεί σημαντικό ποσοστό της μεσαίας τάξης.

  Ετσι εξηγειται η δημιουργια (και το αντιστοιχο προβλημα) της Ευπορης Μεσηλικης Αριστερας (ΕΜΑ), που εχει αρχισει να σχηματιζεται ηδη απο το τελος του ’50 και εχει ωφεληθει πολυ οικονομικα, με διαφορους τροπους, τα τελευταια 40 ετη. Και ειναι προφανες οτι τα συμφεροντα της ΕΜΑ δεν ταυτιζονται με τα συμφεροντα του κατω 80% του ελληνικου λαου και της αριστερας (αν σημαινει κατι πλεον η λεξη αυτη) .

  2. Πολιτισμός παράγεται σε πόλεις. Όμως :
  α. Αρκετοί πρόσφυγες (μικρασιατες) και Ποντιοι ειχαν προβλημα με την Ελληνικη γλωσσα (1915-1922)
  β. Το 1928 οι αναλφάβητοι αποτελούσαν το 40% του συνόλου των κατοίκων της χώρας οκτώ ετών και άνω, ενώ το 1957, το ποσοστό αναλφαβητισμού στην Ελλάδα ανερχόταν σε 25%!!!”
  […]
  Το 1973 οι συμφοιτητες μου απο την επαρχια (70%) , ομιλουσαν 40 ντοπιολαλιες, οι αρρενες ειχαν κακη σχεση με την ληψη λουτρου (δι’ αυτο αποκαλουνταν «τυρια και βουτυρα»), ζουσαν ανα 2 σε υπογεια η στην Εστια, μερικοι δουλευαν (απο πολυμελεις οικογενειες),….

  Οι ανθρωποι βεβαιως τελειωσαν το ΕΜΠ, πολλοι προκοψαν, μερικοι εγιναν και πολυ καλοι μονον στο αντικειμενο της δουλειας τους που θα τους οδηγουσε στην οικονομικη επιτυχια και στην εκπληρωση των ονειρων τους που επ’ ουδενι δεν θεραπευουν τα πολλα παιδικα ψυχικα τραυματα (εργασια στα χωραφια ή στις στανες απο τα 6 , οικονομικη ανεχεια, ζηλεια προς τα παιδια ευπορων που ετρωγαν λ.χ. τα κερασια μολις εβγαιναν, ενω αυτοι τον Αυγουστο καρπουζι οταν η τιμη του ηταν η ελαχιστη, κ.ο.κ.)

  Δηλ. μπορει να ειναι καλοι στο 1 (επαγγελμα) αλλα στα αλλα 9 που απαιτουνται απο την ζωη ειναι μετριοι η κακοι. Λ.χ. ενας συμφοιτητης μου ποντιακης καταγωγης λεει οτι ξερει μονον τα τραγουδια του Καζαντζιδη και του απαντω οτι ξερω πολλα αλλα αλλα….και του Καζαντζιδη !

  Οι διαρκεις ανεπαρκειες/ελλειψειςστα στα αλλα 9 που απαιτουνται απο την ζωη αποτελουν μερικη αναπηρια.

  Στην ζωη απαιτουνται πολλα πραγματα , εκτος απο τις τυπικες σπουδες και στη συνεχεια στην στοχοπροσηλωση να καταστεις μηχανη παραγωγης χρηματος, οπως καλλιεργεια, κουλτουρα (κινηματογραφος, μουσικη, λογοτεχνια, θεατρο,..), αυτοβελτιωση, κοινωνικοτητα, ερωτικες αναζητησεις (μην ξεχνατε οτι υπηρξαμε μια δεκαετια ενεργοι προ της εποχης του AIDS το 1984) ….
  Ως γεννηθεις εν Αθηναις θα ελεγα οτι στην πλειονοτητα μας ειμαστε ολιγον ως πολυ ονειροπολοι, με πολυ ποικιλα ενδιαφεροντα, ασχετως αν ειμαστε παιδια μικροαστων ή μεσοαστων.

  Ο αστος – προστατευμενος απο τις καιρικες συνθηκες, με σταθερη ζωη και εργασια – εχει μαθει να σχεδιαζει μακροπροθεσμα. Αντιθετα ο επαρχιωτης υποκειμενος στις καιρικες συνθηκες και στις ασθενειες,(φυλοξηρα, μελιταιος,….) την εκμεταλλευση των εμπορων,…τα θελει «εδω και τωρα». Οποτε γι αυτον το μη αμεσως χρησιμο (καποια απο τα 9* οπως η κουλτουρα) αχρηστον.
  *9 κατα συμβαση μπορει να ειναι 7 ή 12.

  […]

  Οσον αφορα το τραυμα ή μαλλον τα παιδικα ψυχικα τραυματα ουτε μπορουσα να διανοηθω ποτε, διοτι οι επαρχιωτες ειναι κλειστοι, περικλειστοι και αυτα τα λιγα απο λιγους τα εμαθα προσφατως.
  Την σκληρη παιδικη εργασια στο χωραφι ή την στανη της οικογενειας, τον «παιδονομο» στις επαρχιακες πολεις να γυρνα στους κινηματογραφους και τις καφετεριες για να βρει μαθητες του 6-ταξιου Γυμνασιου και να αποβληθουν (1967-1973), το κουρεμα γουλι, και αλλα πολλα….

  Γι’ αυτο το 1980 παρατησαν το παπι και πηραν FIAT 127(οι sportsmen), αρκετοι διοριστηκαν στο δημοσιο και αρχισαν να παιρνουν μιζες, μετα πηραν καλυτερο ΕΙΧ για να πουν στο χωριο «πετ΄χε ου Μητσους» , αγορασαν η πηραν προικα σπιτι, μετα το 2000 ηθελαν ολο και μεγαλυτερο σπιτι με κηπο,…., μερικοι εχουν κοκκινα δανεια ή εξυπηρετουν τοκοχρεωλυσια 2000/μηνα.

  ΥΓ Οι σφοδρες και αδικες επιθεσεις που δεχομαι συχνα, ενδυναμωνουν την πεποιθηση μου περι βαθεων τραυματων που μεγενθυνονται σε μεγαλυτερες ηλικιες, ενω -φυσιολογικα- τα παθη , τα μιση και τα τραυματα ξεθωριαζουν προϊοντος του χρονου.

  Να προσθεσω -εν κατακλειδι- οτι αρκετα απο τα κ@λοπαιδα του Κολεγίου, μερικα απο, τα παλιοκοριτσα της Αρσακειου, πολλα απο , τα παιδια του Μωραϊτη, της Γερμανικης,….., Κωστεα Γειονα (για μικροτερες ηλικιες) μαζι με πολλους αποφασισμενους να «πετυχουν» εσωτερικους μεταναστες, εφθασαν την χωρα εδω που ειμαστε. Και -δυστυχως- συνεχιζουν. Με περισσο θρασος και απληστια..

 200. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  202 Γραμμενο προ 5 ετων αλλα -πιστευω- προσθετει στην συζητηση.

  Εχει αποσιωπηθει η απορριφθει η ψυχολογικη/ ψυχιατρικη και κοινωνιολογικη προσεγγιση της συμπεριφορας των πολιτικων και ειδικα των πασοκων* επαρχιωτων (παιδικο τραυμα στην ελληνικη επαρχια και εφηβικο τραυμα ως φοιτητες στην Αθηνα, Θεσαλονικη , Πατρα**,…)

  *σημερα και συριζεων
  ** στην εποχη μου υπηρχαν 3 πολυτεχνεια

  Υπαρχει πραγματι πολυς χωρος, απο την ωμοτητα και την διαυγεια των ιδιοτελων στοχων των απογονων αγροτοκτηνοτροφων του ΠΑΣΟΚ εως τις σχοινοτενεις αναλυσεις της κρυπτο-εξουσιαστικης αριστερας,στον οποιο χωρουν αθηναιοι πασοκοι πρωτης γενιας (και απο αλλες μεγαλες πολεις) με καλες σπουδες (πολλοι και με μεταπτυχιακα στο εξωτερικο) που ηδη εχουν πολιτευθει και ενδεχεται να αποτελουν το μελλον της σοσιαλδημοκρατιας στην ελλαδα, καθως θα αποχωρει σταδιακα το παλαιο πολιτικο προσωπικο.

  Τωρα τι γινεται με την «αριστερα της επετηριδας», αυτο αποτελει σημαντικο προβλημα (λαμπρακηδες, αγωνιστες του 114, σταλινικοι του ΚΚΕ που ανενηψαν (;) μετα το 1989), αλλα ευτυχως δεν ειναι δικο μου.

  Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουμε κάποτε να γεφυρώσουμε το χάσμα των δύο χώρων;

  Αν το 1973 ως επαρχιωτης φοιτητης εμενες σε υπογειο, ετρωγες το αθλιο φαγητο της λεσχης, εβλεπες τα φωτα της πολης και ζαλιζοσουν, γραφοσουν σε καποια παραταξη για να γλυτωσεις απο την μοναξια, και ζηλευες τα αριστερα κολοπαιδα με το μονγκομερυ, τις 2 ξενες γλωσσες, την κοινωνικη ανεση, ε δεν θελει και πολυ να κανεις οτι περνα απο το χερι σου να ανεβεις στον 1ο οροφο και μετα στα … ρετιρε ακομη και στο Π.Ψυχικο.

  Ομως … παρα την αλλαζονια και την εξουσιομανια σας ως «φυτευτο στελεχος», το τραυμα της παιδικης ηλικιας παραμενει…

  Ας αναμενουμε λοιπον μια ομογενοποιηση παιδικων ηλικιων στους επιγονους μας, καπου το 2025 εως 2030. Στην χωρα, πολλα θα ‘χουν αλλαξει ως τοτε ***: Θα εχει δημιουργηθει παραγωγικη βαση με εξαγωγες. Θα εχει βελτιωθει η α-βαθμια και β-θμια εκπαιδευση, αρα και οι ανωτερες και ανωτατες σπουδες. Θα εχει καταπολεμηθει σημαντικα ο νεποτισμος, η μετριοκρατια, η γκομενοκρατια, …

  ***ακομη και σημερα ειμαι αρκετα ως πολυ ονειροπολος

  Θα εχουν επιστρεψει πλεον αρκετοι επιστημονες του μεταναστευτικου κυματος του 2010-2015. Θα εχουμε συνταγματικα κατοχυρωσει απλη αναλογικη που θα οδηγει σε συμμαχικες κυβερνησεις (τοτε θα ειναι εφικτο κατι τετοιο)….

  Θαχω την ευκαιρια, οντας 10 εως 15 ετη στην συνταξη να δω μια καλλίτερη ελλαδα κυβερνημενη απο τα παιδια μας.

  Πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου.

 201. ΚΩΣΤΑΣ said

  202

  Αφώτιστε, εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ μέσα στις λάσπες φύτρωσα και μου πουλάνε αριστεροσύνη και ουμανισμό κλέφτες, απατεώνες, με βίλλες, εξοχικά, 4χ4 κλπ.

  Αν ο Αναλέτριος δεν έκανε προσωπική επίθεση (την οποία καταδικάζω) εναντίον του αείμνηστου πατέρα του Νικοκύρη, θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί του.

  Για όλους η μνήμη να είναι σεβαστή, ειδικά όταν κείτονται μπροστά μας νεκροί και δεν έχουν ακόμα ταφεί. Η κριτική για τα πεπραγμένα τους είναι άλλο πράγμα και για μένα είναι πάντα θεμιτή.

 202. Γς said

  Ωραία κηδεία.

  Να’ χε και λίγο Μιμή όμως…

 203. Κάτσε φρόνιμος, ρε γαμίκουλα κι εσύ.

 204. Γς said

  Δεν θέλω ου!

  Χιούχα για Καμμένο και Τσίπρα στην κηδεία

 205. nestanaios said

  176. Κουτρούφι said.
  Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η αδυναμία προφοράς του «ρ» από πολλούς ανθρώπους επέφερε το «Μήτσος».
  Μήτρος είναι το σωστό από την γενική «μητρός».

 206. Γς said

  κάνε μας τη χάρη
  δεν σου μίλησα

 207. 209
  Κι όταν αμολά κανείς πορδές δεν μου τις απευθύνει προσωπικά αλλά δεν παύουν να με ενοχλούν.
  Αποφάσισε πώς θα διεκδικείς την προσοχή:
  1. Με τις κλάψες για την υγεία σου και τις μακαρίτισες
  2. Με τα κοκορέματά σου.
  Διάλεξε τον έναν και ακολούθησε τον, σε εκλιπαρώ. Αλλιώς γίνεσαι ανυπόφορος.

 208. Γς said

  Και να μπορούσα [να ήθελα] να δημοσιοποιήσω τα σχόλια στο μπλοκ μου, επί παντός αισχρού και πρόστυχου [του αιδοίου της μάνας μου συμπεριλαμβανομένου] από αυτόν που αφήνει και τα φίνγκερπρίντ του ασύστολα.

  Κάνε μας τη χάρη!

 209. gpoint said

  # 208

  έτσι έγινε κι ο Πέτρος Πέτσος ;

 210. 211 Βλέποντας τη σαφήνεια του μυνήματός σου κι αντιλαμβανόμενος την ναρκισιστική σου διαταραχή, σιωπώ και σου εύχομαι καλή υγεία και καλά μυαλά.

 211. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 212. cronopiusa said

  Οι αντιδράσεις ακύρωσαν το σχολικό Survivor στην Πάτρα

 213. Γς said

  Ειλικρινά σε λυπάμαι.

  Εχεις πρόβλημα.

  Ασχολήσου μ αυτό.

  Κι άσε με εμένα

 214. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 215. sarant said

  202-203 Με προσβάλλει να ανοίγεις «μεγάλη συζήτηση» με αφορμή μια προσωπική επίθεση. Μπορεί να έχεις έφεση (με την καλή έννοια) ή΄κόλλημα (με την κακή έννοια) σε κάποια θέματα, αλλά θα μπορούσες να περιμένεις να βρεθεί άλλη ευκαιρία. Λυπάμαι πολύ για την έλλειψη τακτ, το μόνο που μπορω να κάνω είναι να αγνοώ στο εξής τα ποστ σου.

 216. Γς said

  214:

  Πολύ καλό!

 217. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  188 – Ποτέ δεν δώριζε η Ε.Ε χρήματα στις νότιες χώρες.
  Το 92 υπογράφτηκε από τον Κλίντον η συμφωνία που επέτρεπε στις εμπορικές τράπεζες να λειτουργούν σαν επενδυτικές με τα λεφτά των καταθετών τους, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, από τότε είχε προδιαγραφεί αυτό που ζούμε χρηματιστηριακά και πολιτικά.

 218. Γιάννης Ιατρού said

  200: Σκύλε
  ακόμα και το πάρκινγκ σκέφτηκε (κάπου 6-7 στρέμματα, αν θυμάμαι καλά, του δωρίσανε εκεί), να μην τα παραβλέπουμε αυτά, πάντα το ξέραμε πως έβλεπε μακρυά ο συγχωρεμένος. Εμένα δεν με νοιάζει κι ούτε μου πέφτει λόγος, εφόσον έχει κανείς την σχετική ευχέρεια, να διαμορφώσει την τελευταία του κατοικία όπως την θέλει. Αλλά να την αποτιμούμε σωστά!

 219. Γς said

  Εφυγε πλήρης ημερών ο εκλιπών.

  Και το σπουδαιότερο:

  Πρόλαβε να με γνωρίσει!

  199τόσο.

  Μια φίλη μου κονόμησε μια πρόσκληση για το μέγαρο και βάλαμε τα καλά μας και πήγαμε.

  Η πρόσκληση όμως ήταν για ένα άτομο και δεν το ξέραμε και δεν είχαμε μία παρά τα καλά ρούχα, που φορούσαμε

  Και μας λυπήθηκαν. Μια κυρία στο ταμείο πλήρωσε τη διαφορά. Ηταν απ το Ιδρυμα της Τζενης Καρέζη μας είπε.
  Τόσο ξεφτίλα.

  Ντάξει. Τι έγινε; Πήραμε ύφος και μπήκαμε.

  Κάπου σε κάτι μπροστινές θέσεις ήτανε. Και όπως μπαίναμε στη σειρά μας νά’ σου ο Μητσοτάκης!

  Λόγω τιμής. Μπροστά μας.

  Με κοίταξε.

  -Κύριε πρόεδρε. Ψέλλισα

  Και δίπλα του η Μαρίκα.

  -Κυρία μου!

  Σίγουρα θα το είχε παράπονο. Που δεν με ξαναείδε

 220. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  221. Πώς λέμε, φεύγει και τί παίρνει κανείς; μόνο δυο (χιλιο)μετρα γης 😦

 221. Γς said

  Και δεν ξέω πόσα βαφτιστήρια είχε

 222. Μαρία said

  221
  Κι ο δωρητής, βλ. και εμπάργκο στην Ακατονόμαστη, αυτοκτόνησε πέρσι.

 223. Γς said

  Και το βράδυ το Σκάι έχει Σαρβάιβορ και μετά Μητσοτάκη. Εκ βαθέων στον Παπαχελά.

  Εγώ πάντως ούτε σαρβάιβορ βλέπω.

 224. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  221 «Τα έργα προχώρησαν, η διαμόρφωση των βράχων προχώρησε, αλλά δεν επαρκούσε ο χώρος. Ετσι παρακάλεσα τον φίλο μου, τον κ. ΚυριάκοΜαμιδάκη, και αγόρασε μια έκταση 6 στρεμμάτων και τη χάρισε, για να υπάρξει έτσι και χώρος πάρκινγκ. Εχουμε ετοιμάσει τα πάντα, ακόμα και για τα μάρμαρα τα πεντελίσια φροντίζω τώρα να υπάρχουν»
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=316308

 225. sarant said

  221-225 Δωρισμένη ήταν η έκταση;

 226. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  210 – Ρε Σκύλε, αφού σε χαλάει γιατί τον διαβάζεις; Ειλικρινά δεν μπορώ να σας κατανοήσω αρκετούς εδώ μέσα, όχι μόνο με τον Γς αλλά και με άλλους, σας είναι τόσο δύσκολο να προσπεράσετε τα σχόλια όσων σας ενοχλούν ή για χ λόγους αντιπαθείτε;

 227. cronopiusa said

 228. Παναγιώτης Κ. said

  @196. Διάβασα για την παρέμβαση Μητσοτάκη και το πως αποφεύχθηκε ο Εμφύλιος στην Κρήτη. Το επιχείρημά του προς τον Πορφυρογένη του ΚΚΕ ήταν ότι λόγω του χαρακτηριστικού της βεντέτας που επικρατεί στην Κρήτη η Κρήτη τελικά θα έμενε χωρίς…κρητικούς.
  Η πληροφορία πάντως αυτή έχει ιστορικό ενδιαφέρον και κυρίως ως προς την ερμηνεία των γεγονότων του Ελληνικού Εμφύλιου.
  Ο Μητσοτάκης από αυτό και μόνο το γεγονός παίρνει πολλούς πολιτικούς πόντους!

 229. Μαρία said

  228
  Ναι για.

 230. Γς said

  Ρε εν Βίλχελμ Ράιχ αδελφέ Λάμπρο, δεν μας χέζεις λέω εγώ;

 231. gpoint said

  Η αποστολή του Καλογερόπουλου – συμπλήρωμα στην δουλειά του Θάνου που φρόντισε για την αποδυνάμωση- εξετελέσθη επιτυχώς. Ελπίζω για του χρόνου να έχουν γίνει εκλογές στην Επο και να δούμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ διαιτησίες. Χρειάσθηκαν βέβαια τα γνωστά συστατικά το γνωστό δοκάρι του ΠΑΟΚ και η…βαζελίνη( δυο φορές πάτησε περιοχή στο β’ ημίχρονο -δυο γκολ ας όψεται ο Μπρκιτς) και τα κατορθώματα του διαιτητή που το κτύπημα εκτός φάσεως του Κουρμπέλη έγινε…κίτρινη,η δεύτερη μαρς κίτρινη του Βιγιαφάνες έγινε γαργάρα-ούτε φάουλ, φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ μόνο όταν έβγαινε αίμα,σε κάθε στημένη υπέρ του ΠΑΟΚ υπήρχε επιθετικό φάουλ, στην ισοφάριση του ΠΑΟ στο κόρνερ βρέθηκαν 3 παίκτες του ΠΑΟΚ κάτω αλλά επιθετικό δεν είδε και θυμηθείτε με η φάση δεν θα παίξει όπως το κάλπικο γκολ του τελικού στις τηλεοράσεις. Αυτά για πληροφόρηση σε όσους δεν έχουν δει το ματς, όταν ο ΠΑΟ έβαλε τρίτο γκολ δεν είχε νόημα για τον ΠΑΟΚ αφού η ΑΕΚ είχε ήδη κερδίσει, η ισοπαλία δεν του έκανε. Μόνο ο καραγκιόζης διάδοχος του Αλέφαντου -που είχε δηλώσει ικανοποιημένος από τον ορισμό του Καλογερόπουλου περηφανευότανε για το κήρυγμα που έκανε στους παίκτες του και τους έκανε…θηρία

 232. Γιάννης Ιατρού said

  228: Όχι όλη Νίκο.
  Το θέμα είναι λίγο πιό σύνθετο. Υπήρχε ένα εκκλησάκι, μετά και κάποια έκταση (νομίζω 1-2 στρέμματα ;;) γύρω απ΄αυτό και έγιναν και κάποιες «διαμορφώσεις» σ΄αυτά. Αλλά δεν έφταναν για να υπάρχει και χώρος για πάρκιγκ! Ε, αυτός ο δωρητής των 6 στρεμμάτων πρέπει να είχε πολύ συγκινηθεί από την αδυναμία της οικογένειας να αγοράσει η ίδια αυτήν την έκταση που έλειπε, την αγόρασε λοιπόν αυτός και την δώρισε.

  Αλλά ξαναλέω, εμένα με ενόχλησε η χαμηλή αποτίμηση του υιού, κατά τα άλλα έγραψα στο 221 πως σκέφτομαι επ΄αυτού!

 233. cronopiusa said

  231

  ξαναδείτε το σχόλιο 44 του spiral architect Όταν ο Μητσοτάκης συνέλαβε την Γκεστάπο!

 234. sarant said

  235 Οκ!

 235. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 236. Γς said

  223:

  >φεύγει και τί παίρνει κανείς; μόνο δυο (χιλιο)μετρα γης

  2 μέτρα η δικιά μου.

 237. gpoint said

  Μόλις τώρα ο Σαββίδης λέει πως η καριέρα του Καλογερόπουλου τελείωσε και πλαγίως υπονοεί πως υποκίνειται τον Μαρινάκη που ξέρει πως με την ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα για το τσουλου δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει, οπότε μπορεί να επενδύσει για να πάρει όλο το πακέττο. Είπε επίσης το γνωστό πως απεδείχθη ποιός είναι ο χαλίφης.

  Είναι αλήθεια πως η διαιτησία έσπρωξε απροκάλυπτα τον βάζελο και προφανώς τους είχε ενημερώσει ο Ουζουνίδης βαράτε και μη φοβόσαστε και φυσικά ο ΠΑΟ και να έχανε πάλι τρίτος θα ερχότανε οπότε είτε υπήρξε πριμ από «κάποιον» είτε… βιταμίνες

  Τωρα πάντως λέει χοντρα πράγματα για απειλές σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που φοβότουσαν και δεν θέλανε να παίξουν και στις γυναίκες της οικογένειάς του που τους απαγόρεψε να έρχονται Ελλάδα και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα γιατί αναλάβει ο ίδιος δεν θα αρέσει σε πολλούς

 238. Πάνος με πεζά said

  Γκρικ φούτμπολ, πιο στημένο πεθαίνεις…
  Η ΑΕΚ μέγα φαβορί της πρωτιάς, μετά από το διπλό της Τούμπας στην έναρξη των play-off, έφτασε να είναι μέγα φαβορί για τελευταία, και, ω του θαύματος, στην τελευταία στροφή, με την επόμενη δόση γραμματίου, κόβει πρώτη το νήμα, με εκκρεμείς αποφάσεις επεισοδίων που ξαφνικά δε βγήκαν εδώ και 26 μέρες, και βγήκαν άλλες για πιο πρόσφατα επεισόδια…
  Ε τώρα, που τέλειωσαν τα παιχνίδια, θα αφαιρεθούν οι ίδιοι βαθμοί από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για να θολώσουμε τα νερά, κι από δω παν κι οι άλλοι…

 239. cronopiusa said

  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που δεν πεθαίνουν νωρίς»

  Η «Αυτοκρατορία» -Μητσοτάκη- αντεπιτίθεται

  ΝΔκρατες με τέως Βασιλιάς Vs ΝΔκράτες με τον εκλεγμένο Έλληνα Πρωθυπουργό

 240. Πάνος με πεζά said

  G, μην ψάχνεις δικαιολογίες…Μας το δώσατε το παιχνίδι, τώρα γιατί μας το δώσατε, γιατί τα βρήκαμε με το Κύπελλο… Γιατί ένας φουλ ΠΑΟΚ που έχει απέναντί του τους…περιπτεράδες που μάζεψε ο Παναθηναϊκός έξω από τη λεωφόρο για να κλείσει δεκαεξάδα, μου είναι αδιανόητο να χάνει σε παιχνίδι ισοδύναμο με ολόκληρη χρονιά…
  Όπως είχα γράψει και παλιότερα, ο ΠΑΟΚ ήθελε καλοκαιρινή ησυχία, για να προετοιμαστεί για πρωτάθλημα…

 241. gpoint said

  # 243

  Στο φουλ ΠΑΟΚκάνεις λάθος, ο ΠΑΟ είχε τα δυο σέντερμπακ του κι ο ΠΑΟΚ κανένα ή μισό αν θέλεις και δεν είχε τερματοφύλακα,εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζει τον πιτσιρικά Σιαπάνη αλλά δεν έχει συημασία, δεν ψάχνω δικαιολογίες όπως νομίζεις. Απλώς όταν βλέπεις διαιτησίες σαν του Καλογερόπουλου ή του Θάνου αγανακτείς. Δεν είναι μια καθοριστική φάση,αλλά ο τρόπος που σφυρίζουν που τους λες «ταμένους» που λέει και το ραμολιμέντο. Ο Θάνος από φόβο στα 6 λεπτά της καθυστέρησης επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο 30 δευτερόλεπτα και με σημαδεμένες κάρτες στέρησε 3 παίκτες από ΠΑΟΚ. Σαφώς και ήταν χειρότερος από την ΑΕΚ , Σήμερα δεν ήταν χειρότερος από τον ΠΑΟ, ήταν ένας συνδυασμός της (γνωστής) κωλοφαρδίας του-πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο πέρασε την σέντρα κέρδισε ένα κόρνερ, έκανε δυο καθαρά επιθετικά φάουλ κι έβαλε γκολ- και τελικά είχε 3 σουτ στην εστία 3 γκολ. Σαφώς και φταίει η αποδεκατισμένη άμυνα του ΠΑΟΚ πέρα από τα φάουλ αλλά πιο σημαντικό είναι η μέχρι τότε συμπεριφορά του διαιτητού που τους χάρισε δυο κόκκινες κάρτες και ήταν σαν να τους έλεγε»προσπαθήστε, εγώ είμαι εδώ».
  Γεγονός είναι επίσης πως διαχρονικά ο ΟΣΦΠ δεν θέλει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του τσουλου μήπως ρίξει χοντρα ο Σαββίδης, τους άλλους δεν τους φοβάται και λόγω θέσεων στην βαθμολογία της Ουέφα και αδυναμίας στο μπάτζετ.
  Λογικά πάντως ΑΕΚ και ΠΑΟ θέλανε το εισιτήριο μήπως κοιμηθεί ο Θεός και καλά κάνουν

 242. Πάνος με πεζά said

  Αυτή την ώρα στον ΣΚΑΪ ξεκινάει μετάδοση συνέντευξης του Κ.Μητσοτάκη που είχε αφήσει παραγγελία να μεταδοθεί μόνο μετά θάνατον…

 243. Γς said

  Σκάι τώρα

  Παλαιοκρασάς:

  -Το έκανε με έναν τρόπο, χωρίς να μας προσβάλει καθόλου.

  [μπηχτή για τις Παναγίες και τα καντήλια του άλλου]

 244. spiral architect 🇰🇵 said

  To ξέπλυμα που έφαγε «η σωρός» του Μ. (κατά τον άριστο της Ελληνικής Αγωγής στο τουίτερ) από τα μίντια ήταν άνω ποταμών. Μόνο θεό δεν τον έκαναν. Σε δυο μέρες ξεχάστηκε όλη η βρώμικη μεταπολεμική του ιστορία και πολιτική καριέρα κάνοντας μας να νιώθουμε ενοχές που δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμά του.

  Εδώ και καιρό έχουμε μάθει να συνηθίζουμε στα όλο και χειρότερα, στα επικήδεια του Μ. θα κολλήσουμε;

 245. spiral architect 🇰🇵 said

  η «σωρός» που λέγαμε.

 246. spiral architect 🇰🇵 said

  Έκανε και ζεστούλα χτες.
  (περισσότερες φωτό δρόμου από την τελετή εδώ)

 247. gpoint said

  Οποιος έχει ελάχιστο μυαλό κατάλαβε χθες πως ο Τουήτης είναι γιουσουφάκι του χοντρού. Γιατί το διακύβευμα για τον ΟΣΦΠ δεν ήταν ποιός θα βγεί αλλά να μην βγει ο ΠΑΟΚ για να μην έχει ανταγωνισμό ο ΟΣΦΠ. Γι αυτό οι διατησίες του Κομίνη μέχρι να διακόψει το παιχνίδι, του Θάνου και του Καλογερόπουλου εχθές που σφύριζε προκλητικά πριν δημιουργηθή καν φάση. Τα γκολ του ΠΑΟΚ του ξέφυγαν, του Μπίσεσβαρ γιατί ήταν σουτ από 30+ μέτρα και το άλλο από αβίαστο λάθος γύρισμα στον τερμαφύλακα οπότε ούτε φάουλ ούτε οφφσάιντ χωρούσε.
  Καταγγέλλει ο Σαββίδης ψυχολογική βία και απειλές για την σωματική ακεραιότητα της οικογένειας του αδερφού του Ιβιτς που σχετίζεται με τον ΟΣΦΠ και πετάγεται σαν πορδή ο Τουήτης να πεί πως » Τώρα, έχουμε έναν καινούργιο μεγάλο κίνδυνο, ο οποίος είναι ξενόφερτος, ο οποίος φέρνει ήθη και τρόπους λειτουργίας που δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια» λες και ζει στο Μαλακιστάν και δεν ξέρει ποιοί κάψανε φούρνους και αυτοκίνητα και ποιοί δείρανε διαιτητές όπως τον Ζωγράφο.
  Είπε κι άλλα ωραία, πως ο ΠΑΟΚ έκλεψε το κύπελλο και βαθμούς στο πρωτάθλημα (μάλλον το-3 που ξεκίνησε θα ενοούσε) και πως θέλει να φιάξει κόμμα (αυτό η ΝουΔού θα του το ψιθύρισε) και ως συνήθως μόλις φορεθούν τα ευρωπαϊκά κουστούμια θα ξαναδεί την πραγματική ισχύ των ομάδων.
  Σταλεγάκιας από καιρό…

 248. gpoint said

  Επίσης με τον Μολέδο είναι φως φανάρι πως η διαφωνία του ήταν που δεν ήθελε να πιει πορτοκαλάδα πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ όπου οι ψόφιοι όλοι την χρονιά σαν τον Κλωναρίδη κάνανε κούρσες στο 90 φεύγα

 249. cronopiusa said

  gpoint έλεος!

  https://video.search.yahoo.com/yhs/search?fr=yhs-mozilla-001&hsimp=yhs-001&hspart=mozilla&p=%CE%9C%CF%80.+%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%84#id=2&vid=26f434587f1a4e7935f95e74e9f2dfd3&action=click

 250. spiral architect 🇰🇵 said

  Άφλαση φωτό του μπιστικούτου Μ. Μανούσου Γρυλλάκη μέσα στο C-130 λίγο πριν την απογείωση του από την Ελευσίνα.

 251. Ρούλης said

  «Ομολογώ πως δεν θυμάμαι πότε πρωτοακούστηκε η φήμη του Μητσοτάκη ως (εθνικού κιόλας) γκαντέμη, αλλά νομίζω πως είναι σχετικά όψιμη. Άλλωστε, όλα τα γεγονότα που αναφέρει το slang.gr για να… τεκμηριώσει το παρατσούκλι είναι από τον αιώνα μας, όχι παλιότερα»

  Νομίζω κάνεις λάθος .Είναι παλαιότερη. Θυμάμαι ότι λίγες μέρες πριν το πραξικόπημα στην Σοβ.Ένωση το 1991 (θυμάμαι καλά; το 1991 ήταν; Γεράσαμε!) είχε κάνει κάποιο ταξίδι (Κίνα;) και λέγοταν ότι πέρασε πάνω από την ΕΣΣΔ και γκαντέμιασε τον Πιτσαδόρο!

 252. Ρούλης said

  @17 και Πετροπαύλος.

 253. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  247 – «έχουμε μάθει να συνηθίζουμε στα όλο και χειρότερα» .Λογική κατάληξη, αφού έχουμε μάθει να ψηφίζουμε πάντα το μη χείρον.
  Δύσκολο πράγμα η ατομική ευθύνη.

 254. giorgos said

  ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ … Δευτ. 16/10/1995
  «Ο νεκρός δεδικαίωται» μας είπαν. Σίγουρα, αλλά εμείς δεν εμιλήσαμε περί νεκρών. Περί ζώντων και ημιζώντων ή σχεδόν ζώντων εμιλήσαμε. Περί των ζώντων (;) δηλαδή εκείνων, οι οποίοι, καίτοι γνωρίζουν πόσο η μηχανική προχειρότητα των «πνευματικών» διαχειρίσεων του παρελθόντος εβάραινε εσωτερικά τους φορείς των (τυχαίο βέβαια δεν είναι, ότι η αποικιοκρατία κανένα αποτέλεσμα ιστορικής πνευματικής συνθέσεως ως φορέως της πολιτικής δεν εδημιούργησε), δεν ωρρώδησαν να κινήσουν βαριά και από καιρό ασθενείς σε υπεραστικές ταλαιπωρίες προς διατήρηση νοημάτων που εξυπηρετούν τις υπαρξιακές επιτηδεύσεις των ιδίων. Εντός του «χώρου του πνεύματος» δηλαδή… Μόνον ότι ο κόσμος σήμερα δεν δέεται αναλόγων μεθόδων, επειδή προ πολλού πολλά προβλήματα έχουν καταντήσει αδιέξοδα. Δεν δέεται των μηχανικών και παραδεδομένων μεθόδων υπαναπτύξεως, αλλά της συμμέτρου εκείνης αναπτύξεως (κι αυτή είναι θεωρητικώς η δουλειά του «πνεύματος»…) που θα ωθήσει τα πράγματα ένα πόντο πιο πέρα από την στασιμότητά τους. Αυτή δεν είναι η χρέωση και της «λογοτεχνικής» ασχολίας; Τα νοήματα τούτα θελήσαμε στην συγκεκριμένη περίπτωση να υποτιπώσομε και τούτο ήταν που μας επέβαλε μιαν κάποιαν ανάγκη ακριβείας. Κατά τα άλλα, σίγουρα «οι νεκροί δεδικαίωνται». Αλλά στους ουρανούς. Εκεί στην «άλλη ζωή», δέχεται η ατέλεια των ανθρωπίνων, η κρίση για τους μυστικούς χώρους της ψυχής, τους χώρους της αγαθότητας και της αμαρτίας, δηλαδή τους χώρους μεταξύ προθέσεων και πράξεων, που είναι χώροι σιωπής, είναι ακριβέστερη και γι’ αυτό δικαιότερη. Και στους ουρανούς μεν θέλει ο άνθρωπος να υπάγεται η μυστική καταγωγή της ψυχής του, οι πράξεις των ανθρώπων όμως, μικρές είτε μεγάλες, εκούσιες είτε ακούσιες, παραμένουν επί της Γής επειδή αφορούν στους άλλους συγκαιρινούς και μέλλοντες. Μερικά από τα νοήματα που οι πράξεις καταλείπουν θελήσαμε να σημειώσουμε λοιπόν. Πολύ περισσότερο, επειδή δεν ήταν δυνατόν να αγνοήσομε τους εν αναμονή τελούντας διαχειριστές τούτων των σκηνοθετημένων νοημάτων. Και τούτο είναι ένα είδος ουσιώδους σεβασμού προς τα πρόσωπα, μια και δεν γνωρίζουμε εν προκειμένω την σύμπτωση προθέσεων και αποτελεσμάτων. Ως προς τα υπόλοιπα τώρα, καθόλου δεν θελήσαμε να ασεβήσομε προς τις παραδεδομένες νόρμες ιστορικής αμνησίας του τόπου μας, καθ’ ας ο αποθανών, όποιος κι αν είναι, ιδιώτης είτε δημόσιο πρόσωπο, μικρός είτε μεγάλος, παίρνει και όλα του τα μυστικά στον τάφο. Ο Γάλλος κι ο Γερμανός μιλάει για τον Ντε Γκώλ και τον Αντενάουερ, επειδή θέλει να πάει παραπέρα. Μιλάει κανένας στην Ελλάδα για Παπάγο ή Πλαστήρα, Τσαλδάρη ή Σοφούλη; Έχουν ακούσει καν οι νεώτεροι τα ονόματά τους στο σχολείο; Ότι έκαμαν το πήραν για καλά μαζί τους στην σιωπή και η «εμβάθυνση» της νεοελληνικής ιστορίας συνεχίζεται ακώλυτη στα ΜΜΕ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τα οικογενειακά των τραγουδιστών και τους επίδοξους διαδόχους στο ΠΑΣΟΚ… Αν μια μικρή εξαίρεση για τα Επτάνησα μας εφάνηκε αναγκαία, δοθείσης της «λογοτεχνικής» ευκαιρίας, ήταν γιατί αυτά απέχουν μιαν ώρα με το αεροπλάνο από την πρωτεύουσα του νεοελληνικού μεγαλείου και δέκα σχεδόν λεπτά από το Πρίντεζι. Οι λογοτεχνικές επικοινωνίες δεν μπορεί παρά να είναι και θέμα απόστασης. Η «λογοτεχνική» επιτήδευση της πρωτευούσης θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα αυτή, μια και οι καταστάσεις του μεσογειακού χώρου επιζητούν προ πολλού την φυσική των διαμόρφωση. Η λογική, λοιπόν, σημασία των πραγμάτων μας απησχόλησε στο κείμενό μας και όχι τα πρόσωπα. Πως άλλωστε αυτά, αν δεν εξέφραζαν ακριβώς κάποια νοήματα και προθέσεις; Ιδιαίτερα μάλιστα για όσους έτυχε εγκαίρως να υιοθετήσουν στην ζωή τους του Νίτσε το βιοτικόν θεώρημα: «ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό», τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να έχουν ειμή μόνον τη λογική τους υφή, ακόμη και στις πιο μύχιες επιδιώξεις των ατόμων. Αυτή είναι τελικώς ότι ενδιαφέρει.
  Aπό τήν εφημερίδα «λευκαδίτικος λόγος»

 255. sarant said

  254 Ναι, έβαλα προσθήκη στο άρθρο -δεν έβαλα;

 256. paolodrosi said

  Το 1965 ο Μητσοτακης, σαν υπουργος οικονομικων του Γεωργιου Παπανδρεου, αναγνωρισε τα προπολεμικα χρεη, στο ακεραιο.
  Χωρις να μετρηθουν (αφαιρεθουν), τα οποια ποσα ειχαν ηδη πληρωθει.
  Η συμφωνια μεταξυ Μητσοτακη-Δανειστων, ολοκληρωνοταν το 2009.

  Το 1990 εγινε η πωληση της ΑΓΕΤ-Ηρακλης στην Ιταλικη Καστελστρουτσι. Η οποια ηταν βιτρινα της Καμορα.
  Ο εκπροσωπος της Ιταλικης εταιριας, Παντσαβολτα, μερικα χρονια αργοτερα συνελληφθη απο τις Ιταλικες αρχες, για οικονομικα εγκληματα, και καταδικαστηκε σε κατ’ οικον περιορισμο, λογω προχωρημενης ηλικιας.

  Θεος σχωρεστον λοιπον, ομως ας μην ξεχναμε μερικα απο τα εργα και ημερες του.

 257. Reblogged στις Trimithiotis – Gerolakkos – Cyprus.

 258. Mπούφος! said

  234 Chrono.. ξεκαρδιστήκαμε, καλέ! Τώρα το είδα!

 259. gpoint said

  # 252

  Πολλές φορές σκέφτηκα να σου γράψω κι εγώ έλεος γιατ όποια σκαταδούρα αντιγράφεις από τα ισπανικά σάιτ και την μοστράρεις εδώ αλλά απλώς όπως είπε κι ο Λάμπρος προσπερνούσα τις αναρτήσεις σαν χρονοβόρες και ανούσιες. Θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ το ίδιο αλλά…άστο καλύτερα, δεν μου αρέσει να λέω ό,τι σκέφτομαι όπου νάναι.

  αφιερωμένο το τραγούδι

 260. Pedis said

  # 262 – έχεις χάσει -μαζί και κάνα δύο άλλοι- το μέτρο της αυτογελοιοποίησης.

  Είπαμε, δις παίδες οι γέροντες (και το χειρότερο, δεν έχεις ελπίδα ότι θα … μεγαλώσουν).

  Αφεντικό, το «δις παίδες οι γέροντες» είναι αυθεντικό ή μούφα;

  Αυθεντικό ξαυθεντικό πάει γάντι

 261. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Και μία εξαιρετική γελοιογραφία του Πετρουλάκη επί πρωθυπουργίας Μ. Κατά τη διάρκεια τότε επίσκεψης γιαπωνέζων επισήμων (ίσως κ το ανάποδο, μπορεί να είχαν πάει εκεί οι δικοί μας), στο επίσημο δείπνο ο αρχιτζάπ βγάζει ένα δεκάρικο για τις στενές σχέσεις και τους ακατάλυτους εμπορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες κ μπλα μπλα μπλα οπότε σκύβει ο Μ. σε έναν παρατρεχάμενο και του ψυθιρίζει:

  -Τι παίρνουμε απ’ αυτούς ρε?
  -Παπάκια, κύριε.

 262. Avonidas said

  #249. Πήγε κι ο Κάπτεν Χάντοκ στην κηδεία, ρε παιδιά;!

 263. Γς said

  233:

  Μπράβο Λάμπρο που κατάλαβες ότι δεν τα έλεγα σε σένα και δεν εκτέλεσες την παρότρυνσή μου.

  Αν και το χρειαζόμουν ένα τέτοιο …

 264. spiral architect 🇰🇵 said

  @265: Φωτογραφία δρόμου Αβονίδα. Διάφορα πρόσωπα που υπό ΚΣ θα περνούσαν απαρατήρητα. Tέτοιου είδους μαζώξεις είναι ιδανικές γι’ αυτήν.

  Και πού να δείτε τι τζέρτζελο θα γίνει στη ΝΔ μετά την προβολή της μεταθανάτιας συνέντευξης του Μ. στον Alexis.

 265. gpoint said

  # 263

  Βρε Χατζατζάρη (κι ο Καραγκιόζης, έχει κάτι αξιόλογο) αν το κριτήριο της σοβαρότητας είσαι, εσύ προτιμώ χίλες φορές να είμαι γελοίος

  κι όσον αφορά την ηλικία μου, τα μισά από όσα κάνω τώρα εγώ αν έκανες στα νιάτα σου, δεν θάσουνα έτσι.

 266. Γιάννης Ιατρού said

  262: Gpoint
  Ρε συ, άδικος είσαι! Άσε και καμιά φωνή να σου πει κάτι, ακόμα κι αν δεν σ΄αρέσει. Αυτό το .. όποια σκαταδούρα.. δεν μου άρεσε ρε Γιώργο. Στα υπόλοιπα που γράφεις, γούστο σου-καπέλο σου (να διαβάζεις όταν κι όποιον θέλεις), συμφωνώ.

  ΥΓ: Για να στα γράφω εγώ εδωμέσα, που γνωριζόμαστε…, κάτσε και ξανασκέψου το, φιλικά το λέω. 🙂

 267. gpoint said

  # 269
  σκαρταδούρα είναι η λέξη, όπως ξέρεις δεν υπάρχει edit εδώ, σκαταδούρα δεν υπάεχει λέξη

 268. spiral architect 🇰🇵 said

  Α, ρε Δρακουμέλ αθάνατε! Πόθανες, σε προσκύνησε ο Μαρινάκης, τσίμπησαν οι βούργαροι, αγρίεψε η εξέδρα, μέχρι και στο ιστολόγιο πέρασε η αύρα σου. 😦

 269. gpoint said

  # 269

  Σε ξέρω και καταλαβαίνω γιατί το γράφεις εδώ. Αλλά να καταλάβεις κι εσύ πως τα κακά σπυριά πρέπει να σπάνε κάποτε, όσο τα αφήνεις θεριεύουν. Εκτός και το κάνουμε εδώ άσυλο ανιάτων, βαριά κομμουνισμένων και λοιπών αναξιοπαθούντων που ενοχλούνται από πράγματα που δεν απευθύνονται σ’ αυτούς λες και δεν μπορούν να τα παρακάμψουν. Στο κάτω-κάτω εγώ δεν ποστάρω συνέχεια εικόνες και βίδδεα που βαραίνουν το νήμα και δυσκολεύουν όσους δεν μπαίνουν από πισί

 270. Γς said

  268:

  >Βρε Χατζατζάρη

  ο Πσαράς

  >Καραγκιόζη!

  εγώ στο Σχ. 150

  Θέατρο Σκιών το κάναμε εδώ μέσα.

  Σόρι ρε Κώστα! Με τα κάπιταλ κοντρόλ τα είχα βάλει…

  Ας πρόσεχες!
  😉

  Αντε να βάλουμε και το σχετικόν:

  http://caktos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_17.html

 271. Pedis said

  ρε συ πουά μην το σοβαρεύεις και δεν σου πάει.

  Μίλα για μπάλα … μην κωλώνεις, αν δεν σε λυπούνται, φαντάζομαι, γραμμένο σ’ έχουν, ντάξει με λίγο κόπο στο δάκτυλο για το σκρολλάρισμα. Ζιπουάς ο σκρόλλας με τ’ όνομα.

  Για πές μου αγορίνα μου, κάθε μέρα διακόσες γραμμές για πάοκ και οι κι άλλους άθλ(ιο)ους με τα κοντά παντελονάκια, τα μαζεύεις; Θα τα εκδόσεις;

 272. Pedis said

  Νικοκύρη, συμβουλή: πάρε μέτρα για κουστούμι στα χαζογερόντια.

 273. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  266 – ☺☺☺

 274. Γς said

  >για κουστούμι στα χαζογερόντια.

  Κανένας pedεραστής δω μέσα;

 275. cronopiusa said

  275

  «0+0=14%»

  το ένα μηδέν με κωλομέρια, το άλλο με κολόσφαιρα
  «τόσο πολὺ ἐγωκεντρικά» που θύμωσε και ο Σκύλος

 276. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα κι απλά
  καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα.

  271 – Αθάνατος λέμε.☺

 277. Pedis said

  Νικοκύρη, άλλη συμβουλή, αν πάρεις μέτρα κοίτα να ντυθείς αθλητικός δικαστής … μόνον έτσι θα γίνει σεβαστή η απόφασή σου.

  Και, κι από πεντάρα αποβολή και πάνω, κι απειλή υποβιβασμού να ποστάρει στο μπλογκ του γεροανώμαλου.

 278. gpoint said

  # 274

  επειδή αμερικανίζω (από την μάνα μου) έχω προσέξει την αλήθεια μιας διάσημης φράσης, δεν με χωνεύουν οι αδερφές, τα πρεζάκια κι οι κομμουνιστές, τέικ γιορ τσόις !

 279. Γς said

  Κανένας ποδολαγνος;

 280. spatholouro said

  Κωλο-κατάσταση!

 281. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  283 – ☺😊😀😂!!!

 282. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  281 – Οι αδερφές γιατί; ☺

 283. Κι εγώ αγνοώ συστηματικά και τα φιλμάκια της Χρονοποιούσας και τα ποδοσφαιρικά σχόλια του G και άλλων, συνήθως δε και τα σεντόνια του Giorgos και τις ετυμολογικές θεωρίες του Νεσταναίου, αλλά δεν τους ζητώ να τα κόψουν! Για μερικούς κώλους του Γς θα είχα ένσταση, αλλά αφού τα δέχεται κι ο Λεώνικος, κομμάτια να γίνει…

 284. Γς said

  Λεώ!

  Σωήρα μου!

 285. Γς said

  Σωτήρα, γμτ

 286. gpoint said

  # 281

  εννοώ τις κραγμένες, δεν έχω τίποτε με τις σεξουαλικές προτιμήσεις οποιουδήποτε, αυτές τις θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με τους επιδειξίες, βιαστές κ.λ.π

 287. gpoint said

  #289

  Προς αποφυγην απαρεξήγησης το «αυτές» πηγαίνει στις αδερφές κι όχι στις προτιμήσεις

 288. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  289 – Ναι βρε το κατάλαβα, γιατί δεν σε χωνεύουν ρώτησα.☺

 289. Κουνελόγατος said

  ……………………………………

 290. 292 ❤

 291. gpoint said

  # 291

  Για κάποιο λόγο τα καμένα μυαλά ερεθίζονται από τα λεγόμενά μου…ίσως τους αναζωοπυρώνω τις σπίθες που είναι κάτω από την στάχτη

 292. gpoint said

  Και κάτι ακόμα για όσους αφελείς έγαψαν εδώ μέσα για την παράγκα που έστησε ο ιβαν

  βγήκε η τιμωρία του ΠΑΟΚ (και της ΑΕΚ, θαυμάστε πως πάντα…ο βάζελος την πληρώνει περισσότερο όπως έλεγε χθες ο Αλαφού!!

  Πρόκειται για μία ποινή-εξόντωση για τον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο» να τιμωρείται με αφαίρεση 6 βαθμών, 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 285 χιλιάδων ευρώ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ στην οποία επιβλήθηκε ποινή 3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 170 χιλιάδες πρόστιμο.

  φυσικά…

  Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών ως υπότροπος και αφαίρεση ακόμα 3 βαθμών για το λάθος που έχει γίνει από τον παρατηρητή Βακάλη στην πρώτη του έκθεση, με τη συμπληρωματική-διορθωτική για την αποκατάσταση της πραγματικότητας να φαίνεται στην πράξη ότι δε λήφθηκε σοβαρά υπόψιν.

 293. Pedis said

  # 281 – πουά σκρόλλα, το πρόβλημα δεν είναι ποιος δεν σε χωνεύει, διότι, μάλλον, θα είχε την ατυχία να σε γνωρίσει ή τι σόι κάφρος είσαι και του λόγου σου,

  αλλά ότι όταν κάτι πάει να γίνει, μία συζήτηση με ειρμό, μια ανταλλαγή απόψεων με ενδιαφέρον, βίντεα, μουσική ή πλακίτσα, πειράγματα για να περνάει η ώρα, την πέφτεις στη μέση σαν κακομαθημένο κομπλεξικό γερομυξάρικο που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και αναποδογυρίζεις στο μπλογκ τα σκατά που έχεις στην κολοκύθα σου.

  Πώς να στο πω, ενοχλείς, όχι με τις απόψεις σου αλλά με το μοναδικό θέμα και μας τάχεις πρήξει.

  Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτογελοιοποιείσαι κοτζάμ … ραμολιμέντο! Τι να σου πω …

 294. gpoint said

  # 296

  Δεν σου λέω να πας στο διάολο, μπορεί και να γουστάρεις την παρέα του…
  Δεν σου λέω άντε γαμήσου, μπορεί και να σου αρέσει…
  γι αυτό σου λέω ΑΝΤΕ ΠΕΘΑΝΕ και μην ξαναασχοληθείς μαζί μου

 295. Γς said

  Για πηγαίνετε στις δουλειές σας.
  Αντε!

 296. Γς said

 297. Pedis said

  # 297 – όχι μόνο σκατόμυαλος αλλά και κακόψυχος.

 298. Γς said

  Ντρέπομαι για λογαριασμό σας!

  Μα τι ανατροφή είναι αυτή;

  Α, πα πα πα

 299. Pedis said

  # 301 – ναι ρε σκυλε, αυτό κάνω με τα δύο σκρόλια, αφενός μου πιάνεται το δάκτυλο, αφετέρου μου προκαλεί έκπληξη που τα δύο κουτογερόντια δεν αντιλαμβάνονται πόσο αυτογελοιοποιούνται και κουράζουν τους άλλους.

 300. Triant said

  Λυπηθείτε τον Νικοκύρη. Μην προσπαθείτε να καταστρέψετε ένα μπλογκ που έχει ποτίσει με (καθημερινό) ιδρώτα και που μέχρι πρότινος μπορούσα (και έκανα) να συστήσω ακόμα και σε μικρά παιδιά.

 301. 304 ❤

 302. sarant said

  Δεν έχω καμιά διάθεση να το παίξω παιδονόμος, ας ηρεμήσουμε παρακαλώ.

 303. Γς said

  Αντε:

  Μπίζνες ας γιούζουαλ.

  Α, ρε Πσαρά!

  Θέλει τέχνη.

  Δεν μ έχεις δει απάνω που έχει φτιαχτεί ο Πεντίς να μπαίνω μέσα με άσχετα θέματα και να ρτου τι σπάω;

  Απόλαυση!

 304. Γς said

  Ως εδώ!

  Ουφ βαρέθηκα.

 305. gpoint said

  # 307

  Εχεις δίκιο

  πως τόλεγε το πουλάκι ;

  Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο, να περπατούν οι ζωντανοί με τους αποθαμένους

  πόσο μάλλον να αλληλογραφούν…

 306. Γς said

  Λοιπόν το σπάσιμο που κάνω ενίοτε στον Πεντίς μου θυμίζει δυο γραφικούς τύπους της Αθήνας στα παιδικάτα μου.

  Περιμέναμε το λεωφορείο στην Κάνιγγος και είχε αρχίσει να
  μας κάνει κήρυγμα ο Μετανοείτε με τη βίβλο που κρατούσε με τα χέρια του ψηλά.

  Και το λεωφορείο ήρθε και κατέβηκε ένα άλλος ωραίος τύπος που άρχισε να χορεύει μπροστά του

  -Αν πας στην Καλαμάτα [ο ένας]

  -Μετανοείτε [ο άλλος]

 307. Γς said

  304:

  >μέχρι πρότινος μπορούσα (και έκανα) να συστήσω ακόμα και σε μικρά παιδιά

  ύποπτο σε κόβω και σένα [Σχ. 277]

 308. Pedis said

  # 306 – Αλλά είναι ήδη αρκετοί όσοι διαμαρτύρονται και δυσανασχετούν. Υπογραμμίζω, δεν πρόκειται ούτε για τις απόψεις και τις κατινιάρικες κακίες ούτε για το σεξισμό και το ρατσισμό που χαρακτηρίζουν και τους δύο τους, αλλά για το αυτιστικό κόλλημα στη μονοθεματικότητα και στην επιδειξιομανή αυτοναφορικότητα με σκοπό, λέει, να τη σπάσουν στους άλλους σχολιαστές (ενδεικτικά -> # 307 του αξιολύπητου μασκαρά).

  Δικό σου είναι το μπλογκ, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις κι εγώ δείχνω τη δυσφορία μου, όπως νομίζω.

 309. sarant said

  314 Η μονοθεματικότητα δεν ενοχλεί αν γίνεται με μέτρο. Μπορείς να την προσπερνάς. Το μέτρο χάθηκε σε τούτο το νήμα. Ελπίζω να το ξαναβρούμε.

  Θα πρότεινα να μη γίνει κανένα άλλο σχόλιο επί του θέματος. Κανένα όμως.

 310. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  303 – Ρε Pedis θα σου κάνω την ίδια ερώτηση που έκανα στον Σκύλο κι απάντηση δεν πήρα, αφού σ’ ενοχλούν και σε κουράζουν γιατί διαβάζεις τα σχόλιά τους και γιατί ασχολείσαι μαζί τους;
  Δκάβασε το 186 του Άγγελου, τόσο απλή είναι η δημοκρατική ιστολογική συνύπαρξη σε αυτό το ιδιωτικό αλλά ΑΚΡΩΣ δημοκρατικό ιστολόγιο.
  Το πλεονέκτημα του γραπτού διαλόγου, είναι ότι δεν μπορεί να σε διακόψει κανένας, ούτε να σ’ενοχλήσει κάποιος άσχετος αν δεν το θέλεις ο ίδιος.

 311. Μα τι πάθατε σήμερα, τρομάρα σας; Λίγη κοσμιότητα, επιτέλους!
  Εντάξει, τα πολλά φιλμάκια βαραίνουν το νήμα, τα πολλά ποδοσφαιρικά αφήνουν αδιάφορους τους περισσότερους, τα πολλά σεξουαλικά ενοχλούν ώρες-ώρες, αλλά μη φτάνουμε σε βρισιές και κατάρες, «ραμολιμέντο», «τα σκατά που έχεις στην κολοκύθα σου», «ΑΝΤΕ ΠΕΘΑΝΕ»…
  Προ καιρού, στο ιστολόγιο του Γς, που κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει ή να βρίσκει ενδιαφέρον, κάποιος Ανώνυμος του ευχήθηκε «καλό ψόφο» και άλλα τόσο χυδαία που ντρέπομαι να τα επαναλάβω εδώ. Ο Γς υποπτεύεται κάποιον συγκεκριμένο ως δράστη, αλλά εγώ δίσταζα να το πιστέψω, αφού μάλιστα δεν (ξέρω να) τον έχει βλάψει. Βλέποντας όμως τα σημερινά, έχω φρίξει, και δεν θα αρνιόμουν πια να πιστέψω (αν είχα την παραμικρή ένδειξη, που ευτυχώς δεν έχω) ότι είναι ακόμη και κάποιος από αυτούς που έγραψαν τα παραπάνω!

 312. Γς said

  314:

  >ενδεικτικά -> # 307 του αξιολύπητου μασκαρά

  Ελα βρε παραπονιάρη.

  Συνέβη άπαξ και λόγω τιμής τυχαία.

  Σε διαβάζω και συμφωνώ συχνά με τα λεγόμενά σου.

  Ελα, τέλος.

  Τι άλλο να σου πω;

  Οτι σ αγαπώ;

  Φαντάζομαι οτι το έχεις καταλάβει.

  Τι; αμοιβαίως;

 313. 303, 316 Λάμπρεμ’, παρέθεσα το παράδειγμα με τις φαρμακερές.

 314. ΣΠ said

 315. Λάμπρο, το 186 είναι του Σκύλου κι αφορά τη μπάρα των παραμεθόριων περιοχών. Δικό μου είναι το 286, και χαίρομαι που σε εκφράζει κι εσένα 🙂
  Αλλά έχει δίκιο ο Νικοκύρης. Στοπ. Basta. Ας δούμε καλύτερα ζωντανή στην τηλεόραση την ταφή του Μητσοτάκη.

 316. spiridione said

  Κι εγώ γενικά ακολουθώ την τακτική του σκρόλινγκ που ανέφεραν και άλλοι σχολιαστές.
  Θέλω όμως να υπενθυμίσω, ειδικά για τον Γς, που έχει μια προϊστορία το θέμα του, ότι, δυστυχώς, εξαιτίας του έχουν φύγει αξιόλογοι άνθρωποι από δω μέσα. Να υπενθυμίσω ότι ο Νίκος τον είχε προτρέψει τότε να μην ξαναγράψει εδώ για λόγους δικαιοσύνης. Αγνόησε την προτροπή του Νίκου, ας δείχνει τουλάχιστον λίγο σεβασμό για την ανεκτικότητά του.
  Σύγγνωμη για το σχόλιο Νίκο.

 317. Pedis said

  # 316 – ποιος τους διαβάζει ρε συ; Στο συγκεκριμένο είχα την ατυχία να σκολλάρω με τα μάτια ανοιχτα, ήταν και κοντό, και πήρα πρέφα ότι τα βάζει με την Κρόνη που και κόσμια είναι και ενδιαφέροντα θέματα ανεβάζει. Ε, είναι καιρός τώρα με αυτό το χάλι (έχω δείξει τη δυσφορία μου και μια και δύο φορες) και το κάνουν -κι ο ένας κι ο άλλος- επίτηδες να τη σπάνε στους άλλους.

  # 317 – όχι, κάνεις λάθος, φίλε. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιώ είναι για το ποιόν του σχολιασμού τους και στη βάση των δεδομένων, των συνηθειών και του τρόπου σκέψης που οι ίδιοι επιδεικνύουν καθημερινα χωρίς ντροπή. Κατά τ’ άλλα στην ευχή της παναγίας και ο θεός να τους έχει γερούς.

 318. Λεύκιππος said

  Φυσιολογική κατάληξη ενός αφιερώματος (;) στον Μητσοτάκη……

 319. Γς said

  Να χαρώ εγώ κάτι αιώνια τζόβενα και κάτι αμούστακους γέρους εδώ μέσα.

  Θα γεράσετε γρήγορα ρε!

 320. 324 Ορθοτάτη και οξυδερκεστάτη παρατήρησις!

 321. Όπου του τραγουδήσαν μεταξύ άλλων «Σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε το γιο σου.»
  Κάποια υπερβολή συγχωρείται σε στιγμές βαθιάς συγκίνησης, αλλά ας θυμηθούμε ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η ΝΔ είναι βασίλεια…

 322. sarant said

  324 Να μου πεις….

  Ας θεωρήσουμε ότι ο εθνικός γκαντέμης γκαντέμιασε και το νήμα.

  320 Κάπου είχα βρει… τεκμηρίωση από εφημερίδες της εποχής για το Αμέρικαν μπαρ.

 323. Γς said

  237:

  Αυτά έλεγα κι εγώ σε διπλανό νήμα

  https://sarantakos.wordpress.com/2017/06/01/june-5/#comment-435969

 324. Γς said

  329->327

 325. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  319- Σκύλε ασε το δούλεμα, δεν είστε στον ίδιο χώρο για να σου μυρίζει οτιδήποτε. Μπορω αν θές να σου πώ πόσους (αρκετούς) δεν διαβάζω εγω καθόλου, από τη στιγμή που είδα πως είναι ενοχλητικοί (όχι όσοι διαφωνούν μαζί μου) για μένα, ποτέ όμως δεν ζήτησα από τον Νικοκύρη να τους κόψει, αυτό το θεωρώ έλειμμα δημοκρατίας γιατί στο ιστολόγιο είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι και τα όρια ανοχής τα καθορίζει ο οικοδεσπότης και γιατί έχουμε την επιλογή ποιά σχόλια θα διαβάσουμε, πώς μπορεί να σ’ενοχλήσει κάτι που προσπέρασες και δεν διάβασες;
  Την ίδια απορία είχα εκφράσει και για τον ιστολογικά αείμνηστο Βάταλλο (που είχα προ πολλού σταματήσει να διαβάζω) βλέπωντας πολλούς να δυσανασχετούν με αυτά που έγραφε (αν και σε αρκετούς άρεζε) εμ3να πάντως δεν με ενοχλούσε γιατί δεν ήξερα τι έγραφε.

 326. Avonidas said

  Φυσιολογική κατάληξη ενός αφιερώματος (;) στον Μητσοτάκη……

  MOYAXAXAXAXA

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvP4-Gsac8ogDKsdDKq3r6akkshfOnGruOqt6hDKCb6DK3sIqY

 327. Μαρία said

  Το παραμύθι του «μεγάλου νοικοκύρη» Κων. Μητσοτάκη
  https://www.kommon.gr/i/978-mhtsotakhs-eleyueratos

 328. Πέσανε και οι μπαλωθιές http://www.iefimerida.gr/news/341326/i-kritiki-gi-ypodehtike-ton-kon-mitsotaki-me-mpalothies-kai-rizitika-teleytaio-antio

 329. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  322 – Spiridione συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλα επειδή γνωρίζω ποιοί όντως αξιόλογοι σχολιαστές σταμάτησαν να σχολιάζουν, θεωρώ πως ο Γς ήταν το πρόσχημα και η αιτία άλλη, ίσως βαθιά, αυτοί ξέρουν. Όπως και νάχει, είναι απρέπεια απέναντι στον Νικο να επικαλείται κάποιος πως ο λόγος που σταματάει να σχολιάζει, είναι κάποια σχόλια κάποιου σχολιαστή που μπορεί εύκολα να αγνοήσει. Εμένα, εγωϊσμό, υπεροψία και αλαζονία μου δείχνει αυτό, για να μην πώ κάτι χειρότερο που φαίνεται πως έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

  323α – Στο συγκεκριμένο μπορεί, αν και δεν σε αφορούσε, η Κρόνη είναι μεγάλο κορίτσι και πολύ δυναμικό και μπορεί να τα βγάλει πέρα με οποιονδήποτε, και δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο σχόλιο του Gee δεν ήταν στα όρια της ευπρέπειας, αλλά αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια, δε νομίζω πως πέφτεις πάντα τυχαία στα σχόλια του Γς και του Gee, άρα τους διαβάζεις, το γιατί το κάνεις ενώ σε ενοχλούν το ξέρεις εσύ κι όσοι άλλοι ενοχλείστε.

 330. ΣΠ said

  335
  Κι εδώ μέσα πέσανε μπαλωθιές.

 331. 337 Όχι πολλές, κάνα-δυό άσκαστα βλήματα.

 332. sarant said

  336 Λάμπρο, ας μη συνεχιστεί η συζήτηση, αλλά αν έχει κάποιος δίκιο εδωπέρα είναι ο Σπύρος.

 333. Γς said

  339:

  > ας μη συνεχιστεί η συζήτηση

  αλλά

  > αν έχει κάποιος δίκιο εδω έρα είναι ο Σπύρος.

  Αν όλα πάνε καλά θα ήθελα να συνεχιστεί η συζήτηση. Κατ ιδίαν βέβαια.

  Νομίζω ότι η ιστορία αυτή με σημάδεψε. Υπέφερα.

  Και αν ο Σπύρος τα λέει αυτά καλοπροαίρετα, που δεν αμφιβάλω πολύ θα ήθελα να ο συζητήσω μαζί του. Οχι καμιά σοβαρή ενασχόληση. Απλά να δεχτεί να με διαβάσει. Δίνοντάς σου την εντολή να μου στείλεις το ημαίλ του.

  Αυτά και τέλος. Εδώ

 334. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  339- Οκ, έτσι κι αλλιώς δεν θα συνέχιζα, όσοι θέλουν να καταλάβουν κατάλαβαν, για τον Σπύρο διαφωνώ, αλλά τέλος.

 335. Της μηχανής ραψίματα said

  Εκτός απ΄το σύνθημα «Καλύτερα παπάκι, παρά με Μητσοτάκη, θυμήθηκα κι ένα άλλο «Θες φθηνό αυτοκινητάκι; Πας στου Μητσοτάκη» ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

  Προ ολίγων ημερών απεβίωσε ο διακριτικός ευεργέτης Αλέκος Γουλανδρής. Η κηδεία του επισκιάστηκε από αυτήν του επίτιμου.
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341420532-44341420532

  Κατά τ΄άλλα καλό μήνα εύχομαι!

 336. Παναγιώτης Κ. said

  Παράδοση από τη μια κοσμοπολιτισμός από την άλλη και ο κοσμοπολίτης που «υποχρεώνεται» από τις περιστάσεις να ακολουθήσει την παράδοση του βγαίνει σε υποκρισία.
  Έκανα παρόμοιες σκέψεις παρακολουθώντας στιγμιότυπα από την κηδεία.

 337. Παναγιώτης Κ. said

  Αν η λέξη «υποκρισία» είναι… βαριά την αντικαθιστώ με τη λέξη «αμηχανία».

 338. Μαρία said

  Για την παραμύθα οτι στην Κρήτη δεν είχαμε εμφύλιο, ενδεικτικά: Από τον Βενιζέλο στον Μητσοτάκη http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051030.htm

 339. 345 Όταν γυρίσανε οι Κοκοβλήδες, μετά το 74, ανεβήκανε στη Σαμαριά, όπου είχε δοθεί μια τελευταία μάχη. Κι ανακάλυψαν τα οστά της αρχηγού της ομάδας τους, εκτός του κρανίου. ΟΚ, δεν έγινε εμφύλιος.

 340. ΚΩΣΤΑΣ said

  345 – 346
  Κάτι λέει για τον Κοκοβλή εδώ:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=470651

 341. Mπούφος said

  Έκλαψα, πατριώτες, με τον επικήδειο της Ντόρας στοΝαργουλιδέ και όποιος θέλει μπορεί να με κράξει ελεύτερα διότι το εύδαιμον το ελεύτερον το δε ελεύτερον το εμψυχον και λοιπά και λοιπά…

 342. Mπούφος said

  Υ.Γ.πρόσεξα μια ψιλογκρίνια στα σχόλια αλλά την προσπερνώ. Είμαστε όλοι μια δεμένη οικογένεια, και αυτό είναι το σπουδαιότερον στα Ηλύσια πεδία του λόγου, έτσι δεν είναι;

 343. spiral architect 🇰🇵 said

  Η γκαντεμιά του υπήρξε παροιμιώδης

 344. 348, Μπούφι

 345. Παναγιώτης Κ. said

  @348. Μα δεν είναι όλες οι πράξεις και οι εκφράσεις των ανθρώπων για… πέταμα!
  Και όλοι εμείς έχουμε, τουλάχιστον, διπλή ιδιότητα. Είμαστε άνθρωποι με πολιτικές διαφορές αλλά είμαστε και της παρέας.Καλώς λοιπόν συγκινήθηκες.
  Η δυσκολία προκύπτει όταν κάνουμε αποτίμηση των + και – .

 346. Μαρία said

  246
  Βλέπω οτι ξεσπάθωσε κι η Λουπάκη http://www.stokokkino.gr/article/1000000000058734/Emfylios-kriti-todikio-einai-zoriko-poly

 347. Mπούφος said

  352 Παναγιώτη Κ. χαίρω που συμφωνούμε

  Σκύλε
  δεν ήτο γκαντέμης για τον εαυτόν του και την οικογένειά του ο Μητσοτάκ. Καλά τον πήγε η ζωή, επειδή του έδωσε καλή γυναίκα, το Μαρικάκι που τον αγάπησε και του αφιερώθηκε. Για τον συγκεκριμένο λαό που …εποίμανε, ο ΚΜ ήτο στη συγκεκριμένη συγκυρία ο καταλληλότερος. Κατά τον λαο και οι ηγέτες δε λένε;
  Και μετά μας ..προέκυψε ο… γόης ο Αντρέας, θού Κύριε…ο αποθανών δεδικαίωται ..ας μη ξαθάψωμεν άλλλο τους αποθαμένους.

 348. Μαρία said

  Οταν ο Κυριάκος «εξαφάνισε» τον εμφύλιο στην Κρήτη https://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-kyriakos-exafanise-ton-emfylio-stin-kriti

 349. Κουκλί ζωγραφιστό ο Μπαντουβάς. Μου θυμίζει τον δον Βαρδίνο.

  Ο Εμμ. Μπαντουβάς (στο κέντρο) μαζί με πρωτοπαλίκαρά του μπροστά στους φοβερούς «Στάβλους» που αποτέλεσαν τόπο μαρτυρίου για δεκάδες αριστερούς της Κρήτης |

 350. Παναγιώτης Κ. said

  @345,346. Θυμήθηκα την εκπομπή με τον Κοκοβλή όπου έδειχνε τα μέρη που κρυβόταν για κάμποσα χρόνια πριν δραπετεύσει αυτός και η γυναίκα του και βρεθεί στην Τασκένδη. Στις απόκρημνες σπηλιές της Κρήτης και κάτω έχασκε η θάλασσα.

  Ο Γλέζος αποδίδει εύσημα στο Μητσοτάκη για εκείνη την περίοδο. Δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλο λάθος ο συγγραφέας του δίτομου έργου για την Εθνική Αντίσταση!
  Στα μέχρι τώρα διαβάσματά μου για τον Εμφύλιο, καμιά 20αριά βιβλία, δεν διάβασα περιστατικά εμφύλιας σύγκρουσης όπως, για παράδειγμα, συναντάμε στην Πελοπόννησο.
  Στη μυαλό μου τούτη την ώρα έρχεται το περιστατικό στο δικαστήριο του Ηρακλείου όπου δικάζονταν άτομα για δωσιλογισμό και επειδή οι ποινές που έπεσαν ήταν πολύ ήπιες ο κόσμος εξαγριώθηκε και έγιναν φοβερές ακρότητες. Η πηγή μου είναι ο Σόλων Γρηγοριάδης.

 351. 357 Παναγιώτη Κ.

  τα ψιλομπάλωσε ο παππούς αργότερα

  https://left.gr/news/m-glezos-eiha-ypohreosi-na-apohairetiso-ton-kosta-mitsotaki-idiotika

  Μας είχε βάλει η ΕΦΗ² το περιστατικό της αυτοδικίας πριν λίγες μέρες.

 352. cronopiusa said

  Eφημερίδα των Συντακτών 04.03.2017

  Κρήτη, 1947. Ενώ στα Χανιά μαίνεται ο Εμφύλιος, τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, παρακρατικοί της ομάδας Παύλου Γύπαρη (Μάυδες του Γύπαρη) απήγαγαν με δόλο από το σπίτι του τον αγωνιστή ιερέα του ΕΑΜ, Νικόλαο Αποστολάκη.

  Τον βασάνισαν απάνθρωπα, του έβγαλαν τα μάτια, τα δόντια, του έκοψαν τα γεννητικά όργανα και μετά τον σκότωσαν, τον διαμέλισαν και τον πέταξαν στον «Κόκκινο Γκρεμό», κοντά στις φυλακές Καλαμίου.

  Η σύζυγός του εκτοπίστηκε από το Νεροχώρι Αποκορώνου όπου διέμεναν, ενώ τα πέντε παιδιά τους συνέχισαν να διώκονται μέχρι τις πανεπιστημιακές σπουδές τους.

  Τα γεγονότα ξαναζωντανεύουν 70 χρόνια μετά, μέσα από την κάμερα του σκηνοθέτη/ντοκιμαντεριστή Κώστα Νταντινάκη, στο φιλμ με τίτλο «Ο Ελκόμενος επί κρημνού».

 353. Μαρία said

  357
  Όπως στην Πελοπόννησο όχι. Κάποιους απ’ τους λόγους/υποθέσεις διατυπώνει κι ο Μαργαρίτης για τον εμφύλιο στην Κρήτη στο επίσης δίτομο.

 354. ΚΩΣΤΑΣ said

  357

  Όπως τα λες είναι Παναγιώτη. Είχαμε και στην Κρήτη λίγα – μεμονωμένα θα τα χαρακτήριζα – περιστατικά, ένθεν-κακείθεν, αλλά αν τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πελοπόννησο, Θεσσαλία Μακεδονία κυρίως), δεν υπάρχει σύγκριση καμία.

  Το να αμφισβητούμε τον Μανώλη Γλέζο και να επικαλούμαστε τον Ιό και τη Λουπάκη, για μένα τουλάχιστο, δεν είναι πειστικό.

 355. Ριβαλντίνιο said

  Μάλλον εννοούν ότι δεν υπήρξε κατοχικός εμφύλιος μεταξύ ΕΑΜ και ΕΟΚ .

 356. 354 Μπουφ

  Ήταν όμορφο το Μαρικάκι στα νιάτα της

 357. sarant said

  357 Τα όσα έγιναν στην Κρήτη το 1944 και το 1945 τα διηγείται και η Μάρω Δούκα στα λογοτεχνικά της βιβλία -απλώς δεν τα έχουμε διαβάσει- τα διηγούνται και ιστορικοί συγγραφείς.
  Ο Γλέζος είναι πολιτικό πρόσωπο και ήθελε να κάνει μια πολιτική χειρονομία.

  Δυο κείμενα γραμμένα από την Κατερίνα Τοράκη (σποραδικά σχολιάζει και εδώ), παλιά συμφοιτήτρια. Γράφτηκαν και τα δυο πριν τεθεί θέμα Γλέζου.

  http://katerinatoraki.blogspot.lu/2013/09/blog-post_20.html
  και
  http://katerinatoraki.blogspot.lu/2017/04/blog-post_10.html

 358. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  353. Αύριο μεσημέρι η Λουπάκη θα συνεχίσει… Με ντοκουμέντα από την οικογενειακή τους ιστορία στα Χανιά
  357. Άλλος δρόμος δεν υπήρχε –

 359. Μαρία said

  365
  Τα διαβάσαμε.«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» ψιλοσχολιάτηκε κι εδώ. Εγώ το βρήκα κουραστικό σαν μυθιστόρημα λόγω των λεπτομερειών ιστορικού χανιώτικου ενδιαφέροντος.
  Ο Γλέζος έχει πάθει μαλάκινση.

 360. Μαρία said

  365
  Τον Βλοντάκη τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση νεαρή φίλη μου, που πήγαινε στο φροντιστήριο του στην Αθήνα. Ανήκε στη γενιά των αριστερών απο ανάγκη φροντιστών.

 361. ΚΩΣΤΑΣ said

  Για τον Μ. Γλέζο, ούτε του ιδεολογικού του χώρου είμαι, ούτε ψηφοφόρος του είμαι. Τον σέβομαι για την ιστορία του και για τους αγώνες του για τα δικά του «πιστεύω». Με σοκάρει η λέξη μ……. που διάβασα, θέλω να πιστεύω ότι έγινε εκ παραδρομής και καλά θα ήταν να υπάρξει σχετική διόρθωση.

 362. Παναγιώτης Κ. said

  @364. Όταν έγραψα το #343 δεν είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο αλλά την διάχυτη ατμόσφαιρα όπως την εισέπραξα παρακολουθώντας τα στιγμιότυπα μαζί με κάποιες λεπτομέρειες στις αντιδράσεις.
  Η χρήση τελικά της λέξης υποκρισία, ισχύει!

 363. Παναγιώτης Κ. said

  @367α. Έχεις δίκιο. Άρχισα να το διαβάζω και το παράτησα λέγοντας στον εαυτό μου ότι το συγκεκριμένο είναι κατάλληλο για Χανιώτες που γνωρίζουν πρόσωπα, χώρους και περιστατικά.

 364. ΚΩΣΤΑΣ said

  370
  Παναγιώτη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά σου πέρασε τουλάχιστο από το μυαλό η υποψία ότι μπορεί να είναι τρολιά ή φωτοσοπιά;

 365. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 366. Μαρία said

 367. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 368. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 369. Mπούφος said

  (Με ξυπνάει νωρίς ο… προστάτης.
  Ας σχολιάσω το φίλο)

  Σκύλε
  και βέβαια ήταν όμορφο το Μαρικάκι στα νιάτα και στα γέρατα ακόμη. Το κυριότερο υπήρξε όμορφο στην ψυχή.
  Η ομορφιά της ψυχής μένει απέθαντη και ας λένε ότι θένε οι ξώβυζες μεσημεριανούδες.

 370. Γς said

  369:

  >Με σοκάρει η λέξη μ……. που διάβασα, θέλω να πιστεύω ότι έγινε εκ παραδρομής και καλά θα ήταν να υπάρξει σχετική διόρθωση.

  Γιατί δεν γράφεις την λέξη;

  Μαλάκυνση, Ραμολισμάν γαλλιστί.

  Δεν είναι τόσο κακή, όσο ακούγεται ιδίως στα ελληνικά.

  Diminution et parfois suppression presque complète de la cohésion des éléments d’un tissu, souvent consécutive à une oblitération vasculaire par thrombose ou embolie.

  εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφαλικού ιστού, η οποία παρουσιάζεται στην τρίτη ηλικία και οφείλεται είτε σε αγγειακά προβλήματα που νεκρώνουν περιοχές του εγκεφάλου είτε σε άλλα αίτια

 371. Γς said

  Ωχ!

  μαλάκινση

 372. spiral architect 🇰🇵 said

  Για την Αντίσταση στην Κρήτη βρείτε και διαβάστε το βιβλίο των Τζομπανάκη-Μπλαζάκη «35 Χρόνια Αντίσταση (εξαντλημένο πλέον αλλά ίσως το βρείτε στη Βικελαία). Σε κάποιο σημείο του έλεγε για την έχθρα μεταξύ ΕΑΜ Κρήτης και ΕΟΚ, τους Γυπαραίους και την αποστροφή του Πορφυρογένη για τους Κρητικούς «αυτοί θα σκοτωθούν μεταξύ τους».

  Η (ΕΑΜική) Αντίσταση στην Κρήτη απέκτησε περίεργες πτυχές διαφορετικές από την Αντίσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα. 😐

  _________________

  Ο Γλέζος έχει πάθει μαλάκυνση. Α, χα! 🙄

 373. gpoint said

  # 377

  Κι ο Κούλης είναι ωραίο παιδί- από την Μαρίκα θα πήρε… κι έχει και ωραία φωνή…αν δεν ήταν τόσο καλός πολιτικός θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο ελαφρό τραγούδι…

 374. Κουνελόγατος said

  380. Πολλά στοιχεία από το βιβλίο αυτό -όπως και από άλλα για την Κρήτη- έχει περάσει σα μυθοπλασία η Μάρω Δούκα στα βιβλία της, κάποια μάλιστα σχεδόν αυτούσια.

 375. cronopiusa said

  Για τον Κώστα Μητσοτάκη…Του Στέφανου Τζουμάκα

 376. ΚΩΣΤΑΣ said

  378
  Γς, με σοκάρει η λέξη ως χαρακτηρισμός του Γλέζου. Για μένα, μετά το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη, δύο μεγάλες αξίες υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.

 377. Γς said

  384:

  Ναι.

 378. spiral architect 🇰🇵 said

  Η ανασκευή της ιστορίας που έστησε την περίοδο της Κατοχής ο Μ. τουλάχιστον την έκανε για ίδιον όφελος. Ελέγχεται η αλληλοεκτίμηση με τον Πορφυρογένη, ακόμα και η μη στοχοποίησή του από την ΟΠΛΑ στην Αθήνα της Κατοχής λόγω των σχετικά καλών σχέσεων με τον τελευταίο. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι η γενικότερη ανασκευή-αναθεώρηση της ιστορίας, η στηριζόμενη σε εικασίες του στυλ «θα είμασταν εδώ που είμαστε αν υλοποιούσαμε τις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη» ή (γενικότερα) το καλυβομαραντζιδικό «άμα δεν δρούσε, όπως έδρασε η Αντίσταση στην κατοχή, όλα θα ήταν μέλι γάλα».

 379. sarant said

  386 Kάπως έτσι.

 380. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Μὲ ἂν δὲν γράφεται Ἱστορία.
  Μποροῦμε ὅμως, ἂν δοῦμε τὰ πράγματα χωρὶς παραμορφωτικοὺς φακοὺς καὶ σκοπιμότητες, νὰ βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

 381. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  72 χρόνια έχουν περάσει από το τέλος του β’ π.π, ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, δορυφόροι έχουν σταλεί σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, το Βόγιατζερ 1 έχει βγεί από το ηλιακό σύστημα στον διαστρικό χώρο, οι αποστάσεις στον πλανήτη έχουν εκμηδενισθεί, οι τηλεπικοινωνίες και το διδίκτυο έχουν καταργήσει ουσιαστικα την ταχυδρομική αλληλογραφία, το Skype έκανε την φαντασία του 20ου αιώνα καθημερινή πραγματικότητα, τα βινύλια και οι κασέτες έχουν εξαφανισθεί, τα cd μοιάζουν μουσειακά εκθέματα, τα δεκάχρονα παιδιά γεννήθηκαν με κινητό τηλέφωνο στο χέρι, τα νεογέννητα γεννιούνται με τάμπλετ, η γραφή σε χαρτί πνέει τα λοίσθια, ομοίως σε μερικά χρόνια και τα βιβλία, όλη η γνώση του κόσμου, είναι στην διάθεση του καθενός μέσα στο smartphon που κρατάει, οι συναλλαγές έχουν αλλάξει, όλα έχουν αλλάξει στον πλανήτη. ΟΛΑ; Όχι όλα, υπάρχει ένα μικρό χωριό σε ένα μέρος του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα, εκεί τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι κάτοικοί του, εξακολουθούν να ζούν, να αναπνέουν, να σκέφτονται, και να τσκώνονται για το παρελθόν. Το παρόν τους αφήνει ασυγκίνητους το δε μέλλον έχει διαγραφθεί από την γλώσσα τους, κανείς δεν κάνει σχέδια, κανείς δεν έχει όραμα, κανείς δεν παρουσιάζει νέες ιδέες, κανείς δεν προτείνει λύσεις, όλα αυτά τα ταπεινά τα έχουν επιφορτίσει σε άλλους χωρίς κάν να ενδιαφέρονται ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι, όλοι είναι προσηλωμένοι στο παρελθόν το λαμπρό το ένδοξο αλλά και το ποταπό και δοσιλογικό, ψάχνουν να βρούν ποιός είναι πιο μεγάλος προδότης, ο Εφιάλτης, ο Πήλιος Γούσης ή ο Σταρένιος, ή ποιοί ήταν πιο πατριώτες, οι κομουνιστές ή οι δεξιοί, ο Ζέρβας ή ο Βελουχιώτης, ποιοί ήταν οι προδότες, το κράτος της δεξιάς ή οι σταλινικοί κκέδες, το ΠΑΣΟΚ ή η Ν. Δ, ο Μητσοτάκης ή ο Παπανδρέου, κιθαρίστας ή ντράμερ;
  Η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον υπόλοιπο κόσμο, έκανε ένα μικρό λάθος, ξέχασε να κρατήσει μιά λάμπα για τον εαυτό της, και έκτοτε οι κάτοικοί της ζούν στο σκοτάδι της σπηλιάς τους, ΝΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΗΣ.
  Καλημέρα.

 382. Παναγιώτης Κ. said

  Όντως, με «αν» δεν γράφεται η Ιστορία. (Ξανα)θυμίζω την φράση που αποδίδεται στον Κολοκοτρώνη. «Τον αν το έσπειραν και δεν φύτρωσε».
  Η «Ιστοριογραφία» που έχει… «αν» αρέσει πιο πολύ στον κόσμο από την Ιστοριογραφία χωρίς «αν».
  Η δική μου πάντως Ιστοριογραφία δεν θα είχε «αν».
  Εξ άλλου, είμαι …χορτασμένος από τα «αν» στα Μαθηματικά και τα «αν» των… πολιτικάντηδων. 🙂
  Όσο για το ξανα-γράψιμο της Ιστορίας, είναι κάτι που αενάως συμβαίνει καθότι, τα μεν γεγονότα και τα πρόσωπα είναι αυτά που είναι αλλά οι ερμηνείες κάθε φορά ποικίλουν. Ευτυχώς που συμβαίνουν έτσι τα πράγματα γιατί διαφορετικά, θα ήμασταν σε διανοητική στασιμότητα.

 383. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  388 – Τι χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από την ιστορία Δημήτρη και πού μπορούν αυτά να μας χρησιμεύσουν, σε ένα παρόν που δεν έχει καμία σχέση με το άμεσο παρελθόν των δέκα χρόνων και με το ραγδαία εξελισσόμενο μέλλον; Εδώ ένας εικοσιπεντάχρονος με ένα δεκάχρονο απέχουν έτη φωτός, ακόμα και οι κόρες μας θα βρεθούν αντιμέτωπες με τα ρομπότ στην αγορά εργασίας, οι αποφάσεις που καθορίζουν την ζωή μας, παίρνονται στα χρηματιστήρια ή μάλλον σε κάποια γραφεία πατώντας ένα πλήκτρο του υπολογιστή, οι κυβερνήσεις δεν κυβερνούν αλλά απλώς εκτελούν εντολές, η παγκοσμιοποίηση, είναι πλέον γεγονός, τι ακριβώς μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία και πού θα το χρησιμοποιήσουμε;

 384. Γιάννης Ιατρού said

  389/391: ΛΑΜΠΡΟ
  την θρησκεία (ή τις θρησκείες) την ξέχασες να την αναφέρεις ρε Λάμπρο, από καταβολή κόσμου εξακολουθεί να υπάρχει. Πώς την βλέπεις εκεί την εξέλιξη; 🙂

 385. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Πάντως, Λάμπρο μου, στὰ μεγάλα κέντρα λήψης ἀποφάσεων (σχολὲς στρατηγικῆς, Πεντάγωνο κλπ.) μελετοῦν τὸν Θουκυδίδη. Κάτι ξέρουν αὐτοί. 🙂

 386. Mπούφος said

  381 Ο κάθε άνθρωπος είναι για κάποιον άλλον άνθρωπο ποοολύ όμορφος και ας μοιάζει με χτυπημένη στο κυνήγι μπεκάτσα, όπως ο Κούλης!

 387. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  392 – Το έχω ξαναγράψει, η αυθυποβολή είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο με φανταστικά οφέλη γι’αυτόν που την γνωρίζει και την χρησιμοποιεί προς όφελός του, αλλά είναι σκέτη καταστροφή όποιον δεν την γνωρίζει και του την επιβάλλουν άλλοι προς όφελός τους.
  Δεν είναι τυχαίο που δεν την διδασκόμαστε στην παιδική ηλικία ενώ μας βαφτίζουν από την βρεφική.😕

 388. Γιάννης Ιατρού said

  393: Δημήτριε,
  εκ του αρχαίου κειμένου βεβαίως-βεβαίως, τις μεταφράσεις δεν τις εμπιστεύονται. Ιδού η ανάγκη μαθήσεως ξένων γλωσσών 🙂

 389. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  393 – Τον μελετούν όσο μελετούν οι ξένοι γιάπηδες αρχαία ή τα χρησιμοποιούν στους νέους υπολογιστές. Να τους πεί ο Θουκυδίδης τι ρε Δημήτρη, πώς να βομβαρδίσουν με δρόνους (σικ ρε) την Συρία ή πως να χειραγωγήσουν τους λαούς; Υπήρχαν στην εποχή του τράπεζες, υποχρεωτικό εκπαιδευτικό σύστημα και ΜΜΑ;☺

 390. Γιάννης Ιατρού said

  397: ΛΑΜΠΡΟ
  να, βλέπεις γιατί χρειάζεται να πηγαίνεις σχολείο Λάμπρο μ’; Βεβαίως υπήρχαν όλα αυτά, αλλά εσύ το είχες κάνει σκασιαρχείο μου φαίνεται….

  Εκείνο το «δει δη χρημάτων, ω Άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» του το Δημοσθένη στον Α’ Ολυνθιακό λόγο του γιατί το είπε ρε συ;

  Και για ΜΜΑ που λες, εκείνο το παράδειγμα ότι στη μάχη της Σαλαμίνας ο Θεμιστοκλής άφησε να διαρρεύσει ότι οι Έλληνες μισθοφόροι στρατιώτες του Ξέρξη σκόπευαν να τραπούν σε φυγή στο πεδίο της μάχης, με αποτέλεσμα να μην τους χρησιμοποιήσει ο Ξέρξης τι ήταν;

  Και στη Σπάρτη, μετά τα επτά τους χρόνια τα αγόρια απομακρύνονταν από το σπίτι και οργανώνονταν σε έναν ιδιαίτερα συστηματικό τρόπο εκπαίδευσης -ανάλογο με εκείνον της Κρήτης- σε αγέλες ή βούες!

  Τα υπόλοιπα Λάμπρο στο άλλο εξάμηνο, να χωνέψεις πρώτα αυτήν την ύλη 🙂

 391. ΚΩΣΤΑΣ said

  Γς, Χρόνια σου Πολλά, να τα …εκατοστύσεις! 🙂

 392. Παναγιώτης Κ. said

  @391. Διαβάζω την Ιστορία για τη δεκαετία του 1940. Προσπαθώ να ανιχνεύσω μέσα από αυτή τη μελέτη, την ανθρώπινη φύση. Τις αυταπάτες των ανθρώπων, τα χαρακτηριστικά των εκάστοτε ηγεσιών, τον φανατισμό, την μισαλλοδοξία, τις μορφές που παίρνει η…θρησκοληψία και πολλά ακόμη που ανάγονται στην ψυχαναλυτική σφαίρα.
  Με λύπη διαπιστώνω ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι εκάστοτε ηγεσίες προκειμένου να χειραγωγούν τον κόσμο ψεύδονται ασυστόλως αφού έχουν φροντίσει για την ευζωία τους. Μιλούν τάχα στο όνομα του λαού αλλά θεωρούν απολύτως αναλώσιμους τους ανθρώπους ειδικά σε εμπόλεμες περιόδους.
  Ως προς αυτά τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά που ανάφερα, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Είναι τραγικό το εξής: Ενώ ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τον κυρίαρχο ρόλο της οικονομίας στην εξέλιξη, μένει σε αυτή την ορθή μεν διαπίστωση γενικόλογη όμως και, παθιάζεται για δευτερεύοντα ζητήματα όπως π.χ η κομματικότητα. Βλέπεις, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από θρησκείες !
  Από τη μελέτη αυτή προκύπτει ότι κερδίζει κατά κανόνα αυτός που έχει ισχυρές δυνάμεις να τον υποστηρίξουν. Φυσικά δεν επικρατεί το διεθνές δίκαιο ούτε και κανένα…ηθικό πλεονέκτημα.
  Γιαυτό και στη συγκεκριμένη φάση ξέρουμε πολύ καλά ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. («…ο λαός είναι το θύμα, θα το δείτε αύριο». Εδώ που τα λέμε, πάντα ο λαός είναι το θύμα!)
  Και ενώ θα έπρεπε οι άνθρωποι να έχουμε σε πρώτη ζήτηση τα βασικά οικονομικά δεδομένα και να αποφασίζουμε με βάση αυτά, ασχολούμαστε με την ….αγιοποίηση του… Μητσοτάκη.

 393. ΚΩΣΤΑΣ said

  Ναι, Παναγιώτη, κάποιοι άλλοι ασχολούνται και με τη δαιμονοποίηση ή δρακολοποίση του Κ.Μ.

  «Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη…»

 394. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  398 – Μα εγώ δεν είμαι κατά του σχολείου και των δασκάλων, κατά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είμαι και κατά των εκπαιδευτηρίων και των εκπαιδευτικών.

  Ναι αλλά ο Δημοσθένης δεν είπε τίποτα για παράγωγα trade και μόχλευση, από τότε η εκπαίδευση παρήγαγε οικονοκμικούς στούρνους, μέχρι που φτάσαμε στις μέρες μας με την εξέλιξη της εκπαίδευσης, να έχουμε για διευθυντή στην κεντρική τράπεζα της Ελλαδος έναν ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.☺

  Ακριβώς το σπαρτιατικό μοντέλο χρησιμοποιεί η σύγχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ό,τι πολιτισμό παρήγαγε η Σπάρτη, τον ίδιο παράγει και τώρα το εκπαιδευτικό σύστημα.😕

 395. Γιάννης Ιατρού said

  402β: ΛΑΜΠΡΟΣ
  αυτό το παιγνίδι με τις λέξεις (Στουρνάρα) και τις πεποιθήσεις σου μου άρεσε, πετυχημένο 🙂

 396. Επαγγελματίας μοντέλο ηθοποιός η κρητικοπούλα που συνόδεψε τον Μητσοτό στην τελευταία του κατοικία

 397. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Στο κόκκινο 105.5 , τώρα η Λουπάκη για τα τεκταινόμενα

 398. Παναγιώτης Κ. said

  @372. Εάν επανήλθα στη λέξη «υποκρισία» δεν το έκαμα επηρεασμένος από την φωτό που είναι φωτοσοπιά. Το έκανα διότι ξανασκέφτηκα τα σχόλια μου #370, 371.

 399. Νέο Kid Al Kuwaiti said

  ΛΑΜΠΡΟ, αυτό το σάιτ το ξέρεις; Είναι καλό για αρχάριο trader?
  https://www.70trades.com/home
  Ξέρεις κανα άλλο για trading ;
  Ευχαριστώ. Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση, πάρε το e-mail μου από Νικοκύρη.
  https://www.70trades.com/home

 400. gpoint said

  # 398 αρχή

  Καλά κι εσύ…δεν ξέρεις γιατί το είπε ; για τα κάπιταλ κοτρόλ του Περικλέους, βεβαίως, βεβαίως το είπε !!

 401. Pedis said

  Αν, κατά τη Μαρια, ο Γλέζος έχει πάθει μαλάκυνση τότε πιθανολογώ ότι τη θεωρεί ως πρόσφατη εξελιξη, κάνα δυο χρονάκια,

  αντίθετα όσοι πιστεύουν ότι την έχει από πολύ παλιότερα

  -από τότε που τον μαριοτένευε ο Αντρέας και του λόγου του τόπαιζε ανεξάρτητος, ενδέχεται και να το πίστευε κιόλας …

  θα την ονόμαζαν μεμαλάκυνση!

 402. Μαρία said

  404
  Η Μαρία Τσαγκαράκη είναι ό,τι ωραιότερο έχει παράγει η λεβεντογέννα τα τελευταία 20 χρόνια. http://www.oneman.gr/gynaikes/hot_right_now/maria-tsagkarakh-h-nea-agaphmenh-mas-krhtikia-amazona.3474551.html

 403. 411 Δηλαδή την επληρώσανε για να παραστεί; Όι όι μάναμ!

 404. gpoint said

  # 394

  Ναι για όσες κοιτάνε πορτοφόλι και δόξα κι όταν τον κουκουλώσουν τις κρίσιμες στιγμές του πετάνε πετσέτα βρεγμένη στη μούρη γιατι η στεγνή γλυστράει, δεν στέκεται.

 405. Pedis said

  # 412 – γιατί να μην είναι ξώγαμο; Πολύ ρομαντικό. Σαν τις σαπουνόπερες …

 406. Mπούφος said

  413 Gpoint

  βρίσκω κάπως εμπαθές το σχολιάκι σου και το αντιπαρέρχομαι. Στους άντρες δεν παίζει ρόλο η μούρη, βρε…άλλα..μυτερά πράγματα παίζουνε ρόλο…μα…από μένα το χαζοπούλι, περιμένεις να τα ακούσεις αυτά; αφού τα ξέρεις! 😉

 407. 414 Άμα τώρα είναι 27-28 χρονώ, κάτι σημαίνει αυτό

 408. Γιάννης Ιατρού said

  414/416: σιγά τον πολυέλαιο 🙂

 409. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  416. Ως «Βρακοφόρα» λέει, η διαδρομή, (όχι βρακοβγάλα).
  414.Σαν την Αντρέα και τη Μαζαρίν ε;

 410. gpoint said

  # 415

  Ο καθένας από γυναίκες ξέρει από τα νερά που κολύμπησε , τα σταφύλια που τρύγησε και τα σκαλπ που κρέμασε στη ζώνη του. Θηλυκά έχω δει πολλα να πηγαίνουν με λεφτάδες και διάσημους, γυναίκες ελάχιστες.

 411. Μαρία said

  421
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%A4%CE%AC%CF%86%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85
  μέσω Ντανιέλας http://www.presseportal.de/pm/18238/3110004

 412. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  400 – Μα δεν χρειάζεται να διαβάσεις το ιστορικό παρελθόν Παναγιώτη για να βγάλεις συμπεράσματα για την ανθρώπινη φύση, είναι αρκετό να παρατηρείς το ιστορικό παρόν☺ χωρίς προκαταλήψεις για βγάλεις τα συμπεράσματα που ψάχνεις. Απ’ όλα έχει ο μπαξές, από ισχυρή Ελλάδα, μέχρι επανίδρυση του κράτους, από λεφτά υπάρχουν, μέχρι Ζάπειο 2, από σκίζουμε τα μνημόνια και μαθαίνουμε στις αγορές πεντοζάλη, μέχρι δημοψήφισμα που το όχι γίνεται ναί, από Χ.Α και Λεβέντη στην Βουλή, μέχρι Κούλη αρχηγό και ΓεΟργιάδη υπαρχηγό στην ΝΔ, από δεν είμαι πρωθυπουργός παντώς καιρού, μέχρι πρωθυπουργό σούπερ πούμα που υπογράφει με δυό χέρια ό,τι του δώσουν, από αγιοποίηση του μπαρμπα Παϊδίσιου και προσκηνήματα στις παντόφλες του, μέχρι την περιφορά για προσκήνημα των κοκάλων της εγκληματίας πολέμου και υπεύθυνης γενοκτονίας Ελένης εποναμαζομένης και αγίας, την καταδίκη της ακροδεξιάς πολιτικής της ΝΔ από τους αριστερούς συριζαίους, μέχρι την αποδοχή της ακροδεξιάς πολιτικής του αριστεροακροδεξιού συριζανελ από τους αριστερούς συριζαίους, από την αποδοχή του μαζί τα φάγαμε, μέχρι την αποδοχή μόνο εμείς φταίμε γιατί ξοδεύαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, από την σωτηρία χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών με κρατική παρέμβαση σε καπιταλιστική φιλελεύθερη οικονομία (ούτε στην ΕΣΣΔ δεν γινόντουσαν αυτά) και την επιβολή κάπιταλ κοντρόλ από την αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση, μέχρι την μη προτροπή από κανένα κόμμα να κάψει τις τράπεζες ο λαός και την αποδοχή του πηδήματος χωρίς σάλιο από τον λαό, από το να καεί να καεί το μπορδέλο η Βουλή του αγανακτησμένου λαού, μέχρι το ψήφισμα των ίδιων νταβατζήδων από τον αγανακτισμένο λαό. Όλα στο παρόν είναι, ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Παναγιώτη κι εσύ ψάχνεις να τα βρείς στο παρελθόν;☺

  Πάντα θα διϋλίζουμε τον κώνωπα και θα καταπίνουμε την κάμηλον, γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
  Την περασμένη Κυριακή, είχα μιά συζήτηση με τις κόρες μου και προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως όλο αυτό το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης, βασίζεται στην αδυναμία του ατόμου να πιστέψει στον εαυτό του με αποτέλεσμα να αισθάνεται την ανάγκη να ανήκει κάπου και να θέλει αρχηγό για να τον ακολουθεί και να αποφασίζει. Φαντασθείτε τους είπα, αν αύριο ξαφνικά οι άνθρωποι πίστευαν στον εαυτό τους και αποφάσιζαν πως δεν χρειάζονται θεούς και τεχνητούς αρχηγούς για ζήσουν, όλοι οι ιεράρχιδες και το σκυλολόϊ που τους περιτριγυρίζει, οι κομματάρχιδες και τα χιλιάδες κομματαρχιδόπουλα που ζούν στην υγειά του μαλάκα λαού, όλοι οι στρατόκαυλοι κι όλοι οι τραπεζίτες με τα στελέχη των χρηματαγορών τι θα έκαναν;
  Αλήθεια, το φαντάζεσαι να γινόταν αύριο αυτό;☺☺☺

 413. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  ο Ψυχουντάκης, μαζί με ένα άλλο μαχητή της ελληνικής αντίστασης, Μανώλη Πατεράκη*,ήταν επιστάτες στο Γερμανικό Νεκροταφείο στο Λόφο 107 πάνω από το Μάλεμε. Ο Γιώργος Ψυχουντάκης έθαψε τον Bruno Brauer, όταν τον εφεραν στην Κρητη, οπου και ενταφιάστει αργότερα, στη δεκαετία του 1970.
  http://vasikosmetoxos.blogspot.gr/2008/05/blog-post_20.html

  *μετείχε στην απαγωγή του Κράιπε

 414. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Για το 421, τ Σκύλου το 424. Λέγαμε προ καιρού με αφορμή τις Αρδέννες νομίζω για τα νεκροταφεία αυτά, ανά την Ευρώπη και όχι μόνο. Όλα έχουν τη σημασία ,το συμβολισμό και δένουν με το όλον 😦 .

 415. Γιάννης Ιατρού said

  421: Πάντως δεν είναι (δημόσια/κραττική) υπηρεσία, (ιδιωτικός) σύλλογος είναι (Der Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V)

 416. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%A4%CE%AC%CF%86%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85

 417. 424 Και τον ερωτήσανε τον Ψυχουντάκη πως και δεν έμαθε γερμανικά με τη δουλειά που έκανε και απάντησε «Τώρα έχουμε ησυχάσει όλοι και συνεννοούμαστε» με τους πεθαμένους του.
  Ο Ψυχουντάκης (όνομα και πράμα!) πρέπει να διέθετε επική μυτόγκα γιατί τον αναγνώρισε μεταπολεμικά Γερμανός αξιωματικός που επισκέφτηκε το νεκροταφείο. «Εσύ δεν είχες πάρει μέρος στην Τάδε ενέδρα; Σε θυμάμαι από τη μύτη, εγώ κρυβόμουν μέσα στους θάμνους». Τώρα σε τι γλώσσα έγινε ο διάλογος, θα σας γελάσω.

 418. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  428.Το βιβλίο κείνου κει του ιγγλέζου του περιηγητή (όι του Φέρμορ-τ’ αλλουνού) το επήρες; Θα τονε βρεις κι εκεί. Περίεργη περιπτωση.Αγκριγάθρωπος. Μετέγραψε απίστευτα …πιστά τον Όμηρο σε μαντινάδες αλλά «μείνε στο ποίημα,αποκάτω παραμονεύει ο ποιητής».
  Ενα σου λέω μόνο,κρητικοί παραμυθάδες 🙂

 419. Έχω την αυτοβιογραφία του Ψυχ. σε επιμέλεια Φέρμορ. Ο άλλος περιηγητής ποιός νάναι;

 420. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  408 – Κίντο δεν το ξέρω κι απ’ ό,τι είδα δεν παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα.
  Θα πάρω το μέηλ σου από τον Νίκο και θα σου στείλω αυτά που ξέρω, κι επειδή είσαι εδώ και πολλά χρόνια πλέον από τις μεγάλες μου συμπάθειες, θα σου δείξω ΔΩΡΕΑΝ την μεθοδολογία που ακολουθούμε με την Ελεωνόρα, κατά παράβαση αλλά μόνο για σένα αυτών που είχα πεί τα χριστούγεννα, το δωρεάν ΤΕΛΟΣ☺
  Σε γενικές γραμμές όλα τα σάϊτ καλά είναι, τις ίδιες αρχές διδάσκουν, δεν είναι δα και τίποτα υψηλά μαθηματικά (αν και δεν θάχες πρόβλημα☺) το σημαντικό, είναι να έχεις αυτοέλεγχο, αυτοπειθαρχία, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, όπως βλέπεις όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον εαυτό, και μετά, στόχο, στρατηγική, επιμμονή, υπομονή, αλλιώς η καταστροφή είναι βέβαιη.
  Το καλό στην υπόθεση, είναι πως δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε λεπτό για να μάθεις, το κακό, είναι πως έχεις μεγαλώσει με τις αρχές που μεγαλώνει η τάξη μας, δηλαδή του αιώνιου κορόϊδου. Το πόσο είσαι επηρεασμένος από αυτές τις αρχές που μας ρέπουν στην δουλειά και στον τζόγο για να βγάλουμε λεφτά, δηλαδή στην σίγουρη αποτυχία, θα το δούμε σε συνεργασία μαζί, κάνοντας δωρεάν demo τουλάχιστον για έξι μήνες με τον τρόπο που θα σου πώ.
  Τα υπόλοιπα κατ’ιδίαν.

 421. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  430
  Αλεξάντερ «Ξαν» Φίλντινγκ
  >>Παρασημοφορημένος από τη χώρα του στη διάρκεια του πολέμου (1942) και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τον πανηγυρικό εορτασμό της 50ής επετείου της μάχης της Κρήτης (1991), ο Φίλντινγκ έχει καταγραφεί ως αδιαπραγμάτευτα φιλέλληνας.
  Μετά θάνατον, η στάχτη του μεταφέρθηκε, μάλιστα, στη μεγαλόνησο.
  http://agonaskritis.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BF/

 422. Αναι, τον εσυζητάγαμε.

 423. gpoint said

  Τόνυ Πάρις, ένας φοβερός τύπος του ιπποδρόμου με εκπληκτική πειθώ. ο ίδιος δεν στοιχημάτιζε ποτέ αλλά έδινε τις πληροφορίες του εμπιστευτικά περιμένοντας ρεγάλο από τον νικητή. Φυσικά στον έναν έλεγε πως θα κερδίσει το 1 στο άλλον το 2 κ.λ.π., όταν τις καλές εποχές πήγαιναν περισσότεροι από 10 000 φίλιπποι εύρισκε εύκολα πελατεία και το μεροκάματο έβγαινε. Δεν ήταν δύσκολο να βρει σε ποιον είχε πει τον νικηφόρο συνδυασμό, φαινότανε από τις χαρές του,γιατί γέρναγε και δεν καλοθυμότανε. Μια φορά όμως ο νικητής ήταν από τους τύπους που συγκρατούν τα συναισθήματά τους και ο Τόνυ μπερδεύτηκε και ζήταγε ρεγάλο από αυτόν που του είχε συστήσει το άλογο που έχασε, στην φασαρία που ακολούθησε εμφανίσθηκε και ο κάτοχος του νικηφόρου συνδυασμού κι έγινε το έλα να δεις. Ετσι τελείωσε η ένδοξη καριέρα του πληροφοριοδότη με το κινηματογραφικό ψευδώνυμο.

 424. sarant said

  434 Ωραία ιστορία.

 425. Mπούφος said

  421 ποολύ ύποπτο το «κόβω» το στεφάνι αυτό Σκύλε. Τι λέει και ο Τζι ως ειδήμων; 😉

 426. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  434 – Γι’ αυτό σε θέματα τζόγου ή επενδύσεων, να μην εμπιστεύεται ΠΟΤΕ κανείς τους ειδήμονες παρά μόνο τον εαυτό του, όπως σας λέω τόσα χρόνια, αρκεί να διδαχθεί τους κσνόνες των πολλών χρημάτων, οι οποίοι δεν διδάσκονται στα εκπαιδευτήρια ανθρώπων.

 427. gpoint said

  # 437

  … οι οποίοι δεν διδάσκονται στα εκπαιδευτήρια ανθρώπων…

  αλλά είναι γραμμένοι στις πλάκες του Μωυσή από την πίσω πλευρά σε γλώσσα που αποκρυπτογράφησε ο Ασουρμπανιμπάλ !!

 428. Γιάννης Ιατρού said

  437/431: Βιαστείτε γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες 🙂

 429. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  438 – Μπά όχι, είναι γραμμένοι σε όλες τις γλώσσες και είναι ολοφάνεροι σε κοινή θέα, όπως όλα που σχετίζονται με το πολύ χρήμα, όταν όμως κάποιος από 5 χρονών μέχρι την εφηβεία ακούει και βλέπει μόνο τους κανόνες για τα λίγα χρήματα, βλέπει ΜΟΝΟ αυτούς. Το αποτέλεσμα της αυθυποβολής που λέω πιο πάνω, αλλά το καταστροφικό.

  439 – ☺☺☺ – Μη βιάζεσαι βρε, είπαμε στο τέλος του χρόνου.

 430. gpoint said

  # 439

  Εχω ακούσει πως απέναντι από την σχολή θα ανοίξει και φροντιστήριο για όσους δεν πιάνουν τους κανόνες (των πολλών χρημάτων) με την πρώτη.

 431. Τον ελυπήθηκα το φουκαρά, τον Μανούσο. Τρομερή φωτογραφία.

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341420412-44341420412

 432. Γιάννης Ιατρού said

  441: Ναι, θα διδάξουν μεγάλοι μαθηματικοί, λένε 🙂

 433. Μαρία said

  442
  Ο συνεπώνυμός του στρατηγός ζει;

 434. 444 Ο ΚΥΤαντζής; Δε νομίζω.

 435. Γιάννης Ιατρού said

  442: Ε, 40 χρόνια αφοσιωμένος δίπλα του…, θα του λείψει τώρα!

 436. Γιάννης Ιατρού said

  444: Υπάρχει ο συνονόματος του, Ταξίαρχος Ιππικού Τεθωρακισμένων Γρυλλάκης Νικόλαος του Νικολάου

  Ο στρατηγός Γρυλλάκης έγραψε στο βιβλίο του και για ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ’93 και την Ντόρα … (Εκδ. ΚΑΚΤΟΣ, σελ.42,43) .

 437. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  441 – Δεν άκουσες καλά, όσοι δεν τους πιάνουν με την πρώτη ΤΕΛΟΣ, δεν κάνουν για επενδυτές, βλέπεις, το σύστημα δεν πσίζει για χάσει, οι πολλοί πρέπει όχι μόνο να πάνε στην βάση της οικονομικής πυραμίδας, αλλά και να τους αρέσει εκεί. Τα λεφτά δεν είναι το πάν, έτσι δεν λένε όλοι της τάξης μας;

 438. Μαρία said

  447
  Νικάδες Γρυλλάκηδες υπάρχουν πολλοί. Και ο γνωστός δημοσιογράφος της ερτ αλλά κι ο άγνωστος γιος του Μανούσου, βλ. σ. 4

  Click to access 148-2009-1.PDF

 439. Γιάννης Ιατρού said

  449: Νικόλαος του Νικολάου στην προκειμένη περίπτωση, γι αυτό το έβαλα

 440. Γιάννης Ιατρού said

  448: προπαρασκευαστικό θα είναι το φροντιστήριο, για να μην την πατήσουν στο κολλέγιο ρε συ 🙂

 441. Μαρία said

  450
  Καλά λες. Ο Τζούνιορ.

 442. gpoint said

  # 448

  Α ρε Λάμπρο, δεν ξέρεις από αυτά..

  Εσύ θα περνάς από το φροντιστήριο να με χαιρετάς μετά από τις παραδόσεις σου (με το αζημίωτο,φυσικά) και γω θα βγάζω βρώμα πως έχω πρόσβαση στην επιτροπή που επιλέγει τα θέματα… σε τρεις εξεταστικές περιόδους θα την έχουμε βγάλη εκείνη την επαυλίτσα στα Σούρμενα !

 443. 162:

  «[…] ώσπου να φτάσει η μπάλλα στην περιοχή υπήρχαν δυο-τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ
  πεσμένοι από τα σπρωξίματα και μπήκε γκολ αλλά εκεί δεν είδε τίποτε.»

  «[…] στην ισοφάριση του ΠΑΟ στο κόρνερ βρέθηκαν 3 παίκτες του ΠΑΟΚ κάτω αλλά
  επιθετικό δεν είδε»

  ● Ούτε τρεις βρέθηκαν κάτω, ούτε δύο, αλλά ένας: ο Κίτσιου, ο οποίος, όμως, δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει κάνει μαζί με τον Κρέσπο τον Μολίνς κανονικό σάντουιτς!

  «[…] και θυμηθείτε με η φάση δεν θα παίξει όπως το κάλπικο γκολ του τελικού στις
  τηλεοράσεις.»

  ● Μήπως επειδή τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως μας τα παρουσίασες εσύ εδώ;

  «[…] όταν ο ΠΑΟ έβαλε τρίτο γκολ δεν είχε νόημα για τον ΠΑΟΚ αφού η ΑΕΚ είχε ήδη
  κερδίσει, η ισοπαλία δεν του έκανε.»

  ● Μην επικαλείσαι για λόγους εντυπώσεων το μάταιο του ζητήματος μετά το 2-3, αλλά δες τι δεν κάνατε σχεδόν ένα τέταρτο νωρίτερα! Όταν, λοιπόν, έγινε το 2-2 στην Τούμπα και το 1-2 στη Νέα Σμύρνη, έμεναν ακόμα δέκα ολόκληρα λεπτά συν τις καθυστερήσεις. Ας βάζατε, λοιπόν, ένα γκολάκι ακόμα −χρόνο είχατε− προτού το κάνουμε εμείς.

  «Σαφώς και φταίει η αποδεκατισμένη άμυνα του ΠΑΟΚ […].»

  ● Ενώ εμείς παίζαμε υπερπλήρεις, ε;

  « (δυο φορές πάτησε περιοχή στο β’ ημίχρονο -δυο γκολ […])»

  ● Ναι, ξέρεις, αφού υπάρχει δεύτερο ημίχρονο, υπάρχει και πρώτο. Κομμάτι του αγώνα είναι κι
  αυτό − ή όχι;

  « […] οι ψόφιοι όλοι την χρονιά σαν τον Κλωναρίδη κάνανε κούρσες στο 90 φεύγα»

  ● Καμία σχέση. O Κλωναρίδης απλά σας γλέντησε: όταν είδε ότι οι αμυντικοί σας τον πρόλαβαν, έκοψε ταχύτητα και προσποιήθηκε πανέξυπνα πως θα σταματούσε παραπλανώντας τους. Καμιά εξωπραγματική κούρσα δεν έγινε λοιπόν. Ας μην τρώγατε την προσποίηση, να μην τρώγατε και το γκολ. Χώρια, βέβαια, το ότι «βιονικότητα του ΠΑΟ» και «μόνο δύο φορές στην περιοχή», ε, δεν πολυσιμβιβάζονται αυτά τα δύο…

  « […] αλλά πιο σημαντικό είναι η μέχρι τότε συμπεριφορά του διαιτητού που τους χάρισε δυο κόκκινες κάρτες»

  ● Ενρίκε. Να πάμε και λίγο πιο πίσω ή συνεννοηθήκαμε;

  « […] ο καραγκιόζης διάδοχος του Αλέφαντου»

  ● Ο χαρακτηρισμός «καραγκιόζης» ταιριάζει καλύτερα σ’ εκείνον που αιμορραγούσε από μια
  περιοχή παντελώς άσχετη με το σημείο στο οποίο τον βρήκε το κουτάκι, και που σε κάποια πολύ… διαφωτιστικά πλάνα τον βλέπουμε από κορδωμένο και άνετο να του ψιθυρίζει κάποια μαγικά ο Κωνσταντινίδης και «ξαφνικά» να τον πιάνουν σκοτοδίνες …

  Κλείνοντας, να πω ότι μετά την απολαυστική αυτή φάπα, θα πρέπει επιτέλους να βάλετε λίγο τη γλώσσα μέσα − αλλιώς είναι βέβαιο πως θ’ ακολουθήσουν κι άλλες …

 444. Γιάννης Ιατρού said

  454: Κώστα

 445. gpoint said

  επρεπε να γράψω ένας κάτω και δυο πλαγιασμένοι εκτός φάσης από σπρώξιμο μη μετέχοντες της φάσης… με συγχωρείς ,έκανα οικονομία στις λέξεις.

  Οποιος έχει στοιχειώδες μυαλό ξέρει πως μια απόφασηπου δημοσιοποιείται πριν τις 10 το πρωί έχει καθαρογραφεί (τουλάχιστον) από την προηγούμενη, άρα το -6 ήταν γνωστό εκ των προτέρων και παίχθηκε μια ωραία παράσταση για να πεισθεί ο πράσινος οπαδος πως ο Ουζουνίδης είναι προπονηταράς, έτσι δουλεύει το μάρκετιγκ. Και όταν ανέλαβε ο Ουζουνίδης του δώσανε τα ματς με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο για καλή αρχή (και μετά δεν κέρδιζε Ηρακλή και ΟΦΗ !!) και εκείνα τα ματς αδιάφορα ήταν. Το ότι θα κέρδιζε η ΑΕΚ τον Πανιώνιο το ήξεραν οι πάντες. Για τον Κλωναρίδη τι να σου πω… 5 χρόνια παίζει στην Ελλάδα και ήταν η στάνταρ αλλαγή με εμετό στο 60-70, τώρα αν δεν καταλαβαίνεις πως στο 40φεύγα παιχνίδι της σεζόν με τρία παιχνίδια την βδομάδα βγάζει 90λεπτο, να σε παραπέμψω στον Λάμπρο… Η περίπτωση του Μαλέδο κάνει μπαμ αν δεν ήταν όπως στο γράφω θα τον είχαν διώξει με τις κλωτσιές, πέταξαν κι ένα παραμύθι για μεταγραφή σε εποχή που στην Βραζιλία έχουν χειμώνα και φουλ σεζόν ! Ο Μαρινάκης όμως κι ο Μολίνς όμως δεν είχαν και να φύγουν από τον ΠΑΟ στην Β’ θα παίξουν -όπως ο Μπούρμπος και ο Τάτος- όπου αυτά είναι καθημερινά πράγματα και ένα παιχνίδι μόνο την βδομάδα
  Αν παρακολουθείς το ιστολόγιο (αλλιώς ρώτα άλλους να στο βεβαιώσουν ή ψάξτο τα σχόλια μένουν) όαν έμθα πως τέρμα οι πορτοκαδες για…ξεδίψασμα στον Αναστασίου είχα γράψει από την αρχή της σεζόν πως «φέτος θα καταλάβετε τι καραγκιόζης προπονητής είναι» και όχι απλά δικαιώθηκα αλλά δεν μπορει να σταθεί όπου κι αν πάει (όπως κι ο Τσιώλης ή ο Αναστασιάδης). Από τα δε «φοβερά μωρά» του μόνο ο Ρισβάνης υπάρχει κι αυτός αφούπροπονήθηκε κανονικά στον Πανιώνιο
  Ρώτα και τον Ρίβα που τον Σεπτέμβρη έλεγε πως ο ΠΑΟ έχει το καλύτερο ρόστερ και του είπα πως αυτό ήταν ανέκδοτο και αν ο ΠΑΟ κάνει μία νίκη στους ομίλους θα κόψω το ποδόσφαιρο. Προφανώς είσαι νέος και άπειρος για να νοιώθεις τι γίνεται πίσω από την βιτρίνα, για τον Ουζουνίδη θα με θυμηθείς σύντομα και να θυμάσαι πως «ελέγχεται» από ΟΣΦΠ, καριέρα στα παραρτήματά του έκανε όπου ανακυκλώνονται διάφοροι Αναστόπουλοι, Ελευθερόπουλοι, Αναστασιάδηδες (γι αυτόν όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ έκανα δήλωση πως εκείνη την χρονιά δεν θα ασχολιόμουνα με τον ΠΑΟΚ, μόνο στο ματς με τον γάβρο στοιχημάτισα και τα πήρα χοντρά- τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ήμουνα σίγουρος, θα βοήθούσε και η…Παναγία). Ρίξε μια ματιά εδώ : http://gerimitiis.blogspot.gr/2014/05/gs.html για να καταλάβεις πως οπαδός είμαι, τυφλός δεν είμαι !
  Στα ίδια χάλια είναι και η ΑΕΚ απλά έχοντας δώσει 10 παιχνίδια λιγότερα από ΠΑΟΚ,ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και με σχετικό προπονητή, κτύπησε το ταβάνι της και βολεύτηκε αφού το πρόβλημα θα εμφανιζόταν στον χοντρό μόνο αν έπαιρνε ο ΠΑΟΚ το εισιτήριο κι έριχνε λεφτά ο Ιβάν. πέρισυ που δεν είχε τέτοιους παίκτες ο ΠΑΟΚ λαχταρήσανε στα ματς με τον Αγιαξ και πήρανε φέτος τα μέτρα τους

 446. Μαρία said

  Θα μείνει αξέχαστος. Στους γελοιογράφους http://www.efsyn.gr/arthro/tha-meinei-axehastos-stoys-geloiografoys

 447. Anakatosouris said

  Στα τρία χρόνια που κυβέρνησε ως πρωθυπουργός, ξεκίνησαν τα εξής έργα:: το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα, h αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που το είχε φτάσει σχεδόν στη χρεοκοπία ο Παπανδρέου και για πρώτη φορά η τήρηση σε ηλεκτρονική μορφή των αρχείων των εφοριών Επίσης, συνέλαβε το έργο της Εγνατίας οδού και πέτυχε τη χρηματοδότηση της από την Ε.Ε. ( το μακρύτερο αυτοκινητόδρομο που χρηματοδότησε η Ε.Ε.) και φυσικά από τότε είχε προειδοποιήσει για την πορεία της, λόγω της σπατάλης και κακοδιαχείρισης από τον Ανδρέα και τους διαδόχους του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: